Vlada bo v letu 2019 zadolžila državo za novi dve milijardi evrov!

Foto: STA

Ministrstvo za finance je bankam Abanka, Barclays, BNP Paribas, Credit Agricole CIB, Commerzbank in HSBC podelilo mandat za izdajo 10-letne evrske obveznice z zapadlostjo 14. marca 2029. Po poročanju Financ, ki povzemajo naročniški portal Bloomberg, bo Slovenija kot prva od članic EU letos preizkusila trg, knjiga naročil pa je že odprta.

Na finančnem ministrstvu so v sporočilu o podelitvi mandata šesterici bank zapisali, da se izvedba izdaje obveznice pričakuje v bližnji prihodnosti, v odvisnosti od razmer na finančnih trgih, a po pisanju Bloomberga, ki ga povzemajo Finance, je knjiga naročil že odprta, v njej pa naj bi bilo za okoli dve milijardi evrov ponudb. Neuradno je tako slišati, da bo izplen izdaje znan že danes.

Trenutno je sicer zahtevana donosnost na desetletne slovenske obveznice na borzi MTS pri 1,06 odstotka, kar predstavlja pribitek v višini 0,85 odstotne točke glede na referenčne nemške obveznice. V luči zadnjih pretresov na finančnih trgih se je zahtevana donosnost na sekundarnem trgu nekoliko zvišala, a slovenske obveznice ob izboljšanju bonitete države ostajajo varna naložba z nizkimi donosi. Program financiranja proračuna, ki ga je na zadnji lanski seji sprejela vlada, sicer določa, da se bo država letos za financiranje državnega proračuna lahko zadolžila v skupni višini 2,1 milijarde evrov.

Največji dodatni obseg zadolževanja, ki je dovoljen za ta namen v letu 2019, je vsota odplačil glavnic dolga državnega proračuna, ki zapadejo v plačilo v letih 2020 in 2021. Za leto 2019 bi bilo sicer potrebno financiranje državnega proračuna v višini nekaj manj kot 3,3 milijarde evrov, vendar pa je 570,5 milijona evrov že zagotovljenih iz zadolžitve v letu 2018, 543,1 milijona evrov pa je na voljo iz naslova kupnine od prodaje deleža v NLB. V primeru zadolžitve za omenjeni znesek bo dolg državnega proračuna konec leta znašal 28,3 milijarde evrov. To je 58,4 odstotka BDP, so v programu financiranja proračuna izračunali na ministrstvu za finance.

Država se je lani dolgoročno prav tako najprej zadolžila januarja, in to za 1,5 milijarde evrov, v začetku marca pa je izdala še za 1,25 milijarde evrov novih obveznic z zapadlostjo v letih 2028, 2035 in 2045, s čimer je financirala nov odkup dolarskih obveznic ter na ta način izboljšala strukturo in ročnost javnega dolga. V obdobju med letoma 2012 in 2014 se je namreč država pod pritiskom finančnih trgov dražje zadolževala z obveznicami, denominiranimi v ameriških dolarjih. Te obveznice je leta 2016 z namenom uravnavanja izpostavljenosti tečajnemu tveganju začela odkupovati in jih nadomeščati z evrskimi ter tako med drugim precej znižala breme obresti v proračunu.

Demokracija

 • Zgornji

  KAKŠNO VLADO IMAMO , DA NAS SAMO ŠE ZAPUFAVA , IN NAS NE ZMORE IZPELJATI VEN IZ KREDITOV ??? !!! ???

 • Bogdan Šalamun

  Pa, logično! Komunajzarji znajo samo trošit tuj denar in živeti na račun drugega!

  • Zgornji

   JA, IN, ČETUDI ZNAJ O KDAJKRAT ŠE KAJ DRUGEGA, PA ŽAL NOČEJO DELATI DRUGEGA KOT SAMO ŠE UNIČEVATI VSE KARKOLI JE DOBREGA !!! ! !!!

