fbpx

[Video] Vse poti vodijo do Črnčeca, le vodja poslanske skupine LMŠ Golubović lažnivo obtožuje druge: Se bo moral tudi on opravičiti?

Branko Golubovič (Foto: posnetek zaslona/ Tarča na RTV SLO)

Medtem ko so vsi gosti oddaje Tarča, predstavniki parlamentarnih strank NSi, SD, DeSUS, SAB, SMC, priznali nenavadne primere zasledovanj njihovega zasebnega življenja, vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović obtožuje kar Slovensko demokratsko stranko, da stoji za policijsko-obveščevalnimi zasledovanji. “Izvor vseh teh novic in fotografij, kadrovsko, tehnično in medijsko lahko zagotovi samo ena stranka, to je stranka SDS. Vse te stvari izhajajo iz tam. Jaz sem prepričan, da te fotografije ne prihajajo iz policije, je včeraj pred televizijskimi sprejemniki in slovensko javnostjo v oddaji Tarča povedal Golubović. Še večjo cvetko si je privoščil pri obrambi sekretarja Damirja Črnčeca, ko mu je Alenka Bratušek očitala, da se ljudje kot Črnčec ne spremenijo. Golubović ga je ubranil s primerjavo o desnih in normalnih novinarjih ter si prislužil nagrado za izjavo leta: “Ljudje se spremenijo. Imamo enega novinarja, ki je pisal za desne medije, danes pa je normalen novinar. Ljudje spregledajo, ljudje se spremenijo.”

Vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović je v oddaji Tarča javno lagal o Slovenski demokratski stranki in sicer z obtožbami, da je ta kreatorka vohunskih spletk, ki zasledujejo slovenske politike. Na uradno izjavo se je nato na Twitterju odzval predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša. V kratkem odgovoru jim je dal vedeti, naj se pripravijo na dopis odvetnika Francija Matoza, ki so ga prejeli že Marjan Šarec in Rudi Rizman.

Toda to ni bila edina lažniva izjava vodje poslanske skupine LMŠ. V Sloveniji pa po novem delimo tudi novinarje na desno usmerjene in normalne, kot se je izrazil Golubović. Kdor se ne strinja z vladajočo politiko, je avtomatsko desno usmerjen, ostali pa so bojda “normalni”. To je nova zanimiva delitev slovenske družbe prosto po ‘šarcizmih’.

Nenavadna kontrola sina Alenke Bratušek
V oddaji Tarča na RTV SLO razen Golubovića niti en predstavnik politične stranke ni zanikal, da se ne bi dogajale čudne zadeve zasledovanja, obveščanja in vohunjenja za posameznimi politiki. Stranka SAB je že pred oddajo sklicala tiskovno konferenco o čudnem dogodku, ki ga je doživel sin Alenke Bratušek, mladi slovenski nogometni reprezentant Oskar Cvjetičanin v nedeljo večer. “Pravzaprav takoj po tem dogodku nam je sin doma povedal, da je bil postopek skrajno nenavaden. Jaz osebno še lahko zdržim, da bi se kdo na takšen način znašel nad mano. Ko pa gre za moje otroke, je pa tukaj konec. Pravzaprav običajna prometna kontrola ni bila, zato ker so ga takoj, ko je odpeljal s privatnega parkirišča nemudoma zaustavili policaji z modro signalno lučjo. To ni bila prometna kontrola, ki bi stala ob cesti.  Spraševali so ga, zakaj je bil avto tam parkiran, zakaj je sedel v avtu. Avto, s katerim je bil sin, je moj avto. Sprašujem se, ali je v tisti zakotni ulici naključno ravno takrat peljal mimo? “

Glede nenavadnega dogodka so nam zanesljivi viri blizu padle vladne koalicije potrdili, da je za nedeljsko akcijo v ozadju stal Damir Črnčec. Vendar jih v avtomobilu ni pričakala Alenka Bratušek, ampak njen sin. Podobne sume o vpletenosti Črnčeca je potrdil tudi glavni tajnik SAB-a Jernej Pavlič: “Glede gospoda Črnčeca, oseba, ki se metod dela učila pri Janezu Janši, bo težko komentirala, kako na drugi strani delujejo, če sta skupaj delovala. Ne verjamem, da teh metod ne pozna več.” Vir blizu bivše vladne koalicije nam je izdal, da Črnčecev krog nadzoruje ministre in poslance že cel čas mandata. Za policijsko direktorico Tatjano Bobnar pa so nam isti viri zagotovili, da je Črnčecev kader.

Damir Črnčec se dela zaradi ene posnete fotografije najbolj ubogo žrtev v Sloveniji
“To spada v prav ta del širjenja lažnih novic, fake news, ki se širijo iz te politike, določene politične stranke, politične portale z zelo jasnim ciljem. To je diskreditacija mene osebno. Ne morem se znebiti vtisa, da sem bil spremljan in pod nadzorom nekih parastruktur, ki jasno vodijo točno določenemu političnemu subjektu,” se je delal nedolžnega Damir Črnčec pred kamerami POP TV in RTV SLO. Damir Črnčec, ki je dobro leto dni nadzoroval vse svoje vladne partnerje, se dela največjo žrtev zarote vohunjenja.

