[Video] Zvodenel je še en veliki pok za diskreditacijo SDS, Möderndorfer naj raje preiskuje sporne sume financiranja SD in SMC

Poslanec Dejan Kaloh.

Okrajno sodišče v Ljubljani je SDS in predsedniku stranke Janezu Janši zaradi minornega prekrška najema posojila pri fizični osebi izreklo opomin. Jani Möderndorfer naj se loti sumov spornega financiranja SD in SMC, je na novinarski konferenci opozoril poslanec SDS Dejan Kaloh.

Poslanec SDS mag. Dejan Kaloh je na današnji novinarski konferenci spregovoril o zahtevi za širitev preiskave preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega pranja denarja v NKBM d.d., domnevnega nezakonitega financiranja politične stranke SDS in domnevnega nezakonitega financiranja volilne kampanje SDS za predčasne volitve poslancev v državni zbor 2018.

Kot je uvodoma spomnil poslanec, je Okrajno sodišče v Ljubljani SDS in predsedniku stranke Janezu Janši zaradi minornega prekrška najema posojila pri fizični osebi izreklo zgolj opomin. “Torej še en veliki pok je totalno zvodenel,” je dejal Kaloh in dodal, da “če so včasih izvozniki afer hodili na Finsko, so sedaj skočili samo do Bosne in velike besede Janija Möderndorferja o obdolžilnih predlogih in strašnih kaznih so sedaj samo še obskurnega oziroma minornega pomena“.

Ravno danes poslanke in poslanci na seji odbora za kmetijstvo obravnavajo točko glede spornih praks v zvezi z javnimi naročanji ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ko ga je vodil Dejan Židan (SD). “Očitno tudi druga delovna telesa spoznavajo pomembnost določenih spornih ravnanj in ugotavljajo, da so bila nekatera javna naročila in promocija slovenskih živilskih izdelkov sporna,” je dejal poslanec in dodal, da je danes na seji odbora sodeloval tudi nekdanji kmetijski minister in sedanji predsednik DZ Dejan Židan, ki je izpostavil, “da je prvi, ki bo podprl sklep, da se mora vsak sum pri javnih naročilih odpraviti”. “Zato tudi ne vidim razloga, da predsednik DZ ne bi podprl razširitve preiskave preiskovalne komisije,” je povedal poslanec SDS.

Opraviti se mora razširjena preiskava
Nato je spomnil, da je 9. maja skupina štirih poslancev – Aleksander Reberšek, NSI, Zmago Jelinčič, SNS, Marko Bandelli, SAB, in on sam – na podlagi 12. člena poslovnika o parlamentarni preiskavi zahtevala, da se predmet in obseg parlamentarne preiskave, ki jo vodi Möderndorfer, razširi. “Preiskovalna komisija mora po poslovniku izvesti dokaze, ki jih zahteva ena tretjina članov preiskovalne komisije. Mi smo štirje in smo to poslovniško zahtevo izpolnili, zato mora Jani Möderndorfer kot šef te komisije in v imenu predlagatelja na kolegiju predsednika DZ skupaj z vodji drugih poslanskih skupin to širitev tudi izvesti,” je poudaril Dejan Kaloh.

Ob tem je izpostavil, na kaj se zahteva za širitev preiskave nanaša. “Gre za to, da raziščemo morebitno politično odgovornost nosilcev javnih funkcij iz obdobja sedmega sklica državnega zbora v primeru makete drugega tira ter tudi v primeru sodelovanja agencije Futura pri promociji drugega tira v okviru referendumske kampanje. Preiskati moramo politično odgovornost nosilcev javnih funkcij pri projektu promocije slovenskih izdelkov in živil, kjer so se obračali enormni zneski, in pa želimo ugotoviti morebitno politično odgovornost nosilcev javnih funkcij v zvezi s projektom reorganizacije CSD-jev, ki jo je skupaj z agencijo Pristop izvajalo ministrstvo za delo,” je naštel poslanec in dodal, da je v zvezi z vsemi temi posli treba ugotovili, ali so bili izvedeni z najvišjo transparentnostjo porabe javnih sredstev ter če so bile kakšne morebitne finančne povezave z državnimi posli in financiranjem strank SD in SMC.

