fbpx

[Video] Žvižgači ponovno na delu s širitvijo lažnih novic: ministrica Aleksandra Pivec odločno zanika informacije o nabavi vina

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec. (Foto: STA)

V javnosti so se pojavile govorice o nabavi vina s strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter z  Zavodom za blagovne rezerve. Ministrica dr. Aleksandra Pivec te izjave zanika in pravi, da trenutna krizna situacija ne bi smela biti poligon za politično obračunavanje.

V javnost so pricurljale informacije, da naj bi Zavod za blagovne rezerve na pobudo Ministrstva za kmetijstva gozdarstvo in prehrano odkupil večje količina vina v namen destilacije in kasneje za predelavo v etanol in nato pa v razkužilo. Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec te govorice odločno zanika in dodaja, da sicer so potekali določeni pogovori z Zavodom za blagovne rezerve na pobudo vinarskega sektorja in gospodarske zbornice, vendar se v tej smeri niso dogovorili nič dokončnega, zato do odkupa vina ni prišlo. Ministrica še dodaja: “Hkrati se mi zdi izjemno neprimerno in nedržavotvorno, da te neresnice širi del slovenske politike“. Prav tako so ti pogovori imeli oznako interno in se ji ne zdi primerno, da določene informacije, ki naj bi bile označene kot državna skrivnost, uhajajo v javnost iz Zavoda za blagovne rezerve.

Kot je povedala ministrica, pred izbruhom epidemije nihče ni vedel, kaj nas čaka. Ker je obstajala možnost, da bi ostali brez hrane, je vlada sprejela sklep, o povečanju blagovnih rezerv na področju hrane, da bi lahko zagotovila preskrbo s hrano za prebivalce Republike Slovenije, v primeru, da bi se zaustavil transport hrane zaradi zaprtja meja ali zaradi zaustavitev dela v kmetijski in živilski industriji.

V krizni situaciji bi morali stopiti skupaj
Situacija v kateri smo se znašli zaradi izbruha korona virusa je težka, pravi Pivčeva. Zdi se ji neprimerno, da bi v teh kriznih časih situacija bila poligon za politične igrice, trikov in obtožb brez prave podlage. Krize pa nikakor še ni konec, saj nas čaka težko okrevanje in povratek nazaj v normalen način življenja. Zato bi morali kot koalicija, kot opozicija stopiti skupaj in s skupnimi močmi narediti izhod iz krize lažji, da se nam ne bi ponovile težave prejšnjih gospodarskih kriz, ko je bilo okrevanje počasno, številne generacije pa so utrpele hude posledice. Ravno politične igre bodo tiste, ki bodo pregnale množice mladih, delovnih in izobraženih ljudi v tujino, če ne bomo pravočasno ukrepali.

Sara Kovač