[Video] Žan Mahnič ostro: “V Sloveniji imamo pravosodno oblast, ki je brez nadzora, kar so značilni elementi policijske države!”

“Pravosodni organi pri nas so tisti posvečeni, ki se jih nič ne sme vprašati in ki nikoli za nič ne odgovarjajo. To je nevarna praksa. Imamo torej policijsko državo, pravosodje brez nadzora in ustavne sodnike, ki ščitijo svoje kolege,” je na novinarski konferenci poudaril Žan Mahnič, predsednik preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v zadevi Franc Kangler in drugi. Mahnič se je odzval na odločitev ustavnega sodišča, ki je do končne odločitve zadržalo izvrševanje zakona in poslovnika o parlamentarni preiskavi, ki se nanaša na državne tožilce.

“Ugotavljam, da je danes ustavno sodišče poslalo jasno sporočilo, da imamo v Sloveniji pravosodno oblast, ki je brez nadzora, kar so značilni elementi policijske države. Ustavno sodišče je z današnjo odločitvijo v konkretnem primeru sporočilo tudi, da imamo prvorazredne in drugorazredne državljane. Drugorazredni čakajo leta in leta, da uspejo na sodiščih, za prvorazredne tožilce pa ustavno sodišče tako rekoč čez noč zapiše mnenje in sklep, kot ga potrebujejo,” je uvodoma dejal Mahnič.

Opozoril je, da bi v sredo morala biti zaslišana tožilca Drago Šketa in Niko Pušnik. “Zanimivo je, da je ravno včeraj ustavno sodišče po hitrem postopku odločilo, da se to zadrži. Torej je mafija zaščitila mafijo,” je bil oster Mahnič, ki je še dejal, da so pravosodni organi pri nas “mali bogovi, tisti posvečeni, ki se jih nič ne sme vprašati in ki nikoli za nič ne odgovarjajo. To pa je nevarna praksa. Imamo torej policijsko državo, pravosodje brez nadzora in ustavne sodnike, ki ščitijo svoje kolege,” je poudaril poslanec SDS.

Proti sta bila Jaklič in Šorli
Po besedah Mahniča se je iz odločanja o odločitvi izločil sodnik Čeferin, sodnika Pavčnik in Accetto nista bila v sestavi, za tak sklep so glasovale sodnice Dunja Jadek Pensa, Špelca Mežnar, Katja Šugman Stubbs in sodnik Rajko Knez, proti pa sta bila Klemen Jaklič in Marko Šorli, ki sta podala ločeni odklonilni mnenji. “Mislim, da bi se Rajko Knez  zaradi osebnega poznanstva s Francem Kanglerjem moral izločiti iz postopka, on pa je dal pritrdilno ločeno mnenje,” je še povedal Mahnič.

V nadaljevanju je poslanec povzel stališče sodnika Šorlija, ki je v svojem ločenem mnenju zapisal, “da parlamentarna preiskava politične odgovornosti državnih tožilcev niti ne more ugotavljati, lahko pa ugotavlja politično odgovornost drugih nosilcev javnih funkcij, v kolikor so ti posegali v delovanje državnih tožilcev in sodnikov v posameznih zadevah”. Po besedah Mahniča gre točno za to pri tej komisiji. Sodnik Šorli je še zapisal, da “gre torej za vprašanje delovanja kazenskopravnega sistema oziroma njegovih mehanizmov, ki bi morali preprečiti neutemeljene kazenske pregone in sodne postopke. Načelo neodvisnosti in samostojnosti tožilca ne more varovati, kadar dela nezakonito ali če zlorablja svojo funkcijo”.

“Kar je bistveno, sodnik Šorli ugotavlja, da zadržanje izvrševanja parlamentarne preiskave, če je usmerjena v ugotavljanje nezakonitosti pri uvedbi in vodenju kazenskega pregona, kadar te dosežejo dimenzije sistemskih odklonov, ogroža pravno varnost,” je zatrdil Mahnič in dodal, da glede na navedeno štirje ustavni sodniki, ki so glasovali za sklep, ogrožajo pravno varnost Republike Slovenije in delujejo v svojem lastnem interesu oziroma v interesu kolegov s tožilstva in sodišč. “Takšno odločbo je težko spoštovati, potrebno pa jo je upoštevati. Za razliko od poslancev koalicije sam sodbe sodišč upoštevam, zato sem danes preklical sejo, ki bi morala biti zvečer in na kateri bi morala biti zaslišana dva tožilca. Preklical sem tudi jutrišnjo sejo, na kateri bi morala biti zaslišana še dva tožilca. Obe seji sta prestavljeni za nedoločen čas, dokler ustavno sodišče ne bo dokončno razsodilo,” je še povedal Mahnič in dodal, da je izredno zaskrbljen nad stanjem pravne države. “Očitno imamo v Sloveniji sodnike in sodišča, ki nagrajujejo in ščitijo zlorabo pravosodja, kot sem že dejal, v mafijskem stilu,” je bil kritičen predsednik preiskovalne komisije.

