[Video] Za širjenje promigrantske multikulti propagande med mladimi se v Sloveniji ni bati! Denarja davkoplačevalcev zanje namreč nikoli ne zmanjka!

Migranti v Sloveniji (Foto: epa)

Medtem ko se v naši državi nikakor ne najde denarja za financiranje zasebnih osnovnih šol in izboljšanje pogojev v zdravstvu, pa se nekako vedno najde denar za financiranje nevladnikov, ki skrbijo za promigrantsko multikulti propagando. Urad Vlade RS za komuniciranje je nevladnim organizacijam za izpeljavo tovrstnih projektov namenil skoraj 33 tisoč evrov, ki so bili izplačani konec leta 2018 in v začetku leta 2019. Med največjimi prejemniki je javnosti dobro poznana fundacija UNICEF, med njimi pa so tudi manj poznana društva in zavodi: Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo Mesto, Društvo za človekove pravice in človeku prijazne dejavnosti Humanitas in Ekološko kulturno društvo za boljši svet.

Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo Mesto je z oblikovanjem projekta z naslovom “OMG! 2 – Majemo predsodke mladih o etničnih manjšinah”, ki je pravzaprav nadaljevanje predhodnega projekta OMG, prispevalo k nadaljnjemu širjenju promigrantske multikulti propagande. Projekt naj bi po podatkih, ki so dostopni na uradni spletni strani društva, mladim ponudil informacije in omogočil osebne izkušnje, s pomočjo katerih si bodo lahko ustvarili “objektivnejšo” in bolj celostno sliko o etničnih skupinah v Sloveniji. V društvo namreč navajajo, da naj bi imeli Slovenci bolj ali manj prikrit odnos do tujcev, saj naj bi jih povsem napačno dojemali.

“Napačno jih dojemamo kot homogeno skupino, zgrajeno okoli lastnosti ‘biti tujec’, čeprav gre v resnici za posameznike, ki so si med sabo zelo različni po drugih lastnostih (izobrazba, veščine, veroizpoved, svetovni nazor, osebnost, hobiji, narodnost itd.). Da se ne bi v enako zanko ujeli tudi mladi, je Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto zanje pripravilo številne aktivnosti,” je mogoče prebrati.

Indoktrinacija šolobveznih otrok

Za ciljno skupino projekta so si izbrali formalno organizirano mladino (učenci zadnje triade osnovne šole, dijaki, študenti), neformalno organizirano mladino (mladi, ki so že zaključili šolanje) in naključne posameznike ter jim ponudili aktivnosti v obliki srečanj in pogovorov s predstavniki etničnih skupin/migranti ter najrazličnejše delavnice. Pozabili pa niso niti na kino na prostem, seveda pa tudi tukaj niso pozabili na migrantsko problematiko, saj so bili trije filmi izbrani iz nabora Festivala migrantskega filma.

Iz podatkov, dostopnih preko aplikacije Komisije za preprečevanje korupcije Erar, je razvidno, da je bilo v obdobju med letoma 2003 in 2019 med največjimi financerji društva s sedežem v Novem mestu ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ki je na transakcijski račun nakazalo kar 1.180.773,58 evra.

Kaj veliko med financerji ne zaostaja Mestna občina Novo Mesto, ki je v istem obdobju nakazala 1.149.851,29 evra. Med drugimi so dejavnosti društva financirali tudi: Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje, ministrstvo za javno upravo, ministrstvo za notranje zadeve in Inštitut za narodnostna vprašanja. Urad Vlade RS za komuniciranje je društvu do zdaj nakazal že kar 69.605,24 evra.

Vir: Erar

Iz zgornjega grafa lahko vidimo, da Društvu za razvijanje prostovoljnega dela Novo Mesto ne gre slabo niti v letošnjem letu, na njegov račun je namreč priteklo že kar 167.075,14 evra. Največji priliv je bil opazen v mesecu februarju, ko so dobili kar 65.783,87 evra, večja priliva pa je bilo zaznati v mesecu aprilu (30.272,45 evra) in maju (30.001,70 evra).

