fbpx

Višje sodišče nekdanjemu poslancu Zvonku Lahu naložilo plačilo 5.161 evrov povračila stroškov kampanje na račun SDS

Zvonko Lah (foto: STA)

Višje sodišče je nekdanjemu poslancu SDS Zvonku Lahu naložilo plačilo 5.161 evrov za povračilo stroškov predvolilne kampanje na račun stranke SDS. Gre za vsoto ki vključuje tudi zamudne obresti od časa prestopa v NSi, so sporočili z uradnega Twitter profila stranke SDS. Lah je v odzivu za STA dejal, da se bo na odločitev sodišča pritožil na vrhovno sodišče.

Poslanec Zvonko Lah, ki je izstopil iz poslanske skupine SDS, je v Državni zbor prišel leta 2014 na listi že omenjene stranke. To mu ni preprečilo, da bi leta 2016, sredi mandata, prestopil med nepovezane poslance, nato pa k NSi.

Neuradno naj bi se Lah odločil za odhod iz SDS po tistem, ko so interne ankete, ki jih je opravila SDS, v volilnem okraju, kjer je želel kandidirati, pokazale prednost drugi kandidatki.

Poleg nekdanjega poslanca Zvoneta Laha, tudi propadlega politika Andreja Čuša čaka podobna razsodba. (Foto: STA)

SDS je zoper Laha in poslanca Andreja Čuša, ki je prav tako zapustil poslansko skupino, po odhodu sprožila tožbo za povrnitev sorazmernega dela stroškov iz volilne kampanje. Tudi v primeru Andreja Čuša je pričakovati podobno razsodbo.

Rihard Orel