[Video] Zakaj Dominika Švarc Pipan in Nina Zidar zanikata osebno poznanstvo?

Datum:

Poleg ministrice za pravosodje Dominike Švarc Pipan je ena od glavnih akterk afere nakupa podrtije na Litijski cesti odvetnica Sebastjana Vežnaverja Nina Zidar. Pri odgovoru o medsebojnem poznanstvu se vse bolj zapletata, zaradi česar je zgodba še bolj bizarna.

Spomnimo, Nina Zidar naj bi po nekaterih informacijah s poslom zaslužila milijonsko provizijo, ki smo jo plačali davkoplačevalci. Zakrožile so tudi informacije, da sta pravosodna ministrica in odvetnica stari znanki. Pa sta res? Preverili smo.

Nina Zidar: Ministrice ne poznam
Odvetnico smo vprašali, ali sta res bili sošolki na pravni fakulteti in po zaključku študija vzdrževali stike, pa tudi, ali je pripravljena povedati, koliko provizije je zaslužila s poslom prodaje stanovanja na Litijski.

Odgovor odvetniške pisarne Zidar Klemenčič objavljamo v nadaljevanju:

Ministrica Dominika Švarc Pipan po védenju odvetnice Nine Zidar Klemenčič ni bila njena sošolka na pravni fakulteti. Nina Zidar Klemenčič je začela študij na pravni fakulteti eno leto prej kot generacija njenega letnika rojstva in na njej diplomirala leta 2001. Ministrice osebno ne pozna.

Odvetniška družba je imela s prodajalcem sklenjen dogovor o plačilu, skladnim z zakonom o odvetništvu, kot v številnih drugih primerih. Odvetniška družba Zidar Klemenčič je svoje delo opravila samostojno in plačilo za opravljeno delo prejela na TRR družbe.

Odvetnica torej trdi, da se z ministrico ne poznata, študirala je pred ministrico, provizije pa ne želi razkriti.

Švarc Pipan: Bili sva sošolki
Zidar Klemenčičevo pa na laž postavlja ministrica sama. Na podobno vprašanje o poznanstvu z odvetnico so nam z ministrstva za pravosodje odgovorili sledeče:

Ministrica je bila z Nino Zidar sošolka na pravni fakulteti, vendar nista imeli zasebnih ali poslovnih stikov niti med študijem niti pozneje v poslovnem življenju.

Ministrica torej trdi, da sta bili sošolki, nista pa vzdrževali stikov (kar ne bi bilo nenavadno glede na število študentov v generaciji).

Steinbuch obe postavlja na laž
Jasno je, da nekdo laže oziroma prikriva resnico, odgovora se namreč izključujeta. Novinar in urednik Dejan Steinbuch v zagovoru ministrice razlaga, kako je z Matijo Sevškom ustanovil Gibanje za odgovorno prihodnost. V njem sta med drugim sodelovali Dominika Švarc Pipan in Nina Zidar Klemenčič, torej sta se morali poznati vsaj iz tega naslova.

Prav tako se je na spletu hitro pojavila fotografija, na kateri sta skupaj obe “udeleženki” afere. Jasno je, da je Zidar Klemenčičeva že dala izjavo za javnost, češ da nikogar od odločevalcev pri nakupu ne pozna.

Kaj se torej dogaja? Zakaj obe udeleženi v aferi lažeta, da se ne poznata od prej? Zakaj ena celo zanika, da sta bili sošolki? Kaj prikrivata? Afera je res iz dneva v dan bolj bizarna. Vprašanje je, ali ne bi ministrica morala odstopiti že zaradi te laži. Kako lahko zaupamo funkcionarjem, ki javno lažejo, nato pa se njihove laži razkrijejo?

I. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

RTV podprla Milosavljevića, namesto da bi podprla svoje novinarje

RTV Slovenija se je v sporu Marka Milosavljevića in...

Sprejet migrantski dogovor med Italijo in Albanijo

Albanski parlament je odobril migracijski dogovor z Italijo, po...

Košarkarska zveza Slovenije pred tekmo prepovedala izraelske zastave

V nedeljo, 25. februarja, bo v okviru kvalifikacij za...

Novo mesto: Najboljši športniki prejeli županova priznanja

Tradicionalna že 38. prireditev Športnik leta je potekala v...