fbpx

[Video] Vodja SNS Jelinčič: Erjavca bi bilo potrebno prepovedati z zakonom! Škodo dela, ker mu to narekujejo iz ozadja!

Prvak SNS Zmago Jelinčič Plemeniti. (Foto: Nova24TV)

“Nimajo dovolj glasov in ne bodo imeli dovolj glasov,” je zatrdil predsednik Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič Plemeniti glede oblikovanja koalicije KUL in ob tem za naš portal poudaril prepričanje, da slovenski politični prostor ni tako podkupljiv, da bi se z lahkoto kupovalo poslance, navkljub temu, da so kakšnega že kupili in se za nakup nekaterih zelo trudijo. 

Kljub temu, da imamo epidemijo lahko opazujemo, kako se opozicijske LMŠ, SD, SAB in Levica bolj kot z zdravjem ljudi ukvarjajo s tem, kako bi se spet povzpele na oblast. Najprej so to te poskušale doseči s pomočjo ekonomista Jožeta P. Damijana, ker pa se je izkazalo, da njihov projekt ni niti najmanj konkretiziran, ker so lastne interese postavili pred skupne, je postalo jasno, da vse skupaj ne bo mogoče izvesti. Če smo pričakovali, da bodo z bojem za oblast počakali, smo se ušteli: Zamenjali so namreč zgolj misijo in novo našli v starem-novem predsedniku DeSUS Karlu Erjavcu, ki mu diši funkcija predsednika vlade. Pri tem pa seveda niso vzeli v obzir, da je Erjavec v svojem dolgotrajni politični karieri vse skupaj nabral zgolj 5743 glasov. Erjavec je sicer prejšnji teden poudarjal, da oblikovanju nove vlade pod njegove vlade dobro kaže in da bodo konstruktivno nezaupnico vložili do konca leta, si je kot kaže že tretjič v 10-dneh premislil. Javno je namreč priznal, da koalicija KUL še vedno nima dovolj glasov. Potrebujejo namreč glasove iz SMC, je pa napovedal pogovore s to stranko v prihodnjih tednih. Vložitev nezaupnice je tako preložena za nedoločen čas na leto 2021.

Še vedno ni jasno ali Karel Erjavec dejansko ima glasove svojih poslancev. Ta namreč ni želel odgovoriti na neposredno vprašanje ali so poslanci z izjemo Roberta Polnarja na njegovi strani. Dejal je le, da poslance k glasovanju za KUL zavezuje odločitev organov stranke DeSUS, ki pa je po zadnji javnomnenjski raziskavi Parsifal, ki je bila za našo televizijo izvedena med 21. in 23. decembrom, kaže vse slabše. Njena podpora je namreč iz 7,1 odstotka padla na 6,4 odstotka. Še slabše DeSUS-u kaže po raziskavi Ninamedie za POP TV, kjer bi DeSUS volilo le 1,7 odstotka vprašanih. O aktualni politični situaciji je v oddaji Tema dneva spregovoril prvak SNS Zmago Jelinčič Plemeniti. “Nimajo dovolj glasov in ne bodo imeli dovolj glasov,” je zatrdil glede oblikovanja koalicije KUL in ob tem za naš portal poudaril prepričanje, da slovenski politični prostor ni tako podkupljiv, da bi se z lahkoto kupovalo poslance, navkljub temu, da so kakšnega že kupili in se za nakup nekaterih zelo trudijo.

Erjavca bi bilo potrebno prepovedati z zakonom
Po besedah Jelinčiča je Erjavec neresen politik, saj razmišlja samo o sebi. “Mislim, da bi bilo v korist države, da bi se Erjavca z zakonom prepovedalo. Toliko škode kot dela je hudo. Je pa jasno, da mora to delati, ker mu to narekujejo gospodje iz ozadja. Mogoče bodo z namenom, da nekoliko popravijo svoj imidž, delali puloverje, kjer bodo namesto jelenčkov erjavčki.” Jelinčič je ob tem poudaril, da se njegova stranka ne pogovarja s predstavniki KUL, saj so se odločili za vlogo konstruktivne opozicije in to tudi držijo. “Mi smo že Šarčevi vladi omogočili, da je preživela, pa so vrgli puške v koruzo, sedaj pa želijo isti ljudje rušiti to vlado. Mi tega ne bomo dovolili. Mi delamo za državo in državljane in ne gremo v take špile.”

“Kje Erjavec išče svoje glasove? Verjetno so mu kakšni obljubili kakšna finančna sredstva, da bo lahko delil. Tudi o tem se razpravlja med ljudmi. Mislim, da bo težko. V SMC-ju sta sicer dva člena, ki sta bolj šibka, mislim pa da sta dovolj pametna, da ne bosta preskakovala, kajti če enkrat preskočita nikoli več ne bosta videla parlamenta od znotraj,” je poudaril Jelinčič in ob tem dodal, da je sicer res, da je aktualna vlada odvisna od njihovih glasov. “Naši glasovi so tisti, ki bodo ostali vedno. Mislim, da ta vlada bo zdržala. Prepričan sem, da bo zdržala do konca mandata.” Jelinčič je spomnil, da je potrebno opomniti, da bo drugo leto predsedovanje EU. “To, da nekdo sploh razmišlja o tem, da bi rušil vlado v taki poziciji, kaže na to, da mu ni dosti do lastne domovine in Slovenije ter da so zadaj ljudje, ki jim Slovenija ni predstavljala intimne odločitve.”

