fbpx

[Video] Zmago Jelinčič Plemeniti neposredno o KUL: “Dajmo skupaj stopit proti sodrgi, ki uničuje Slovenijo!”

Zmago Jelinčič pri Alešu Erneclu (Foto: Posnetek zaslona)

Zmago Jelinčič Plemeniti je nastopil na You Tube kanalu Aleša Ernecla in tam v slabi uri in pol pogovora postregel z mnogimi zanimivostmi. Pogovor je potekal vse od Zmagovega plesanja baleta, Titove heteroseksualne promiskuitete, Venetske teorije, haplo skupin, pa do današnje (L)levice. KUL koalicijo je imenoval kar sodrga, ki uničuje Slovenijo.

Zmago Jelinčič Plemeniti je zaradi svoje elokventnosti, odprtosti, izobraženosti in neposrednosti rado slišan gost intervjujev in tudi tokrat, na YouTube kanalu Aleša Ernecla, ni bilo nič drugače. Nazadnje je bila takšna gledanost intervjuja na Aleševem kanalu, ko je bil gost Rado Pezdir. V tokratnem intervjuju je spregovoril skoraj o vsem, o tem, kako se je zaljubil v nekdanjo ženo, o plesanju baleta, vohunski karieri, Titu in ženskah, podjetništvu in današnji (L)levici.

Od plesanja baleta do Josipa Broza
Jelinčič je najprej, v malo bolj šaljivem tonu, razlagal o svoji baletni plesalski karieri, za katero je povedal, da mu je veliko dala in da sploh ni bila tak mačji kašelj, z ozirom na to, da je plesal v ljubljanski operi in z njo potoval po celem svetu. Naslednja tema, o kateri je spregovoril, je bila Josip Broz – Tito, za katerega je dejal, da ga ceni predvsem kot ceni vsako zgodovinsko politično osebnost in da se nobene zgodovine ne sramuje in se je ne briše. Dodal je, da je pri Titu cenil, da je bil ženskar in da ni bil homoseksualec.

Na vprašanje, ali je spoštovanje do Tita vezano na ideologijo, je odvrnil nikalno. Dejal je, da je bil podjetnik že v bivši Jugoslaviji in da se dobro zaveda, kdo proizvaja in kdo “troši”, po domače povedano in pri tem takoj izpostavil današnjo levico in velik del slovenske kulture in slovenskih nevladnih organizacij, ki naj bi jo ustvarjale in promovirale – kot “zajedalcev proračuna, ki ga polni gospodarstvo”.

Izobraževalni in pravosodni sistem
Spregovoril je tudi o izobraževalnem sistemu in o tem, da bi morali v slovenskih šolah učiti pravo slovensko zgodovino, ta pa ni, da smo narod kmetov in podložnikov, ki je prilezel iz ruskih močvirij, ampak da smo imeli tudi veliko plemstva in da smo tukaj že zelo dolgo, vsekakor pa veliko dlje od mainstream teorije, od kod in kdaj naj bi prišli (Zmago je zagovornik Venetske teorije in jo utemeljuje tudi s t.i. haplo skupinami, za katere je najpomembnejša R1A).

Dotaknil se je tudi pravosodnega sistema, za katerega je, po nemškem vzoru, predlagal, da se trajni mandati odvzamejo sodnikom, ker trajnost mandatov omogoča, da veliko zaslužijo, počnejo karkoli se jim zahoče, tudi jemljejo podkupnine, za nič pa ne odgovarjajo.

Priseljevanje in slovenska identiteta
Zmago je spregovoril tudi o priseljevanju, kulturi priseljevanja in priseljenskih zakonih. Zmago je izpostavil predvsem slovensko pretirano ustrežljivost in balkansko nepripravljenost na asimilacijo. Slovenec, ki se priseli v Beograd, da sinu ime Svetozar, Srb, ki se preseli v Slovenijo, pa tudi. Omenil je tudi evropsko poslanko Ireno Jovevo, za katero se je spraševal, kako je sploh lahko naredila FDV, če ne zna slovenskega jezika.

 

Spregovoril je tudi o slovenskem grbu in zastavi in povedal, da je zastava predvsem po ključu miselnosti “nas in Rusov je 200 miljonov in da to velja skoraj za vse slovanske narode”. Napisal je tudi knjigo o slovenskem grbu, a so ga vrgli iz seznama numizmatikov in heraldikov, ker naj bi užalil nekega “nepravega sodnika”.

Ko je beseda nanesla na KUL in Karla Erjavca, je bil seveda jasen. Kritičen tako do opozicije kot do Karla Erjavca in nič kaj “optimistične” glede tega, ali lahko dobijo 46 glasov v podporo konstruktivni nezaupnici. Največja kritika seveda leti na destruktivnost vedenja opozicije in KUL – a, v časih, ko bi morali stopiti skupaj, zato je te ljudi tudi imenoval “sodrga, ki ruši Slovenijo”.

Za konec intervjuja, ki si ga v celoti lahko ogledate v priloženem videu, je Jelinčič spregovoril tudi o svoji prihodnosti, svojih hčerkah, ki jih ima z zdaj že nekdanjo ženo, s katero trenutno nima dobrih odnosov. Je pa zanjo, povsem iskreno, dejal, da se je takrat, ko sta se spoznala, vanjo zelo zaljubil in da je bilo nekaj časa zelo lepo.

Sara Kovač