[Video] Zakaj Zoran Janković ni nikoli obsojen? Ker mafija ščiti mafijo!

Foto: STA

Ne moremo mimo besed, ki jih je Zoran Janković pred nekaj leti izrekel v oddaji na hrvaški nacionalni HRT1, ko ga je voditelj vprašal, če ga ne skrbi, da ga bodo nekega dne obsodili in poslali v zapor? Janković je namreč na to vprašanje odgovoril: “Pa niti slučajno. Jaz sem bil v vseh svojih letih na področju izvršne oblasti največji nasprotnik Janeza Janše.” S tem je praktično povedal vse – tudi to, da je pravosodje na njegovi strani, ker je proti Janezu Janši.

Besede “mafija ščiti mafijo”, ki jih je izrekel predsednik preiskovalne komisije v zadevi Kangler Žan Mahnič potem, ko je ustavno sodišče zamrznilo delo parlamentarne preiskovalne komisije ne le v zvezi s sodniki, ampak tudi v primerih, ko se nanaša na tožilce, je levi politični pol izkoristil v svoj prid oziroma za medijski linč Mahniča, ki si je drznil le nastaviti ogledalo. Medtem ko se nekateri očitno zelo bojijo izsledkov preiskovalne komisije, nas poskušajo prepričati, kako je pravosodje strokovno in pravično. Kakšno naključje, da ljubljanski župan Zoran Janković nikoli ni obsojen?

Ne moremo mimo besed, ki jih je Zoran Janković izrekel v intervjuju na hrvaški nacionalni HRT1, ko so ga povprašali, če ga ne skrbi, da ga bodo nekega dne obsodili in poslali v zapor. Janković je namreč na to vprašanje odgovoril: “Pa niti slučajno. Jaz sem bil v vseh svojih letih na področju izvršne oblasti največji nasprotnik Janeza Janše.”

Kako je lahko ena najbolj spornih političnih oseb vselej nedolžna?
Nič čudnega torej, da je bil Janković na 1. stopnji (12. januarja 2016) oproščen vseh obtožb v zvezi z gradnjo Mercatorjevega trgovskega centra v Nišu v Srbiji, specializirano državno tožilstvo pa je zamudilo dveletni rok za kazenski pregon v primeru farmacevtka. Očitno je, da mora sodišče uničiti vse dokaze proti Jankoviću. Medtem ko se družini Janković odpisujejo še gromozanski dolgovi, marsikdo težko razume medijski pogrom, ki ga izvajajo nad Mahničem.

Prvi je kazenski pregon Mahniča zahteval pravnik Matevž Krivic. Mahnič je v svojem zapisu na Facebooku dodatno podkrepil svoje trditve o mafiji, med drugim je izpostavil številne nepravilnosti v pravosodju in kriminal, ki se odkriva v okviru preiskovalnih komisij, ki jima predsedujeta poslanca Anže Logar in Jelka Godec. Prav tako je zapisal, da ko mačku stopiš na rep, ta zacvili, ter nadaljeval: “Včeraj so ustavni sodniki čez noč odločili, da se tožilcev, ki so sicer izvršna in ne sodna veja oblasti, v državnem zboru ne sme preiskovati. Isti dan, ko bi morali pričati pred preiskovalno komisijo. Da so jih zaščitili pred odgovornostjo. Nek bivši ustavni sodnik se sedaj razburja, ker sem v odzivu rekel, da je mafija zaščitila mafijo.”

Foto: Demokracija

Očitno je, da je Janković odkril, da se mu bo pravici uspelo izogibati, dokler bo pridno gojil sovraštvo do Janše. V primeru Janše smo lahko tik pred državnozborskimi volitvami leta 2014 videli, kako so ga na ekspresen način zaprli, čeprav obtožnica ni imela nikakršne podlage. Politični konstrukt Patria je povzročil nepopravljivo škodo tako Janši kot tudi stranki SDS, ki bi dobila precej več glasov, če predsednika stranke ne bi spravili za zapahe. Medtem ko se v zvezi s tem še vedno vleče odškodninska tožba proti državi, pa se glede Jankovića zdi, da je popolnoma nedotakljiv.

