[Video] Minister, ki ga ne mara vojska niti lastna vlada: V primeru, da bi bilo glasovanje na petkovi interpelaciji zoper Erjavca tajno, bi minister padel

Foto: STA

V normalni državi do te interpelacije ne bi prišlo, ker bi minister bodisi sam odstopil bodisi bi ga predsednik vlade odstavil oziroma predlagal njegovo razrešitev državnemu zboru. Če bi bilo glasovanje tajno, bi minister padel. Vsi se zavedajo, da Erjavec dela največje napake od vseh štirih ministrov te vlade, ki so doslej odšli. Vse, kar piše v interpelaciji, smo tudi dokazali,” je poslanec SDS Žan Mahnič o prihajajoči interpelaciji zoper ministra Karla Erjavca komentiral v oddaji Dialog. Ob tem je Mahnič dodal še: “Znotraj vojske za ministrom ne stoji nihče.

Gost tokratne oddaje Dialog na Nova24TV je bil poslanec SDS v Državnem zboru Republike Slovenije Žan Mahnič, ki se je v pogovoru z Aleskandrom Rantom dotaknil naslednjih tem: interpelacije ministra za obrambo Karla Erjavca, težav znotraj policije, problematike napadov divjih zveri, svojega delovanja v lokalnem okolju ter delovanja vlade Marjana Šarca.

Interpelacija zoper Erjavca bi v primeru, da bi bilo glasovanje tajno, uspela
V povezavi z interpelacijo zoper obrambnega ministra Erjavca, ki mu v SDS očitajo nezakonito delovanje, zlorabo obveščevalno-varnostnih služb, nezakonito razrešitev poveljnika poveljstva sil Slovenske vojske Mihe Škerbinca ter laži in zavajanja, je Mahnič povedal: “V normalni državi do te interpelacije ne bi prišlo, ker bi minister bodisi sam odstopil bodisi bi ga predsednik vlade odstavil oziroma predlagal njegovo razrešitev državnemu zboru. Če bi bilo glasovanje tajno, bi minister padel. Vsi se zavedajo, da Erjavec dela največje napake od vseh štirih ministrov te vlade, ki so doslej odšli. Vse, kar piše v interpelaciji, smo tudi dokazali. Dokument, ki ga je brigadir Škerbinc prinesel na sejo Knovsa pretekli teden, dokazuje, da ni bil odgovoren za nočno streljanje na Počku. V tem dokumentu, ki ga je podpisala načelnica Generalštaba Slovenske vojske, namreč jasno piše, da je Slovenska vojska v primeru vaje Sokol delovala in izvajala vse usmeritve vlade in ministrstva za obrambo. Ker pa je nemočen Erjavec Šarcu koristen, ga bodo obdržali, interpelacija v petek ne bo izglasovana. Če pa bi bilo glasovanje tajno, sem prepričan, da bi minister padel.” Ob tem je Mahnič dodal še: “Znotraj vojske za ministrom ne stoji nihče. Škerbinc je bil eden redkih visokih časnikov, ki je bil naravnan proti zahodu. Rusofilom je bil tako moteč, da so ga morali odstaviti.”

Za katastrofalno stanje v Slovenski policiji je v veliki meri odgovoren notranji minister Poklukar
Pogovor je nanesel tudi na katastrofalno stanje v Slovenski policiji, za katerega je v veliki meri odgovoren notranji minister Boštjan Poklukar, o katerem je Mahnič povedal: “Minister ne odloča sam. Posvetuje se z določenimi posamezniki znotraj te vlade. Tako v primeru migracij in pregona kriminala slovenska policija zaostaja. Najhujše oblike gospodarskega in drugega kriminala so izjemno slabo raziskane. Žal mi je, da minister ne premore toliko poguma, da bi odstopil /…/ ministrstvo in generalna direktorica policije sta zelo neusklajena. Če bi vlado vodila SDS, bi bila meja nepredušno zaprta. To, da toliko migrantov vsak dan prečka slovensko mejo, samo dokazuje, da je naša meja kot nek švicarski sir.” Vse to po mnenju Mahniča dokazuje, da minister migracij ne želi ustaviti. Vlada ob tem ne želi sprejeti niti predloga, da bi zaostrili zakonodajo v smislu, da nekdo, ki pride iz varne države, v Sloveniji ne bi mogel zaprositi za azil. “To je predlagala že prejšnja ministrica Vesna Györkös Žnidar, a jo je povozila lastna koalicija,” je še povedal Mahnič.