Humanitas
Med nevladniki, ki so bili za širjenje promigrantske propagande nagrajeni, je bilo Društvo za človekove pravice in človeku prijazne dejavnosti Humanitas, in sicer na račun projekta Skozi oči begunca II, ki po podatkih društva gradi na uspešnosti in prepoznavnosti zgodbe Skozi oči begunca preteklih dveh let.

https://twitter.com/CEP_Slovenia/status/1116636072480473090

V okviru projekta, ki je naslavljal in presegal predsodke, stereotipe in sovražni govor ter vzpostavljal nove mostove med mladimi, lokalno skupnostjo in migranti, so še naprej soustvarjali ljudje z migrantsko izkušnjo, ki naj bi preko stika z mladimi prispevali k spodbujanju empatije, strpnosti in enakopravnosti. Poleg interaktivnih delavnic, ki so večinoma celodnevne, so ponudili tudi predvajanje predstave Skozi oči Begunca.

Društvo Humanitas je največ sredstev med letoma 2003 in 2019 prejelo od ministrstva za zunanje zadeve, in sicer kar 137.037,78 evra. Kot radodarni plačniki pa so se v istem obdobju izkazali tudi: Mestna občina Ljubljana (81.000,16 evra), ministrstvo za javno upravo (80.000 evrov), ministrstvo za kulturo (67.412,07 evra) in ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (29.045,26 evra). Urad Vlade RS za komuniciranje pa je društvu do zdaj nakazal že kar 26.828 evrov.

Vir: Erar

Spomnimo. Nedavno smo pisali tudi o Ekološkem-kulturnem društvu za boljši svet, ki se je z nadaljevanjem projekta iz leta 2017 “Kar boli svet, boli tudi mene!” “v okviru prizadevanj za spoštovanje in sprejemanje pripadnikov različnih etničnih skupin, beguncev in migrantov” znašel med prejemniki sredstev Urada Republike Slovenije za komuniciranje, ki je nevladni organizaciji do zdaj namenil 27.300 evrov za izvajanje projekta. Glavni podporniki pa so ministrstvo za finance, Finančna uprava RS, Urad Vlade RS za komuniciranje, Občina Kidričevo, Zavod RS za zaposlovanje ter vrsta osnovnih šol.

Vir: Erar

Pranje možganov otrok v osnovnih šolah tudi preko petja
Trenutni nosilni projekt se imenuje “Kar boli svet, boli tudi mene!”, predstavlja pa nadaljevanje projekta, v katerem po trditvah nevladne organizacije sodeluje devet osnovnih šol. “Zaradi ekonomskih, političnih in ekoloških razlogov se je začela oblikovati moderna družba, za katero so značilne migracije, ekonomska, verska, etnična in kulturna raznolikost,” pojasnijo na svoji spletni strani, kjer dodajajo, da je po njihovem mnenju “edino logično in ključno za obstoj ustvariti odprto družbo, ki bo sposobna socialne solidarnosti, medsebojne strpnosti in medkulturnega dialoga”.

S projektom očitno nameravajo prati možgane otrok v osnovnih šolah, in sicer na podlagi izvajanja predstav in delavnic ter nagradnega natečaja za literarne, likovne in multimedijske prispevke. Izdelana pa je tudi zanimiva zabavno-poučna didaktična igra z naslovom Kar boli svet, boli tudi mene.

Vidimo lahko, da se za indoktrinacijo otrok ni bati, saj slovenski nevladniki pridno skrbijo za to, da se že v zgodnji dobi otrokom privzgoji promigrantski multikulti pogled na svet. S tem mimo staršev otrok prihaja do vsiljevanja ideologije otrokom, za katere se zdi, da se nikakor ne morejo izogniti podajanju levičarske ideologije. Če bi nevladniki želeli migrantsko problematiko predstavljati na objektiven način, bi morali poleg še razložiti negativne učinke nezakonitih migracij. Očitno pa je takšno razmišljanje preveč utopično.

H. M.

 • KAPIBARA

  To prava je doktrina, da pumpa se že mladina..
  Kakšna pa je današnja mladina?

  S čim se ukvarja?

  Ta pametna mladina, žal zapušča Slo.
  Slišal musli rek: Vi imate ure, mi imamo čas..

 • Janez Novak

  Društvo izdajalcev Slovenije in Evrope si zasluži največjo vladno inekcijo.

 • Povprečen Državljan

  Otroke in mladino je potrebno vzgajati v duhu strpnosti,prijateljstva,solidarnosti,sprejemanja,medsebojne pomoči in prijateljstva do vseh.Ne pa da se na njih prenašajo travme in frustracije staršev.