Komisija bo delo opravljala naprej
Na novinarska vprašanja o tem, kako bo potekalo nadaljnje delo komisije, je predsednik komisije pojasnil, da ima komisija še vedno določen seznam prič, in tisti, ki niso v funkciji sodnikov ali tožilcev, bodo zaslišani. “Še vedno so tu kriminalisti, ki so opravljali delo, sumimo, da na nezakonit način, še vedno so tu priče, ki niso povezane s sodstvom in tožilstvom, ki jih bomo lahko zaslišali, torej, komisija bo opravljala svoje delo naprej,” je bil jasen Mahnič. Ob tem je dodal, da bo komisija kmalu zaslišala bivšega pripadnika SDV in bivšega namestnika direktorja Sove dr. Janeza Žirovnika. “Jutri pa bomo na seji dogovorili nadaljnje delo in obvestili člane komisije o sklepu ustavnega sodišča,” je še povedal Mahnič.

Foto: SDS

Sodišča pospešeno delujejo proti vsem parlamentarnim komisijam
Na vprašanje o tem, ali je glede odločitve ustavnega sodišča v povezavi s tožilci pričakoval drugačno odločitev, pa je Mahnič odvrnil, da je računal na to, da bo ustavno sodišče sledilo lastni odločitvi iz leta 1994, kjer so že  povedali, da so tožilci del izvršne veje oblasti in ne sodna oblast, “in kolikor sem doslej uspel prebrati, tudi sodnik Šorli ugotavlja, da so tožilci del izvršne veje oblasti in jih ne gre enačiti s sodniki”. Poslanec je še dejal, da komisija nikakor ne ugotavlja politične odgovornosti sodnikov in tožilcev, je pa po njegovih besedah nenavadno, da je tudi poslanka Jelka Godec, ki je predsednica druge preiskovalne komisije, s strani sodišč prejela nekaj zavrnitev. “Sodišča pospešeno delujejo proti vsem parlamentarnim komisijam, kar je neka nova čudna praksa,” je še ocenil Mahnič.

Je pa kljub odločitvi sodišča poslanec napovedal, da bo komisija nadaljevala svoje delo in ga tudi dokončala, ne glede na to, ali bodo po končni razsodbi ustavnega sodišča sodniki in tožilci pri delu komisije sodelovali ali ne. “Logično je, da moramo svoje delo kot preiskovalna komisija zaključiti,” je še povedal Mahnič.

Hana Murn

 • Antonius

  Sodnikom z ustavnimi vred se torej ne more nič zgoditi, če v trgovini ukradejo sendvič.
  Nedotakljivi so kot veleizdajalec.
  Volitve so ključ, da se rešimo arogantnih akterjev globoke države in krivosodnega sranja.

  • Antonius

   Minus je potrdilo, da sem odlično udaril po žeblju.
   HVALA za pritlehno, a vendarle imenitno priznanje!

   • Rožle

    Minus pomeni samo to .. da nekomu pošteno živčke paraš ..

    • Antonius

     Jap, res je, inkógnito bežijo pred spoznanjem resnice.

     • Rožle

      Za to je krivec sam Disqus, če je že uvedel s svojo nadgradnjo vidno število minusov ..
      bi morali biti vidni tudi “hrabri” storilci ..
      ne vem, je to mogoče namerno tako narejeno?

  • pajot

   Žal,niti volitve ne pomagajo več. Edina rešitev,menim,bo plumbum.

   • Andrej

    To je edini jezik, ki ga komunisti razumejo.

   • zokispoki

    Bumbum, de !

