[Video] Znani finančnik odgovarja Mescu na njegove izjave o iPhonu: “Levičarji so nesposobne hijene, ki brez denarja iz davkov in državnih podjetij ne znajo spodobno preživeti!”

Foto: STA

Šef skrajne Levice Luka Mesec je ponovno premagal samega sebe v neumnosti svojih izjav, tokrat je skušal Državni zbor prepričati, da je država glavno gonilo razvoja, pri tem pa se je skliceval na najbolj popularno avtorico med levičarji ta trenutek Mariano Mazzucato, kot primer pa je navedel iPhone, ki naj bi bil ustvarjen z denarjem davkoplačevalcev, Steve Jobs pa naj bi ga samo “zapakiral” in dal na trg. Ob tem se lahko vprašamo, zakaj se sedež Appla ne nahaja torej v Moskvi, za spletni portal Nova24TV pa je izjavo pokomentiral tudi znani finančnik dr. Blaž Vodopivec, ki je med drugim povedal, da so levičarji nesposobne hijene, ki brez denarja iz davkov in državnih podjetij ne znajo spodobno preživeti. Vodopivec je sicer izrazil mnenje, da so izdatki države za raziskave in razvoj čisto spodobni glede na našo raven razvitosti in glede na rezultate, ki jih dajejo.

Vodja skrajne Levice Luka Mesec očitno v ekonomski nepismenosti tekmuje kar sam s seboj. Tokrat je v državnem zboru za nemalo zgražanja poskrbel s sledečimi besedami: “Če vzamete vaš telefon, pa pogledate, koliko je danes, če imate npr. Applov telefon, koliko je Apple vreden. Apple je danes vreden, ponovno, en bilijon oziroma tisoč milijard dolarjev. Zdaj, kdo je ustvaril ta Apple? Če boste šli za to enostavno logiko, boste rekli, ustvaril ga je Steve Jobs. Naredil je garažno podjetje, razvil vso tehnologijo, ki jo danes ta telefon ima. In danes je to podjetje vredno tisoč milijard. Res? Mariana Mazzucato pokaže malo drugačno zgodbo. Kdo ga je razvil? Država. Internet. Kako je nastal? V raziskovalnem sektorju ameriške vojske. Se pravi, davki so bili tisto, ki so razvili vse to, kar danes uporabljate v iPhonu. Zdaj se popularno reče, da je Steve Jobs to naredil. Ne, podjetja pridejo na koncu razvoja, zapakirajo stvari, ki so že narejene, ki jih je razvil nekdo drug z javnimi sredstvi in jih dajo na trg.”

Levičarji so nesposobne hijene, ki brez denarja iz davkov in državnih podjetij ne znajo spodobno preživeti
Za komentar smo prosili tudi finančnika in psihologa dr. Blaža Vodopivca, ki je za spletni portal Nova24TV uvodoma povedal, da izjav Luke Meseca nima smisla komentirati, ker njegova politična kariera temelji na populističnih floskulah, polresnicah in potvarjanju podatkov: “Vse njegovo znanje o svetu in ekonomiji temelji na dveh marksističnih pamfletih, ki jih je nekoč prebral, in na ‘razpravljanju’ z ljudmi s podobno izobrazbo. Mladega Luko je je treba samo vprašati, zakaj ni sedež Appla v Moskvi ali Leningradu, če je država tako pomembna in zasebna ponudba tako irelevantna. In da, če bi socializem deloval, bi nekje še obstajal kraj z imenom Leningrad.” Kot v nadaljevanju pojasnjuje Vodopivec, so levičarji nesposobne hijene, ki brez denarja iz davkov in državnih podjetij ne znajo spodobno preživeti, zato si stalno izmišljajo neke brezvezne zgodbice, ki naj bi to opravičile. Kot kaže, se vsako leto pojavi nov avtor, zaradi katerega naj bi pozabili da je socializem povsod do zdaj propadel, za seboj pa potegnil že prek 100 milijonov smrtnih žrtev, število pa še narašča. Takšna avtorja sta bila v preteklih letih npr. Yanis Varoufakis ali Thomas Piketty, letos pa je to gospa Mazzucato.