  • učko

   Vse kar je normalno ! Levuharji pa s svojimi extremizmi glede vsega, tudi švercanja emigrantov za Sorošev denar, ustvarjajo totalno sovražno vzdušje. Jah, treba se bo najprej znebit levuharjev-voluharjev !!!!!

   • Povprečen Državljan

    In kako bi se ti vseh teh znebil? Kaj predlagaš?

    • učko

     Najprej mora na volitvah zmagati proti-režimska politična opcija “Zdrava pamet in normalnost” ! Potem iz državnih služb nagnati vso režimsko sodrgo in naj grejo delat na “trg delovne sile”. Potem pa bi bila “normalizacija družbe” precej bolj enostaven proces.

     • Povprečen Državljan

      Vsaka oblast, katerakoli že,bo za nasprotni politični spekter,režimska.Slovenska ozkoglednost nam jev krvi.Preveč smo slovenceljni.

  • xtc

   Seveda nato ti oni “nemočni” in “pomoči” deležni ,ko so večina odrežejo 2prijatelhsko” glavo in zakotalijo po ulici.
   Da si navaden levi bebec ni dvoma,kdor je vsaj delno videl kraje od kod prihaja ta nadlega dobro ve ,da je sobivanje z njimi v isti družbi nemogoče in ,d njih uvoz,potiska našo družbo v 13 stol-sicer to je vam levim všeč,saj lahko vladate le če imate bedake pod sabo a težava je da bedaki le žro in ,da te nakoncu zatolčejo ,ko jim ne daš več-tako daleč pa levi še pač niste vzeli.

 • xtc

  Kakšna strpnost in kako sobivanje?
  Dajmo nehat enkrat financirat te organizacije in bando razgnat,vsi ki smo delno videli kraje od koder prihajajo ti “revčki” in navade ,ki so tam in jih vlačijo s sabo vemo,da je zadeva lahko zaključena le na en način ne s sobivanjem pač pa z vojno,saj začno vsiljevati svoje navade,nesocializacijo in kriminal.
  Dejstvo je ,da gre pri teh organizacijah dejansko za netilce vojne in destabilizacijo EU in SLO.

 • Janez Novak

  Povprečen državljan, pejd nekam na Bližnji vzhod in začni tam pridigat tvojo filozofijo. Pa ne pozabit napisat oporoke.
  Mimogrede: Zakaj se zahteva solidarnost do migrantov samo od Evropejcev, Američanov, Kanadčanov, Avstralcev in Novozelandcev? Zakaj migranti ne hodijo v bogate zalivske države? Zakaj Izrael izganja “infiltrirance” iz Afrike in od drugod, če se uspejo prebiti čez dobro zastraženo mejo?

 • montyamp

  “””spodbujanju empatije, strpnosti in enakopravnosti”””
  Aja to tiste strpnosti , ki je komunistom omogočila masaker nad Slovenci med in po WW2 ???
  Strpnost posilstva , samomorilskih napadov , smrtnih voznikov , …………… ,
  no , tole zadevo mi mora pa kakšen UDBOVSKI intelektualec narisati , ker pač ne razumem , zakaj židje trgajo EU s pomočjo kanon-futra , ki se mi na nek način smili , saj so to nič krivi naivneži , med njimi seveda ISIS-MORILCI .
  Sami naj pridejo , Adolf že čaka , tokrat ne bo tako prizanesljiv .

 • Lisjak

  Pa kaj je z nami Slovenci?Ali smo res tako zabiti,da lahko z nami delajo vse,kar se jim zljubi.Dragi starši za vaše in naše otroke se gre!Vam je res vseeno?

 • montyamp

  KOMUNISTIČNO IZDAJALSTVO SPLOH NIMA MEJA .
  Udbovski zločinci bodo za te stvari odgovarjali .
  Kandelabri čakajo , tole se ne bo dobro končalo .

 • Artur

  Seveda ne zmanjka njihov podel namen je jasen, njihova narodno izdajalsko, zločinsko, raznarodovalno Bruselj-soroševsko agendo nam zaradi slovenceljske cagavosti že brez sramu dobesedno na nos nabijajo.Hebe se njim za blagostanje otrok, otroci so za to izprijeno bando samo orodje za nadaljevanje njihove NWO zločinske agende.

