fbpx

Višje sodišče zavrnilo pritožbo STA na odločitev okrožnega sodišča

(Foto: STA)

Višje sodišče je zavrnilo pritožbo Slovenske tiskovne agencije (STA) na odločitev okrožnega sodišča, s katero to ni sprejelo predlagane začasne odredbe glede izvršbe zaradi neplačanih obveznosti ustanovitelja do STA. S tem so po navedbah STA zdaj ustvarjeni pogoji za začetek pravdnega postopka o vloženi izvršbi. Vendar bi vse obveznosti države do STA bile poravnane, če bi direktor Bojan Veselinovič podpisal ponujeno pogodbo s strani UKOM-a.

Enega najbolj podlih bojev proti vladi se gre vodstvo Slovenske tiskovne agencije. Direktor STA Bojan Veselinovič je v času Šarčeve vlade podpisal pogodbo, a si jo kot kaže ni prebral. Sedanji direktor UKOM-a Uroš Urbanija je prav po tej pogodbi zahteval določeno dokumentacijo, a so Veselinovič ter njemu podrejeni nadzorni svet družbe našli nešteto izgovorov, da dokumentacijo niso dostavili. Ali so jo, samo na napačni naslov.

Del nepravilnosti je razkril nadzornik STA, odvetnik Radovan Cerjak, ki je edini kritičen do početja Veselinoviča. V našem mediju smo odkrili dva čudna kredita v višini 200 in 220 tisoč evrov nakazana s strani STA do Nove kreditne banke Maribor. Na Eraru se pa tudi opazi, kako STA in RTV Slovenija financirata iz davkoplačevalskega denarja zasebne levo orientirane medije Večer, Dnevnik, Delo, Mladina in medijske edicije v lasti Martina Odlazka. Na Slovenski tiskovni agenciji pa poteka tudi zunanja revizija od leta 2011 do sedaj. Upajmo le, da bo prav zunanja revizija dokazala naše večmesečne pomisleke o poslovanju STA pod vodstvom Veselinoviča.

Zgodba o STA levi del opozicije in tranzicijski mediji izkoriščajo za politični boj proti vladi
Vlada je že sprejela novo odredbo, po kateri bi se lahko izvajalo plačevanje  javne servisa, ki ga izvaja STA. A je prejšnji teden to preprečilo upravno sodišče, sedaj pa bo STA hotela vsa finančna sredstva prejeti po pravni poti. Vse to bi bilo že lahko urejeno, če se ne bi Veselinovič igral žrtve. Zgodba o STA je šla tako daleč, da o njej tedensko vsaj enkrat pišejo globalistični levo liberalni mediji. A zgodba o STA je popolnoma enostavna. Vlada ne terorizira nikogar in ne izvaja nobenega političnega in medijskega zastraševanja.

Bojan Veselinovič. (Foto: STA)

Še več, o strahu pred diktaturo govorijo tisti, kateri so resnični diktatorji slovenskega medijskega prostora. Prav nazorsko in ideološko levi mediji v Sloveniji zavzemajo 90-odstotkov medijskega prostora. Prav zgodba o STA je tista, o čemer kriči nizozemska evropska poslanka s strani Alde (tam sta sedaj poslanca Klemen Grošelj in Irena Joveva) Sophie N’t Veld. Poleg evropskih medijev in politikov se o STA oglašajo “mednarodne novinarske organizacije” z ideološko podlago Društva slovenskih novinarjev.

Zgodba o STA je šla tako daleč, da so preko sms donacij zbirali finančna sredstva za ohranitev družbe. Izdali so se tudi opozicijski poslanci KUL-a, ki so s službenimi telefoni nakazovali sredstva za STA. Zanimiv primer je navedel predsednik Domoljubnih novinarjev Slovenije Jože Biščak, da je hotel tudi sam preko društva izpeljati humanitarno akcijo preko sms sporočil. Žal jih je takratno vodstvo Telekoma odpravilo z besedami, da ne ustrezajo definiciji humanitarnega društva. Enako se lahko vprašamo, kaj imajo s tem v DNS. Vsi pa le upajmo, da se bo bizarna zgodba o STA končala ter bo Veselinovič enkrat za vselej podpisal pogodbo.

Luka Perš