  • FORT WORTH

   Z nedotakljivim veleizdajalcem se bojim, da bodo tudi volitve po njegovem okusu.
   Se vedno pa ne vem zakaj je nedotakljiv in, kdo ga sciti, da je nedotakljiv ??

   • Antonius

    Kako ne veste, kdo ščiti nedotakljivega? Ja, podkupljeni tožilci in s trajnim mandatom nagrajeni.
    Nič ni zastonj. Zato pa smo, kjer smo. Okradeni in zapufani! Kdor misli, da je globoka država zastonj je naivnež, ki voli nove ksihte, ki nam jih na vsakih volitvah ponuja nedotakljivi.
    V krogu, zaobjeto politikantsko dogajanje je skupek neverjetnih kriminalnih vsebin. Težava je v tem, da je volivcem težko dopovedati in razložiti, kaj gledajo in česa ne vidijo.

    • FORT WORTH

     Ok, da so tozilci podkupljeni to se strinjam in mi je jasno.
     Ampak, da se ga ne loti nobeden raziskovalni novinar mi pa ni jasno.

     • montyamp

      Si pač bolj gošarske sorte , nič novega .
      ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT
      K*R*A*M*B*E*R*G*E*R*-S*L*I*V*N*I*K*-G*O*L*U*B*-J*A*M*N*I*K-K*O*K-……………..

     • FORT WORTH

      Ti se zdi, da delujes povezovalno med sokomentatorji ?
      Lahko bi te s to tvojo izjavo poslal v 3 p.m.
      Pa te ne bom.
      Med levaki takega zgagarskega komentarja, kot si ga ti napisal ne bos nasel.

     • montyamp

      Zato pa najdem 800 morišć in takega majmuna kot si ti .

     • FORT WORTH

      Majmun te je naredu.

     • montyamp

      Moja mati se ziher ne j… z budalami kot tvoja .

     • Antonius

      Ko je novinar Petek raziskoval nedotakljivega na koroškem, je skoraj izgubil življenje.
      Policija je takrat poskrbela, da so takoj počistili na snegu sledi, ki so jih, jih je pustil storilec.
      Postavite se v vlogo raziskovalnega novinarja. Za vrat vam spravijo sodišče, potem se pa zrežirane kalvarije rešite, če imate za dolgotrajno mesarjenje na sodišču primeren denar. Ob sto tisoč evrov vas spravijo, preden splavate po zrak na površju vode. Pa na rubež ne pozabite, če ostanete komurkoli državnih dolžnik.

   • montyamp

    Ščiti ga z udbo uničen slovenski narod .
    Patologija ki bo tebi ostala nerazumljena , boš prej izdihnil kot doumel .

    • FORT WORTH

     Potem pa genijalc kaj naredi, da ne bos samo pametoval.
     Aja pa nobeden te ni vprasal za mnenje.
     Dej se mal umiri in razcisti nekatere stvari sam sabo.
     Pa malo spostovanja, zgleda, kot da si iz zakrpatja prilezu.
     Hehehe

    • Antonius

     Spoštovani montyamp, a se vam ne zdi, da greste malo onkraj spoštljivega.
     Fort Worth je povsem korekten komentator, ki si prizadeva za isto stvar kot vsi, ki se z zlorabnim početjem levice ne strinjamo.
     Ne netite spora in zmerjanja na komentatorskem portalu Nove, ker je edina, ki nam ponuja možnost, da naslovne prispevke korektno komentiramo.
     Zavedajte se, da vas berejo tudi ljudje, ki ne sodelujejo na Disqusu.
     Lep, miren dan vam želim.

   • sodnikisozločinci

    Človeška strahopetnost…

  • Novakec1

   Pa nehite s tem volitvam, sam drek zmešajo da še bolj smrdi.

 • rdečicvet

  g.B. Pahor iz Trsta – maha v pozdrav

 • lokec

  Sodišče bo sodilo kot zahteva Murgel in Murgle. To je bilo znano že prej.

