fbpx

[Video] Twitter odzivi na Pogovor z opozicijo: “Pomembno je, da bi vsi državljani gledali ta pogovor, to so tako govorne kot intelektualne sirote”

Foto: Twitter

Javna RTV Slovenija je v ponedeljek postregla s Pogovorom z opozicijo na temo 30 let samostojnosti. Ker pa na pogovor niso povabili tudi predsednika SNS Zmaga Jelinčiča, bi bilo bolj korektno, če bi pogovor preimenovali v Pogovor s predstavniki KUL-a. Pričakovano so Tanja Fajon, Marjan Šarec, Luka Mesec in Alenka Bratušek prodajali zgodbo o tem, kako naj bi bili Slovenci bolj razklani kot kadarkoli do sedaj. Sami pač ne bodo priznali, da je težava v tem, da si sodelovanja ne želijo, saj si želijo s spodkopavanjem vlade in podžiganjem napetosti, nabirati politične točke in se zavihteti nazaj na oblast. 

Nekdanji premier in predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec, ki je vrgel puško v koruzo, ko se je Slovenija soočila z najhujšo krizo od osamosvojitve dalje, je povedal, kako naj bi zanj osamosvojitev predstavljala najveličastnejši dogodek v zgodovini naroda. Kljub temu pa se sam državne proslave v parlamentu ne misli udeležiti. Njegova neudeležba naj bi predstavljala “politično stališče”. Poleg Šarca se proslave pričakovano ne bo udeležil koordinator Levice Luka Mesec, ker zanj pač osamosvojitev ne predstavlja nekega ultimativnega dogodka. Očitno pa nima nič proti, da je bil imenovan na mesto poslanca Republike Slovenije in da prejema plačo za predstavljanje dela državljank in državljanov, ki so ga izvolili.

Glede na to, da državna proslava ob 30-letnici slovenske države predstavlja največji državni dogodek, ki se bo zapisal v slovensko zgodovino, je težko razumeti, kako lahko nekdo, ki prejema poslansko plačo, bojkotira proslavo. Temu primerno so se na družabnem omrežju Twitter usuli kritični komentarji, ki govorijo sami zase: Šarec ravnokar izjavil. Ne bom se udeležil proslave ob Dnevu državnosti in bom s tem izrazil svoje politično stališče”; “Sramota! Marjan Šarec in Luka Mesec bosta bojkotirala državno proslavo”; “Osamosvojitev po Luki Mescu ni nič posebnega. 9. maj 1945 je zanj bolj pomemben. Leta 1980 je Mesec živel v Jugi, kot pripadnik nižjega sloja in on ve, da je takrat ta sloj živel bolje, kot danes, Da laže kot pes, okol Janše ne bom izpostavljal.”

https://twitter.com/SpelaSlovenija/status/1407052339844988938?fbclid=IwAR0X6Vx3PWQbh0D61-tBOhagd-gvqy6wVA5fmpczlWz3WpEpZWJe5Y0t7aM

“Sam se bom namesto uradne proslave ob dnevu državnosti definitivno udeležil protesta. Ljudje, ki so bili takrat v središču zavzemanja za neko drugačno državo, so danes na drugi strani. Janez Janša bi zatiral medije in prepovedoval stranke, vključno z našo,” je zatrdil Mesec. Na to se je kritično odzval poslanec SDS Tomaž Lisec in poudaril, da je očitno, da komunisti želijo nazaj Jugoslavijo. “Če Mescu in kompaniji Slovenija ni všeč, naj odidejo….,” je dejal poslanec. Poslanka SDS Anja Bah Žibert pa je izpostavila naslednje: Mesečev Luka, tudi v naprej znana vprašanja, ti niso v pomoč. Klatiš neumnosti. Pri tem pa je najhujše to, da pomagaš pri nižanju rejtinga #dz, ki je zaradi levega primitivizma že tako na najnižji točki! #sramota”.  “Majhno in politikantsko. So dnevi, ko se da cepetanje na stran,” je pristavil nekdanji minister in član Strateškega sveta za digitalizacijo Žiga Turk.

“Levica je stranka genocidnega komunizma in nasilnega anarhizma, podpira palestinski in drugi terorizem, izvajala bi ukrepe proti privatni lastnini, podjetništvu, tekmovanju, odličnosti. Uničujete državo, narod, družbo, gospodarstvo. Kaj naj si z vami?,” je izpostavil dolgoletni novinar in pisatelj Gregor Preac. Nekdanji minister in član Strateškega sveta za digitalizacijo Žiga Turk je glede nastopa Mesca dejal: “Majhno in politikantsko. So dnevi, ko se da cepetanje na stran.” 

Predsednica stranke SD Tanja Fajon je poskušala gledalce oddaje prepričati, da imamo v Sloveniji diktaturo. Evropsko poslanko, ki Slovenijo tožari v Bruslju in bi nekoč rada postala predsednica vlade, je zmotila lanska proslava od dnevu državnosti, ker je bila ograjena z ograjo, kjer so ljudje nanjo imeli omejen dostop. In celo drznila si je primerjati leto 1991 in leto 2020. Očitno je pozabila, kako je lansko leto na proslavo vdrl raper Zlatko in dogajanje zmotil s tem, ko se je pričel obregati ob predsednika republike Boruta Pahorja. Na proslavi pa smo lahko videli tudi , kako se je režiser partizanskega filma Preboj Dejan Babosek žaljivo spravil nad pripadnike častne čete Slovenske vojske. Ozmerjal jih je namreč z izdajalci!

V nadaljevanju si lahko pogledate še nekaj Twitter odzivov:

https://twitter.com/dr_muller/status/1407227975167250436

https://twitter.com/Bond00775328617/status/1407076820130873352

https://twitter.com/edvardkadic/status/1407060219134451720

https://twitter.com/gregetz/status/1407072348826738689

Nina Žoher