Jani Möderndorfer (Vir: Facebook)

Nato je poslanec še opozoril, da je po vložitvi zahteve za širitev preiskave, podprte s štirimi podpisi – tudi koalicijskega poslanca, ki je prepoznal nujnost širitve in predmeta preiskave -, 10. maja predsednik komisije Jani Möderndorfer vnaprej napovedano sejo preklical in prestavil.

Za zaključek je poslanec povedal, da druge možnosti, kot da predsednik razširi preiskavo, pravzaprav ni, čeprav skuša predsednik z raznimi poslovniškimi manevri zavirati preiskavo. Dejan Kaloh je še dejal, da preiskovalna komisija v petih mesecih ni naredila ničesar ravno zaradi neaktivnosti in neažurnosti predsednika komisije. “Sedaj, ko ima vloženo zadevo za razširitev, upam, da bo predsednik Jani Möderndorfer vseeno pohitel, še posebej, ker je predsednik DZ Dejan Židan danes na odboru sam povedal, da je nujno, da se razišče vsak sum nepravilnosti pri javnih naročanjih in netransparentnemu financiranju,” je ob koncu še povedal poslanec mag. Kaloh.

C. Š.

 • Sonce

  “Okrajno sodišče v Ljubljani je SDS in predsedniku stranke Janezu Janši zaradi minornega prekrška najema posojila pri fizični osebi izreklo opomin.”

  Sem mislil da je sodstvo pod komando Kučanove Udbomafije, zdaj vidim, da temu ni tako in da mu lahko zaupam.

  Bravo sodišču za ta opomin in ne za neke pretirane in neupravičene denarne kazni.

  • Nata

   Opomin potem, ko so videli, da so ga posračkali. Ker so obenem prišle na dan nepravilnosti njihovih !

   • Sonce

    Očitno sodišča niso od Kučanove udbomafije, saj za mnogo manjše zneske močno kaznuje ostale stranke, za mnogo večji znesek pa določeni stranki samo opomin.

    #krivosodje ?

    • Nata

     Katere pa ? Verjetno desne , ali ne ?

     • Sonce

      Glede na moj zapis:

      “.. saj za mnogo manjše zneske močno kaznuje ostale stranke, za mnogo večji znesek pa določeni stranki samo opomin.”

      .. je tvoje sklepanje kakšno?

      Verjetno da hudo Kučanova sodišča ki kaznujejo ‘svoje’, ostalim pa za mnogo večje cifre in hujše kršitve dajo samo opomin.
      Komunisti pač.
      #krivosodje

     • antimur

      Ti pa klatiš take neumnosti, da dobro če nisi najbolj butast poslanec in drekač Möderndorfer, takšne lahko izjavlja samo norec.

 • skorpijon93

  češka ni sprejela evra, niti muslimanov nimajo in si jih ne uvažajo kot poceni delovno silo , sram me je živeti v sloveniji , ko vidim kje so češka,slovaška, javi državni dolg prve znaša 32,7 % BDPja. javni dolg druge pa znaša 48 % BDPja

 • Sonce

  “SDS je za nezakoniti kredit 450.000 evrov prejela opomin, NSi, TRS in Pirati pa za kršitve nižje vrednosti visoke globe”

  Rdečke cvilijo.
  #krivosodje

  • Nata

   Ker ga je takoj poplačala !!!

   • Sonce

    Kredit 450.000 je takoj poplačala ?
    Prvič slišim.

   • alojz

    Ne poplačala. Le pogodbo o kreditu so preklicali. Saj ga še prejeli niso.

    • Nata

     No prav. Sem mu pripela pojasnilo.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Rdečke tečke cvilijo. 100x bravo SDS.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Tunnek bo spet dobil pljunek. Tunnek kje si??

