fbpx

Vilfan napovedal definitivni odhod iz politike, “sendvičar” Krajčič pa si je premislil, potem ko je videl, da drugi kradejo milijone

Peter Vilfan in Darij Krajčič. (Foto: STA)

Državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Peter Vilfan je premierju Marjanu Šarcu poslal odstopno izjavo, ki jo je slednji sprejel. Poslanec LMŠ Darij Krajčič pa razmišlja o umiku odstopne izjave, ki jo je pred dnevi podal po aferi sendvič, je Krajčič danes povedal za STA in Dnevnik. Odločil se bo do ponedeljkove seje DZ, ko je predvidena seznanitev z njegovim odstopom. 

Državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Peter Vilfan je premierju Marjanu Šarcu poslal odstopno izjavo, so sporočili iz DeSUS. Kot je zapisal, se je za odstop odločil po dveh mesecih medijskih pritiskov, saj ne želi obremenjevati dela vlade in premierja. Ob tem je napovedal “definitivni odhod iz slovenske politike”. Premier Marjan Šarec je njegov odstop sprejel, mediji pa bodo zopet pisali o njegovem strašnem pogumu.

Tat sendviča, poslanec LMŠ Darij Krajčič, pa si je očitno premislil, potem ko so ga v stranki prisili k odstopu. Kot je danes povedal Krajčič, je bila njegova odločitev za odstop prezgodnja oziroma prenagljena. Pojasnil je okoliščine, ki so se odtlej spremenile. Po njegovih navedbah se je pokazalo, da v njegovem “eksperimetu”, za katerega priznava, da je bil neprimeren, ni šlo za krajo.

Si je premislil, ko je videl, da v SMC in SD kradejo milijone?
“Za krajo morajo biti izpolnjeni še drugi pogoji, med drugim mora biti izkazan naklep, namen, da se okoristiš, da tajiš, da ne plačaš,”
je povedal in zatrdil, da vseh teh elementov v njegovem dejanju, ko je iz trgovine odnesel sendvič in ga pozneje tudi plačal, ni bilo. Te okoliščine so ga privedle do razmišljanja, ali bi morebiti odstopno izjavo umaknil. To možnost ima do ponedeljka do 12. ure, ko je na dnevnem redu seje DZ seznanitev z njegovim odstopom. O tem bo temeljito razmislil, je pojasnil.

Zatrdil je še, da poslanska skupina oziroma nihče nanj ne pritiska, pač pa je svoboden pri svoji odločitvi. Če se bo odločil ostati poslanec, še ne ve, ali bo ostal v poslanski skupini največje vladne stranke ali ne. Spomnil je, da ga iz poslanske skupine nihče ne more vreči. “Kako bi to naprej naredil, ne vem, ker bi bilo odvisno tudi od poslanske skupine, kako bi me sprejela in razumela,” je pojasnil. Možnost je, da se umakne med nepovezane poslance, še poroča STA.

H. M.