Razprava o interventnem zakonu o odstrelu divjih zveri vendarle v državnem zboru
V povezavi z množičnimi napadi divjih zveri je Mahnič poudaril, da je beleženje njihovega števila pri nas zelo napredno: “Preštete imamo vse medvede in volkove. Volkov je okrog 70, medvedov pa je 970. Ta številka je previsoka vsaj za polovico.” Ob tem je poudaril, da je odbor potrdil interventni zakon, po katerem se bo sedaj z odstrelom vendarle lahko začelo. O njem je povedal: “Na junijski seji državnega zbora smo sprejeli sklep oziroma razširitev dnevnega reda s tem zakonom, tako da pričakujem, da bo ta zakon potrjen še v tem tednu in da bo začel veljati. Stanje na terenu je namreč kaotično.” Kot pomembno je poudaril dejstvo, da so pri problematiki prevelikega števila medvedov in volkov na isti breg stopili lovci, kmetje, gozdarji in tudi ministrstvo. “Raznorazne okoljske organizacije seveda temu nasprotujejo iz čisto irealnih razlogov. Stranka Levica ima na primer v svojem programu namesto odstrela kar sterilizacijo divjadi,” je še poudaril Mahnič.

Žan Mahnič (Foto: Nova24TV)

Delovanje v lokalnem okolju
Tema pogovora je bilo tudi Mahničevo delovanje v svojem lokalnem okolju. Pri tem je poudaril, da imajo vse tri občine v njegovih domačih krajih župane iz vrst pomladnih strank: “Občina Gorenja vas – Poljane ima župana iz vrst SDS, Žiri iz vrst NSi, Železniki pa iz vrst SLS. Smo naravni zavezniki. Te tri občine so glede na decembrsko raziskavo Financ občine, v katerih se v Sloveniji najbolje živi. Imamo najnižjo brezposelnost, izjemno visoko povprečno plačo, najboljše zdravstveno stanje.” Ob tem je izrazil zadovoljstvo, da je v prejšnjem mandatu, čeprav je bil v opoziciji, dobro sodeloval z ministrico za okolje in prostor Ireno Majcen ter ministrom za infrastrukturo Petrom Gašperšičem. “Zavedam se, da predstavljam volilni okraj, kjer sem bil izvoljen, da predstavljam svoje volivce in volivke. Spoznal sem, da moji volivci in volivke veliko pričakujejo v smislu, da se jim moja izvolitev pozna tudi v njihovem domačem okolju, da se investicije pripelje tudi v njihovo lokalno okolje. Pri meni se politična opredelitev koalicija-opozicija konča, ko je potrebno nekaj storiti za korist ljudi, naših občank in občanov,” je še povedal.

Tako slabega premierja v zgodovini še nismo imeli
Na samem koncu je Mahnič povedal še svoje mnenje o Šarčevi vladi: “Ta vlada ima srečo, da je gospodarsko-finančna situacija takšna, kot je. Vlada pa finančno situacijo izrablja na napačen način, tako da neomejeno troši. Dvignili so javno porabo za več kot milijardo evrov, pri čemer bo kmalu prišlo do problema prihodkov, saj se gospodarstvo ohlaja.” O premierju samem pa je med drugim povedal: “Šarec je odličen retorik, to pa je tudi vse. Vsebinsko je prazen in intelektualno podhranjen. Velikokrat se vprašaš, kaj je sploh želel povedati. Mislim, da slabšega premierja v zgodovini še nismo imeli.”