Speljali bomo do konca in nato nove volitve
Jelinčič je prepričan, da se ni kaj za bati. “Speljali bomo do konca in nato na nove volitve.” Po prepričanju Jelinčiča bi morali v KUL-u že zdavnaj odnehati. Gre za čudno združenje ljudi, ki imajo vsak svojo usmeritev, svoje želje in svojo predvideno pot. “Tam so zblojeni, nihče tam ne ve kaj kdo hoče. To so ljudje, ki begajo iz enega konca na drugi konec. Bili so skupaj, so se nesmrtno skregali, šli narazen, sedja pa jih veže samo ena zadeva in sicer: uničiti Janeza Janšo in vlado sedanje koalicije, potem pa ni več važno, kaj bo z državo in državljani. To jim ne bo uspelo. Toliko zagrenjenosti, toliko besa in jeze, kot je v tej tako imenovani koaliciji KUL, še nisem videl,” je poudaril.

Mi sodelujemo na vseh področjih
Glede morebitnih predčasnih volitev je Jelinčič dejal, da so teh ne bo prišlo, ker bo zmagala pamet. “Koalicija bo obdržala svojo pozicijo in jo speljala do konca. Kar se tiče teh medijskih preizkusov, kako ljudje mislijo je pa evidentno, da toliko kot plačaš toliko dobiš. Nič ne dam na ankete. Konec koncev, da kažejo, da imajo neki Pirati več glasov kot SNS, to je smešnica. Mislim, če že goljufajo, potem naj na drugačen način. Menim, da so tukaj zadaj goljufije”. Jelinčič je prepričan, da je potrebno poslušati ljudi. “Veliko sem na terenu in slišim marsikaj. Slišim precej drugačne stvari, kot kažejo te ankete.”  Na vprašanje glede vstopa v vlado je Jelinčič odgovoril, da le to ni smiselno, saj so podpisali Partnerstvo o sodelovanju. “Mi sodelujemo na vseh področjih. Vlada nam pošilja svoje zakonske predloge, mi podamo svoje pripombe, pomisleke, ideje in amandmaje za izboljšanje zakonskih predlogov, ki jih vlada pretehta in v veliki meri upošteva, saj se dela za isto državo in za iste državljane.” 

Foto: Nova24TV

Definicija konstruktivne opozicije po besedah Jelinčiča je, da podpira vse dobre predloge, ki jih predlaga koalicija, obenem pa predlaga tudi izboljšave vladnih predlogov, uredb in zakonskih osnutkov, s tem, da seveda pričakuje, da bo vlada to tudi upoštevala. “To se v trenutni vladi dogaja in ker je Slovenska nacionalna stranka edina, ki sodeluje pri pripravi za državo dobrih predpisov, smo mi edina stranka konstruktivne opozicije.” Po besedah Jelinčiča ostale opozicijske stranke nočejo sodelovati iz enega enostavnega razloga. Rušenje sedanje vlade jim namreč predstavlja edini namen, saj si samo na ta način lahko zagotovijo nadaljevanje pritoka finančnih sredstev, ki so v njihove žepe pritekala iz raznih virov. “V ostalih opozicijskih strankah je velik del volilnega telesa ravno tisti, ki sodi v skupino na državne jasli pripetih kvazi umetnikov in velikega dela javnih uslužbencev, ki ne delajo, ampak zgolj hodijo v službo. Strah teh ljudi, da bi ocenili njihovo delo in ugotovili, da ni nič vredno, je tako velik, da so pripravljeni na kakršnekoli napade na vlado.”

Resnica pač boli in stari kadri se resnice bojijo
Glede na to, da so na RTV Slovenija prezrli SNS, ko je prišlo do Pogovora z opozicijo, smo Jelinčiča povprašali, kako v stranki komentirajo to dejstvo. “RTV SLO ima ukaz z vrha levih, nekdanjih sil, ki še vedno vodijo levi politični prostor, kakor kaže, v prepad. Kadar je Slovenska nacionalna stranka na televiziji, pri vodilnih na RTV SLO pride do izraza strah, da Jelinčič ne bi povedal česa takega, kar ne bi bilo v skladu s starimi strukturami. Zato se Slovenska nacionalna stranka praktično ne pojavlja na RTV SLO, pa tudi če kakšno zadevo posnamejo, tega ne predvajajo,” je izpostavil in ob tem dodal, da resnica pač boli in da se stari kadri  resnice bojijo. “Skrajni čas je, da se RTV SLO v taki obliki “razformira” po grškem vzoru in se inštitut na novo postavi, in sicer s tem, da se domov pošlje najmanj tisoč zaposlenih. Namerno pravim zaposlenih in ne uporabljam besede delavcev,” je navedel.

Nina Žoher