fbpx

[Video] Zlatko, res si prvovrstni blefer: Kje si protestiral, ko levica v desetih letih oblasti ni zgradila niti enega doma za starejše in je šla milijarda za nevladnike?!

Zlatan Čordić - Zlatko (Foto: Twitter)

Zlatan Čordić – Zlatko, čigar poklic je očitno postal aktivizem zoper ukrepe in investicije sedanje vlade, ki je veljal za slepega in gluhega ob prejšnjih vladah, se je zdaj priključil kampanji zbiranja podpisov za razpis referenduma o Zakonu o zagotavljanju sredstev za investicije v Slovenski vojski v letih 2021 do 2026. Poleg tega, da pri zbiranju podpisov kršijo odlok, ki prepoveduje zbiranje in širijo virus, dodatno prikazujemo, v čem natančno se Zlatko moti in zakaj se moti. Prav tako na javnem kraju zopet ni nosil zaščitne maske in je ogrožal javno zdravje.

Raper Zlatan Čordić – Zlatko se je vključil v kampanjo Levice in SD pri zbiranju podpisov za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o zagotavljanju sredstev za investicije v Slovenski vojski v letih 2021 do 2026. Svoje sledilce želi prepričati, da bi 780 milijonov, kolikor bi jih namenili za vojsko v naslednjih šestih letih, zgradili 10 tisoč stanovanj za mlade in 12 tisoč manjkajočih postelj v domovih za starejše. Poleg tega ponavlja levičarsko mantro, če bodo šli milijoni za oklepnike, bo zmanjkalo za zdravstvo.

Čordićeva logika ima vrsto lukenj, a najbolj pomembni sta dve:
1. To, da gre denar za vojsko, ne izključuje, da lahko gre tudi za zdravstvo, domove za starejše, stanovanja za mlade, in tako naprej. Je Čordić preveril vladine druge projekte, se je pozanimal o drugih vladinih investicijah, je naredil kakšen izračun, po katerem je ugotovil, da je vlada dala preveč vojski in ji je s tem zmanjkalo za ostale, “pomembnejše” investicije? Ne, ničesar takšnega ni storil. Zlorablja nevednost ljudi in naseda provokacijam Levice in SD o tem, koliko denarja gre za vojsko, za vse ostalo pa bo zmanjkalo.

2. Ugotovili smo, da Zlatko ni ničesar računal. Za tak izračun bi npr. moral imeti tudi standarde, s katerimi bi primerjal investicije sedanje vlade. Npr., da bi jih primerjal s prejšnjimi, predvsem levimi vladami. Je Zlatan Čordić storil kaj takšnega? Se je poglobil v investicije prejšnjih vlad, je spoznal, kako podhranjene sisteme so puščali za seboj, kako slabo sposobne regeneracije so jih pustili. A Zlatko ve, da so prejšnje vlade sisteme predvsem izčrpavale, ne pa tudi vanje investirale? Ne v vojsko, ne v zdravstvo, ne v gradnjo domov in stanovanj.

So nevladne organizacije pomembnejše od vojske in zdravstva?
Primer, ki nemudoma pokaže, da sta Zlatkovo dušebrižništvo in predlagani referendum na trhlih temeljih oziroma, da jih sploh nimata, so nevladne organizacije ali popularni NVO – ji, o katerih smo že veliko pisali. Po uradnih podatkih CNVOS – a te organizacije (z uradnimi podatki mislimo, kar gre neposredno iz žepa davkoplačevalcev, kje so tukaj še “obvodi”, za katere nekateri trdijo, da dajo rezultat milijarde davkoplačevalskih sredstev, ki gredo za NVO – je) od države dobijo že več kot 300 milijonov, kar znaša polovico denarja, namenjenega za vojsko – v nekaj letih. NVO – ji tak denar prejemajo na letni ravni. Jih Zlatko kdaj omenja? Morda verjame, da so pomembnejši od vojske? Če ne, ali kdaj protestira? Je kdaj protestiral proti prejšnjim vladam in njihovem stradanju sistemov? Ne, ničesar od tega Zlatko ni počel.

Aleš Ernecl