fbpx

[Video] Vodja protestnikov Anis Ličina popravil Marjana Šarca: “Ne sramoti se, … protesti so bili proti tej trenutni vladi in njenim debilnim ukrepom!””

Predsednik LMŠ Marjan Šarec in samooklicani vodja protestov ter stari znanec policije Anis Ličina (foto: STA, Facebook)

Bivši premier vlade, Marjan Šarec, znan predvsem po tem, da je vrgel puško v koruzo, s svojim LMŠ in KUL četvorčkom res ne ve, kakšno držo bi zavzel do protestov. Nazadnje so na svojem uradnem profilu želeli sprožiti vtis, da se ograjujejo od nasilnih protestov in spodbujajo “mirne” ter, da je nasilne izgrede organizirala kar vlada sama proti sebi. Nemudoma je prejel oster odgovor samooklicanega vodje pravih protestov, Anisa Ličine.

V zadnjih dneh doživljamo resnično komedijo glede odnosa opozicije do protestov. Nikomur, tudi njim samim ni več jasno, ali proteste podpirajo ali zavračajo. Uradna zgodba, ki jo skušajo zdaj prodati je ta, da obsojajo nasilje, ki naj bi bilo orkestrirano s strani vlade, proteste pa še naprej podpirajo. A kakor hitro so objavili tvit, v katerem so to zgodbo prodali, jih je “poklopil” prav Anis Ličina, samooklicani organizator “pravih” protestov, drugače pa stari znanec policije v povezavi s trgovino z drogo.

Ličina se je odzval na tvit LMŠ – ja, v katerem so trdili, da je bilo nasilje organizirano s strani same vlade ali ministra Aleša Hojsa.

Ličina jih je zelo odločno, čeprav samopašno “poklopil”, da naj si ne delajo sramote, da so oni pravi protestniki in da niso najeti od vlade, ampak protestirajo proti njej.

Odziv Anisa Ličine (Vir: Twitter)

Pustimo ob strani, da je tvit LMŠ neumen na več nivojih. Teorijo zarote utemeljujejo s tem, da je bil minister Hojs prisoten na zadnjih protestih, medtem ko na prejšnjih – mirnih, ne. Da, LMŠ, ker ti niso bili mirni in je bilo nasilje napovedano vnaprej.

Čeprav je že s tem njihova teorija zarote ovržena, je kljub vsemu zabavno videti kako preprosto, a učinkovito ji je enega od žebljev v krsto zabil sam organizator protestov.

Kako so izgledali četrtkovi nasilni protesti si lahko sami ogledate v priloženem videoposnetku.

Aleš Ernecl