Blaž Vodopivec (Foto: Demokracija)

Mesec naj gre na trg in naj sam poskusi, blebetanje je enostavno
Ko se vodja skrajne Levice sklicuje na to, da je prav vojska izumila internet ne moremo niti mimo tega, da je prav ta stranka tista, ki se po drugi strani najglasneje bori za zmanjševanje izdatkov za obrambo. Mesec je v Državnem zboru nadaljeval: “Kako si zdaj vi predstavljate razvoj? Pač spodrezati državi 137 milijonov evrov na eni strani. Na drugi, ko pogledamo sredstva za raziskave in razvoj, v proračunu ostajajo praktično na isti ravni, kot so. In se niti pod razno ne približujete cilju, ki ste si ga zapisali v koalicijsko pogodbo. 1 odstotek javnih sredstev za raziskave in razvoj do leta 2023. Treba bi bilo podvojiti ta sredstva, vi jih pa povečate za 20 odstotkov v naslednjih dveh letih.” Vodopivca smo povprašali tudi o tem, kaj misli pozivu k povečevanju državnih izdatkov za raziskave in razvoj. Ta meni, da so čisto spodobni glede na našo raven razvitosti in glede na rezultate, ki jih dajejo.

Mescu ob tem Vodopivec svetuje, naj gre na trg “pa naj po vzoru Jobsa poskusi nekaj “zapakirati”, kot on temu pravi, da bo lahko prerasel svoje pubertetniško pametnjakarstvo in se naučil, kako je življenje v resnici komplicirano. Čeprav je blebetanje o njem lahko enostavno.”

Rok Krajnc

 • AlternativaZaSlovenijo

  Sorry Blaž, saj se v večjem delu strinjam s tabo, samo ne vpletaj Moskvo, Leningrada itak ni več nikjer. Rusi so čisto simpatični ljudje. Reci Lukcu naj poskusi s svojim bučami in pamfleti v Moskvi pa v Petrogradu. Lahko ti dam namig, da Lukec nima v Rusiji kaj počet, še najmanj rabijo take kot je Lukec, ki prodaja buče. Na kratko, v Moskvi in Petrogradu ne protrebujejo Lukce.
  Lukec lahko prodaja buče samo v slovenskem parlamentu.

  • Slovenka

   Rusi so izredno bistri ljudje, bolje, da Lukec ne hodi mednje, ker bi ga utegnili vtakniti v kakšno ustanovo za imbecile. Vprašanje: le kam bi dali Kordeža, ki je še hujši primer?

   • samotoje

    Med gretenske imbecile.

  • Lustrator

   Mimogrede, prenekateri Rusi še vedno častijo tako Lenina kot Stalina, so ponosni na zločinsko Sovjetsko zvezo, brez pridržkov na zrežiranih nedemokratičnih volitvah podprejo agente njihovepolitične policije in po njihovih ulicah in stavbah se še vedno (skoraj kot v Sloveniji) bohotijo rdeče zvezde. Komu lažeš?

 • terminalar

  Edino, kar zna, je iz kruha drek.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Resnici na ljubo, ne zna nič! Nagoni ne štejejo

  • Slovenka

   Kmetje iz dreka delajo kruh, on pa je ubral obratno pot.

  • Žiuc

   On si je znal to zrihtat. Ne rata glih vsakemu kaj takega.

 • antimur

  Takšnega kretena kot je ta levofašistična driska Mesec in njegova stranka, ki jo podpirajo v glavnem rogovci, FDVjevci in podobna drogeraška in pedersko lezbična golazen, je potrebno na vsak način zaustaviti, da ne bo več sral po parlamentu. Ti norci se ja obnašajo kot da so središče vesolja, primitivci zabiti.

  • terminalar

   Ko gre (pri nas) za oblast, očitno ni važna osebna diskreditacija ali blamaža in koliko si bebast.

  • Marija

   Nevaren je se predsednik bo.?judje to dojemajo drugače.Novih volivcev bo dovolj za to klkko.

   • antimur

    Ne nori, prej ga bo kdo sklatil, kot pa da bo predsednik, takšni norci, ki bi takšnega popolnega kretena nastavili za predsednika, pa še levaki niso.

  • Nata

   Ampak ??? So hudirji vseeno v Parlament prišli !! Jaz sem takrat mislila, da me bo kap !

 • MesecnikPajac

  ta mesec je usekan, ne morem verjet da v parlamentu sedi tak bebec…to ni normalno :) pa tudi tisti ki ga volijo niso čisto diht….

  • Laž ima kratke noge

   Isto velja za poslance skrajne desnice in njihove volilce.

   • KAPIBARA

    Ne govorijo pa tako bedastih nebuloz– take je sposoben govor samo mesečni + leftardi..

   • Peter Leskovar

    A v Sloveniji imamo skrajno desnico? Prvič slišim. Imamo pa skrajno levico in njihove skrajno neumne podpornike.

   • Lustrator

    Isto ja – če si slep in gluh. Argumentiraj ali obmolkni. Za razliko od volitev, kjer komiji zmagujete s kvantiteto, bo treba v debatah pokazati še kakšen argument – tu vas pa nikjer ni.

