fbpx

Vir s slavnega trajekta: “Poslanka Tomićeva me je videla, da jo fotografiram skupaj s psom, namočila pa je nekoga povsem drugega!”

Violeta Tomič (foto: STA).

Komaj verjamemo, da je možno, da levičarski mediji tako manipulirajo s svojimi bralci – a je res. Svet24 v današnji tiskani izdaji ponuja kup neresnic v zvezi z Brankom Grimsom in Violeto Tomić, prav tako režimsko trobilo Dnevnik. Resnica ju ne zanima, očitno pa ne cenita niti svojih bralcev, ki jim prodajata čiste laži. Poklicali smo tudi avtorja fotografij, ki nam je poslal nadvse zanimive fotografije Tomićeve na trajektu za Vis, ta pa nam je zaupal: “Poslanka Violeta Tomić dobro ve, da je ni slikal Branko Grims, kar si ni upala niti zapisati na svojem FB-profilu in dobro ve, da smo jo slikali za sosednjo mizo, to je dober meter in pol stran.” Medije, ki so naredili “fakenews” zgodbo je označil za piranje, ki so nekritično in brez preverjanja pograbili kost, ki jim jo je vrgla poslanka radikalne Združene levice.

Levičarsko glasilo Svet24 je svojo veliko naslovnico oblikoval kar na fotografiji, ki jo je dobesedno ukradel portalu Nova24tv, saj nas niso niti vprašali, ali lahko objavijo fotografijo, ki pripada našemu arhivu, niti na naslovnici niso zapisali, kdo je lastnik fotografije. A to je mala malica v primerjavi z vsemi lažmi, s katerimi so obtožili nič krivega poslanca SDS Branka Grimsa. Že na naslovnici so se namreč na debelo zlagali, da  je “nezaslišano”, da je Grims “posnel fotografijo, čeprav je bil z družino” ter nato z največjimi črkami na naslovnici udarno zapisali, “Branko Grims fotografiral hlačke Violete Tomić“. Že s tema povezavama, torej, da je fotografiral vroče hlačke poslanske kolegice in da je bil na počitnicah z družino, ko je to storil, dajejo vtis, da je Grims nekakšen perverznež, ki namesto svoje elegantne soproge raje fotografira igralko iz predstave Kurba.

Foto: printscreen

Svet24, nižje ne gre?
Laži in ukradene fotografije pa se nadaljujejo tudi v notranjosti, kjer so šli še dlje: “Grims je najprej ostrmel, nato pa je Violetino mednožje še fotografiral!” Ob tem seveda niso pozabili prilepiti “DRUŽINSKI ČLOVEK” in da ni mogel umakniti pogleda. Kako nizkotno so se spravili na Grimsa, ki je bil zgolj po naključju na istem trajektu kot Violeta, pa čeprav dobro vedo, da Grims ni posnel fotografij. To smo včeraj na naslovni strani našega portala zapisali že mi, takoj ko je Tomićeva obtožila Grimsa, da ga je videla s fotoaparatom. Morda je imel res fotoaparat, vendar pa fotografij ni posnel on. To je zanikal tudi sam na svojem Twitter profilu, kjer je zapisal, da Tomićeve sploh ni opazil na trajektu. “Z njeno sliko in objavo slike v medijih nimam popolnoma NIČ! Laž je nesmrtna duša levičarjev …!!”

Novinar Sveta24, ki je pripravil zrežiran napad na Grimsa, potem ko je Tomićeva vrgla kost na svojem Facebook profilu, je dobro vedel, da Grims s fotografijami Tomićeve nima popolnoma nič, saj je slednji to objavil na Twitterju v torek, ob 15.36, pa so ga vseeno razglasili za dežurnega krivca – ker je to priročno in ker očitno poslanci SDS dobro prodajajo njihove lažnive in zmanipulirane naslovnice. 

Črno na belem: Nova24tv bolj vplivna kot spletni Slovenske novice, Svet24, Zurnal24, Delo in Dnevnik
Sicer pa je objavljanje lažnivih zgodb v povezavi s poslanci SDS – še posebej “obožujejo” vodjo opozicije Janeza Janšo – postalo že modus operandi režimskih trobil. Komu naj Slovenci sploh še verjamemo, če v veliki večini zgodb, v katerih nastopajo člani SDS, poročajo tako pristransko, nepreverjeno in zgolj na podlagi sklepanj? Prav to je tudi eden od razlogov, da je Nova24tv že četrti najbolj bran medij v Sloveniji, po branosti smo prehiteli že celo spletne Slovenske novice, saj ne poročamo izkrivljenih in prirejenih resnic z zavajajočimi naslovi, ampak o dejanskem stanju. Spletni portal Nova24tv je po Alexi skupno (vključno z brskalnikom Google.si in spletnima stranema Youtube ter Facebook) 13. najbolj obiskana stran – za nami so celo omenjene Slovenskenovice.si (16. mesto), Zurnal24.si (19. mesto), Twitter.com (21. mesto), Svet24.si (29. mesto), Delo.si (38. mesto) in Dnevnik.si (50.mesto) – podatki na dan 9. avgust 2017.

Zgodbo o Violeti Tomić na portalu Nova24tv so povzeli tudi na portalu Zurnal24.si. Foto: printscereen

Dnevnik Grimsa označil za vohuna
Prav tako nizkotno je po Grimsu udarilo režimsko trobilo Dnevnik, kjer so ga že v naslovu označili za vohuna. Ob tem pa so v članku sarkastično zapisali: “Branko, sicer šef parlamentarne komisije za nadzor varnostnoobveščevalnih služb, je bil skupaj s fotoaparatom in družino očitno pod krinko dopusta poslan na Vis z vohunsko nalogo odkriti, kdo vse od članov ‘nomenklature’ letuje, kje in na kakšen način. Skratka, naš Branko je na počitnicah neznansko trpel, predvsem pa garal. Da je v javno objavljeno poročilo s poti pisal neumnosti in neslanosti, mu zato kot zvesti bralci njihove nove spletne strani ne bomo zamerili.”

Članek v Dnevniku o Grimsu. Foto: printscreen

Mainstream mediji izgubljajo vsako upanje kredibilnosti
Da tako Dnevnik kot Svet24 na veliko zavajata svoje bralce, pa nam je potrdil tudi avtor fotografij Violete Tomić, ki jo je v nič kaj damskih pozah ujel na trajektu za Vis. Njegovo ime in priimek še vedno ostajata znana le našemu uredništvu, saj svojih virov ne izdajamo. Avtor fotografij nam je povedal:“Poslanka Violeta Tomić dobro ve, da je ni slikal Branko Grims, kar si ni upala niti zapisati na svojem FB-profilu in dobro ve, da smo jo slikali za sosednjo mizo, to je dober meter in pol stran. To dokazuje tudi fotografija, ko sem slikal skupaj njo in psa, kar je poslanka med drugim tudi opazila. Žalosti me, da so tako pritlehno namočili nekoga, ki ga nisem niti videl na trajektu. Očitno so skupaj z mediji pripravili spin, v katerem jim je Tomićeva vrgla kost, mediji pa so jo povsem nekritično in brez preverjanja pograbili kot piranje. Žalostno, pri meni so izgubili tudi zadnje upanje kredibilnosti.”

Ta fotografija dokazuje, da je Violeta Tomić videla, kdo jo fotografira, saj je gledala neposredno v avtorja fotografij. (Foto: arhiv Nova24TV)

M. S.