 • Anton

  meni zadolževanje neke Države ni napačen pristop , bolj pomembno je vprašanje, za kak namen se zadolžujemo?

  sarkazem press

 • Djuro Sumar

  Kdor se spozna na finance ve, da je to popolnoma normalno. Takšnile članki so namenjeni zgolj desničarskim ovcam, ki ničesar ne razumejo, da še bolj razplamtevajo sovraštvo do levičarjev.
  Sicer pa sem danes prebral dobro novico za desničarje, da se ustanavlja nova desničarska stranka, katera bo po mojem mnenju postala vodilna na desni strani, zmanjšala vpliv Janeza Janše in morda v prihodnosti imela možnosti za sestavo desničarske vlade.

  • FRANC3

   Levičarji ste VEDNO živeli na tuj račun in bi radi še v bodoče.
   Toliko o ovcah, ki jih omenjaš!!

   • Djuro Sumar

    Ti si pa res hecko. Trideset let sem delal v realnem sektorju, deset let sem imel svojo firmo, tako, da sem s svojim delom zaslužil pokojnino, ti pa pisariš neumnosti, da sem živel na tuj račun. Pamet v roke človek božji in ne nasedaj svojim pastirjem.

    • Stane

     Kolega,ni mislil tebe konkretno.
     V vladi jih je kar nekaj takih,za katere velja,da delajo nic, razen talajo denar,ki si ga niso zasluzili.
     Probaj kdaj prebrati med vrsticami,pa ti bo svet lepsi. Lp
     Sem v sluzbi do 6.

     • Djuro Sumar

      Meni je svet tako lep, da bolj ne more biti.
      Vsepovsod so takšni, ki nič ne delajo, pa zelo dobro živijo. Poglej malo vse naše vrle katoliške pastirje, da Vatikana sploh ne omenjam. Enako je tudi po vsem svetu, v vseh svetovnih religijah. Svetovni kler ima največ takšnih, ki nič ne delajo, pa krasno živijo.
      Franci3 pa zadeve posplošuje, saj pravi, da levičarji vedno živijo na tuj račun. In jaz sem levičar.

  • cosmosjasnovidec

   Zadolževanje oziroma vzeti kredit je res povsem normalna zadeva je pa seveda vprašanje za kaj in v katere žepe vse bo ta denar spet poniknil brez sledu vračali ga pa bodo državljani.
   Da je ta trenutna vlada do sedaj še najslabša ter sestavljena iz samih lopovov ti je verjetno povsem jasno.
   Da se sestavlja nova desničarska stranka je pa zelo dobra novica.
   Kot sem že velikokrat navedel sem za desno stran zaradi protinaseljevanja muslimanske migrantske horde povsem nepomembno pa je katera dejansko je čeprav očitno desna ni sposobna preprečiti naseljevanje le teh saj dejansko proti temu ustrezno niti ne ukrepa.
   Najboljša odločitev je opredeliti se sam zase,če že greš na volitve pa boš seveda volil tiste kateri so opredeljeni za tvoje interese in ne obratno.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

  • Stane

   Kdo pa bi rad imel levicarje,ko pa vlacijo v drzavo nepismene radikalne divjake?
   Zaradi njih bo pocla pokojninska blagajna in vse ostalo. EU denar se pa ne crpa,ki nam pripada. Zakaj,se ze v EU ustanovah cudijo.
   To pa je gospodarstvo. Samo zadolzevanje jim gre od rok.

 • Darth Vader

  pomoje gre to za krpanje pokojninske blagajne pa drugi tir pa futranje javnega sektorja na stroške davkoplačevalcev slovenije :) bodo pa pač z obveznicam denar pridobil :D potem pa ko bo drugi tir spet posloval z minusom, ker bodo trst in rijeka prevzele večino transfera, ki bo tekel hitreje, nam bo ostal vsaj puf in dva tira od divače do kopra……bodo pa vsaj skoraj do ljubljane iz luke koper vozili belo moko za azilante….in slovensko elito :)

 • if

  Zadolževanje države v sedanjem stanju je upravičeno le v primeru, če gre za investicijo, ki bo dolgoročno krepila potencial zmanjševanja državne zadolžitve.
  Če temu ni tako, se država zadolžuje v smeri svojega propada.