  • FORT WORTH

   Norice in ošpice hkrati.
   Hehehe

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Tunneka za zabavo porinem v Dravo. Meni torej bravo.

  • šmarnica je večna

   Kaj je voluhar posrani…ti razbijem pičko!?!?

   • slosin

    kaj noriš, malo poezije na tem portalu ne škodi…

    • šmarnica je večna

     Tudi tebe lahko razbijem…tak po haloško… Kapish?

     • Dostmamrecesijeinpičkarije

      Mal preveč šmarnice u riti in možgani začnejo gniti.

   • Dostmamrecesijeinpičkarije

    Mal preveč šmarnice u riti in možgani začnejo gniti, Haložanec moraš še umiriti.

   • šrauf

    Novič te pozdravlja….

 • piko8

  Mudadorfar edino za kar si sposoben te je država financerala je praznenje in pimivanje nočnih posod bolnikom!!

  • Skrajno Desni

   piko8, Möderndorfer ni sposoben praznit nočnih posod ker je umski bolnik rabi psihiatrično pomoč.

 • šmarnica je večna

  Nekaj pa res drži glede naše osamosvojitve, od približno 100 tisoč kosov orožja je ostalo zgolj 12 tisoč kosov strelnega orožja, primanjkovalo pa je tudi streliva??? A ni JJ kradel orožja, ga prodal za keš, brez kakršnekoli dokumentacije ali podpisov? Vse vemo…raziskovalna novinarja Šurc in Zgaga sta vse natančno opisala v svoji trilogije…”V imenu države”!!! Za natančen zapis, kako je Janša kradel nista nikoli bila preganjena. Janša si ni upal, ker ve, da je vse res. Imel pa je srečo, da je vse zastaralo. Drnovšek je zaustavil Mogetovo komisijo, zaradi slovenske sramote pred mednarodno javnostjo…bili smo na pragu EU in NATA!!!… To je prava resnica… Kapish?

  • Beli Sneg

   A prava resnica je tudi na tisoče napisanih knjig “starih borcev”, ki so pisali “zgodovino”, tako da ima še danes več kot 10.000 prevarantov “borčevske pokojnine” v višini do 1. 800 EUR mesečno. Same laži in potvarjanja. Enako vrednost ima knjiga Zgage in Šurca. Kolikor vem so na Mariborskem letališču našli orožje s podpisi murgeljskega parkeljna.

   • šmarnica je večna

    To so insinuacije in laži…

  • Beli Sneg

   To so insinuacije in laži.

  • antimur

   Bedak zmešan, posveti se ti raje kriminalcu in zločincu Kučanu in razišči, kje je orožje z mariborskega letališča.

  • šrauf

   Od kdaj sta pa kurc in zgaga raziskovalna novinarja? Zaradi šmarnice imaš probleme s kurcom in zgago.

 • šmarnica je večna

  Čujte, zakaj se Janša in SDS ukvarjajo z umazanim denarjem…pa kokainom…pa podkupninami. ZAKAJ???

  • slosin

   nebi vedu, prvič slišim….a si ga za koga zamenjal?

   • šmarnica je večna

    Ne, gre za šiptarja Ivani Jansha.. rojen17. septembra 1958 v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosuplja. Ob prihodu v Slovenijo je bil kršcen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša.

    • Rožle

     Sedi .. tole ni niti za cvek ..
     ampak za šamar … !!!

     • Delfin

      Te najeda??

    • šrauf

     Nemčur Painkicher se je tud poslovenil….rojen leta 63 mati Blondi, oče Adolf, če se ne motim je bil malar….

  • Beli Sneg

   Irancem je pral denar, kdo že? Pa na Kemijskem inštitutu je glavno vlogo igral kdo že? Stephan bo kaznovan na 9 let zato da bo tiho. Pa izgnali ga iz države tudi ne bodo. Kolikor vem tle nima nobene vloge SDS, ima pa jo murgelj parkelj in njegova rdeča družba, kamor spadaš tudi ti.