 • Rožle

  gnila vlada …
  gnili zakoni …
  gnil pravosodni sistem …
  gnila država …

  uspeh zagarantiran, …

 • Ros

  Socialni demokrati naj dajo ponovno Igorja Lukšiča za predsednika stranke. Situacija je na robu vojne in še česa hujšega. Če se leva (komunistična) opcija ne bo odločila za dobro, za sodelovanje s SDS, bo tu prizorišče 3. svetovne vojne. Prav nobenega dobrega razloga nimajo, da tako silovito izsiljujejo in izigravajo oblast, za svoje pritlehne sebične cilje. Te ljudje bi nas vpeljali v odprto vojno, in so nas že večkrat, zato, da je nekdo minister ali, da nekdo dela na ministrstvu in ima 1500€ plače. Če bi sodelovali, bi imeli pa 2500€ plače. Res, to je norost na oblasti.
  Še enkrat. V Sloveniji bo prizorišče atomske vojne, če leva politična opcija ne bo začela uporabljati pameti in bo storila vse, da popravi narejene krivice. Vsi vemo, da Slovenija nima atomske zaščite, ne zaklonišč, ne nič. Tiste v Cankarjevem domu bodo pa s konvencionalnim orožje.
  Pa nehajte z antisemitizmom.
  In štajersko vardo dajte v Slovensko vojsko in naj jim država plačuje orožje in namestitev. Rabijo le, res, najboljše voditelje; npr. Krkovič in Njavro bi jih spravila v red. Slovenija se še proti konvencionalnemu orožju ne more boriti. In vojaške navdušence odganja iz vojske. Te ljudje so pač po poklicu vojaki, naj služijo državi. Slovenije praktično ni brez Štajerske. In Štajerci so jezni z razlogom. Jaz pa še 10x bolj.
  Slovenski komunisti pa izzivajo vojaške velesile po svetu. Hrvatska vas z konvencionalnim orožjem zasede v 2 dneh, Italija, Avstrija, Madžarska pa v enem. Ne morete prodajati naših življenj v zameno za vojaško nemoč. Slovenija ima zaveznike, a jih stalno zahrbtno izdaja. Izdajajo jih komunisti. In tega bo konec danes. Glejte, ne morete mi pomoriti družine, kršiti vseh človekovih, me zahrbtno uničevati na vseh področjih. Če to ne bo urejeno v enem tednu, bo vojna. Saj vem, vojna je že sedaj, a 21.11. bo pa prava. Zakaj bi vas gledal, jaz vam, komunistom, nisem nič dolžan. No ja, dolgujem vam maščevanje. Vi ste pa meni zelo veliko dolžni. In je konec popoučanja. Predaja ali smrt?
  To je zadnje opozorilo.

  • Vera

   Ta mladi Pahor bo prevzel vodstvo v mladem forumu SD . Po Pahorju : Pahor- Pečar Luka.

 • Ježek Teka Teka

  EU se kej dost ne sekira … jim kar odgovarja, da imamo v Sloveniji ANTISLOVENSKO izdajalsko US …

  • Rožle

   A ne .. to se tut jest večkrat vprašam ..
   Upam, da enkrat pride vsaj Ameriška DEA fino red narest u našo malo YUGO ..

 • Skrajno Desni

  Žan Mahnič : “V Sloveniji imamo vse prav vse brez nadzora.

  • Polh Dobri

   Z eno samo izjemo, državljani, davkoplačevalci, drugače misleči smo pod nadzorom.

 • Janez Novak

  V vsakem učbeniku osnov prava piše, da so tri veje oblasti – zakonodajna, izvršna in sodna – podvržene medsebojnemu nadzoru, ti. check and balances (nadzor in ravnovesje). Razlage naših mafijcev, da je sodna oblast povsem avtonomna in neodvisna od drugih dveh vej oblasti, so nič drugega kot mafijsko potvarjanje pravne teorije z namenom, da je sodna oblast pod izključnim nadzarom globoke države in da je kot taka tudi sama del mafije. Žal smo zdj v stanju, ko to velja celo za ustavno sodišče, ki ni več nepristransko telo, ki bi razsojalo na podlagi ustave, temveč razsoja na podlagi političnih kriterijev, ki so v bistvu interesi zakulisne mafije, ki je ugrabila državo. Slovenija je vsak dan bliže Venezueli.