 • Jovo Jamnica Demo

  Vladi se bo uspelo preje zadolžiti za milijarde €, kakor pa portalu Nova uvesti pravila komentiranja po nevem kakšnem vzoru, ki so ga kot nekakšno fatamorgano, prvič omenjali pred mescem dni…

  • FRANC3

   Najlaže se je zadolževati. Toda dolg vrniti je težko.
   Svetovna banka in Evropska banka imate vse vzvode, da bosta ta denar z obrestmi vred izterjali in dobili povrnjeno. Slovenija NI Grčija, kot si mislite levičarji. Ogulili nas bodo kot poparjenega Tuneka, ošopali in z nas postrgali vso nesnago, pa še parklje nam bodo sneli, da bomo goli in bosi.

   • cosmosjasnovidec

    Ogulili nas bodo tako ali tako saj je recesija že napovedana.
    Recesijo pa zaradi musličev napoveduje sedaj še tudi Nemčija tako pa veš od kod se bo trgal denar za njih.
    Torej iz vseh držav katere so v EU.
    K recesiji je pa pripomogel brexit Britanije katero so najbolj gulili in sedaj se je pričelo to poznati kot je izjavil tudi sam nemški finančni minister.
    Če bo brexit Britanije dokončno sprejet in urejen sledi Nemčiji Recesija po zaslugi muslimanskih migrantov katere morajo zdrževati saj nobeden noče delati niti nima pojma,ker je večina nepismenih.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

    • Darth Vader

     znanstvenik……recesija je v eu zato, ker so ZDA rekle, da evropskega socializma ne bodo več financirale :) in recesija je na kitajskem zato, ker so ZDA nehale kapitalski agregat srednjega sloja pod pretvezo “globalizacije” izvažat na kitajsko…..america first pa maga :)

     • cosmosjasnovidec

      Že.
      Vendar sem jaz omenil recesijo katera se pripravlja v EU oziroma Nemčiji,Sloveniji ter Italiji,če se Italija odloči za recesijo bo sranje.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