Sumi dovolj močni za nadzor Knovs
Matej Tonin je v svoji izjavi povedal, da ve, da mu lahko prisluškujejo domače in tuje varnostne službe. “Moj telefon je definitivno na listi za prisluškovanje tujih tajnih služb. Pri komunikaciji se obnašam samozaščitno in uporabljam varne načine sporočanja.” Njegovo izjavo o slovenski varnosti in prisluškovanju najvišjih slovenskih političnih predstavnikov je domiselno dopolnil Jožef Horvat, vodja poslanske skupine Nsi.

Celotno slovensko situacijo je primerjal z makiavelistično serijo Igro prestolov. “Kot je povedal gospod Črnčec, bi naj neke parastrukture prišle na plano, ker kaže zelo dobro neki novi sredinsko desni koaliciji. Zadeve delovanja KNOVS-a so povsem jasne. Predsednik KNOVS in NSi Matej Tonin je te dni bil na službeni poti v Bruslju. Gospod Mahnič je podpredsednik. Prav na podlagi teh indicev ima komisija v skladu s 13. členom KNOVS-a pristojnost, da gre v tovrstni nadzor, kot ga je tudi opravila. Vse te zadeve močno skrbijo. To dejansko kaže na stanja duha v naši državi. Mislim, da smo zelo blizu dna. Sumi, da se prisluškuje, zasleduje politike. Vse to me spominja na znani citat iz Igre prestolov: “Ko igraš igro prestolov, ali zmagaš ali umreš.”

Matjaž Han se bolj zaveda posledice decembrskega ropa v njegovo hišo
Jezno in kritično se je odzval na aktualne dogodke o vohunjenju za nekaterimi slovenskimi politiki tudi vodja poslanske skupine SD Matjaž Han. “Zamahniti ob tem, kar smo videli na posnetku, enostavno ne moreš. Zavedam se, da smo v nekem brezvladju. Politika si v tem trenutku dovoli vse. Petnajst let sem v politiki in se ne spomnim, da je bilo pred katerimi koli volitvami taka telenovela, kot jo vidim zdaj. Ko tole gledam, ne morem verjeti, da se to dogaja.”

Matjaž Han se spomni svojega primera, ko so mu v decembru vdrli v hišo. Danes ni več prepričan, da je šlo za normalni rop. “Gospod Črnčec je bil dolgo let sodelavec Janeza Janše. In zdaj je preveč naključij, da nekaterih ljudi med sabo ne bi povezovali. Jaz sicer ne verjamem v zarote, ampak to ni dobro za politiko, za ljudi. Dva tedna nazaj sploh nisem pomisli, sem naivna oseba. Meni so decembra vdrli v hišo. Sedaj ko to slišim, pomislim na kamere in mikrofone, da so zmontirani po celi hiši.”

Aleksandri Pivec se zdi nenavadno, da jo nekdo sredi noči fotografira v dežurni lekarni
V zadnjih dneh se je v kočljivih fotografijah ujela tudi predsednica DeSUS in kmetijska ministrica Aleksandra Pivec. Čudno se ji je zdelo, da jo nekdo fotografija zvečer v dežurni lekarni na Ptuju. “Vse te fotografije so bile posnete čez vikend, da se potem v medijih ustvarja zgodba. Jaz ne vem, ali je potrebno, s kom se je ministrica dobila na kavi. Nisem se ukvarjala s temi fotografijami in jih nisem povezovala z nobenim sledenjem. Me je pa presenetilo, ko sem bila fotografirana sredi noči pred dežurno lekarno. Vzbudilo mi je neke občutke in da te zgodbe nimajo čistih naključij,” zaključuje Pivčeva.

Vodja SMC Igor Zorčič opozoril na primer diskreditacije iz prejšnjega mandata
Igor Zorčič se je v svojem mnenju odzval, da se je to dogajalo v preteklosti in se bo dogajalo v prihodnosti. Sam pa tudi dvomi v vse izrečene besede direktorice slovenske policije Tatjane Bobnar. “Na podlagi izkušenj iz prejšnjega mandata, ko so ministra Koprivnikarja ustavili policisti. Zaupam policiji, vendar se ne bi toliko zanašal na besede gospe Bobnarjeve. Policija bi morala imeti notranji nadzor. Pustiti tudi parlamentarni nadzor oz. KNOVS-a. S takimi slikami lahko samo ena fotografija povzroči diskreditacijo in podlago za izsiljevanje politikov,” je zaključil Zorčič.

Celotno oddajo si lahko ogledate TUKAJ.

Luka Perš