  • montyamp

   Venezuelo uničujejo židje kot Nemčijo .
   Slovenska vukojebina ima pa murglosrbski kokakartel nafukan sodniji .
   https://nova24tv.si/slovenija/ljudje/balkanski-bojevnik-martincic-slovenija-nima-mafije-mafija-ima-slovenijo-mafija-ima-drzavo/
   “Če hočem na sodišču povedati resnico, moram povedati tudi svojo vlogo: kdo sem bil v tej združbi, kaj sem delal.” Anastazij Martinčić zato potrebuje status varovane priče. “Deset let sem bil čisto v tem. Pred tem pa sem imel šefa, ki me je postavil na to mesto. Pokojnega Staneta Dolanca.” Bo ljubljanska okrožna sodnica Andreja Sedej Grčar, ki vodi vnovično sojenje v primeru Balkanski bojevnik, v Urugvaju zaprtemu hrvaškemu državljanu Anastaziju Martinčiću podelila status varovane priče? Slednji je namreč v zameno za to pripravljen povedati vse, kar ve o “rabotah” najmočnejšega kartela na svetu ali, kot pravi sam, najmočnejše mafije na svetu.

 • montyamp

  Kje je precednik države , prekleta 314zda šminkerska ???!!!
  Kdo je nastavu to patologijo za ustavne sodnike ???
  Kako lahko trdim da je to patologija ???
  Austrija nima idotov po sodiščih , zato jim država stoji .

 • mona lisa

  Brezpravna država ki ji vlada mafija s kretenčkom na čelu.

 • montyamp

  DRŽAVA NIMA MAFIJE , MAFIJA IMA DRŽAVO
  Sicer ostanki partije niso “m” od mafije , prej krdelo garjavih hijen .

  https://nova24tv.si/slovenija/ljudje/balkanski-bojevnik-martincic-slovenija-nima-mafije-mafija-ima-slovenijo-mafija-ima-drzavo/

  “Za takšne zločine pač ne morem biti navadna priča; tukaj so umori, tone kokaina, orožje,” je pred slabim mesecem dni za naš tednik dejal balkanski bojevnik. Že takrat nas je opozoril, da želi sodnica Sedej Grčarjeva s tem, ko mu noče podeliti imunitete, preprečiti pričanje, s tem pa oprostiti obtožene v zadevi Balkanski bojevnik. Namesto njega je poiskala “neko pričo, nekega Amona”, ki ga je potem tudi zaslišala na sodišču. Gre namreč za Sama Amona, ki je del (najmanj) 26-članske hudodelske združbe, ki naj bi tihotapila in preprodajala velikanske količine kokaina in heroina ter jim že sodijo na Hrvaškem, v Bolgariji, Grčiji in Sloveniji. Gre za konkurenco balkanskim bojevnikom?

 • Janez Novak

  Kdo je še videl večjo farso kot to, da ustavno sodišče ustavi parlamentarno preiskavo? Saj ni US nadrejeno Državnemu zboru! Parlamentarna preiskava je politična preiskava , ne sodna. Kako se lahko US vtika v delo DZ tako, da prepreči njegovo delo. Po tej logiki, lahko prepove tudi sprejemanje zakonov ali karkoli drugega, kar dela DZ.

 • piko8

  Žan ima tukaj zelo, prav!!
  Vlada nam rdeča GOLAZEN, ki nam krade javno, banke, zdravstvo, opere 1000 mijonov dolarjev za iranske teroriste, ščiti sodniško MAFIJO, da še naprej lahko krivo sodi in naneznanem kraju, neznano kaj in koliko obsodi nedavžne!!
  MAFIJA IMA V zloveniji svojo državo v kateri vladajo balkanski bagsterji, Mafiopankarji, Mafikurčani, Mafizemljariči, Mafikocjančiči, da nebom predovg……….!!

 • Novak24

  Matevž Krivic: Poslanec Mahnič grobo žali ustavno sodišče – pa nič??
  Zdaj je bila pa v že doslej nebrzdanih politikantskih napadih na sodstvo in tudi na ustavno sodišče, ki jih ta zmedena država in njena zmedena javnost kar mirno tolerirata, prekoračena še zadnja meja.K temu, da je ustavno sodišče do svoje končne odločitve o (ne)dopustnosti parlamentarnega zasliševanja sodnikov in tožilcev to možnost začasno zadržalo, si je poslanec Žan Mahnič drznil (citiram po Delu) izjaviti tole: »Torej je mafija zaščitila mafijo«! In dodal, da so pravosodni organi pri nas »mali bogovi, tisti posvečeni, katerih se nič ne sme vprašati in ki nikoli za nič ne odgovarjajo«. Ni res: lahko se jih vpraša in tudi odgovarjajo (resda premalokrat), toda v postopkih, ki so za to jasno predpisani. Če kakšni poslanci mislijo, da so ti postopki slabi ali neučinkoviti, naj jih z zakonom spremenijo, saj so oni naš zakonodajalec. Da si neki poslanec drzne tako žaliti ustavno sodišče in še vse pravosodje zraven, je pa nekaj tako nezaslišanega, da bi to zahtevalo takojšnjo in najostrejšo reakcijo tako najvišjih predstavnikov države na čelu s predsednikom republike, pa tudi vseh odgovornih medijev in javnosti. Toda doslej se ni še zganil nihče.

