fbpx

[Video] Urška Klakočar Zupančič znova osramotila svojo funkcijo, našo državo in državljane

Foto: STA

Dobro, da je večina prisotnih na Kongresnem trgu nocoj gledala stran, se pretvarjala, da ni nič. Ker v nasprotnem primeru bi rekel, da je predsednica Klakočar le simptom neke neprimerno večje motnje,” je bizaren pristop predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič na državni proslavi komentiral urednik Dejan Steinbuch.

Petkovo državno proslavo na predvečer dneva državnosti je močno zasenčil “slavnosten” prihod predsednice Urške Klakočar Zupančič na prizorišče po rdeči preprogi, ob kateri je stala častna četa Slovenske vojske. Na neki točki se je ob spremljajočih vzklikih občinstva Klakočar Zupančičeva ustavila in pričela dvigovati ter stegovati roke, kot da je nekakšna zvezda na športni ali filmski predstavi. Toda bila je na državni proslavi, kjer velja protokol obnašanja, ki ga je kot predsednica državnega zbora grobo prekršila.

Njeno skrajno neokusno obnašanje na rdeči preprogi je v celofan težko zavil tudi levičarski komentator Igor E. Bergant. “Očitno v tej vlogi vidno uživa,” je izjavil. Toda stvar je veliko resnejša in Urška Klakočar Zupančič vedno znova dokazuje, da osebnostno ni kos svoji funkciji.

To je simptom neke večje motnje
Gledalci proslave so opazili, da se predsednica državnega zbora ne zna obnašati na javnih dogodkih, hkrati pa je bila tudi povsem neprimerno oblečena – s prekratkimi rokavi in odprtino v oprsnem delu. Politični poznavalec Martin Nahtigal je opazil, da njeno početje ni priložnosti in funkciji primerno, kar pa ni stvar ideologije, temveč osnova spoštovanja naroda in države. Urednik Portalplusa Dejan Steinbuch celo ocenjuje, da je njen simptom “neke neprimerno večje motnje“.

Da se kaj takega na svetu še ni zgodilo, pa je mnenja odvetnik iz zamejstva Damijan Terpin z oceno, da je bila Klakočar Zupančičeva prepričana, da je na rdeči preprogi v Cannesu ali Benetkah in je stegovala roke ter se nastavljala občinstvu. “Revica ni razumela, da pregleduje Častno četo Slovenske vojske. Gardisti šokirani.

Njeno odstopanje od protokola obnašanja bo zagotovo še dolgo predmet debat o njeni primernosti in doraslosti politični funkciji, za katero se že nekaj časa ve, da je zanjo prevelik zalogaj. Politično neizkušeni in karierno nedozoreli osebki v obliki novih obrazov so namreč razlog vse večjega nezaupanja ljudi v politiko. Če so povrhu še mentalno nestabilni, se bo raven nezadovoljstva kmalu spustila še nekaj stopenj nižje.

Kako so gledalci ocenjevali “nastop” predsednice zakonodajne veje oblasti na rdeči preprogi, si oglejte v nadaljevanju:

https://twitter.com/steinbuch/status/1540428167407624192?s=20&t=RmSa7k7rsoTyCcZTMgnf9g

https://twitter.com/AndrejKrupenko/status/1540428436195491847?s=20&t=RmSa7k7rsoTyCcZTMgnf9g

Peter Truden