 • marta
  • Gardon Game

   ogromni žid na nebu nas bo vse požgal s povečevalnim steklom, vi pa ga še zagovarjate in prosite za pomoč? če nam bo kdo pomagal je to kvečjemu antikrist (satan).

 • RATATA

  Komu se nameni sredstva lahko odloča samo tisti, ki ta sredstva ustvari!
  Vse je eno samo izsiljevanje, za kar se najemajo krediti pri judežih!

  54 eur na sekundo raste dolg osamosvojene Socialistične Republike Slovenije d.o.o. pod vodstvom pokomunistov, potomcev in naslednikov ter slavilcev komunistične revolucije
  https://commodity.com/debt-clock/slovenia/

  Slovenia National Debt Clock: What Happened After 2008? – Commodity.com

  • Felikss_AH

   Zadolževanje držav in posameznika je modus vivendi današnjega sveta ki so ga vsilile Banksterske Ž-Mafije. Hujši problem od samega zadolževanje pa je namen tega… in zadolževati se zato da futraš Marakeshko drhal – je Mega Tektonska BLAZNOST!

 • Artur

  A nebi Jajo oraganiziral okroglo mizo o OZN-NWO-Novem svetovnem redu kajti vso to marakeško raznarodovalno, miltikulti.. sodomitsko, gender ….. sranje dirigirajo prav barabe iz teh struktur.

  Mehanizmi Novog Svetskog Poretka
  https://www.youtube.com/watch?v=ODPhw_Ku5zY

 • šmentanamuha

  Komunjare, ki so po vojni zverinsko pomorile na deset tisoče sodržavljanov, bi si rade oprale vest pred svetom. Čeprav niso sposobni obžalovanja strahotne morije in trpljenja ujetih in nemočnih ljudi, ki so jih zvezane in še žive pometali v jaške in rove in jih zacementirali, da jim podaljšajo agonijo smrti, bi radi zdaj, nekaj deset letij kasneje, dajali vtis “dobrotnikov”, čutečih ljudi, ki se jim ob pogledu na “begunce”, opasane z tisoči evrov s katerimi plačujejo tihotapce in nevladnike, para srce. Pomor resničnih beguncev, ki so jih Angleži transportirali nazaj, bi radi prikazali kot častno dejanje, ki ga ne smemo obsojati, tihotapljenje socialnih turistov od blizu in daleč, pa nam prikazujejo kot humanitarno pomoč. To je seveda samo predstava za naivne.
  Za obljubo lagodnega življenja na račun sodržavljanov so se komunjare prodale svetovnim globalistom in od tod tudi črpajo moč in denar. Tudi zloraba otrok za njih ni preveč. Sami sebe vidijo kot del svetovne elite, ki naj bi po načrtih v nekaj letih prevzela nadzor nad celotnim svetom. Naivni pa jim ploskajo.

 • Artur

  Kaj nam ta leva narodno izdajalska banda namerno vsiljuje?
  ISLAMSKA INVAZIJA NA EVROPU (UZNEMIRAVAJUĆI VIDEO)
  https://www.youtube.com/watch?v=tupyaMA-V74

 • šmentanamuha

  Takrat še ni bilo migrantske invazije, kolikor vem. Treba je pogledati, za kaj se je ta denar porabil.

 • baubau

  Šole je treba večinsko sprivatizirati-ruštva naj si sredstva za delovanje priskrbijo sama ali pa se samoukinejo.

 • Felikss_AH

  Še lahko razumem Auto-Destruktivno maloumnost Anti-Civilizacijskih in Anti-Nacionalnih Anarho-Egalitarnih Levih Aktivistov, ki so v glavnem brezosebne, neatraktivne večno muhaste kreature (praviloma še brez otrok), ki zjutraj nezavedno sovražijo sebe od poldneva naprej pa prikrito še vse okoli sebe. Definitivno pa ne dojemam pomanjkanje naravnega imuniteta med mladimi (folkom na splošno) na take nenaravne samo-poniževalne Multikulti+Homo ideologije teh osebnostnih spačkov.

  Živi primer… nekaj dni nazaj pred enim Fast-food-om pred mano en antracitni Črni, ob njem pa še dva naša mladeniča. In začneta Loja pogovor z Črnim… od kod si… ju kako lepo govoriš Slovensko… in ob takem čvekanju Črni treskne da je še čefur… ona dva pa v delirij navdušenja in eden ga objame in hoče selfie, tako da naj “čefur” še enkrat to ponovi v mobilca… in se pokaže da je Črni manj butast kot ta naša dva… gladko zavrne!

