fbpx

[Video] Zgodba o KUL: Komolčenje, kadrovsko kupčkanje, nič rezultatov!

Foto: STA

KUL-ovci nas že odkar je vlada Janeza Janše nastopila mandat prepričujejo, kako so le oni tisti, ki lahko v Slovenijo povrnejo nekakšno “normalizacijo”. Marjan Šarec pa je ob odstopu njegove vlade dejal: “S to vlado ne morem upravičiti zadovoljiti ljudi“. Luka Mesec pa je izjavil, da koalicija ni imela nobenega smisla, saj se je ukvarjala z medsebojnim komolčenjem in kadrovskim kupčkanjem.

“S temi poslanci in s to koalicijo pričakovanj ta hip ne morem izpolniti,” je Marjan Šarec dejal v izjavi za javnost, ko je napovedal, da bo podal odstopno izjavo in jo poslal v Državni zbor RS. Ugotovil je namreč, da bo težko koordiniral in peljal projekt sedanje opozicije, ki je na smrt skregana med seboj. Šarec je med drugim v zvezi z odstopom dejal, da ne more biti kaplja čez rob, če je sam že v petek vedel, da bo odstopil. Kot se spominjamo, je odstopu sledil val obtoževanj, kdo je tisti, ki nosi odgovornost za to, da obljube ostajajo le črka na papirju.

Razočarana Alenka Bratušek si je po odstopu Šarca zaželela, da bi Slovenija dobila stabilno in trdno vlado, ki bo znala delati kot tim. Ta želja se ji je uresničila. Pred dvema letoma je namreč stranka SDS dokazala, da zna povezati različno misleče, potem ko je vlada enako mislečih razpadla. Predsednik SDS Janez Janša je navkljub stalnim očitkom osrednjih medijev in levice češ, kako naj bi bil razdiralen, dokazal, da sam kot tudi stranka SDS, s povezovanjem nima prav nikakršnih težav.

Ko je navkljub grožnjam, še posebej strankama SMC in DeSUS, prišlo do formiranja koalicije, se je KUL-ovcem podrl svet. Nikakor namreč, čeprav se imajo za zagovornike demokratične države, se ne morejo sprijazniti s tem, da se oblast menja. Čeprav se levica in desnica v Sloveniji nahaja na nasprotnih polih, jim je bila s strani desnosredinske vlade podana roka sodelovanja, ki pa je KUL-ovci niso želeli sprejeti. S tem so pokazali vso svojo bedo in sicer, da jim gre v prvi vrsti zgolj in samo za oblast. Če bi jim šlo za dobrobit vseh državljank in državljanov, bi namreč roko sodelovanja podali, še posebej v luči dejstva, da smo se v času epidemije znašli v najhujših časih od osamosvojitve naprej.

Ker so predstavniki koalicije pogumno zagrizli v kislo jabolko, med njimi pa je bilo za razliko od Šarčeve ekipe vidno spoštovanje, rezultati seveda niso izostali. Visoka gospodarska rast in rekordna brezposelnost so statistični podatki, ki med drugim kažejo, da je koalicija, ki so jo sestavljale SDS, NSi, SMC (sedaj Konkretno) in DeSUS, sprejemala pravočasne in pravilne ukrepe, ki so se za razliko od prejšnjih vlad poznale v denarnici navadnega državljana. Ko se je denar v času levih metalo v sanacijo bank, ljudje namreč niso imeli prav nič od tega.

https://twitter.com/strankaSDS/status/1517240842255314945

V zadnjih soočenjih lahko poslušamo KUL-ovce, vključno z novim novim starim obrazom Robertom Golobom, ki nam z izbiro besed slikajo podobo Slovenije kot da bi bili v Severni Koreji. Človek pri tem upravičeno pomisli, da očitno nekateri v naši državi resnično živijo v paralelnem svetu. Glede na to, da so sinoči prosto odhajali in skakali v besedo voditelju predvolilne oddaje Igorju Pirkoviču na nacionalki, smo lahko videli, da še kako živimo v demokraciji. V diktaturi si namreč kaj takega niti slučajno ne bi mogli dovoliti. Navkljub temu, da je bilo vse skupaj zrežirano, pa je dejstvo, da so KUL-ovci vnovič slikovito dokazali, da so prvaki v begu brez težavami oziroma v tem primeru begu pred nenapisanimi vprašanji. Ko nimaš vsebine se pač znajdeš v paniki. Še posebej pa očitno ni lahko, ko veš, da se moraš pred kamerami delati, kako zelo se razumeš s tistimi, s katerimi si se na smrt skregal. Ker nas v luči vojne v Ukrajini čakajo res težki časi, ni časa za eksperimente v obliki na smrt skregane ekipe, kjer je le vodja drugačna.

Sara Kovač