Kjerkoli se pojavi Janković, je nemogoče spregledati njegov širok nasmešek. Koliko je ta iskren, naj presoja vsak sam, je pa dejstvo, da se zdi, da dokler bo igral na prave note, bo zaščiten pred pravosodnim kolesjem, ki v Sloveniji ni lustrirano. Se mar lahko čudimo, da zaupanje v pravosodje znaša pičlih 20 odstotkov? Dokler se bodo v Sloveniji banksterji, ki so pokradli milijarde iz bank, mirno sprehajali na prostosti, ker jih pravosodje ščiti, in dokler bodo tisti, ki so z medicinsko opremo kradli denar iz zdravstvene blagajne, še naprej uživali na svojih jahtah, je vsakršno blebetanje, kako naj bi bilo pravosodje strokovno in neodvisno, navadna puhlica.

Hana Murn

 • Anton

  https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/damijan-jankovic-po-razveljavitvi-prisilne-poravnave-le-manjse-procesne-napake/505269

  važn da je kriv Janez Janša, za vse kar se je dogajalo, dogaja in se bo dogajalo v deželi tej

  sarkazem press

 • Vera

  Nekoč smo za eno sosednjo državo rekli,da ima mafijo, pri nas pa ima mafija v rokah državo in s tem vse državljane .

 • pajot

  Bo prišel čas,ko bo imel ta čapec popolnoma razbite domine.
  Pa ne samo on.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Dobro, da bomo gradili nove zapre, ker drugače ne vem, kam bomo nekega dne zaprli vse te mafijske barabe. Trenutni zapori so že prenatrpani. Samo jebat ga, ko bodo že zapori zgrajeni po najvišjih standardih, kar pomeni, da bodo komunistične mafijske barabe imele dostop do interneta, igralke bodo košarko, pa mogoče bodo še med vikendi lahko šle domov…..

 • Skrajno Desni

  Takole se čefurji delajo norca iz Slovencev.
  Malenićeva zabava v pisarni: steklenica v roki in ples na mizi

 • Borut Stari

  Raus inkriminirani čefurji. Posebno tisti z zlobnim in ponižujočim nasmehom. Kdaj bo konec 75 letnega zajebavanja poštenih in domovinsko zavednih Slovencev.

 • Andrej

  Strategija SamodaniJanša se je pri ljudeh dobro prijela. Država sicer crkuje, ampak Janša pa le ni. In Zoki je toliko pameten, da mu je kristalno jasno, kaj bi bilo, če bi bil Janša. Pri duhovno pohabljenem folku drugače ne more biti.

  • DarkLegend

   točno tako toliko retardiranega folka kolikor ga je pri nas ga ni nikjer na svetu…

   • Andrej

    Če se pogovarjaš z ljudmi si presenečen, koliko sovraštva do Janše je vsajenega. Ko jih vprašaš, kaj je zares takega naredil, dobiš vrnjene tipične komunistične floskule in nič konkretnega.

    • macon

     Ja, razdvaja nas in deli. Z levo sodrgo si nasploh želim biti čimbolj razdvojen in z njimi imeti čim manj opravka.

  • Capi

   Imam sodelavca, ki sem ga imel za razgledanega, pa sem se krepko uštel…….je reku na zadnjih volitvah, bilokaterga, sam ne Janšo…..sem ga vprašal, zakaj tako misli, pa mi je začel razlagati kar so pisali režimski mediji………sem hotel nekaj reči, pa mi pravi, ne govor mi……….sva kar končala, ker sem videl, da je vse pojedel s tavelko šeflo….

 • FORT WORTH

  Sverc cigaret, alkohola, drog, scitenje svojih pred roko pravice, atentati, kot jih v svojih knjigah razkriva Omerza,
  Vzporedna ekonomija, ki jo je v intervjujih obrazlozil ze Kavcic…
  Pezdir jo predstavlja v svojih raziskovanjih…
  Godec, Dr, Mravlje in dr. Noc razkrivajo mafijo v zdravstvu…
  Tajkunizacija, prevzemanje, lopovska privatizacija…
  Milijonski odpisi dolgov izbrancem…

  Udba, njeni takratni in zdajsnji akterji so se vedno obnasali in delovali mafijsko ( montirani procesi, kraja volitev in onemogocanje opozicije…)

  Se vedno ima glavnina udbasev odlocilen upliv na vse omenjeno.
  Doker bodo tile operirali demokraticnih praks v sodstvu in drugje ne bo.
  In zamujamo ze ca. 30 let.