  Da bo jasno nekaj… ta dva nista izgledala kot nekakšna pederčičasta mamina sinčka… ampak dva solidnega videza atletska fanta… in sta se dobrikala “begunski pridobitvi”… da ih je še ta verjetno pomilovalno dojemal… ker v njegovem domačem kraju take Belčke zelo verjetno sesekljajo in eventualno še pomalicajo.

 • Felikss_AH

  Tebe!

 • Felikss_AH

  To pa zato ker si Levi moron

 • Felikss_AH

  Verjetno si mislil fatalist… lahko tudi tak ki fata liste

 • Felikss_AH

  Glede tvojega Nacionalizma bi moral malo preveriti tvoje komentarje… ker glede na razmerje tvojih rave-ov je videti da si na Levi. Kaj – – “Kaj pa ti???” – – Pri vsakemu se tu vidi kakšne barve je in kako diha

 • Artur

  Šta se OVO dešava u Holivudu ???
  https://www.youtube.com/watch?v=Nrb5tDrXgtM

 • Felikss_AH

  OK… če tako praviš… a zato se bojiš pustiti odklenjen svoj arhiv postov

 • Felikss_AH

  Tiste tam pa jaz niti z 10-metrsko palico ne dotaknem… torej zaključek o tvojem profilu ne pušča dilem

 • Felikss_AH

  OK… nesporazum… a vidiš kako slab prizvok ima ta 24 v našem okolju

 • Felikss_AH

  Bom pogledal… lahko ti pa v naprej povem da vsaj pri meni je ključno kakšno stališče ima nekdo na Mutikulturalno agendo in na (((Arhitekte))) tega projekta. Multikultni Levičarji so zame drugorazredna roba… čeprav bi tudi kakšen Komunist ki bi slučajno bil striktno proti mešanju Ras bil meni sprejemljiv. Zame obstaja samo en VELIK PROBLEM – tale kvazi-imigracija iz Tretjega Sveta v družbe Euro-izvora… vse ostalo pa je drugorazredno.

 • Skrajno Desni

  Mlade fante bolj zanima pederizem, kakšen auspuhin in feltne ima njegov avto, le redki so ki bi kakšno bejbo povalau zato se pa bejbe med sabo ližejo in to je največji uspeh današnje mladine.

 • Felikss_AH

  Brščič kot politik je neresno skupaj s tisto njegovo cvečko. Počasi pa spoznavam tvoj profil… no ja … nekje se najdeva skupaj… čeprav so tvoji komentarji večinoma odgovori drugim.

  Upam da najdem kaj več… predvsem pa daljši povsem samostojni komentar na neko meni preferenčno temo

 • Felikss_AH

  No tu sva bližje… meni osebno sta Tomčeva in Grims tam prva… daleč pred ostalimi… in ja… oba veva kdo je motnja

 • tramal

  Te bedake,nevladne organizacije je treba izseliti s temi divjaki vred ,v centralno afriko.

 • Janez Kepic-Kern

  Vejetno ex KP, ZK IN POKOM “PROVOKATORČKI”
  LILI PILI …..
  ITD
  . BLOKIRANE VAS – IMAM.
  TA
  OK E-PORTAL NOVE24TV – JE PRAV PRIJETEN, OK
  ČE
  NE VIDIŠ – VAŠIH “PROVOKATORČKI ZAPISOV ”

  ZGORNJE
  JE MANJ ZANIMIVO – KOT- G L A S O V A N J E,
  ki ga predlagam

  ŠALA

  JAZ SEM ZA TOLE – GLASOVANJE !
  KDO – se strinja,
  da
  je
  t.i. MARŠALA – TITA – ( ne kovinarja Josipa Broza) – RODILA:

  1. MARIJA BROZ-JAVERŠEK
  ali
  2. poljska grofica, vdova MARIJA E.S. ?

  GLASUJETE – Z VPISOM ŠTEVILKE,
  V VAŠEM ODGOVORU – NA TA MOJ ZAPIS. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  REZULTAT BOM RAZGLASIL JUTRI ZVEČER.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!