  • mona lisa

   Kako ne moreš verjet? Kaj so pa ostali v parlamentu bebci, tepci in lopovi. To je slovenska realnost.

   • Marija

    Tako je sodelujejl z njim samo,da ostanejo na stolčkih.In tako se lepo mnozžijo.

  • Van Der Waals

   volijo ga lgbte in feministke… niso lih ravno cvet inteligence ko vsi končajo na FDVju!!!

  • traktor

   Volijo ga nesposobni luzerji, kakršen je sam. Najbolj jim grejo v nos sadovi tujega dela. Hudič pa je, da jih je pri nas veliko.

  • Marija

   A je bil Stalin kaj drugega kot usekan?

 • SIMON ROZIC

  Točnejše karakteristike za butca Mesca itak ni! Nepismen, naphan s socialistično
  gonorejo želi zavladati nad obupanim ljudstvom, ki ga je prav takšna predhodna oblast
  naredila ubožnega, ponižnega in neizobraženega, pa tudi zatiranega in za večne čase
  gluhonemega! Zakaj ne preženemo “flancarje” iz DZ, celo iz države bi jih lahko, saj so
  škodljivi v svoji negativi! Rešimo se jih, dokler še lahko!

 • to_mi_delaj

  rabi denar da bo sel v venezuelo za novo leto

  • Slovenka

   Tam naj ostane, da ne bo skrunil Slovenije s svojo navzočnostjo, pa še Kordeža naj vzame s sabo in cvetko Violeto, da mu ne bo dolgčas, Slovenija pa bo zadihala, ko se bo rešila tovrstnih mlinskih kamnov okoli svojega vratu.

 • xtc

  Nekaj je treba vedeti ,da US Army ni samo državna vojska,pač pa da za vojsko delajo mnoga zasebna podjetja ,ki zanjo razvijajo orožja,softweare in tehnične inovacije
  Treba je vedeti ,da veliko zasebnih družb npr Locheed -Martin,Boeng,General Dynamics,GE,GM,Infinion,Intel,Cisco,Microsoft itd aktivno sodelujejo z vojsko,stvari niso tako enostavne kot jih riše bebček Lukec in njegov Mentor šef CK ZKS.
  Vojska ni vedno iznajditelj vsega. še manj država in JS in državna uprava.

  • samotoje

   Če ti vse skupaj uspe razložiti Mescu, Vatovcu, Trčku, Tomićki, da o Kordišu ne govorimo, ti podelimo naziv Genij na kocko, pardon, genij na kvadrat.

 • Slovenka

  Lukec, naslednjič bodi hladnokrvno tiho in raje pelji Violeto na burek.

 • D Zen

  Mesec je kreten. Piketty pa ima delno prav, a cel njegov dribel sloni na dejstvu da se gdpja ne meri prav..
  Tisto o arpanet.. bog pomagaj.. bilo je na tisoce alternativnih protokolov.

 • rubec

  Če bi vojska res bila generator razvoja , potem bi mi danes imeli telefone Iskra. Dizajn in velikost? Verjetno kot en generator.

  • Slovenka

   Vozili pa bi jih v samokolnicah.

 • Boy

  Drzava proftira, ko narod zatira. Takle kljukec kot je Luka Lukec pa tudi!

 • Slovenka

  Levica ima samo eno točko političnega programa: narediti čimveč škode Sloveniji.

  • samotoje

   Narediti čimveč za svoj žep, škoda za Slovenijo je posledica.

   • Slovenka

    Ne, ne. Bojim se, da gre pri Levici za patološko sovraštvo do Slovenije, Slovencev in slovenstva in da tako kot pri Hudobni
    Žvepleni Kroglici tudi njim neodvisna Slovenija ni intimna opcija.

    • samotoje

     HŽK, ta je dobra.

 • samotoje

  Nesposobne hijene, he he. Izjava leta.

 • macon

  Raziskovalni sektor ameriške vojske so njeni privatni pogodbeniki, korporacije, ki so specializirane za posamezne sektorje: recimo aviacijo, rakete, kopensko orožje, komunikacije itd. Nekaj razvijejo pa dobijo državno pogodbo za toliko in toliko kosov novega izdelka.

  Bedak si predstavlja, da je ameriška vojska kot nekoč jugovojska ali sojuzna vojska. Rusi pa so veliko bolj prizemljeni kot tukajšnji levi državni paraziti.

  • Slovenka

   Rusi so nadpovprečno bistri. Zakaj? Ker ne spuščajo v državo nagnusnih tipov, ki bi Rusom kvarili povprečje.

