fbpx

[Video] Zmagovalec volitev Janša o koalicijski pogodbi levega šestorčka: “V Slovenski demokratski stranki bomo naredili vse, kar je potrebno, da te norosti zaustavimo”

Foto: Janez Janša

Predsednik SDS Janez Janša se je odzval na grožnje, ki jih vsebuje koalicijska pogodba levega šesterčka. Izpostavil je, da v normalni družbi brez podjetnosti ni gospodarskega in splošnega razvoja, nova vlada pa želi z nerazumnimi davki, brezglavo rastjo administracije, povečevanjem birokratskih ovir in krepitvijo centralizma podjetnike zatreti ali jih pregnati. “V Slovenski demokratski stranki bomo naredili vse, kar je potrebno, da te norosti zaustavimo. Pozivamo pa vse tiste, ki so doslej spali in iskali izgovore za svojo pasivnost v vsegliharstvu, da se prebudijo. Sicer bo prepozno,” je dejal Janša.

Zmagovalec volitev Janez Janša je v odzivu na politično dogajanje v zadnjih dneh, predvsem na odzive gospodarstva in grožnje, ki jih predstavlja koalicijska pogodba, dejal, da ta koalicijska pogodba ni slučaj, niti ni rezultat izsiljevanja ene stranke. “Je odraz stanja v šestih strankah vladne koalicije, ki so jo dogovorile.”

Janša pojasnjuje, da ta koalicijska pogodba po vsebini napoveduje drugi polčas zapravljanja razvojnih priložnosti, omejevanja svobode državljanov ter izgubljanja mednarodnega ugleda države. “Ukrepi so daleč od razvojne naravnanosti in ravnotežja. O tem najbolje priča izjava predsednice Svobodnega sindikata, da koalicijsko pogodbo bere kot svoj program,” razkriva vodja Slovenske demokratske stranke.

V normalni državi se podjetnost nagrajuje, pri nas se jo preganja
“V vsaki normalni razviti družbi zahodne civilizacije je podjetnost vrlina, ki se privzgaja in se jo nagrajuje. Brez podjetnosti ni gospodarskega in splošnega razvoja. Vsi režimi, ki so skušali bolj prizadevnega in bolj podjetnega posameznika vkalupiti v povprečje, ga zatreti z nerazumnimi davki in drugimi ovirami ali ga pregnati, so ali propadli ali pa so na hitri poti tja, o čemer na primer danes priča žalostna usoda prebivalcev Venezuele,” Janša komentira zadnje napade na svobodno podjetništvo.

Kot pravi, pa grožnje z nerazumnimi davki na žalost še zdaleč niso edini ukrep, naperjen proti gospodarstvu in skregan z zdravo pametjo: “Napoveduje se tudi brezglava rast administracije, različnih privilegijev, krepitev centralizma, povečevanje birokratskih ovir in kaosa v zdravstvu ter še večja togost trga dela. Napoveduje se nadaljevanje politike, s katero v Slovenijo vabimo migrante iz tujih kulturnih in civilizacijskih okolij in jim zagotavljamo nadstandard, izšolane mlade Slovenke in Slovence pa poganjamo v tujino s trebuhom za kruhom. Napoveduje se nadaljevanje politike, ko vlada naš denar deli kot bogate subvencije za tuje vlagatelje v lakirnice in žage, domačim visokotehnološkim podjetjem z dobro plačanimi delovnimi mesti pa grozi z novimi davki in administrativnimi ovirami.”

Prav tako Janša opozarja, da posameznike in združenja, ki se v teh dneh kritično odzivajo na norosti, zapisane v koalicijski pogodbi, ekstremistični levičarji v vladni koaliciji naganjajo iz države in jim grozijo z represivnimi ukrepi. “Od tu do ponavljanja tragičnih dni naše novejše zgodovine je samo še korak. V Slovenski demokratski stranki bomo naredili vse, kar je potrebno, da te norosti zaustavimo. Pozivamo pa vse tiste, ki so doslej spali in iskali izgovore za svojo pasivnost v vsegliharstvu, da se prebudijo. Sicer bo prepozno,” je še dejal Janša.

C. Š.