fbpx

[Video] V Slovenski demokratski stranki predstavili predlog deklaracije o obsodbi vseh totalitarnih režimov

Poslanec SDS Branko Grims.

Totalitarni sistemi so vsi brez izjeme zavržni, so zločinski in so nekaj, česar se moramo danes še posebej jasno zavedati“, je dejal poslanec SDS Branko Grims in nadaljeval, da je predlog resolucije izjemno pomemben, saj postavlja enotno, kot zločinske in zavržne, prav vse totalitarizme.

Poslanec SDS Branko Grims je na novinarski konferenci poslanske skupine SDS predstavil predlog deklaracije v podporo Resoluciji Evropskega parlamenta z dne 2. aprila 2009 o evropski zavesti in totalitarizmih. Omenjeno resolucijo je Evropski parlament utemeljil na vilniuški deklaraciji in sprejel ob upoštevanju splošne deklaracije Združenih narodov o človekovih pravicah.

Vsi totalitarni sistemi so zločinski in vredni obsodbe
Po poslančevem mnenju je so vsi totalitarni sistemi zavržni in zločinski, resolucija še toliko bolj pomembna, saj se v tretjem tisočletju pojavljajo novi totalitarizmi, ki temeljijo bodisi na kulturnem marksizmu ali pa na islamskem radikalizmu, pa tudi na visoki tehnologiji, kot je npr. na Kitajskem. Zaradi tega je po njegovem še toliko bolj pomembno, da se poenoti državni zbor in podpre predlog na tistem, kar je bil temelj za evropsko resolucijo. “To pa je, da so prav vsi totalitarni sistemi zavržni, da so vsi zločinski, vsi vredni obsodbe in da so vse žrtve vseh totalitarnih režimov vredne vsega spoštovanja, vredne priznanja in rehabilitacije.”

Grims je dodatno pojasnil, da totalitarizmi, ne glede na njihov izvor, ne morejo biti obravnavani različno in da izjem ne more biti. “Mnogokrat se je delala napaka v preteklosti, da so takšni ali drugačni ljudje, nekateri mogoče dobronamerno, ali pa jih je zanesla propaganda, ki so ji bili izpostavljeni, mislili, da se eden izmed totalitarnih sistemov lahko opravičuje, da se lahko tolerira, ali celo glorificira, zato, ker je imel neke dobre ideje, ker je temeljil na dobrih namenih. Žal ni tako,” je pojasnil Grims in zaključil s starim pregovorom, da je pot v pekel tlakovana z dobrimi nameni, ter dodal, da je potrebno zlo v celoti zavrniti.

Sara Kovač