M. D.

 • Stric iz ozadja

  “Mislim, da slabšega premierja v zgodovini še nismo imeli.”

  Premierja ne, premierko pac.

  • Slovenka

   Lahko se zgodi, da bomo dobili še slabšega. Slovenija še kar tone in tone in očitno še kar nekaj časa ne bo dosegla dna.

 • Antonius

  Ker Erjavca nihče več ne mara, se
  človeku vsiljuje vprašanje, v kakšnem odnosu je Karel s hudičem.
  O Šarplaninšku pa itak že vsi vemo, da je od njega v vseh pogledih pametnejši in sposobnejši maček Garfield, ki je luč sveta ugledal na današnji dan pred 41-timi leti.

  • večni srb

   V kakšnih odnosih bi pa sploh lahko bil, če je pa Hudič lahko le eden.

   • SIMON ROZIC

    …od kod pa ima potem hudič mlade? -in to še celo serijo!
    Torej, nekaj ne drži!!!

   • Antonius

    Ne enačite Kučana in hudiča. Hudič ni veleizdajalec in ne krade.

  • Slovenka

   Ve se, v kakšnem odnosu je Karel s hudičem.

 • tasilo

  O premierju samem pa je med drugim povedal: “Šarec je odličen retorik, to pa je tudi vse. /…/”

  Ja pa kaj še, no …

  Šarec pač ni odličen retorik. Mlatenju prazne slame ne moremo reči retorika. Retorika je plemenita intelektualna veda, katere osnovno orodje je argument. Šarec nikoli ne nastopa z argumenti, ker niti ne ve, kaj argument je. Pljuvanje po vsem, kar mu ni prav, in plehko “ad personam” diskvalificiranje nasprotnikov ni argumentacija “ad rem”.

  Šarec je navaden sprenevedav kmetavz, nakladač, gobezdalo in puhloglavec. To z retoriko nima nič skupnega, saj retorika zahteva kar nekaj inteligence.

  Lepo prosim, ne imejte tega holcarja in vaškega glumača za dobrega retorika. Šarec je kvečjemu sramota in katastrofa za retoriko, saj krši večino pravil, ki veljajo v retoriki, gramatiki in dialektiki oz. logiki (ki skupaj tvorijo trivij ali troznanje.)

  Sapienti sat.

  • sunday

   ++++ točno tako ++++

  • večni srb

   V bistvu, Šarec igra boljšega predsednika vlade kot.so bili pravi predsedniki.

   • Novakec1

    Problem so režiserji in njihova režija iz ozadja, ta je škodljiva za sloovce.

  • Anton

   “Šarec je odličen retorik, to pa je tudi vse. /…/”

   Šarec je še daleč retorika, kaj šele odličnega retorika, potemtakem od povedanega ostane en velik NIČ

   sarkazem press

  • terminalar

   Šarec je navaden sprenevedav kmetavz, prazen nakladač, zdrizasto gobezdalo, prazen manipulant, cenen malverzant ter leporečen puhloglavec.

   haha, zelo plastično!

  • dob

   Krasen komentar.

  • tohuvabohu

   Šarec je napihnjen nastopač. Vseh dosedanjih vlog se je naveličal, upam, da se bo kmalu tudi sedanje in si našel drug oder, ki bo primernejši za njegove omejene kapacitete.

 • sunday

  kahl je samo še v kahlo !!!

 • večni srb

  Erjavec najbolje ve zakaj prašič ne da zrezka.

 • francelj3

  Problematika napadov divjih zveri? To se zgodi brez lustracije, ko ne počistijo s komunisti. Divje zveri se sprehajajo na prostem še naprej.