  • Janez Novak

   Slovenci aoziroma slovenski državljani volijo lopove. Vedno znova. Ampak če ne bi kradli naši, bi njihovi. Zato bo vedno tako, kot je, razen če se ne zgodi kak čudež.

 • Janez Novak

  Vsako ljudstvo ima takšno oblast, kakršno si zasluži. Ljubljančani si očitno zaslužijo Jankoviča. “Najlepše” mesto na svetu (ha, ha …) ima pač “najboljšega” župana na svetu…

 • Unikatna

  Janković je prilepil “nalepko” sodnikom kakšni so, že s tem intervjujem na HRT1 in takrat nihče ni vlagal ovadb!

 • Skrajno Desni

  Upam da v Sloveniji pride do sprememb, se bodo razni Jankovići, Arsenovići, Miškoviući in podobna balkanska lopovska golazn prva poskrila po svetu z vsem pokradenim.

  • Andrej

   Ne vem, kakšne spremembe pričakuješ. Ljudstvo te tipe na volitvah in anketah podpira. Sami pa nikdar ne bodo šli, se jim predobro godi.

   • Skrajno Desni

    Da bodo zavedni Slovenci spregledal da jih ropajo Balkanci in njihovi pederski Slovenski somišljeniki.

 • ludvig

  ..1930 leta začne 26. letni Eliot Ness v Chicagu neusmiljeno borbo proti sovražniku države št.1 v Ameriki Al Caponeu, ki je na vrhuncu svoje mafijaške dejavnosti zaslužil več kot 100 milijonov dolarjev na leto…do tedaj si je Capone kupoval zakonito imuniteto z podkupovanjem, policistov, politikov in sodnikov…Uničenje enega najmočnejših moških v Ameriki Al “Scareface” Caponea, je dokaz, da niti mafija in denar ne more v nedogled ščititi nedotakljivih…vsakršna podobnost z tako imenovano “mafijo” pri nas, je zgolj slučajna..

 • piko8

  Zelo se strinjam z g. Žanom Mahničem, da Mafija ščiti mafijo in to dbesedno!!
  Mafijski Boter mila kurčan ščiti srbomafijo kateri pripadajo zorangutan in oba kiminalna mladiča in še bi lahko naštevav….

 • Morski Medved

  KPK pod Štefancem se ga ne upa pozvati da pokaže račune. Šest let je že predsednik KPK in vsa leta ga dobro ščiti!

  • Amerikanc

   Štefanec je bilo eden prvih njegovih podrepniških članov PS. Podobno kot Šarko.

 • xtc

  Jsnković bo sleje kot preje končal kot Veso z mulcema vred.

 • Janez Novak

  Zakaj Zoran Janković ni nikoli obsojen? Ker mafija ščiti mafijo!
  ***
  Ampak temu je treba dodati, da je ta mafija precej neideološka, ker so korumpiranci in tatovi na obeh političnih polih. Politična ideologija jim služi samo za pridobivanje glasov naivnih volivcev, njihova edina prava ideologija pa je plen. Med tranzicijo smo lahko dodobra spoznali leve in desne (lopove).

  • Olga101

   Vseglihar, dober dan!

   • Ivan Ivanovič

    Resnica boli, kajne?

  • Aresnica

   Ja ti si pa vse v en koš zmetal.–_– daj mi naštej vsaj pet(5) na desni.?

   __________________
   Lep pozdrav

   P.s.: Sam ne mi Bavčarja in še nekaj levakov na desno ….

 • Vladimir

  Srbi so v Sloveniji zaštičeni,evo zato ni v arestu

 • milanček

  takoj urgentno odstraniti, ponavljam, odstraniti, kućanov F21, balkanski mafijski gnoj z jankovićem, in mafijo po sodiščih! ZA SLOVENIJO GRE IN SLOVENSKI NAROD!

