fbpx

Vizjak: To je konstrukt, likvidacija Odlazkove smetarske mafije

Minister za okolje in prostor Andrej Vizjak. (Foto: STA)

Odlazkov imperij se bori proti vladi, ki želi prekiniti mafijsko delovanje,” je minister za okolje in prostor Andrej Vizjak komentiral kar 14 let stare posnetke, ki so jih objavili tudi mediji pod lastništvom medijskega in smetarskega tajkuna Martina Odlazka. Dodal je še, da ne gre za avtentičen posnetek, temveč za lepljenko izjav, ki je odjeknila ravno v času, ko želijo z zakonom prekiniti mafijsko delovanje področja z odpadki.

POP TV je objavil posnetek, ki po poročanju komercialne televizije razkriva, kako naj bi leta 2007 v bitki za obvladovanje Term Čatež takratni minister za gospodarstvo in današnji minister za okolje in prostor Andrej Vizjak podjetniku in nekdanjemu član LDS Bojanu Petanu svetoval, kako se izogniti plačilu davka.

Vizjak postal trn v peti smetarski mafiji
Danes se je na špekulacije odzval še minister Andrej Vizjak. Kot pravi, je to 14 let star posnetek oziroma lepljenka nekih izjav, ki so prišle v javnost ravno v času, ko vlada ureja področje ravnanja z odpadki, z zakonom o varstvu okolja. Tukaj pa kraljuje smetarski in medijski tajkun Martin Odlazek, ki se je po mnenju Vizjaka maščeval, saj bo država končno prekinila mafijsko delovanje. “Želijo odstraniti ministra, ki odstranjuje nedovoljene tajkunske povezave,” je prepričan minister Vizjak in dodaja, da se nikoli ni izogibal plačilu davkov, saj je to dolžnost slehernega državljana.

Kot je še dejal Vizjak, se z Bojanom Petanom nikoli ni pogovarjal o plačilu 30 milijonov evrov davka, saj so celotne terme vredne 15 milijonov evrov, kot minister pa 14 let nazaj ni imel neposredne vloge pri Termah Čatež, to sta bila KAD in SOD. Vizjak še pričakuje, da bodo tisti, ki so sprožili ta konstrukt, tudi dokazali njegovo nedolžnost.

Počivalšek vajen medijskih umorov – kar objavijo ni nujno res
Z izkušnjami sem prišel do tega, da kar se objavi na televiziji, ni nujno res,” pa je dejal podpredsednik vlade in predsednik SMC Zdravko Počivalšek. “Medijskih umorov, takih in drugačnih, sem navajen, tako da počakajmo,” je ob robu vladnega obiska obalno-kraške regije dejal prvak SMC in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Počivalšek. Po njegovih besedah je najprej treba priti do odgovora na vprašanje, kaj to je. “Verjamem, da bo minister Vizjak znal pojasniti vsako podrobnost,” je dejal Počivalšek.

Sara Kovač