[Video] Vesna V. Godina poziva “centre moči” naj zamenjajo predsednika vlade

Foto: zajem zaslona

“Mislim, da bi bilo pametno, da centri moči v Sloveniji iščejo alternativnega predsednika vlade, kdorkoli to že so,” je v četrtkovi Tarči dejala Vesna Vuk Godina, ki je bila pred volitvami ena večjih podpornic Roberta Goloba. O vladnem razkolu in obračanju hrbta premierju s strani njegovih zaveznikov se je že v preteklosti govorilo, danes pa tega več ni mogoče skriti.

“V vsakem primeru vlada kot celota deluje neprofesionalno,” je bila kritična do Golobove vlade celo Vesna Vuk Godina, ki je v Roberta Goloba že pred državnozborskimi volitvami polagala velike upe. A kot kaže – zaman. Priznala je to, kar je slovenska javnost že prej predvidevala ali pa vedela, in sicer da je bil Golob s strani centrov moči izbran ne zaradi svoje kompetentnosti ampak kot izključno “orodje” proti nekdanjemu premierju Janezu Janši.

Voditeljica Erika Žnidaršič je Vuk Godino opomnila, da je bila tudi sama podpornica Goloba v času pred volitvami, danes pa mu očita totalitarni način delovanja. “Ja, lejte, pred volitvami je bila situacija pač takšna, kot je bila. Šlo je za to, da je bilo treba premisliti ali se bo nadaljevalo obdobje vladanja Janeza Janše in pač z vsemi posledicami in značilnostmi, ki ga poznamo v okviru janšizma ali ne,” je dejala Vuk Godina. Po njenih besedah je moč zaključiti vsem znano dejstvo, in sicer da je bil Golob izključno orodje za “boj” proti nekdanjemu premierju in da njegova podpora ni slonela na predpostavki, da je Golob sposoben voditi državo.

Kdo izvoli predsednika vlade?
“Ali stare sile že iščejo novega Roberta Goloba in kdo so te stare sile po vašem mnenju
?” je Vuk Godino vprašala voditeljica Tarče. Slednja je odgovorila, da ima premalo podatkov, da bi v celoti odgovorila na vprašanje, meni pa “da bi bilo pametno, da centri moči v Sloveniji iščejo alternativnega predsednika vlade, kdorkoli to že so”. 111. člen Ustave RS sicer pravi, da “predsednika vlade voli državni zbor z večino glasov vseh poslancev, če ni to z ustavo drugače določeno,” vendar to očitno v tem primeru ne velja. Vuk Godina sicer pravi, da ne zna opredeliti, kdo so ti “centri moči”, vendar pa verjame, da so oni tisti, ki bodo ali pa ne določili novega predsednika vlade.

Pod Golobovim vodstvom vlada ne bo dočakala konca mandata
Danes ugotavlja nasprotno. In sicer da si Golob “želi vladati na totalitarni način“, kar pa je v politiki nesprejemljivo. “Ne le da kaže neke totalitarne značilnosti, kaže tudi neke izrazito narcistične značilnosti in tudi izrazito kolerične značilnosti, kombinacija vsega tega se za predsednika vlade ne zdi ravno najbolj produktivna,” je dejala Vuk Godina, ki je zaključila, da je prišel čas za razmislek, ne le njega, ampak tudi njegovo stranko Gibanje Svoboda, ki bi morala najti način, da koalicijo pripelje do konca mandata. “Jaz resno dvomim, da je to pod vodstvom Roberta Goloba mogoče.”

T.B.