fbpx

[Video] Vzemite kokice in glejte; tako je minister Hojs “interpeliral” Koprivca in Nemca

Foto: YouTube

Notranji minister Aleš Hojs se je na interpelaciji po mnenju številnih tako dobro odrezal, da so dobili občutek, da je interpeliran nekdo drug. V SDS so zbrali njegove najboljše retorične podvige, ko je odgovarjal poslancema SD – Marku Koprivcu in Matjažu Nemcu. Po vsem tem ni čudno, da so se v KUL odločili, da je potrebno prenehati z interpelacijami, saj jim že dodobra škodijo. 

Notranji minister Aleš Hojs je na včerajšnji interpelaciji poskrbel za nekaj razburjenja, s svojim samozavestnim nastopom pa je uspešno demantiral očitke opozicije. Ponosnemu nasledniku komunistov in poslancu SD Marku Koprivcu je na njegove očitke, da so bili protesti nenasilni, odgovoril, da mu to govori poslanec, ki je dejansko vabil na proteste. Hojs je Koprivcu na slikah pokazal posledice, ki jih je sprva pričela opozicija z vabljenjem na proteste, kar je kasneje eskaliralo v nasilje z molotovkami. “Glejte tole z metanjem kock, to so vaši nenasilni protesti?” ga je izzval.

Hojs je tudi izpostavil, da zelo veliko hodi po Sloveniji, a da sam dobiva drugačne odzive od teh, ki mu jih podaja opozicija. “V glavnem so bili ljudje zelo nestrpni, ker takrat nismo zaustavili protesta, ko so vdrli na obvoznico,” je pojasnil in še izpostavil, da so bili ljudje tudi nestrpni zato, ker so se spraševali, zakaj imamo policijo in kdaj bodo naredili red v Ljubljani, saj starši niso mogli po svoje otroke in rešilci niso mogli mimo zapore. “Odzivi so bili precej drugačni, kakor jih vi tukaj navajate.”

Izpostavil je tudi, da mora desnica vedno organizirati vse shode in organizacijo plačati sama, medtem pa ekstremna levica skriva organizatorja in ne prevzema odgovornosti za proteste. Trditvi, da se protesti pričnejo, ko na oblast pride desnica, je pritrdil in dodal: “Takrat se vsi priskledniki pričnejo bati, da bodo odrezani od seskov.” Po njegovem mnenju opozicija in njihovi somišljeniki protestirajo, ker imajo “abstinenčno krizo” oblasti. “In to se zgodi vsakič, ko pride neka druga opcija na oblast,” je pojasnil. Hojs je v nadaljevanju še demantiral trditev, da so bili protesti nenasilni in izpostavil, da je bilo več ranjenih policistov kakor protestnikov. “V ščitnikih, zaščitnih sredstvih, s čeladami je bilo policistov na koncu več poškodovanih od protestnikov, ki so ‘miroljubni’,” je bil kritičen.

Foto: zajem zaslona Youtube

Hojs je pokazal posnetek oddaje PopTV, kjer je poslancu SD Matjažu Nemcu dejal, da ne želi sodelovati z nekom, ki ga označuje za ustaša. Nemec po besedah Hojsa takrat ni dejal, da to ne drži. “Odgovorili ste: potem pa se lahko preselite kam drugam,” je pojasnil Hojs Nemcu. Slednjega je najbolj zmotil zapis v Delu 18. oktobra 2021, ko je novinar Mitja Felc zapisal: “Nemec je kot sila nenavadno izpostavil dejstvo, da je bil tako rekoč na vseh protestih, ki so bili nasilni, na policiji v takšni ali drugačni obliki prisoten tudi minister Hojs.”

Kadri na policiji so postali kandidati SD na volitvah
Z dokazi je pokazal, da je Nemec to res izrekel in mu nalil čistega vina, ko je dejal, da se je zlagal bodisi Nemec bodisi novinar Felc. “Lahko, da ste se vi slabo izrazili, in to so dejstva,” mu je pojasnil in dejal, da si gledalci lahko po videnem sami ustvarijo vtis. Med drugim je Hojs tudi izpostavil, kako kadri opozicije na policiji (tudi vodja kriminalistične policije) postanejo kandidati stranke za poslanca. “Če bi jaz vse te ljudi začel v vrsto dajati, ne vem, če ne bi na koncu ugotovil, da ste pravzaprav vi tista stranka, ki obvladuje policijo,” je bil kritičen.

Na koncu je Hojs še izpostavil, da ima dolg seznam stvari, ki jih je naredila vlada. “Dolg seznam stvari, kaj smo ljudem dali, dolg seznam, zakaj ljudje pod to vlado živijo bolje, dolg seznam vsega, kar smo kljub tej hudi zdravstveni krizi uspeli zadržati, od ekonomske rasti do te najnižje stopnje brezposelnosti,” je dejal in izpostavil, da se je ljudem razdelilo sredstva, medtem ko so njihove vlade denimo reševale banke in razdelile pet milijard, da so rešili dve ali tri tajkunski banki. “Mi pa smo to dali ljudem v obliki bonov in višjih pokojnin,” je še sklenil in izpostavil, da bodo dali vse te stvari na plano in bodo ljudje prepoznali, kaj vse je ta vlada naredila zanje.

Sara Rančigaj