  • cosmosjasnovidec

   Se popolnoma strinjam.Osebno se mi zdi,da je vse skupaj bila manipulacija namenjena pridobivanju volilcev,ko so pa volitve minile so se pa pričele blokade komentiranja.
   Sicer ni pomembno,ker teh komentarjev tako ali tako ne prečitajo tisti katerim so namenjeni saj tega portala niti ne obiščejo.
   Je pa drugačna zadeva glede stalnih obiskovalcev kateri so si vsaj delno olajšali kar jim leži na duši in stresli jezo z sebe.
   Pravila kakršna so kot pišeš po “vzorcu” objavili uredniki 24Nova so nerazumljiva predvsem pa vodijo v podrejenost in dogovor levaških medijev in ravno zato sem že nekolikokrat napisal,da osebno sicer že dolga leta ne verjamem ne levim ne desnim,ker je to ena enaka sekta kateri se gre samo za svoj stolček pri koritu ne pa za interese državljanov ter njihove probleme.
   Iz takih interesov seveda pljuvajo eni po drugih in te kriminalne objave katere se objavljajo ne vodijo niti ne koristijo ničemur saj za njih nihče ne odgovarja.
   Sovražna nastrojenja posameznih sovražnikov državi Sloveniji so znana skoraj po vsem svetu ne,da ne bi bila vsem državljanom ampak se ne ukrene popolnoma nič proti nikomur.
   Če bi se desnica za take primere zavzela ni vrag,da se kljub premoči prevladanja skorumpirane levice primeri ne bi reševali določene osebe pa bile kaznovane kakor tudi zakon predpisuje.
   Komu koristi objavljanje tega onega zoper tega se pa ne ukrepa niti stori popolnoma nič dviguje se pa samo tlak državljanom za namen interesa se pa ve kakršen je.
   Preveril sem tudi veliko napisanih člankov v proti komunistični smeri kateri so navedeni in moram potrditi,da so le delno resnični drugo pa vse izmišljeno na žalost.
   Torej sem mnenja,da je onemogočanje komentarjev predvsem ta razlog,da nihče ne more komentirati in objaviti kako je dejansko stanje v resnici bilo.
   Navedel bom samo kratek opis članka kateri je bil objavljen glede mislim,da Ane Vonte v komunističnem zaporu katerem je preživela 6 let.
   Ženske naj ne bi dobile zdravniške pomoči,živele so v blatu,dreku,garjami,tifusom namesto pomoči so jim pa zdravniki govorili ali še niste crknile za nagrado dela pa naj bi dobivale rezine “smrdljive klobase katero so imenovali pasja radost in je bila namenjena za pse”.
   Ta klobasa se prodaja še danes in je ena izmed priljubljenih pravi ji se pa Navadna klobasa ali pasja radost in to je mišljeno,ker imajo psi klobase radi.
   Tudi sam sem preživel v KOMUNISTIČNEM ZAPORU cirka 6.mesecev in,ko sem lahko šel ven na delu v spremstvu paznikov sem za svojo ekipo vedno šel v trgovino in nam prinesel pivo.
   Pazniki so me spustili kar samega brez spremstva čeprav sem v zapor bil priveden na silo.
   Da ne bom več odolgovlačil bi bilo v redu,da pisci člankov pišejo resnico kakršna je bila ne pa dodatna izmišljena nakladanja,ker kdor je živel v času komunizma tako ali tako ve kako se je živelo in kako je bilo.
   V času komunizma oziroma že proti njenemu koncu sem postal polnoleten in prav dobro vem kako in kaj je bilo tako,da moram včasih tudi sam potrditi,da se je v njem prav dobro živelo za tiste kateri so se znašli po svoje torej na pošten način seveda ne in nihče nikogar ni silil,da ne bi smel biti nepošten veljalo je edino pravilo kot ga je izdal sam diktator “tito” SNAĐI SE KAKO ZNAŠ ALI PAZI,DA TE NE UHVATE.
   Taka svinjarija z strani vlade kot se dogaja v današnjem času se pod komunisti ni in se nikoli ne bi,če bi bil “tito”še živ saj bi že zdavnaj dal pobiti vse te lopove v njej.
   Pa,da omenim še na koncu za nepoznavalce kar sem preveril je Firma KRUŠIK pri Valjevu še pred 1.svetovno imela proizvodnjo Vojaškega orožja z katerim je oskrbovala Yogoslovansko vojsko ter celo Nemško itd.
   Bila je tako napredna,da so od nje orožje ter patente kupovali vsi po svetu od ZDA,RUSEV,BRITANCEV,NEMCEV,ITALIJANOV pa naprej orožje izdelujejo še dandanes in ga prodajajo še vedno Rusem predvsem pa Arabcem in to napredno orožje od raket naprej.
   Za časa vladanja diktature “tita” se je iz samo te firme Krušik letno prodalo orožja za ogromne milijarde ameriških dolarjev oziroma večina mesečno za po cirka minimum 24.milijarde US dolarjev tako,da le ni vse resnica,da je diktator pojemal samo kredite po celem svetu.
   Yugoslavija je ZDA prodala načrt za izdelavo rakete APOLLO z katero so poleteli v vesolje.
   Apollo so izumili Yugoslovanski znanstveniki.
   Nisem na strani levakov zaradi uvažanja muslimanske migrantske svojadi seveda tudi pri komunajzerjih ne oziroma sem počasi sam na svoji strani vendar sem tole napisal,ker je potrebno malo razmisliti o teh zadevah jih vsaj delno preveriti preden se kaj piše,ker pisarjenje neresnic ter izmišljotin ne vodi nikamor saj dandanes lahko v par minutah vsakdo preveri na netu kaj je res in kaj ne.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

 • FRANC3

  Že sedaj Slovenija plačuje preko 1. milijarde € za obresti in se še zadolžuje!
  A bo šel ta denar za investicije? Katere? Cerar in Alenčica zagotavljata, da imamo sami denar za 2. tir. Torej bo šel denar za transferje, kar pa je slabo.
  Slovenija gre počasi proti riti, kamor nas vztrajno vodijo levičarji.

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!! Žaaal.

 • Mimoidoči

  Ekonomski sistem, ki temelji na zadolževanju, življenju na kredit…zadolževanje vedno vodi v suženjstvo, kar je namen tega sistema. Samo levičarji mislijo, da je to normalno, ker bolje ne vedo in so preveč arogantni, da bi pomislili, da se motijo.

  Pregovori 22
  7 Bogati vlada nad revežem, kdor si izposodi, je hlapec upniku.

  • Djuro Sumar

   Pozanimaj se koliko znaša dolg ZDA.