   • Lustrator

    ?? Rusija je zibka kominizma najbolj brezčloveškegha kova in to se žal ni spremenilo še vse do danes (kakor pri nas) – Rusija je več kot očitno polna takih tipov glede na to, da imajo še vedno državno plansko gospodarstvo, popoln nadzor nad glavnimi podjetji, cenzuro izražanja, zatiranje intelektualcev in svobodno razmišljajočih literatov, v zunanji politiki pa podpirajo praktično vse glavne svetovne diktatorske “bad guye”, ki jih brez njihove podpore že zdavnaj ne bi več bilo. Je bil tvoj komentar sarkastičen?

    • AlternativaZaSlovenijo

     Lustrator, kdaj si bil pa nazadnje v Rusiji? Komunizem je bil v Rusijo uvožen iz Nemčije med I.sv vojno. Lenina so finančno podpirali Nemci in ga celo s specijalnim vlakom infliltriali v Rusijo, kjer mu prvi poizkus ni uspel, potem se je skrival na podlagi nemške finančne podpore. Takratni Ruski car pa tudi ni bil preveč priljubljen, spomni se da so šli ljudje klicat cesarja, da jim pomaga (pred I.sv vojno) pa je na njih streljal. Še celo Lenin je ugotovil kasneje, da Rusija ne more uspevati brez svobodne trgovine in več svoboščin, kar je potem za njim hotel izpeljati Trocki,samo ga je nasledil Tiran Stalin, in potem je šlo vse še na slabše za Ruse.
     (Evropa in USA-predvsem USE, EU jim je samo podložno sledila) pa so zarili nož v hrbet Rusiji po padcu berlinskega zidu, namesto, da bi jim pomagali. In kam jim je drugega preoszalo. Aja gleda USA. Oni so zgled demokracije.Zelo podpirajo Savdski režim ki je zelo človekoljuben. Pa da ne govorim da so celo sranje na bližnjem Vzhodu ravno oni zakuhali in da gre velika zahval za begunsko krizo ravno njim oziroma fimilih Bush in Clintor

     • Lustrator

      To debato sva dala že vsaj desetkrat skozi, pa vidim, da ni nikakršnega napredka. Večina napisanega v prvem, odstavku (razen poskus glorifikacije lenina) drži, a pozabljaš na eno: komunizem je bil uvožen v Rusijo zato, ker v Nemčiji ni imel nikakršnega potenciala. Komunizem se je kot virus želel že v začetku 20. stoletja razširiti po vseh kontinentih, a dejstvo je, da se je zares udomačil le pri Kitajcih in Rusih. To je dejstvo.

      Kar pa se tiče dogodkov po padcu Berlinskega zidu: glavna krivda in odgovornost zahoda sta prav v tem, ker NISO uvedli močnih sankcij proi vsem državam bivšega komunističnega režima v kolikor ne izvedejo temeljite lustracije. Tako bi bile države PRIMORANE v zapore strpati na milijone komunistov in družba bi bilatemeljito očiščena, če bi želeli prebivalci živeti v podobnih razmerah kot zahodnjaki, a se to NI zgodilo – med drugim tudi zato, ker je sam zahod bil (in je še) močno prepreden s komunističnimi agenti in kapitalom namenjenim destabilizaciji zahodnoevropske demokracije.

      Za begunsko krizo so odgovorni izključno domačini, ki tistim nekaj odstotkom džihadističnim norcem niso v obraz usmerili svojih topov, ampak so jo raje ucvrli na socialni turizem na zahod in pa seveda zahod, ki je vsem tem MIGRANTOM (ne beguncem!) na stežaj odprl vrata, namesto dabi temeljito zbombal tako džihadiste kakor privržence diktatorja.

    • Slovenka

     Žal mi je, če nisem bila dovolj jasna. Ne govorim o politiki, govorim o znanosti. Rusi so tako pametni, da tega področja ne prepuščajo tujcem, tudi jim ne pride na misel, da bi spuščali v Rusijo horde tujih inženirjev in znanstvenikov, ki bi izrinjali domačo inteligenco, kot se to dogaja v ZDA. Tudi bi bilo zanimivo vedeti, kaj vse so odkrili na področju medicine, kjer Zahod čisto preprosto ni učinkovit ali pa je pod pritiskom lobijev, da ne razvija novih zdravil, ker farmaciji ustreza, da toliko in toliko ljudi, zlasti belcev, crkne, samo da lahko oni prodajajo svoje strupe.
     Še enkrat ponavljam, Rusi so pametni. Lukec nima kaj iskati v Rusiji. Pravzaprav je bolje, da se tam ne kaže, Rusi bi si utegnili misliti kaj neprijetnega o slovenski pameti.

