fbpx

[Video] Boris Tomašič v Kdo vam laže: “Jože P. Damijan ni ekonomist, ampak marksist!”

Boris Tomašič (Foto: Nova24TV)

Kot vsak teden smo tudi tokrat lahko uživali v oddaji Kdo vam laže z Borisom Tomašičem, ki s svojo oddajo postavlja nove standarde, kako bdeti nad levico, njenimi lažmi in manipulacijami. V državah, ki imajo razvito pluralnost medijev, je tak tip novinarstva prisoten že dalj časa, pri nas pa Kdo vam laže orje ledino. Tudi ta teden se je nabralo cel kup levičarskih laži in manipulacij, med najodmevnejšimi pa sta vsekakor bila napad Zlatana Čordića na Borisa Tomašiča, ki ga je slednji zlahka ovrgel. Gre za zastonj promocijo tako imenovanega “novega mandatarja” na RTV Slovenija. Javna televizija je brez težav prenašala konferenco levega četvorčka, ki je Damijana predstavila, ni pa prenašala izjemno pomembne tiskovne konference predsednika vlade, ko je poročal o novih ukrepih in spremembah v povezavi s covidom-19, torej z javnim zdravjem.

V začetku oddaje je Boris Tomašič zlahka odpravil napad Zlatana Čordića, ki je trdil, da Nova24TV “laže narodu” glede nošenja mask na oddaji, kjer sta gostovala on in Tanja Ribič, vplivnica in covid skeptik.

Čordić je namreč trdil, da maske v studiu ni potreboval, ker so bili na socialni distanci. Tomašič ga je postavil na laž s tem, ko je pokazal sliko, ki jo je objavilaRibičeva, na kateri so vsi prisotni v studiu, vključno s Čordićevima hčerama “v nogometnem objemu”.

Jože P. Damijan kot novi “mandatar”

Naslednja tema so bili levi četvorček, RTV Slovenija in novi mandatar, Jože P. Damijan. Levi četvorček je priredil tiskovko, na kateri so predstavili novega “mandatarja”, kar je dobesedno povzel tudi MMC RTV Slovenije. To tiskovno konferenco so prenašali, niso pa prenašali za javno zdravje izjemno pomembne izjave predsednika vlade, Janeza Janše. Tomašič se je obregnil ob katastrofalni učinek Damijana v politiki in ob dejstvo, da bi njegovi predlogi (ne)ukrepov v prvem valu povzročili veliko smrti.

Gasilska slika na RTV (Vir: Facebook: Foto: Posnetek zaslona)

V nadaljevanju se je ponorčeval iz programa tako imenovane “tehnične vlade”, ki ga je z vso resnobnostjo predstavil POP TV, kjer se za ustanovitvami vseh mogočih skladov, agencij in uvajanjem UTD skriva preprosta levičarska ideja, da je denarja dovolj, le prerazporediti ga je potrebno tako, da eni plačajo več, drugi pa dobijo “zastonj”.

POP TV kot najmočnejša članica leve koalicije

Naslednji je na vrsto prišel POP TV, ki je v zadnjem tednu res deloval kot propagandni stroj levega četvorčka, ki jih je vabil v studio brez opozicije, razpravljal z njimi o plemenito zvenečem socialnem programu oziroma socialnih bonbončkih – in jim na tak način delal veliko in poceni reklamo. Marjan Šarec je bil upravičeno največja tarča posmeha. Njegove puhlice o tem, kako ima v mislih le državo in da je to enako kot imeti cilj, da vlada Janeza Janše pade, res zvenijo smešno, če vemo, da je februarja kot predsednik vlade odstopil.

Tanja Fajon je seveda tudi dobila svojih pet minut, potem ko je že ničkolikokrat omenila, da Janez Janša zavrača sodelovanje. Tisto sodelovanje, ki ga je že večkrat ponudil, a so ga zavrnili prav v SD, češ, da z Janšo ne bodo sodelovali. Luka Mesec in Alenka Bratušek sta v oddaji prav tako dobila svoji medalji za sodelovanje, a sta kljub vsemu bila le sodelujoča.

Na koncu se je ponorčeval iz odgovorov Fajonove in Šarca na vprašanje voditelja Slaka, kako bi onadva ravnala drugače v krizi covida-19. Njuna odgovora sta bila seveda retorični solati, toda kar je bilo razbrati konkretnega, je bilo mogoče zvesti na predlog menjave Jelka Kacina in Milana Kreka, na njuno mesto pa postaviti Nino – “kašljajte v rokav” – Pirnat.

Aleš Ernecl