   • Zgornji

    JA, IN RAVNO ZATO BO PA V ZDA NAJPREJ RAZPADEL MONETARNI SISTEM !!! ! !!!

    • Djuro Sumar

     Če bo Trump na oblasti še eno leto bo propadla cela Amerika in še pol sveta zraven.

     • stajerc5

      O ja, propad USA se kaze vsak dan z milijoni “rumenih jopicev”, nje de-de!
      Francoski Makaron te lepo pozdravlja…

     • Darth Vader

      res so znanstveniki teli levičarji…..njim ni jasno, da je zadnja država na planetu, ki bo crknila ZDA…….vsi prej na tem planetu bodo jedli travo po vegansko…ko bodo ZDA še vedno delovale…..naslednji korak…..v roku 48ur razglašeno izredno stanje v ZDA in potem bo vojska začela graditi zid na južni meji……po zidu pa pride na vrsto podržavljanje ameriške centralne banke :)

     • stajerc5

      OK, ampak taaaako cisto blesavi tudi niso! Si ze slisal za vsaj enega, da varcuje v Rubljih ali Bolivarjih….!? Hehe!

     • Zgornji

      Ja, to imaš tudi delno prav . Namreč, Prve Velike Spremembe ob Koncu Sveta se bodo Začele dogajati ravno v Ameriki, šele nato v Evropi, in Šele zatem po preostalem planetu . Lp do tedaj :-)

     • Mimoidoči

      ZDA ne bo propadla zaradi Trumpa. To je samo propaganda za idiote. Proces propada ZDA je dolg več kot stoletje. Trump je samo zadnji predsednik, zadnja vodena lutka, pod katerim se bo to zgodilo.

     • Zgornji

      DOBRO RAZLOŽENO !!! ! !!! ZA NEKE NEPOUČENE ĐURKOTE !!! ! !!! Hvala Mimoidoči za vse podobne Đurovske Nepoučeneže !!! ! !!! :-)

     • Zgornji
     • Djuro Sumar

      Sedaj me pa že pošteno dolgočasiš.

     • Zgornji

      Ko bi le ti vedel koliko šele ti Vse nas Dooooolgočasiiiiiš !!! ! !!! :-P

   • Mimoidoči

    Dolg, ki se je ustvaril pod komunistično centralno banko FED, samo ti si preveč dementen, da bi si to zapomnil. Pod temi stranmi sem v preetklosti namreč že neštetokrat zapisal in dokazal, da je centralna banka FED temelj komunističnega ekonomskega sistema, ki so ga začeli vsiljevati Američanom od Marxa dalje. 7. predsednik ZDA Andrew Jackson se je boril proti centralni banki v 19. stoletju in jo uspešno ukinil, od leta 1913 dalje pa so jo za stalno postavili v ZDA in od takrat dalje tudi temelj komunizma v Ameriki.

    • Djuro Sumar

     Ti s svojimi komentarji dokazuješ samo to, da si bedak.

     • Mimoidoči

      Nimaš argumentov, zato ti preostane samo še žaljenje. Dokaz, da si izgubil debato.

     • Djuro Sumar

      Tvojih bedarij pač ne morem smatrati za debato. Kako naj debatiram s človekom, ki trdi, da so ZDA komunistična država. To je tako, kot da bi debatiral s cepcem, ki trdi, da je zemlja ravna ploskev.

     • Mimoidoči

      Ok, greva po osnovnošolsko, če ne razumeš.

      Kaj je temelj kapitalističnega ekonomskega sistema? Kaj je temelj komunističnega ekonomskega sistema?

      Temelj komunističnega sistema je centralna banka:
      https://www.azquotes.com/quote/1461247

      ZDA so zacementirale centralno banko leta 1913. Torej kakšen ekonomski sistem imajo ZDA od 1913 dalje?

      Bo šlo onsnovnošolček?

      Lahko bi nadaljeval še s tem kar je FDR leta 1933 sprejel v ZDA ampak to bi zate bila že višja matematika. In ker tega ne razumeš, smatraš mene za cepca, v resnici si pa cepec ti.

     • Djuro Sumar

      Očitno si hodil v posebno šolo. Ne, niti tam nebi dohajal. Verjetno si hodil samo k verouku.