   • D Zen

    rusija brez nafte ne bi imela za burek.

 • lena

  Krivi so starsi, ker so iz svojih otrok naredili lenuhe!

  • hribovc

   za lunatika je kriva država… globoka država !!

 • Mademoiselle

  Ja, če je pa vse to tako enostavno…Potem se čudim, da ni vsak prebivalec tega sveta bilijonar in izumitelj iPhonov.
  Sicer pa hej…Ali človek opleta z iphonom po parlamentu? Kakšen socialist pa je to? Takoj vrniti telefon in prešaltati na glinene tablice s palčko. To je omogoča razvoj in napredek. ;)))

  • Slovenka

   Tudi pisave naj ne uporablja, ker je to izkoriščevalski izum. Namesto tega naj na glinene tablice vrisuje peterokrake, srpe in kladiva.

 • Slovenka

  Geslo Levice: Venezuela ueber alles, ueber alles in der Welt! Če jim slučajno rata pohod na oblast, bo to nova slovenska himna.

  • Lokomotivführer

   Pošlušaj od 50 sekunde dalje o drug največje begunske-migrantske krize na svetu. O krivcu nič, Venezuelce je očitno prizadela naravna katastrofa, …, Maduro ni nič omenjen, nič kriv, …

   https://4d.rtvslo.si/arhiv/porocila/174647689

   • Slovenka

    Tudi Evropa se vdaja debilizmu. Bog pomagaj. Virus neumnosti bo uničil Evropo. Kuga, lakota, kolera, španska gripa so nič proti proti zlu, ki ga povzroča evropska elita.

 • FORT WORTH

  Ce bi ta Mesec zivel v Z.D.A. in tam streljal te svoje idiotizme bi
  zivel v kartonasti skatli na Waall streetu in gledal inovatorje, ki se vozijo v Cadillac limuzinah.
  Mogoce bi mu potem kapnilo, da nekaj ni vredu z svojim samodestruktivnim razmisljanjem.
  V Sloveniji je pac vse postavljeno na glavo in taki modeli pametujejo v parlamentu.
  Morali bi ga osla ven skozi okno zabrisat.

  • Slovenka

   Žal se tudi Amerika vdaja debilizmu. Ni sicer tako hudo kot pri nas, ampak Amerika ni več to, kar je bila. Žal.

   • FORT WORTH

    Ja res.
    Ampak v Z.D.A. vecina se vedno trezno razmislja in zivi od svojega dela.
    So posamezniki, ki ustvarjajo trenja in zdrahe.

    • Laž ima kratke noge

     “Ampak v Z.D.A. vecina se vedno trezno razmislja … ”
     Ja itak, zato pa imajo največjega imbecila za predsednika….

     • FORT WORTH

      Imbecil te je naredo.

 • hribovc

  pa kdo je volu tega kretena ??

  • rubec

   Voli.

 • Nšo-či

  Ali Mesec zna korejsko? Če b njegoa modrovanja slišal Kim Džon Un, bi mu gotovo ponudil delovno mesto svetovalca.

  • macon

   Kim bi s Polmescem in njegovo tolpo hitro nafilal prvo taborišče, kjer bi Lukec končno spoznal poanto “demokratičnega” socializma.

   • Mademoiselle

    Nikoli nisem razumela kaj pomeni ‘demokratični’ socializem. Kaj v teoriji in praksi to pomeni? Kako je lahko socializem demokratičen, če pa npr. moram nositi v Koreji frizuro na kahlico. Kje je tu kakšna demokratičnost, če pa je meni všeč npr. ombre frizura. Ampak moram imeti kahlico, drugače me strpajo za rešetke. Ne razumem. :D

    • macon

     Ti tega ne razumeš, ker gre za dialektiko. Recimo najvišja svoboda je lezti v rit enemu Titu in padati pred njim na kolena, da je Ramzesova mumija ponosna nate in na Broza. :)

     Svoboda je suženjstvo, življenje je smrt in železo je leseno. :)

     • Mademoiselle

      Dialektika gor ali dol! Potem naj se pa poimenujejo tako, da bom razumela. In beseda demokracija niti pod razno ne sodi k ekstremistom. Razen, če je to varka??? :O Rečeš da si zelen, pa si v resnici črn? :O Rečeš, da se strinjaš, da vsi izberejo frizuro kakršno hočejo, v resnici pa cele dneve premišljuješ, kako boš ljudem uvalil kahlice?? :O
      Aha, mi je že vse jasno. :)))

    • rubec

     Seveda ne razumeš, ko pa nisi prebrala knjige mitje sojer Miča z naslovom “Vse o koheziji frizure glede na dodano vrednost človeške plešavosti, s povdarkom na diskurz kot diametralno nasprotje eko sistemskih rešitev, per se.” Ko boš to prebrala, se pa oglasi, ker vidim, da o frizurah nimaš pojma. Knjigo sem našel v Narodni biblioteki evropskih knjižnih zakladov v Begunjah. Mislim, da jo za jurja tudi sposojajo.

