Violeta Tomić ponorela nad nekdanjimi “prijatelji” in Levico: “Je*ite se!”

Foto: STA

Nekdanja poslanka Levice, znana po skrajnih stališčih, se je tokrat znesla nad svojimi nekdanjimi poslanskimi kolegi in nekdanjo stranko. V objavi na Facebooku je imensko poimenovala vse, za katere pravi, da so “zločinci” in da “v njenem imenu nikoli več ne bodo peli nacistične himne“. 

Izraz podpore Golobove vlade Izraelu je bila za Violeto Tomić kaplja čez rob. V objavi na Facebooku je svojim nekdanjim “prijateljem” očitala, da so “zločinci” in da ji gre ob njih na bruhanje, po objavi sodeč pa je moč zaključiti, da jo moti predvsem licemernost vedenja Golobove vlade v zvezi z vojno v Ukrajini in tokrat z vojno v Izraelu.

Kljub temu da cel zahodni svet obsoja teroristična dejanja palestinske teroristične organizacije Hamas nad Izraelci, se Violeta Tomić s tem ne strinja. Nasprotno, podpira obsojanje Izraela, kar ne preseneča, saj slovi po svojih nepremišljenih stališčih. Tokrat se je s kritiko usula celo nad “svoje”. Premier Robert Golob je namreč v izjavi za javnost obsodil Hamasova dejanja nad Izraelom, enako je storila tudi Tanja Fajon, ki je pozvala k solidarnosti z Izraelom. Drugačnega mnenja je sicer Levica, ki s svojimi stališči zagovarja palestinsko stran, ki je v tem primeru teroristična. V vsakem primeru so očitno vsi razburili nekdanjo poslanko Levice Violeto Tomić, ki je svoj bes nad nekdanjimi prijatelji znesla kar na Facebooku.

Snifajte in rajajte
“Samo tiho naj bodo … vsi … Golob, Fajonka, Levica … Šarec … na bruhanje mi grejo vsi … zločinci … izgubili ste VSO kredibilnost! Pejte k Zelenskemu, pa skupaj snifajte in rajajte, v mojem imenu NIKOLI VEČ ne boste peli nacistične himne … čakam vaše salonske izgovore, če jih bo seveda odobrila ZDA … bruh… boste zdaj zaprli židovske kulturne centre in nam vrnili ruske??? Boste klinac…je*ite se!”
 je zapisala.

Foto: zajem zaslona

Glede na njeno objavo je očitno, da je Golobu in vladi zamerila podporo Ukrajini, ker so bile žrtve vojnih zločinov, medtem ko enake empatije do Palestine nima. Spomnimo samo na Golobov obisk v Buči, ki so ga osrednji mediji v Sloveniji prikazali – kovali so ga v zvezde kot samo Mater Terezijo, ko je v ukrajinskem jeziku izjavil: “Danes smo vsi mi Ukrajinci in smo povezani kot še nikoli“. Težko bi se spomnili kakšne druge izjave, ki bi bila bolj namenjena prilizovanju. In ob besedah Tomićeve se človek res vpraša, kakšne ljudi imamo na položajih, sploh je sporen del njenega zapisa, “Pejte k Zelenskemu, pa skupaj snifajte in rajajte,” ko se človek res vpraša, kaj se je dogajalo za zaprtimi vrati po “ganljivem” govoru.

Foto: STA

Edina razlaga za zamero Tomićeve je ta, da danes Golob ne govori, “da smo vsi danes tudi Palestinci“. Dejstvo je, da so palestinski teroristi napadli izraelske civiliste, kar je nedopustno in nima opravičila. Ampak, kot je to doslej že storila v času vojne v Ukrajini, se je na “napačno” stran zgodovine postavila tudi tokrat. Spomnimo, da je imela po mesecih prizorov množičnih pomorov, grobišč, nebrzdanega nasilja, ki so prišli iz napadene Ukrajine, Tomićeva celo javno manifestacijo “zoper rusofobijo”, kjer je nastopila kot govornica.

Vir: STA

Sodeč po njenih objavah na Facebooku pa ni manjkala niti na četrtkovem shodu v podporo Palestincem, kjer so bili med drugim tudi tisti, ki so slovenski javnosti in policiji znani kot nasilneži, izgredniki in celo posiljevalci. Palestinci so med drugim v angleščini glasno skandirali antisemitska gesla o izbrisu Izraela, ko so prišli do Prešernovega spomenika, pa so kričali “Alah Akbar“!

Foto: zajem zaslona

Vse to nekako sovpada z njeno domnevno “antisemitsko” izjavo o zapiranju židovskih kulturnih centrov. To je namreč njena želja, hkrati pa bi rada vrnila nazaj ruske. Logično, gre za znano rusofilko, ki je s svojo izjavo “zaslovela” še pred zadnjimi evropskimi volitvami. Ko jo je TV voditelj Euronews vprašal, ali bi morala Rusija Krim vrniti Ukrajini, je najprej molče zmajevala z glavo, zatem pa pomenljivo dejala: “Ne vem, ker je to njihova privatna zadeva. Menim, da bi morali ponoviti referendum.” Tokrat pa je napadla namero slovenske vlade zaradi prepotrebne modernizacije slovenske vojske (zlasti v obličju ruske invazije) in brutalno obračunala z zvezo Nato. Po njenem prepričanju nam prav članstvo v Natu predstavlja varnostno grožnjo. Iz konteksta oziroma s člankom portala javne RTVS, ki ga je ob tem delila, se je očitno postavila na stran agresorja – Vladimirja Putina in Rusije.

Mimogrede: Tomičeva slovi tudi kot privrženka alternativnih metod zdravljenja covida-19, denimo z ivermektinom, ki velja tudi za veterinarski preparat, kar naj bi bil med drugim tudi eden od razlogov, da so jo celo “njeni” zavrnili.

Ana Horvat