   • šmarnica je večna

    Smo vas in še vas bomo…GOTOVI STE!!!

  • Dostmamrecesijeinpičkarije

   Navijamo za SDS, navijamo za SDS da v tvojih možganih bo pretres.

  • šrauf

   Zakaj ga ne naznaniš policiji? ZAKAJ????

 • Drago

  Ja seveda, kaj si pa ti “preiskovalci” mislijo??? Saj je vendar popolnoma normalno, da politična stranka najame kredit od bančne uslubenke z mizernimi prihodki v Republiki Srbski. Snežič ma vas rad…

 • Skrajno Desni

  Ali Slovenija premore še večjega bedaka kot je ta Möderndorfer.

  • šmentanamuha

   Vsekakor je v najožji kategoriji za zmagovalce.

  • if

   Jih je mnogo tega tipa.

  • SIMON ROZIC

   Nekaj jih je še,bedakov, pa še niso vsi registrirani! Pr’ nas gre to počas’!

 • Joško

  Jani se usral!

 • Olga101

  Moderndorfer naj raje kahle prenaša in pusti politiko, da se ne bo sam znašel do vratu v dreku!

 • Sonce

  Kdo sem jaz, da bi sodil?

 • tomven

  Na smeh mi gre, ko berem o tem muldndolferju kot nekem predsedniku neke komisije, čeprav polpismeni trot sploh nima pojma in ne ve za kaj gre pri vsem skupaj… Poznam ga še ko je bil navaden pucflekar v bolnici. Srednjo šolo je komaj spacal skupaj že ko je drkal v politiki. Drugače je ne bi nikoli siromak. Đizus krajst, to je res levakarski poden!

  • sunday

   da je levakarski je res, žal ne verjamem, da je to podenj, kajti levisti so sposobni še globlje in niti nisem prepričan, da za njih sploh obstaja podenj !!!

 • Den456

  Potem ne razpravljaj o nečem, o čemer nimaš blage veze. Leftardi razumete samo udbovsko pravo.

 • xtc

  Moderni Dolfe se je zapletel v lasten d******* sedaj ga bo popvozila lastna neumnost.,kot njegove ,kamerate,ko bo začelo iti na gosto,bo skušal komisijo razpustiti.

 • FORT WORTH

  Vec, kot 160 so mu jih napopali, pa je fse zjebo tak, da niso vedli, ki majo rit pa ki jim je glava.
  Pa Kangla prav tako…niti z obvescevalno mu nic nea morejo dokazat toti trotlni.
  Hehehe

 • šrauf

  “V primeru Patria pa ni spoznan za nedolžnega. Torej???”…… če ni spoznan za nedolžnega,je torej kaj???????????

  Če ni spoznan za krivega ,je NEDOLŽEN,pika!!!!!!!!

 • SIMON ROZIC

  Bolnikom ni treba delat v bolnicah!

 • Mitja Mazini

  Zkaj se Janez boji te preiskave ? a je še kaj hujšega zadaj?

  • Stajerka

   …kdo pa pravi, da se boji…..saj članek NE govori o ukinitvi preiskave zoper SDS, ampak govori o RAZŠIRITVI preiskave na SD in SMC…..pa še kakšno stranko, navsezadnje je bil tudi takšen pogoj ob ustanovitvi komisije – in Modernijani je not padu – v svojo lukno!…….

  • Andrej

   Ti si vse pomešal. Preiskave se boji Modernidorfer. Zato pa preiskuje tako, da vedno najde zobotrebec pri drugih, pri svojih pa nikoli ne najde niti trščice, čeprav bulji v cel gozd prevar.

 • Miki Miška

  pa sam kakšne klati ta Moderndorfer …pa to ni res pejd se pregledat na kliniko v Avstralijo

 • Janez Kepic-Kern

  Čestitke – cenjeni gospod D. KALOH ! . Kern KOMENDL. r. Janez K. KERN KOMENDA

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!