fbpx

[Video] Zgroženi boste! Skrajnež Stariha: “Banda domobranska že vadi govejo muziko … Tresejo se jim hlače”

Radikalni ljubljanski mestni svetnik Janez Stariha. (Foto: FB)

“Banda domobranska že vadi govejo muziko. Tudi protiprotestniške ograje že čakajo. Tresejo se jim hlače,” je priprave na proslavo ob dnevu državnosti na Kongresnem trgu komentiral radikalni ljubljanski mestni svetnik Janez Stariha. Gre za levičarskega skrajneža, ki je v preteklosti že šokiral s sovražnim govorom o “premalo pobitih” v povojnih pobojih, hkrati pa je na račun davkoplačevalcev kupil draga električna prevozna sredstva.

Na Kongresnem trgu bo danes potekala osrednja državna proslava ob 29. obletnici dneva državnosti. Žal pa tudi tokrat ne bomo imeli enotne proslave, saj radikalni levičarji bojkotirajo in nasprotujejo vsemu, kar ne sodi znotraj ideologije NOB. Ob 19. uri namreč napovedujejo “antiproslavo”, katere glavni namen je motiti osrednjo proslavo in izvajati provokacije nad policisti.

V prvih bojnih vrstah pa tudi s svojim bojem proti janšizmu ne zamudi radikalni mestni svetnik Janez Stariha. Tokrat ga je zmotilo postavljanje ograje in slovenska narodna glasba, ki so jo ob tem vrteli na prizorišču. Stariha je zopet na videoposnetku dokazal, da ne premore niti trohice političnega bontona in spoštovanja do države. Ne pozabite, Stariha se je v kratkem izmojstril za trošenje davkoplačevalskega denarja, ko si je pred kratkim privoščil nabavo električnega skiroja. Veliko bolj mu je pomembno, da vlaga obskurne kazenske ovadbe proti zunanjemu ministru Anžetu Logarju, vse drugače misleče oz. “domobrance” pa bi najraje ubil, kot se je velikokrat javno izrazil problematični ljubljanski mestni svetnik.

Luka Perš