  • rubec

   Tam nekje na gorenjskem živi en tip isti kot kim džon, le s to razliko, da mu rečejo gun.

   • Nšo-či

    Hmmm..ma Meščevo ali Kimovo frrizuro?

    • rubec

     Po malem oboje. Pravijo da ko je pijan, tudi kima.

     • Nšo-či

      Ne me strašit Rubec z Meščevimi in Kimovi kloni.

 • kralj matjaž

  Lukec ne razume, da ljudje ne država inovirajo, problem je, da država ni regulirana s strani trga. Torej če ideja ne deluje, bodo vanjo zmetali nepredstavljive količine denarja, medtem ko bo zasebni posel bankrotiral. Povedano drugače, v Šoštanju bo država kurila premog, medtem ko prosti trg ne bi nikoli zgradil termoeletrarne v Šoštanju in bi prerpečil, da bi se v ozračje spustilo miljone ton CO2.

 • Žiuc

  Lukca režimski mediji zelo popularizirajo. Kakšnih pametnih in “pametnih” ekonomistov ne kažejo več toliko kot včasih.

 • Black_hawk

  Živi se lahko v kapitalizmu ali v socializmu. S to razliko da se v pravemu kapitalizmu živi tisočkrat boljše.

 • Slovenec 33

  Ta ocena je zelo mila glede na idiotizme rdečih klerilalcev, ki so vsi po vrsti zreli za nominacijo antinobel nagrade za ekonomijo.

  Jo bodo brez konkurence dobili.
  Me pa res zanima kakšen je IQ njihovih volilcev.
  Morajo ga imeti globoko pod nulo – globoko zmrzovanje – temperature na Antarktiki so za vse te le tropsko podnebje.

 • RATATA

  Mesečnih kordiševcev geslo, s katerim spodbujajo pristaše je “TREBA JE VZET!”
  Ko pridejo na oblast, oblast pa ima za sabo policijo in parapolicijo – milico, bodo spet sezname meščanskih stanovanj in hiš napravili za potrebe svojih vodilnih, kot so jih že maja 1945.
  Oni ne znajo narediti hiše, le seznam že narejenih hiš, ki si jih želijo znajo…

 • šmentanamuha

  Če smo natančnejši, je vse novodobne igračke, ki jih množično uporabljamo, razvil ali idejno zasnoval Nikola Tesla pred 100 leti, ki ga je podpiral zasebni kapital, kolikor je meni znano, vendar so mu nazadnje uničili laboratorij in pokradli izume in jih naprej razvijali v tajnosti za vojaške potrebe. Torej ta del, je financirala država. Zdaj, ko so s tehnologijo že kakih najmanj 100 let pred nami, so nam dali v uporabo internet in telefone, iphone ipd, sami pa se ukvarjajo s tehnologijo na antigravitacijski pogon. Mi pa mislimo, da naokoli letajo NLP-ji. Tesla pa je nazadnje umrl v hotelski sobi sam in zapuščen in brez denarja, vsaj tako nekako gre njegova zgodba.
  Tko da, Luka Mesec ima prav v tem, da bi država tako ali drugače morala nameniti več BDP za razvoj. Dejansko pa ga namenja za neproduktivne ilegalce in nevladne organizacije, ki povzročajo samo še škodo državi in za prepredrage projekte, ki jih nazadnje niti ne izpelje do konca.

 • Slovenka

  Zakaj ne bi Mesca, Kordeža, Tomićke in ostalih poslancev Levice naložili v falcon in jih iztovorili v Venezueli? Korist bi bila večkratna: Slovenija bi se znebila škodljivih zdraharskih protislovenskih osebkov, poštenim Slovencem ne bi bilo več potrebno trepetati pred njihovimi izpadi v DZ, v državo bi se povrnila čast, falcon pa bi bil prvič, odkar gnezdi v Sloveniji, uporabljen za nekaj častnega in koristnega.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Adria je šla zu grund. Žal je izvoz bedakov nemogoč.

 • Slovenka

  Himna Levice bi morala biti Franček Piromanček.
  https://www.youtube.com/watch?v=u9D5Uo9PQZs

 • Laž ima kratke noge.