 • RATATA

  Nihče (skoraj) ga ne mara, pa je minister.
  Tudi za ostale bi lahko tako rekli, pa so ministri, so poslanci, so direktorji direktoratov in predsedniki uprav in odborov.
  Nekdo je že moral urediti, da so na vseh teh položajih. Verjetno so si vsi ti, ki jih nihče (skoraj) ne mara med seboj pomarali položaje.
  Tu pa končam, saj bi bilo nadaljevanje nič kaj prijateljsko, pravzaprav pojavil bi se “nemaralni govor”.

 • Mitja Mazini

  Zanimivo minister ki jim zrihta višje plače in stanovanja pri njih ni priljubljen. Tole diši po paravojski, bi rekel nekdo.

  • xtc

   Kaj je zrihtal Kahla?
   NIč. razen da je z Kučanom vred zafural Arbitražo?

  • Schemva Miro

   Večina bi pa rekla,da si ti totalni IDIOT.

 • antimur

  Večina, vsaj poštenih in domoljubnih Slovencev ne mara nobenega izmed kučanističnih antidomoljubov in pokvarjencev. Je pa dejstvo, da je ta omejeni hudobnež in brezvezni nakladač ter škodljivec pred tem, da prvi odfrči, če ne z interpelacijo, pa s pomočjo protestov, ali še bolje, po Brglezovem ljudskem pravu (on sam bi se strinjal samo z dnevno akcijo, noč mu nekako ne diši).

 • VERZIFIKATOR

  Nič še novega. Morda bo v petek?
  Treba je le malo potrpljenja,
  žaba nima drugega življenja,
  priti mora le en sam zadetek.

  Karlinca Rijavec Slinovšek

  ŽABJI FINALE

  Rjavi žabec slini se nevarno
  in z lažnivci vsepoprek že zmerja,
  se zaveda, ko čez cesto dirja,
  v hipu da konča lahko bizarno.

  Slina mu iz ust v potokih teče,
  o lažnivcih še samo razpreda,
  rjavi žabec namreč se zaveda,
  da udarec gume silno peče.

  Kjer poprej je rjavi žabec skakal,
  tam na cesti v hudem res nalivu
  kot v rdečem plaval bi zalivu,
  žabec ve, da bo zaliv dočakal.

  Enemu zalivu se izognil
  bil pred časom je, ko je zavozil,
  mu tedaj je glavni šef zagrózil,
  da če treba, sam ga bo upognil.

  Zdaj skakánje spet je popularno,
  vratolomno rjavi žabec skače,
  tresejo se vsem navzočim hlače,
  kdaj naskočil jamo bo udarno.

  Torej, pravite, da ni edini
  žabec, ki končal bo pot na cesti,
  da prehodi žab preveč so česti
  in da vse preveč se žabic slini.

  Kakor koli, saj je zgodba znana,
  toliko le časa skače žaba,
  da na cesti splóščena ogaba
  je zasluženo v kanal poslana.

  • Janez Kepic-Kern

   ++++++++++++,
   TUDI JAZ IMAM SPODNJI – PO OBLIKI
   MALO ŠALJIV,
   V OSNOVI PA RESEN – PREDLOG,
   RESEN PREDLOG.,
   DA BO, – ŠE KAR INFORMIRANI – IZTOK PUŠNIK – uredil vse to.
   Tega
   vse bolj “REVNEGA Karla E. IN OSTALE “PO-TITO POKOMUNISTE”,
   jih bo morda
   – “uboge revčke”
   v “TITO IN V PO-TITO” ŠOLAH”, KI ŠE TRAJAJO
   KOT “DR. PIKALO – ŠOLSTVO – čisto zavedene
   in
   jim bo – bo pa morda – IZTOK PUŠNIK,
   KI JE
   PO PREDNIKIH – NEMŠKEGA RODU – POVEDAL – IN JIH POTOLAŽIL
   ka je to
   “LEHRNEN IN HANDEL”
   in pa
   PRIVAT HAUSUNTERRICHT BILDUNG-S,
   OZ.
   KAJ JE TO

   WAS IST DAS – “H A U S U N T E R R I C H T” ?

