fbpx

Vidni levičarji se sramujejo slovenske glasbe na RTV

Urošu Esihu, Borisu Vasevu in Jožetu Damjanu gre v nos vse kar je slooensko (foto: STA, RTV Slovenija)

Levi kvazintelektualni eliti gre po novem v nos razvedrilni novoletni program na RTV Slovenija. Pripombe na račun prisotnosti slovenske narodnozabavne glasbe so imeli med drugim podpornik palestinske teroristične organizacije Hamas Boris Vasev, spodleteli mandatar KUL Jože Damjan in Delov vojni dopisnik Uroš Esih. Kritika leti na novo vodstvo RTV, čeprav je bil avtor oddaje Vanja Vardjan – ravno tako levičar.

“Javna televizija je za slovo od leta 2021 (!) v eter spustila: Vilija Resnika, Mirana Rudana, Modrijane, Domna Kumra, Čuke, Raubarje, Omarja Naberja, Kingstone, Polkaholike, Sebastiana, Rebeko Dremelj. Bolj nevarno od prostovoljnega podrejanja skrajni desnici in enemu politiku,” je na Twitterju 1. januarja 2022 zapisal radikalni podpornik Hamasa in novinar RTV Slovenija Boris Vasev.

Vasev ima sicer že dlje časa v zobeh SDS, premierja Janeza Janšo, trenutno koalicijo, novo vodstvo na RTV Slovenija kakor tudi vse ostale, ki so desno od Stalina. Tokrat je v zobe vzel celo razvedrilni novoletni program, na katerem je nastopila vrsta slovenskih glasbenikov.

Pripombe na račun razvedrilnega programa je imel tudi spodleteli KUL-ov mandatar Jože Damijan, ki je na Twitterju zapisal: “Kmetija & Pod kozolcem namesto moderne Hrvaške na HRT.” Očitek je sicer strel v prazno, saj je tudi na HRT, kjer naj bi bila “moderna Hrvaška”, bila prisotna tamburaška glasba. Razlika je očitno v tem, da medtem ko so Hrvati na svojo narodnozabavno glasbo ponosni, se je Slovenci, kot so Jože Damijan in Delov vojni dopisnik Uroš Esih, sramujejo.

“Proslava ob dnevu enotnosti in samostojnosti se še kar nadaljuje v 2022. After,” je na Twitterju zapisal Esih. Vasev in Esih tudi sicer zelo rada družno udrihata po vsem, kar diši po slovensko. V nos jima je šla tudi Slovenija na olimpijskih igrah. Na splošno pa dvojec Vasev-Esih ne zamudi prilike, da bi Slovenijo, slovensko ali slovenski nacionalni ponos vlekla čez blato. Vasev osebno navija za Hamasove teroriste, medtem ko Esih še vedno lovi fašistične fantazme druge svetovne vojne.

Peter Truden