Vlada manipulira s Slovenci, ko prikazuje, da je Jakov Fak iz SFRJ

Foto: epa

Cela serija poslancev levice je tudi z opozarjanjem na primer Jakova Faka utemeljevala, da bi morali uzakoniti poseben zakon o uresničevanju kolektivnih kulturnih pravic pripadnikov narodov nekdanje socialistične Jugoslavije (SFRJ) in da so ti v Sloveniji deprivilegirani.

Kot je pojasnil prvopodpisani Dragan Matić, ne gre za ekonomske priseljence ali kaj takega, gre za ljudi, ki so ob razpadu države brez svoje krivde pristali v Sloveniji in so bili pozneje prizadeti tudi z izbrisom.

Fak kot simbol narodov SFRJ 
Uporabljanje Faka kot primer državljana nekdanje SFRJ je netočno. Fak v Slovenijo ni prišel iz socialistične Jugoslavije. Rodil se je leta 1987 na Reki, slovensko državljanstvo pa je dobil dve desetletji po nastanku Slovenije in to ne kot državljan SFRJ. Te države ni bilo nikjer več. Imel je državljanstvo Hrvaške.

Faka je kot argument uporabil, denimo, Branislav Rajić (SMC). Tako: “Ali veste, kdo je povedal naslednje: Jaz ne morem biti večji Slovenec kot nekdo, ki je rojen v Sloveniji, ampak s svojimi dejanji lahko dokažem, koliko sem se pripravljen boriti za to. To je povedal športnik, ki so mu hoteli odreči pravico, da nosi slovensko zastavo na olimpijskih igrah, športnik, katerega priimek so uporabili kot angleško sintagmo za način, da se ga znebijo. Jakov Fak, fak on, fak off. Veliko ljudi v Sloveniji je začutilo njegovo bolečino in ta bolečina ima podobne elemente kot tisto, kar druži Srbe, Hrvate, Bošnjake, Albance, Makedonce, Črnogorce po 26 letih nepriznanih statusnih pravic tem slovenskim državljanom. Napočil je čas, da se nedokončano poglavje kulturnih kolektivnih pravic velikega števila državljanov sklene na družbeno sprejemljiv in civiliziran način. Brez skrbi in brez sprenevedanja tipa, radi jih imamo, pravic jim ne damo.”

Zakaj oblast ni branila Faka?
Obratno je na nenavaden čas in na napačen naslov zakona opozoril vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat: “To je zelo občutljiv zakon, ki se ga sploh ne sme obravnavati pet pred dvanajsto, pet minut pred volitvami. Vem, da bo zdaj strahoten napad na besede, ki jih bom izrekel in da bom deležen marsičesa, ampak začel bom pri naslovu. Spoštovani predlagatelji, naslov je napačen. Imam predlog: dajte v naslovu navesti, za katere narodne skupnosti gre. Da gre za Albance, da gre za Bošnjake, Črnogorce, Hrvate, Makedonce, Srbe, Jude, je bilo rečeno, Nemce, in tako naprej. Ker Jugoslavije ni več, smo rekli na dan plebiscita. Ali ga moramo še enkrat ponoviti?”

Anja Bah Žibert (SDS) pa je ost pri Faku celo obrnila nazaj proti vladajočim: “Nekateri ste to razpravo želeli izkoristiti za polemiko o tem, zakaj Jakov Fak ni nosil slovenske zastave. Tudi jaz vas sprašujem: Zakaj ne? Kdo je to preprečil? Če pogledamo izvršilni odbor Olimpijskega komiteja, v njem sedi oče predsednika vlade. Zakaj ni udaril po mizi? Ali mislite, da bo ta zakon prinesel, da pa bo naslednjič Jakov Fak nosil slovensko zastavo? Saj vaši ljudje ne poskrbijo za to, da bi jo nosil. Vi ste na oblasti. Zdaj ni dosti, da hodijo ministri na olimpijske igre. So udarili po mizi, če se kršijo pravice posameznikov v tej državi?”

Vlada obmolknila o SFRJ
Precej verjetno je, da bo vladna koalicija zakon o uresničevanju kolektivnih kulturnih pravic pripadnikov narodov nekdanje socialistične Jugoslavije (SFRJ) prihodnji teden, v torek, v prvem branju potrdila, čeprav je precej očitno neustaven. Z njim si del narodnih skupnosti (nekdanje Jugoslavije), ki imajo predstavnike v državnem zboru, ureja položaj, ki bi ga država morala vsaj enako, če ne celo prej, urediti drugim, denimo Nemcem, ki trenutno v državnem zboru nimajo predstavnikov.

O zakonu so poslanci razpravljali brez mnenja vlade, ki dan prej razprave o vprašanjih in posebnih pravicah narodov SFRJ ni končala in zato mnenja ni oblikovala.

Večina bo kljub dvomom o ustavnosti in pomislekom, zaradi katerih vlada ni sprejela stališča, prihodnji teden zakon potrdila, najbrž že zato, ker je predlog podpisalo veliko poslancev. Predlog za dodatno (finančno) skrb države za narode socialistične Jugoslavije je podpisalo 24 poslancev SMC Mira Cerarja (od 35), dva iz DeSUS Karla Erjavca (od 11) in po vseh pet iz SD Dejana Židana in Levice Luke Mesca. Glavna novost bi bila, da bi za narode nekdanje SFRJ ustanovili novi državni urad, ki bi skrbel za njihove kolektivne kulturne pravice in delitev dodatnega denarja.

