fbpx

Vidni predstavnik SD na protestu kršil zakon: Mu bo policija poslala globo?

Vidni predstavnik SD Jernej Štromajer med telefoniranjem med vožnjo.

Vidnega predstavnika stranke SD Jerneja Štromajerja je objektiv na petkovem protestu v Ljubljani ujel med telefoniranjem med vožnjo s kolesom, kar je podobno, kot bi imeli v krvi 0,8 promila alkohola. Globa za prekršek znaša 40 evrov. Protestniki so sicer s kolesarjenjem v napačno smer in vožnjo čez rdečo luč kršili več cestnoprometnih predpisov, so nas opozorili očividci.

Jernej Štromajer je vidni član stranke SD, nekdanji študentski funkcionar, vpleten v številne nečedne posle, najbolj pa si ga bomo zapomnili, ko je v času Božiča preko Twitterja vsem vulgarno voščil “Vesel božič, umazane živali” in povzročil nemalo zgražanja, saj je bil takrat državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje.

Ker izguba oblasti boli, so se v SD odločili protestirati proti aktualni vladi. Petkovih protestov v središču Ljubljane se redno udeležuje tudi Štromajer, videli pa smo ga poleg ostalih članov te radikalno leve stranke.

Telefoniranje med vožnjo je enako nevarno kot opitost z alkoholom
Na včerajšnjem protestu pa so ga fotografski objektivi ujeli, ko je kršil zakon o prekrških. Med vožnjo s kolesom je namreč telefoniral, za kar je zagrožena globa v višini 40 evrov. Kot poudarja policija, je telefoniranje med vožnjo nevarno, saj je zaznaven kar 50-odstotno slabši reakcijski čas pri zaznavanju prometne signalizacije. Zmanjšano je zaznavanje okolice in prometa, zaradi česar kolesar ogroža sebe in druge v prometu. Policija telefoniranje med vožnjo primerja z opitostjo z alkoholom in sicer je to tako, kot bi imeli v krvi 0,8 promila alkohola.

Jernej Štromajer na prvem kolesarskem mitingu. Poleg tudi poslanec Marko Koprivc.

Če bo nekdanji sekretar Štromajer na dom prejel globo, smo povprašali tudi policijo. Odgovore bomo objavili, ko jih prejmemo.

Rok Krajnc