  V britanskih in ameriških pojmovanjih in praksi je »contempt of court« (zaničevanje sodišča) nekaj tako nedopustnega in tudi ostro kaznovanega, da si tega zlepa nihče ne privošči – pri nas ima pa tudi država do spoštovanja svojih sodišč tako malomaren odnos, da v spisku kaznivih dejanj takega, kaznivega ostreje kot navadne žalitve, delikta sploh ni. Zdaj, ko se pripravlja dopolnitev kazenskega zakonika, da bi se odpravil še en podoben absurd (da ustanavljanje in celo javno izzivanje raznih paravojaških skupin sploh ni kaznivo!), bi bilo treba odpraviti še tega – sta oba povsem nesprejemljiva. Poslanec Mahnič pa naj pred sodiščem takoj odgovarja vsaj za »navadno« žalitev po 158. členu KZ. Ker je za to zdaj potreben predlog žaljenega organa (kar je vsaj za sodišča zame prav tako povsem neprimerna določba), javno pozivam predsednika republike in ustavno sodišče, da tak predlog nemudoma vložita oba, morda celo kar oba skupaj.

  • Olga101

   A delajo ameriška sodišča tudi po Kucanovim diktatu?
   Paravojaško skupino ima Milan iz Murgl – Antifa! Predstavil se je z njo v Ljubljani!
   Pozivate za ukinitev svobode govora? Gospod Mahnič je poslanec! Kar je povedal, je resnica!
   Za razliko od skorumpurane murglske marionetne vlade pa celo upošteva odločno odločbo ustavnega sodisca!!
   Ker pa je Mahnič iz SDS, je treba udariti po njem? V stilu spomenike Dikliić, ki je rekla za Kanglerjevo razrešitev, da je NEZAKONITA, A KORISTNA?!!!!
   Cesar je gol!

   • Novak24

    Mali Žan ni pravnik ampak je kao študent na FDV!

    • Olga101

     Gospod Mahnič je POSLANEC! V SLOVENIJI USTAVA JAMCI SVOBODO GOVORA!

     • Novak24

      Res je izvaljen poslanec in ustava RS vsem jamči svobodo govora. Razlika je le v njegovi retoriki. Preveč testosterona, negativnega pa slabo naučen grd pogled!

     • Falcone

      Mahnič nima presežka testosterona v telesu oz žlezah, ker se bi videlo na fizonomiji oz telesni poraščenosti ali kontra, preveč testosterona tudi plešavost v določenih primerih alfa možakarjev.

  • Vera

   Nihče v Sloveniji ni nenadomestljiv, tudi tožilci in sodniki ne ! Vsak mora delovati po zakonih,ne tako,kot jim veli stara udba !

  • sodnikisozločinci

   Matevž Krivic bi rad z represijo dosegel spoštovanje sodstva, se pravi, da je končno prišel na nivo pijanca, ki si spoštovanje v družini lahko zagotovi samo še s pretepanjem žene in otrok.

 • Olga101

  Po njihovih delih jih boste spoznali! Ustavno sodišče je postalo del udbomafije, razen častnih izjem!

 • Falcone

  Mahnič visoko leta….
  Pregovori so univerzialna modrost

  • Olga101

   Mislim, da pre-visoko letajo samo razni mizarji, hišniki, šivilje…., ki se gredo politike!
   Gospod Mahnič opravlja svoje delo vzorno! To vas moti?

   • Falcone

    Tudi so letali zato nizko padli in bodo še nižje.
    Mene prav nič ne moti četudi mi ne boste verjeli na napisano.
    Bo pa Žan prav tako nizko padel, vse ima rok trajanja.

   • Falcone

    Niti me ne motijo vaša čustva do gospodiča Mahniča, ki vam meglijo nerazum.