fbpx

Vlada Janeza Janše bi zaradi izrednih razmer lahko prisegla že v petek zvečer ali v sobotnih jutranjih urah

Janez Janša. (Foto: Arhiv Nova24tv)

“Kolegiju predsednika DZ sem predlagal, da se seja DZ, na kateri bomo dobil novo vlado, izvede že ta petek. Slovenija nujno potrebuje operativno vlado s polnimi pooblastili,” je zapisal predsednik Državnega zbora Igor Zorčič. Tako naj bi bila izredna seja DZ s točko dnevnega reda v zvezi z vlado na sporedu že v petek ob 18.30. To pa dejansko pomeni, da bo vlada prisegla sredi noči ali morda celo v soboto zjutraj.

V teh dneh potekajo v Državnem zboru zaslišanja ministrskih kandidatov za novo vlado. Po besedah predsednika Državnega zbora Igorja Zorčiča zaradi resne zdravstvene krize novega koronavirusa v Sloveniji bo nova vlada prisegla že v petek. Situacija glede koronavirusa v Sloveniji je zelo resna. To je povedal tudi predsednik vlade Janez Janša v svojih medijskih nastopih na Nova24TV in v Odmevih na RTV Slovenija.

Padla Šarčeva vlada bo zelo vesela, če se bo menjava vlade zgodila že v petek. Konec skrbi glede koronavirusa, težav v slovenskem zdravstvu, stanovanjske problematike in drugih perečih težav, ki jih Šarčeva vlada ni bila sposobna rešiti v dosedanjem mandatu. Slovenska levica si bo za trenutek lahko spočila od vsakdanjih slovenskih težav, saj je vladala brez prekinitev od leta 2013 dalje.

Janševa vlada bi lahko prisegla ponoči iz petka na soboto
Tako naj bi bila izredna seja DZ s točko dnevnega reda v zvezi z vlado na sporedu že v petek ob 18.30. To pa dejansko pomeni, da bo vlada prisegla sredi noči ali morda celo v soboto zjutraj. Minister za zdravje v odhodu Aleš Šabeder je po naših informacijah sicer že danes zaprosil za to, da koordinacijo kriznega štaba namesto ministrstva prevzame vlada. To je sicer predlagal tudi bodoči premier Janez Janša, ki naj bi tako že v soboto prevzel položaj.

Tretja vlada Janeza Janše bo zaradi resne zdravstvene krize koronavirusa prisegla že v petek v nočnih ali v sobotnih jutranjih urah. (Foto: Demokracija)

Predsednik DZ Igor Zorčič je na dnevni red četrtkovega kolegija uvrstil dogovor o sklicu izredne seje DZ, na kateri bi potrjevali listo kandidatov za ministre. Po predlogu naj bi se ta začela v petek ob 18.30, vlado pa bi lahko potrdili že pozno zvečer. Do petka so sicer še predvidena zaslišanja ministrskih kandidatov pred pristojnimi odbori.

Luka Perš