fbpx

[Video] V Mladi Sloveniji razgalili Niko Kovač in njeno dvolično igro povezovanja

Nika Kovač, Inštitut 8. marec. (Foto: STA)

Mlada Slovenija je objavila posnetek, s katerim razkrivajo, kdo je tisti, ki ne želi sodelovati in izključuje. Izpostavili so primer šefice Inštituta 8. marec Nike Kovač, ki je na novinarski konferenci 10. januarja napovedala, da bodo podporo omenjenega inštituta napovedali le strankam, ki ne bodo šle v vlado z Janezom Janšo ali Novo Slovenijo. Nasprotno pa v Novi Sloveniji in SDS niso izključevali na podlagi drugačnih mišljenj in so jo podprli pri kampanji za redefinicijo kaznivega dejanja posilstva. “In v tej kampanji smo mi izjemno lepo sodelovali z Novo Slovenijo, tudi z SDS-om, z vsemi,” je v eni izmed oddaj dejala Kovačeva. 

Mlada Slovenija je opozorila na aktivistko Niko Kovač, ki se je pred dnevi javno izpostavila in sklicala novinarsko konferenco. Šefica Inštituta 8. marec je med drugim z napovedano kampanjo Gremo volit napovedala, da bodo zbirali podpise za zakon, s katerim želijo odpraviti ukrepe in se vrniti v preteklo stanje, kar bi lahko tudi pomenilo, da bi tisti, ki so prejeli sredstva s strani države, slednja morali vrniti.

Kovačeva je podporo Inštituta 8. marec napovedala vsem strankam, ki ne bodo šle v vlado z Janezom Janšo ali Novo Slovenijo. Kot je dodala, “ni dovolj, da se vrnemo v stanje, ki je bilo pred vlado Janeze Janše. Mi bomo še naprej napadali vsakega naslednjega, ki pride, in ga potiskali v smeri pravičnejše družbe”.

Foto: Twitter Inštitut 8. marec

Kovačeva je v preteklosti lepo sodelovala z vsemi strankami, tokrat pa očitno po navodilih šefov iz ozadja ne sme sodelovati s SDS in Novo Slovenijo. “Pri nekih konkretnih vsebinskih temah smo pa mi zelo lepo sodelovali in z desnimi in levimi strankami,” je v preteklosti v eni izmed oddaj na RTV dejala Kovačeva.  Primer tega je kampanja za redefinicijo kaznivega dejanja posilstva, kjer so na odboru prvič govorili o pomenu tega zakona, ki nudi največjo zaščito žrtve, in tam jim je prvič prisluhnila poslanka Iva Dimic iz Nove Slovenije, ki jih je povabila na stran in jim rekla: “Slišim vas, zaupam vam, povejte nam.” 

https://twitter.com/MladaSlovenija/status/1481571413450543109?s=20

Kot ocenjuje Kovačeva, jim je Dimičeva ponudila pomembno roko, sodelovali pa so tudi s stranko SDS, ki jo v novi kampanji tako črtijo. “In v tej kampanji smo mi izjemno lepo sodelovali z Novo Slovenijo, tudi z SDS-om, z vsemi,” je dodala Kovačeva.

Mlada Slovenija Kovačevi: “Nekaj govoriš, misliš pa nekaj drugega”
Mlada Slovenija je tako objavila posnetek, ki prikazuje, kako dvolična zna biti Kovačeva, ki pozablja, da ji je med drugim Nova Slovenija ponudila roko sodelovanja. V Mladi Sloveniji so bili kritični in Kovačevi dejali, da nekaj govori, dela pa nekaj drugega. Glede na to, da je poslanka Nove Slovenije ponudila podporo in sodelovanje, ne glede na to, da niso enakega mišljenja pri drugih usmeritvah, bi bilo tudi pravilno, da Kovačeva ne bi vnaprej izključevala strank, s katerimi je in bi še lahko sodelovala, saj je tudi one niso na podlagi drugačnega razmišljanja izključile.

Sara Rančigaj