   To je nekaj,
   česar verjetno nihče od nas – ni bil deležen – namreč !

   Tista nemška beseda pomeni – ŠOLANJE – NA DOMU
   S
   PLAČANIMI – UČITE LJI, PROFESORJI !
   V Avstriji je tak način šolanja otrok – možen in tradicionalen in ga imajo – še danes.
   Preprosto mu rečejo
   PRIVATISTIČNI, EXTERNISTIČNI NAČIN ŠOLANJA OTROK – NA DOMU OTROK.
   Starši
   tak način šolanja njih otrok – PRIJAVIJO ŠOLSKEMU SVETU,
   KI
   TAK NAČIN – PONAVADI – ODOBRI,če so starši dovolj bogati in izbrani učitelji na domu – dobri.
   Otrok ob rokih polaga izpite, ima preverjanje znanj itd.
   Skratka – TO JE AVSTRIJA !
   Vse
   več dokazov je,
   da je bil takega – “PRIVILEGIRANEGA” NAČINA – ŠOLSKEGA UČENJA NA DOMU
   VSAJ
   DO
   NJEGA 18.LETA DELEŽEN T.I. MARŠAL TITO.
   VEČ
   O TEM – MORDA JUTRI !
   ZAENKRAT PA PONOVIM – SPODNJE.

   Morda
   nam bo pa Ptujčan
   IZTOK PUŠNIK
   – KAJ – PRIPOMOGEL – PRi RAZKRIVANJU
   ČUDNIH
   STARIH ZBRK – NPR. OKROG OTROK – Marije JAVERŠEK-BROZ !?
   STARA
   NEMŠKA – PTUJČANA – brata Walter in Alfonz WANKMUELLER
   sta
   veliko povedala s tem, da sta javno v medijih –
   povedala,
   dda je bil – t.i. MARŠAL TITO – njun SOŠOLEC V KONVIKTU ST. PAUL V AVSTRIJI ”
   OSZALO
   NAM BO MORDA POVEDAL PTUJČAN – IZTOK PUŠNIK ?
   Morda ?
   Patudi, če nič od tega ne ve in ne izve – bodo pa – drugi !?
   MALO ODDIHA – OD TEŽKE TEME
   S
   ŠE TEŽJO TEMO.

   Malo – ODDIHA !

   ŠALA,
   KI JE TUDI – RESNO VPRAŠANJE !

   SLIŠI SE SMEŠNO: ampak – jaz, Janez Kepic_Kern – resmo – še vedno ne vem,
   katera
   ŽENSKA – ZA VRAGA – JE ZARES RODILA T.I. MARŠALA – TITA !
   Ali
   kdo od vas beročih – to ve?
   rojstna matična knjiga z – dunaja – jasno pove,
   da
   je – Marija BROZ-JAVERŠEK – leta 1892,
   na Dunaju
   rodilla fantka z imenom FRANZ BROZ !
   Torej?
   Istega – 1892. leta – v maju 1892 – NI MOGLA RODITI
   – niti
   Josipa BROZA – KOVINARJA, KI JE HODIL V VAJENIŠKO ŠOLOV SISKU,
   – NITI
   T.I. MARŠALA TITA, ki nikoli ni trdil, da bi bil rojen na Dunaju – kot – FRANZ BROZ !
   Čudno,
   ZELO ČUDNO – MAR NE ?
   Z
   MOJEGA E- PORTALA “SLOVENIANA” L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
   P.S.
   “SLOVENIANA”

   https://sloveniana.si/ident
   Skrivnostni dokument, skrivnostnega rojstva Mariji Broz – otroka Franza Broza, leta 1892 na Dunaju.

   Citat vira: Momčilo JOKIĆ, TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, str.: 145

   Pojasnilo: Kopija izpisa iz knjige rojstev leta 1892 na Dunaju, se nahaja na 145. strani, citirane knjige.

