[Video] Zadrega za komisarko Jourovo: Njena “družina” postala “liberalna” skupina strank, ki nasprotuje vrednotam EU

Nekdanja novinarka in evropska poslanka Irena Joveva je na socialnih omrežjih najavila debato z naslovom Roller coasterji namesto dobrega zgleda – karkoli naj bi že to pomenilo, po napovedi sodeč pa naj bi debatirali o “pravi vladavini, pravih medijih in prav(n)i državi”. Če pogledamo, kdo vse bo sodeloval, je že od daleč kristalno jasno, da se bo ponovno podtikalo in obtoževalo trenutno vlado, da mediji niso svobodni in, da se izvajajo pritiski nanje. LMŠ pa ironično po drugi strani podpira stranke levice – tako imenovano liberalno krilo – v resnici nasprotnike vrednot EU.

Irena Joveva je na Facebooku napovedala dogodek, ki ga bo sama povezovala, govorili pa naj bi o “pravi vladavini, pravih medijih in prav(n)i državi”. Na dogodku bodo sodelovali namreč še podpredsednica evropske komisije Vera Jourova, evroposlanec in novinar Martin Milan Šimečka, profesor Alberto Alemanno, predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec (ki ni kot premier žele nastopiti pred evropskim parlamentom), namestnik direktorja International Press Instituta Scott Griffen, odvetnica Jasna Zakonjšek in profesor Marko Milosavljević. Zakonjškova je naši medijski hiši poznana, saj proti njej še posebej rada zastopa svoje stranke.

Irena Joveva, nekdanja novinarka in evropska poslanka, se je že v začetku leta pridružila prodajanju laži glede “zatiranja” slovenskih medijev. Prenovimo Evropo (Renew Europe), poslanska skupina v Evropskem parlamentu, ki je po svojih lastnih besedah proevropska in zavezana k prenovi Evrope, je objavila poziv Šarčeve strankarske kolegice, da “mora vlada Janeza Janše nemudoma prekiniti z vsemi akcijami proti neodvisnim medijem in delovati v skladu z zakonom,” med drugim pa je tudi izjavila, da ji je žal, da se je Slovenija znašla v družbi dveh držav, ki sta neodvisne medije že popolnoma zatrli in državne medije preoblikovali v strankarsko propagando.

Foto: Twitter

Milosavljević je dokazano lagal pred parlamentarnim odborom v EU
Poslanci Evropskega parlamenta, člani skupine za spremljanje spoštovanja demokracije, pravne države in temeljnih pravic, ki deluje v okviru parlamentarnega odbora za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve (LIBE) so opravili prvotno enostransko razpravo o položaju medijev v Sloveniji. Posebej se je izkazal “strokovnjak” za medije, dr. Marko Milosavljević, ki je povsem neresnično povedal, da je sedanja vlada predčasno razrešila generalnega direktorja RTV Slovenija Igorja Kadunca in s tem zavajal o dejanskem stanju v Sloveniji.

Profesor novinarstva na FDV Marko Milosavljević. (Foto: STA)

Jourova podpira ljubitelje rdeče zvezde, nenaklonjene vrednotam EU
Vera Jourová
je podpredsednica Evropske komisije in komisarka za evropske vrednote in transparentnost. Leta 2006 je bila aretirana na praškem letališču, saj je bila obtožena korupcije in je triintrideset dni preživela v priporu. Ker v postopku niso našli dovolj dokazov, so jo kasneje oprostili. To je oseba, ki je v Evropski uniji odgovorna za evropske vrednote in transparentnost in po mnenju premierja Janše ne bi smela delovati le v korist ene stranke. “Vmešavanje članov Evropske komisije člani v korist ene stranke je očitno v nasprotju s pogodbo EU. Vera Jourova dejansko podpira tako imenovano slovensko liberalno krilo ljubiteljev rdeče zvezde, ki EU obravnava kot “bando tatov”,” se je kritično odzval Janša.

Jourova se skupaj s Tanjo Fajon precej rada ukvarja s Slovenijo. Denimo lani je na slovensko vlado naslovila poziv k preučitvi medijske zakonodaje, v ozadju katere naj bi tičala “zaskrbljenost, da v Sloveniji ni medijske pluralnosti, da je večina medijev desnih in v lasti desne politike, leva misel pa ne pride do svojega glasu”.

Levica podpira slogan “Evropa je tolpa kradljivcev”
Na kanalu Youtube je mogoče najti posnetek, kjer vidimo premierko Alenko Bratušek, kako na prireditvi v Stožicah prepeva revolucionarno Bandiero Rosso.  Takratna slovenska premierka, ki sredi Evropske unije prepeva “naj živi komunizem” je dokaz, da je “demokratičen socializem”, v Sloveniji očitno še in bil na velikem pohodu, je poročal Portal Politikis. Uporabnik Matej Novak je na YouTube naložil 6-minutni izsek “legendarnega” stožiškega koncerta z naslovom “Evropa je tolpa kradljivcev”, ki se je zgodil 27. aprila 2013.

Tukaj ni vidna samo pojoča Bratuškova, ampak skoraj celotna levica Slovenije, kako prepeva, ploska in skače ob bojevitih revolucionarnih pesmih. Tisti, ki je posnetek objavil je vse to opremil še z angleškimi podnapisi, tako, da se tudi vsa Evropa, pa tudi preostali svet lahko prepriča, da imamo v Sloveniji levico, ki ji ni mar evropsko demokratično izročilo in zelo rada slavi dosežke revolucije in komunizma. Na koncertu, ki je trajal štiri ure, ni bilo opaziti niti enega slovenskega ali evropskega (EU) simbola.

Sara Rančigaj