     • Observer

      Hehehe, ko ostaneš brez argumentov je težko a ne. Potem pobožaš svoj ego z ad hominem napadom. Patetik.

 • Mimoidoči

  Primer: poglejte kaj je Kitajska naredila v Afriki, v Keniji. Kenija si je od Kitajske izposodila denar in sedaj, ko dolga ne morejo odplačati, Kitajska zahteva lastništvo nad njihovim pristaniščem za dobo 100 let. Kitajci na novo kolonizirajo Afriko na prebrisan način (posojajo denar, gradijo infrastrukturo,…potem pa stegnejo kremplje, ko pride čas za to). To je vsa fora posojanja denarja, kot je rekel recimo Katarc, ki je šerifu dal denar za džamijo, I pay I play.

  • Djuro Sumar

   In kaj se ti sedaj tako čudiš Kitajcem. So se pač naučili kako se v kapitalizmu streže tem stvarem. So imeli dobre učitelje na zahodu, kateri pa so v preteklosti preprosto zasedli in okupirali skoraj cel planet.

   • Mimoidoči

    Nič se ne čudim. Vsi so isti. Torej podpiraš kolonizacijo Afrike, ko jo kolonizirajo tebi všečni Kitajci. Dobro da vem.

    So si pa Kenijci in ostali sami krivi, tako kot smo si mi. Če voliš na oblast sistem, ki zagotavlja suženjstvo preko dolga (socializem/komunizem), se ne čudi, če boš postal hlapec tujcu.

   • stajerc5

    Pravzaprav so se vsi naucili, le Srbi ne. Kaj mislis, cigav bo pravzaprav Beooogradski China-Town!??

 • Na Ljubljanskem gradu pa končno plapola Slovenska zastava! Aleluja

  • Djuro Sumar

   Zelo pomembno in predvsem koristno.

  • Slovenec

   Ali je res končno to postalo resničnost? Ne morem verjeti glede na vladanje in obnasanje tujega serifa. Ce je to res, potem lahko napišemo Aleluja.

 • cosmosjasnovidec

  Da se država zadolži oziroma vzame kredit je še razumljivo.
  Ni pa razumljivo zakaj namesto kredita ni izkoristila Eu finančnih sredstev katere so ji bile na voljo in bi jih celo morala izkoristiti.
  Zakaj jih ni se čudijo tudi sami v Bruslju.
  Torej se je po mnenju te levuharske komedijanske vlade bolje zadolžiti kot pa koristiti tisto kar ji pripada in za kar vsak mesec trgajo davkoplačevalcem oziroma delavcem in tako naprej.
  Potem pa naj nekdo reče,da je še kdo v vladi pri pameti.
  Šarac je že pričel napovedovati recesijo za to leto sledi pa Nemčija tako,da so se v Nemčiji že povečale prodaje rumenih jopičev v Sloveniji pa o tem ni zaslediti popolnoma nič.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

  • Nata

   Oooooo, saj so pametni ! Nočejo EU pomoči, ker ima le ta preveliko kontrolo.
   Raje domače ovčke strižejo.

 • trobenta

  Mene sam zanima, kaj se dogaja s komentiranjem na Novi 24 …

  • cosmosjasnovidec

   Tudi mene sem pa napisal verjetnost zakaj nekje tam spodaj.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

  • Rožle

   Trenerka … pridi na Demokracijo
   http://www.demokracija.si/

 • Slovenec

  Očitno še vedno premalo ustvarimo in preveč porabimo. Glede na vladajoco garnituro čisto nič novega.

 • Čelavi

  Niti blizu tistemu, kar je zadolžil čelavi 2004-2008. Se danes placujemo za to.

  • tohuvabohu

   In kam si potem vtaknil te gadne pare, bitanga zarukana?

   • Čelavi

    V tvojo posrano rit!

  • sodnikisozločinci

   Blokiran!

   • Čelavi

    Si me pa zatrl. Tega ne bom zlepa prebolel. Prosim ne!
    Hahahah

 • Andrej

  Puf je za komuniste edini način, kako priti do sredstev. Ki jih pa ne porabijo za investicije v proizvodnjo, ampak za kupovanje notranjega in socialnega miru in kupovanje volilcev državne uprave. Natančno po tej poti je šla stara Yuga.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!