fbpx

[Video] Zavržni socialisti blokirali postopek poimenovanja konferenčne dvorane v Evropskem parlamentu po očetu osamosvojitve dr. Pučniku

Jože Pučnik.

Verjeli ali ne, evropski socialisti, katerih člani so tudi slovenski Socialni demokrati, so po več mesecih pogovorov blokirali poimenovanje konferenčne dvorane po očetu slovenske države dr. Jožetu Pučniku. “Ustavili so postopek posthumnega častnega poimenovanja velikega evropskega demokrata iz političnih razlogov. Izrabili so volilni proces v Sloveniji kot izgovor za preložitev poimenovanja,” je ogorčeno dejal predsednik poslanske skupine Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu Manfred Weber.

Akcija je sprožila burne odzive evropske politike iz vseh smeri, saj ni v navadi, da se tovrstne geste blokira zaradi političnih ciljev. Zaradi te sprevržene poteze se je odzval tudi vodja Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu Manfred Weber.

“Socialisti so ta ponedeljek po večmesečnem postopku ustavili imenovanje konferenčne dvorane v Evropskem parlamentu po očetu slovenske samostojne države, Jožetu Pučniku. Ustavili so postopek posthumnega častnega poimenovanja velikega evropskega demokrata iz političnih razlogov. Izrabili so volilni proces v Sloveniji kot izgovor za preložitev poimenovanja,” je ogorčeno dejal Weber in dodal, da Evropska ljudska stranka ostro obsoja takšno zlorabo poslovnika parlamenta v politične namene.

Sovraštvo, ki je v jedru socializma in vseh njegovih naslednic, je nevarno za svobodno družbo in demokracijo
Spomnimo, da je ravno zaradi socialistov moral Pučnik zapustiti svojo domovino, še prej pa je bil dvakrat zaprt zaradi drugačnega mišljenja. Zbežal je v Nemčijo, za dobro mero pa so mu odvzeli še diplomo, da je moral začeti z izobraževanjem vse od začetka. Ko je prišel iz Nemčije, so ga mnogi socialisti zmerjali z “nemcem”, in ko je želel razkriti kriminalna dejanja prejšnjega sistema, so ga označili za revanšista, kljub temu, da Pučnik nikoli ni želel maščevanja, ampak le sobivanje v dobro Slovenije.

Tudi po njegovi smrti mu socialisti nikoli niso dali miru. Kljub njegovemu ogromnemu prispevku za samostojno Slovenijo so mu odrekli pogreb z državniškimi častmi, zbirali so podpise za preklic poimenovanja letališča po njem. Še sedaj, leta po njegovi smrti ne morejo iz svoje kože. Zadnji poskus blokade je zavržno in prezira vredno dejanje, ki več pove o Socialnih demokratih in socialistih samih kot o njihovih nasprotnikih. Sovraštvo, ki je v jedru socializma in vseh njegovih naslednic, je nevarno za svobodno družbo in demokracijo, ki jo je gradil dr. Jože Pučnik. Takšno ravnanje je v nasprotju z duhom slovenske osamosvojitve in v nasprotju z vsem, kar je bil dr. Jože Pučnik.

C. Š.