   CITATNO vam vsem beročim iz knjige: “TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, kosovskega Srba, intelektualca in raziskovalca, gospoda Momčila JOKIĆA, podajam kopijo nenavadnega izpiska iz knjige rojenih na Dunaju, leta 1892.

   Na kopiji tega izpiska piše, da je 1892 leta na Dunaju Marija Broz rodila otroka z imenom Franz Broz.

   Iz raznih drugih virov je znano, da je Marija Broz – Javeršek po uradni verziji biografije Maršala J. B. TITA – Maršalova mati, hodila na Dunaj delati, kot delavka/služkinja k znanim delodajalcem. Ob pregledovanju kopije iz knjige rojenih na Dunaju se nam seveda poraja vprašanje “logistične” narave: KAKO JE MOGLA MARIJA BROZ JAVERŠEK POLEG TEGA, DA JE 1892. LETA NA DUNAJU RODILA OTROKA FRANZA BROZA – V KUMROVCU, MAJA 1892 (V ISTEM LETU) RODITI ŠE T.I. MARŠALA – JOSIPA BROZA?!

   Vprašanje ni šaljivo,

   ker je bil t.i. MARŠAL JOSIP BROZ TITO pomembna javna oseba trajnega pomena naj bo zgoraj navedena “zagonetka” – predlagam/o, da to zagonetko strokovno in verodostojno razrešijo kar uradne službe, države R. Slovenije pooblaščene za ugotavljanje identiteto oseb.

   L.R. Janez Kepic-Kern, odgovorni urednik in lastnik “SLOVENIANA” edicij.

   P.S.
   KONEC ŠALE,
   KI JE V OSNOVI – RESNO VPRAŠANJE.
   VIR,
   https://sloveniana.si/ident

 • Slovenka

  ”Minister, ki ga ne mara vojska niti lastna vlada: V primeru, da bi bilo glasovanje na petkovi interpelaciji zoper Erjavca tajno, bi minister padel.” PA NE BO. Spet bomo imeli brezvezno, brezplodno razpravo v DZ, zapravljanje časa in denarja. Bog se usmili te države!

 • xtc

  Stvari so vse bolj jasne četudi bo Xarchi rešil Kahlo,bo kmalu zaradi njega padel on.

 • totex39

  Sedaj pa ne bo padel, ker se bojijo drug drugega, da bi pol padla še vlada, to pa je srš vsega tega.

 • SIMON ROZIC

  Karel Erjavec me spominja na kozla v raju…na kaj pa vas?

  • tohuvabohu

   Mene pa na kozlička na ražnju.

   • Slovenka

    Jaz pa sem v zadregi. Brskam in brskam po spominu in se pri najboljši volji ne morem spomniti, komu ali čemu bi utegnila biti podobna Erjavčeva mešanica hudobije, podlosti, cinizma, nesposobnosti in patetike. Očitno je Erjavček unikat, tako kot je avtohton slovenski komunizem, s katerim se po unikatnem prepletanju sistematične zlobe in smrtnega sovraštva ne more meriti nobena druga različica komunizma.

    • tohuvabohu

     Erjavec je pač posebnež. Ne sicer po tem, da si želi biti zgoraj (takih je veliko), ampak po tem, da je za ta cilj pripravljen žrtvovati vse, celo svojo čast in dobro ime. Za ideologije mu dol visi, važen mu je le položaj. Skratka, cinik, kombinator in lopov na kvadrat. Značilno je, da je takrat, ko je bil v desnih vladah, leva “inteligenca” o njem ugotavljala enako, potem so pa brž pozabili na to in revčki ne vidijo, da se dela norca tudi iz njih.

 • Zgornji

  … IN NITI NAROD GA NE MARA , … TAKEGA POKVARJENEGA HINAVSKEGA PARAZITA !!! ! !!!