  Še meni je neroden, kakšne ta mulc ven meče

 • Branko Jadran

  No koncno je napisano, kar seveda drzi kot pribito. Levicarji niso nobeni inovatorji, statistika levicarjev je zapisana v tem clanku

 • Branko Jadran

  Kaj zdaj, kje je se kaksen Lukec kljukec kateri zagovarja Lukca, skrit , ali pa ze praznuje novo leto. Na volitvah pa zopet Lukec v nizkem.startu, z oceno proti ciljni ravnini. To se pravi teh Lukcov je resnicno veliko

 • AlternativaZaSlovenijo

  Sramota za medije(poptv, rtvslo) je ta, da spuščajo take bedake kot je lukec v eter. Pa recimo, da vse podržavimo. Kdo bo vse to vodil in upravljal? Lukec, pa Tomićka? A bo spet tako, da bodo eni delali, drugi pa samo gobec vrteli.

 • Felikss_AH

  Mesečnik je primer “tehnološkega” vrhunca iz poplave “inovacij” ki prihajajo iz državnega FDV… in v tem kontekstu je očitno pomešal pojme da so “javna sredstva” generator razvoja. Mesečnik je samo delček problema ki ga predstavlja “razvojni” center FDV s svojo enormno produkcijo “inovativnih genijev” tipa Mesečnik. Stremuško podobnih FDV “inovatorjev” se je v vseh teh letih moralo nabrati za “izvoz”… zagotovo nastajajo tudi novi ki v “bistrini” prekašajo aktualnega… in med takimi še bolj koritno-ambiciozni. Ob zagotovljeni volovski podpori lahko pričakujemo nove Mesečarske “sile” ki bodo modrovale v parlamentu… še leta…

  • Felikss_AH

   DODATEK

   Po tisti da tudi slepa kura najde zrno je Mesečnik res našel svoje zrno… v tem ko pravi da je vojska nosilec razvoja, čeprav sam niti ne ve v kakšnem smislu. Vojske in Vojne so dejansko največji generatorji inovacij in tehnološkega napredka skozi celotno zgodovino človeštva… samo tehnologije ne razvijajo vojaki ampak posamezniki, pa naj bo v garaži ali v velikih podjetjih. Po WW2 je Ameriška državna agencija DARPA postala zagotovo največji svetovni generator vseh mogočih inovacij… oni so ustvarili tudi Internet… vendar je to povsem druga galaksija… svetlobna leta daleč stran od Mesečeve temne luknje

 • Laž ima kratke noge

  Zdaj pa lepo prosim, da nekdo z dokazi demantira Meseca. Kaj od tistega kar je napisal o Jobsu ne drži? Za katere od stvari, ki jih je naštel Mesec ima Jobs registriran patent, da je to sam res razvil? V Ameriki je vsaka stvar patentirana in zaščitena in je čisto enostavno v njihovem registru pogledati kdo je kaj izumil. In to kar je povedal Mesec je daleč od tega, da nebi bilo res. V Ameriki je največji naročnik izumov in razvoja prav ameriška vojska, ki majhnim podjetjem plačuje, da razvijajo nove tehnologije. Tisto kar je potem za njih uporabno vzamejo, ostalo dajo na komercialni trg. Ampak glede na to na kakšnem intelektualnem nivoju ste pisci komentarjev na tem portali in celotno desno volilno telo na sploh, me niti ne čudijo vaši imbecilni komentarji, niti me ne čudi prav smešen članek in še bolj smešne izjave nekega desničarkega plačanca, ki servira psihološke in finančne ocene. Prav patetični ste že.

  • Andreas von Auersperg

   Tebe in Lukca bodo težko razumeli, njih namreč vodi zdrava kmečka pamet in niso sposobni videti nečesa, kar sploh ne obstaja, ker niso preoblikovali možganov v neuporaben levuharski drek-mikser na FDV-ju.

   Mogoče pa vaju tudi zaposli Ameriška vojska, za “rore pucat” bosta ziher dobra…

 • Janez Novak

  Tem ljudem je treba povedati, da državljani in BDP niso last države, temveč je država in njen BDP last državljanov. Koga predstavlja Mesec? Ustvarjalne državljane zagotovo ne. On predstavlja povampirjeno parazitsko lažno elito, ki si predstavlja, da so država, državljani in BDP, ki ga ustvarijo, last jezikačev in lopovov, ki so ugrabili državo.

 • JANEZ GUS

  Modela naj pregleda zdravnik in ugotovi na lakšni drogi je in celotno in vse levičarske skrajneže v njegovi ikipi.To normalen človek ne more blesavit.