 • Amerikanc

  Je pa zanimivo, da je zoki ljubljanski Don Korleone za več mafijskih verig; za gradbeništvo, komunalo, lekarništvo, za šport in kulturo, za cerkev, za branjevstvo,…in še bi se našla kakšna pomembna mafijska veriga v njegovih rokah.

 • GDSLeatsJeffJohnson

  Mafija ščiti mafijo, še kako res. 10 let tožb z MOL, MOP, RS vse zato, ker CiganoviĆu ZOOrangutanu dovoli država, da dela vse mimo zakonov in Ustave! Dokaze zoper CiganoviĆa obrnejo na cigograjskem sodišču vedno tako, da sem jaz nedovoljeno stopil na svojo parcelo in da je ubogi CiganoviĆ rešil mene, tako, da jo je ukradel.

  Moram pa Mahniča popraviti: Mafija ima zakone in pravila, če se jih ne držiš te pospravijo. Ta ciganska banditska država pa nima nobenih zakonov!!! Ciganska banditska golazen od države, poščijem se na to bando!

 • soraya

  To so izredno resne in nevarne razmere. Sedaj naj za posilstva odgovarjajo vsi ministri,funkcionarji,premieji,politiki,nevladne organizacije,društva……..ki so tako pljuvali, po nas,ki smo opozarjali na prevelik pretok migrantov(vprašljivih), na arabske in druge migrante-muslimane, z drugo kulturo, kulturo,ki zapoveduje totalno podreditev ženske, ki dovoljuje posilstvo,itd…še in še slabih stvari, ki uničujejo naše prebivalstvo? Kje so sedaj ti isti funkcionarji, predsedniki,policija,sodnija,ki so zmerali Slovence s šovinisti in paničarji??! Naj odgovarjajo! Obstaja nebroj posnetkov,sej, medijev, časopisov,da se je naša politika oz. večina vodilnih strinjala z migrantsko politiko Slovenije, kar pa se je po nekaj letih izkazala za hudo zgrešeno, podpihovala je podpis Marakeške dekleracije in vlada ga je podpisala,tako,da, če bi ta primer prevzel Južnoafriški advokat Gerrie Nell, oz.,če bi bil on slovenski tožilec, bi “sedele” najmanj dve vladi in nekaj ministrov ter politikov! Znano je,da je zaradi podobnih primerov,korupcije,agresij, nasilja-spravil pred desetletji v zapor celotno JA vlado,zastopal pa je tudi mlado dekle, ki jo je fizično napadla žena predsednika Mugabeja.Ona se tako boji odvetnika in tožilca G.Nella, da mu je celo ponujala podkupnino, a je tožilec logično, ni sprejel.
  Ker v Sloveniji ni takih častnih, veščih,izurjenih, moralno neoporečnih tožilcev in odvetnikov(mogoče pet), se nam dogaja anarhija,oz. invazija in napadi migrantov na slovensko,avtohtono prebivalstvo!! Nezaslišano! Upam, da bodo volilci na naslednjih volitvah že končno prepoznali,da je treba prenoviti celotni sistem,vrednote,izvoliti druge politike, sicer se nam ne piše dobro. Pa to je šele začetek invazije,kdo bo odgovarjal??!

 • Igor Kavalar

  V pravični državi, bi cela družina Janković sedaj delala po zakonsko predpisani minimalni plači na traku nekje na proizvodni liniji, da bi odplačala vse pufe, ki jih imajo. Vse premoženje bi jim moralo biti zaplenjeno neglede ali je napisano na ženo, brata…sina… in prodano na dražbi za poplačilo dolga. In če dolg nebi bil odplačan v njegovi življenjski dobi naj se puf Jankovićev deduje iz roda v rod kot se deduje premoženje.

  Pa ne bo nobene elite več, ki bi upala krasti in svet bo pravičnejši!

  Škoda, le da so to bile le sanje in da sem se zbudil v Sloveniji, mafijski državi!