[Video] Zlatko kot Miloševićev mitingaš: Vulgaren, nestrpen, primitiven!

Zlatan Čordič. (Foto: Twitter)

V našem mediju že dlje časa opozarjamo na problematičnost nezakonitih petkovih protestov, ki trajajo od lanskega aprila. Eden najbolj vidnih predstavnikov in neuradnih organizatorjev protestov je tudi fužinski hip hoper Zlatko, ki je tokrat žalil predsednika države Boruta Pahorja in predsednika vlade Janeza Janšo.

Raper Zlatan Čordić – Zlatko je pred zbrano množico na križišču Celovške, Gosposvetske in Tivolske ceste spet poskrbel za škandal. Svoj govor je sklenil z naslednjimi besedami: “Borut Pahor molčeči, odjebi, Janez poseban, odjebi! Hvala lepa in srečno.” Gre za še en dokaz, da ideološki nasprotniki vlade preprosto niso sposobni kulturnega dialoga. Na nastop Zlatka se je odzval tudi predsednik vlade Janez Janša. “V kulturi in oliki govorcev, prisotnih zastavah in drugih simbolih ter reakcijah množice ni videti nobene razlike med tem ljubljanskim mitingom ter mitingom Miloševićevih pristašev na Ušču leta 1989. Očitno sta SFRJ in njen primitivizem preživela samo v delu Ljubljane,” je bil kritičen Janša.

Preberi tudi: [Video] Poglejte kako se je Zlatko s sredincem in vulgarnimi besedami znesel nad policisti, Hojsom in Pahorjem

Na nezakonitih protestih je spornega marsikaj. Med udeleženci velikokrat plapolajo jugoslovanske zastave in rdeča zvezda, ki je eden osrednjih simbolov totalitarističnega sistema v nekdanji skupni državi. Ne upoštevajo vladnih ukrepov za zajezitev epidemije in povzročajo splošno nevarnost za širjenje okužb. Niso pa niti toliko pogumni, da bi protest prijavili na upravno enoto, in da bi se kdo izmed njih proglasil za organizatorja protestov. Zaradi tega morajo pripadniki policije po službeni dolžnosti opravljati nalogo varovanja zbrane protestniške množice. V zahvalo so večkrat žrtve verbalnih in žaljivih napadov protestnikov.

Za slab sloves si je kriv sam
O raperju Zlatku smo zapisali že mnogo. Pravzaprav kar on sam poskrbi, da se o njem piše na tak ali drugačen način. Na protestih je že večkrat zakuhal razne incidente. Snemalec Nove24TV prav gotovo ne bo nikoli pozabil, kako mu je iz rok ukradel kamero, kar je nizkoten napad na novinarsko delo. Na lanskoletni proslavi ob dnevu samostojnosti je vdrl na prizorišče, kjer je hotel zmotiti potek proslave. Zaradi nezadovoljstva z odločbo Ministrstva za kulturo o svojem statusu samozaposlenega v kulturi je žalil in grozil uslužbenki, podpisani pod odločbo. Večkrat je javno pozival, naj ljudje ne nosijo mask in provociral policijo.

Petkov protivladni protest. (Foto: STA)

Vodjo NIJZ dr. Milana Kreka je skupaj s svojim prijateljem nadlegoval na ljubljanskih ulicah. Kot predstavnik kulturne elite bi lahko svoje nezadovoljstvo s trenutno vlado izrazil na veliko bolj kulturen način. A ne, raper Zlatko je na zadnjih dveh protestih z grobimi žaljivkami žalil notranjega ministra Aleša Hojsa, predsednika države Boruta Pahorja, predsednika vlade Janeza Janšo in pripadnike slovenske policije.

Zlatko si vse to lahko privošči, ker mu hrbet krijejo leve opozicijske stranke in večinski mediji v lasti tranzicijskih tajkunov. Ti ga predstavljajo kot žrtev in “borca proti diktaturi”. Vsak naj se sam odloči, ali bo verjel tem pravljicam.

Luka Perš