 • m_m

  Tam čez južno mejo se lepo reče – lahko je tuđim kurcem po koprivama tuć.
  To Mesec počne vse življenje, drugače in drugega ne zna in ni nikoli niti poskusil.
  In takega idiota volijo … kdo? Saj odgovor je na dlani.

 • Franci Pušenjak

  Meni pa vse skupaj ne gre ravno na smeh! Skrbi me, ker imajo ti in taki ljudje zelo veliko moči v državi! Kot politična sila imajo toliko in toliko % somišljenikov. Vsi ti res mislijo, da država dela blaginjo! Kam nas to vodi že vidimo. V razvoju in blaginji nas ta trenutek prehitevajo tiste države, ki so pred 20 leti bile krepko za nami. Slovenija postaja obubožan otoček sredi razvite Evrope. Vse to bi nas moralo krepko skrbeti, mi pa se zabavamo z idiotizmi levice, zabavamo se ker na gre že zdaj relativno slabo, zabavamo se pa imamo vse več ljudi pod pragom revščine. Mnogi ljudje nočejo delat, ker je lepše živet na stroške sociale, beri ostalih ki delajo, poslušamo nebuloze ljudi, ki niso v življenju naredili prav nič, prav nič ustvarili in prav nič prispevali k blaginji te dežele. Poslušamo jih, volimo jih, ploskamo jim!? Pa kaj je z nami Slovenci??

 • PLavi-mil

  Bojte se populistov mesečnih lunatikov, ti bi samo cuzali iz države in podili ljudi ven iz države, kateri jo zalagajo z denarjem, pod temi mesečnimi lunatiki bi bili hitro Venezuela ali Severna Koreja. Najbolj ne etično in grozljivo je pa to , da ga HANZI TV gosti skoraj vsak teden v Odmevih, Staričeva in Bergant se kar topita od sluzi ob njemu, ti režimski presstituti niso niti toliko pametni, da bi vedeli, da oni dobro živijo na račun podjetnikov.

  • to_mi_delaj

   ne manjka dosti ko bo bolje živeti v S Koreji kot pa v Slo

 • JANEZ GUS

  Komplet ta levičarska skrajnost do danes ni naredila nič s svokomi rokami,nima ure delavne dobe in zmerja obrtnike,ki večinoma delamo od jutra do večera,skrbimo za plače delavcev,plačujemo davke in redimo to nič vredno nesnago,ki si ne zasluži drugega kot Solkanski solarij.

 • Anton

  dost mam teh bebavih levičartjev, dost mam tega bebastega Luka, čas je za musko, čas je za

  EDDY MITCHELL : Sur la route de Memphis

  https://www.youtube.com/watch?v=gPwRRSmRC6k

  sarkazem press

 • Imperial Commando

  Ko ti socialist z iphonom v roki razlaga o razvojnih vprašanjih….

 • Andreas von Auersperg

  To, kar Mesečnik sporoča izza lune, kjer je njegov pravi dom, je to, da vas čaka korporacijsko suženjstvo, v katerem ima on plan igrati dobrotnika, ker vam bo poleg plače uredil še socialno podporo, da boste lahko nahranili otroke.

  Ker je Lukec že nekaj časa v svojih virtualnih možganih globoko prepričan, da bo v deželi Utopia iz 1984 igral vlogo visokopozicioniranega politika INGSOC-a vam je z veseljem vnaprej razložil, kakšna bodo pravila igre.

  Da je v uspeh tega cilja globoko prepričan dokazuje orodje v vaših rokah, s katerim Big Brother ves čas nadzira vsak vaš korak in ko vam soya boy Lukec izda resnico, kdo je to orodje totalne kontrole zares naredil vam niti to ne kapne, kako lukavi Lukec brije norca iz vaše naivnosti…

 • Miro Jereb

  Zanj nimam dobrih besed…skratk,a ko ga vidim mi gre na KOZLANJE in se sprašujem kaj za boga dela v parlamentu tak bedak.

  • Andreas von Auersperg

   Zgago

 • Oregon

  ko si misliš da je Mesec res ampak že total blesav, vidiš, da je z lahkoto lahko še veliko bolj.

 • Andreas von Auersperg

  Luka za Luno.

 • Marija

  Ko bo predsednik države nam bo boljše.Hahaha bo lahko vse uresničil.

 • radames

  Aktivisti OF so takoj po 2. vojni po Ljubljani razglašali, da v komunizmu ne bo treba nobenemu delati.
  Mesečnik Lukec, tole je resnica, to je bilo res! Naprej ne bom komentiral, sam razmisli o tem, saj si nek zelo hud in “pameten” levičar. Celo v parlamentu sediš.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!