Peter Jančič / spletnicasopis.eu

 • Sadako

  Ker jim grdo Hrvati na živce. Ker so verniki. No Jakov Fak ima eno Marijo iz Brezij. Ker pa Marija nima namesto Jezusčka podgane ne ustreza njihovim kriterijem. Upam, da razumete tovariše na zvezi.

  • Steiermark

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++, tako je tudi z marsikaterim, tukaj komentirajočem, ki na veliko pljuvajo po Hrvatih ter istočasno, v isti sabi hvalijo in povzdigujejo srbe – pravoslavce ali celo muslije!

 • Novakec1

  Pa v tej vukojebini je velika večina čisto poblesavila.

 • Miro

  največji sovražniki vsega kar ni Janez in ni slovensko , sedaj obračajo ploščo….

  • etrusk

   No cepec , pa povej kakšno ime je Johan

 • Miro

  Uporabljanje Faka kot primer državljana nekdanje SFRJ je netočno. Fak v Slovenijo ni prišel iz socialistične Jugoslavije. Rodil se je leta 1987 na Reki,

  kaj spet ni jasno? juga je razpadla 1991. Torej je bil rojen v bivši jugi. Je Hrvat s slovenskim državljanstvom, ki nastopa za Slovenijo. In kaj tu ni jasno?
  da še enkrat vprašam, kdo je največji zaničevalec vsega kar ni slovensko? pristaši edinega poštenega Slovenca Ivana…. in sedaj nehajte s sprenevedanji

 • ljubinica

  A imajo kake kolektivne pravice narodi SFRJ v Avstriji, Nemciji, Svici ?
  Ko jih bodo tam dobili, naj jih zahtevajo se v Sloveniji .

 • ljubinica

  Saj je jasno, za kaj gre.
  Slovenijo hocejo balkanizirati.
  Komunisti ravno zdaj odpirajo vrata mnozicni imigraciji Srbov ….
  Vec bo v Sloveniji balkancev, bolj trdna bo oblast levakov, manj bo moznosti, da se Slovenija vkljuci v regijo Srednja Evropa (Visegrajci+Avstrija).

 • Slovenija je majhna država in tega zakona se ne sme nikoli sprejeti. Vse enake pravice imajo kot mi Slovenci. Vejamem pa da nastane problem, ko ne želijo upoštevati NAŠIH vrednot, učiti se našega jezika,….prilagodit se je treba državi v kateri živiš, če tega ne zmoreš greš lahko nazaj tam od kod ti je originalni izvor.

 • Miro

  Ali mislite, da bo ta zakon prinesel, da pa bo naslednjič Jakov Fak nosil slovensko zastavo? Saj vaši ljudje ne poskrbijo za to, da bi jo nosil. Vi ste na oblasti… Tako pravi Bahova

  a ona bi nekoga prisilila, da jo nosi? A oče Mira Cerarja naj bi to naredil po praksi bivše komunistične zveze, katere nasledniki so SDS

 • Meho

  ……. pripadnik narodov nekdanje socialistične Jugoslavije (SFRJ).

  Ma nemoj. A ne bi cerarjev jugovenac raje vprašal samega Faka, od kod prihaja. Menda sam najbolje ve:
  http://www.rtvslo.si/sport/novice/jakov-fak-nikoli-ne-bom-slovenec-bom-pa-slovenijo-zastopal-po-najboljsih-moceh/395304

  A kje omenja kurčevo SFRJ?
  .

 • Meho

  In čemu so bili pred kratkim protesti Makedoncev v Ljubljani? A so zahtevali priznanje jebene SFRJ ali priznanje imena Makedonija?
  .

 • Olga_10

  V stranki SDS Faka sovražimo, ker je priseljenec z juga!

  • tarantela

   Olgica, bi povedala, kaj Ti je Jakov Fak naredil tako hudega, da ga sovražiš? In kaj je naredil vsem članom SDS da ga sovražijo?

  • etrusk

   Moram reči , da si neumna , še več bebava.

 • MEFISTO

  Mene ni mogoče kupiti z eno srebrno medaljo in tudi ne z demagogijo prekletih plenilskih in sleprskih rdečkarjev in levičarjev.

  Če medalje ni dosegel pravi Slovenec, ni nič vredna.

  • Miro

   ti si bolan Slovencelj

 • tarantela

  Najbolj so bili proti temu, da Fak nosi slovensko zastavo, čistokrvni bedaki, ki jih je pri nas kar precej.

  • rabbit

   No dajmo že to s Fakom razčistiti. Da Fak ne nosi olimpijske zastave je izključno zasluga Olimpijskega komiteja Slovenije. Zakaj ker jo je morala nositi Vesna Fabjan. Zakaj ker greje posteljo enemu, ki ima vpliv na OKS. Zato tudi trenja med njo in novim italijanskim trenerjem tekačic. On je pripomogel da je Anamarija Lampič to kar je Fabjanova pa to hoče s pomočjo tega človeka rušiti. Povejte kdaj so bila naša dekleta v teku na olimpijskih igrah 8 na svetu še nikoli.

   • Miro

    Fak je odklonil da jo nosi , zaradi odzivov iz spletnih forumov. In prav je naredil

    • rabbit

     To ni čisto nič res . Pokaži mi en žaljiv zapis iz katerega koli foruma jaz nisem nobenega prebrala še več vsi so govorili da je Fak dobra izbira.

     • hahahaha

      poglej po nova24tv še tukaj najdeš kako so pljuvali po njem :) sedaj pa so levaki krivi :) kako je SD grozno hinavko padla :) za hlapce rojeni za hlapce vzgojeni :)

     • von Rhein

      Pravočasno je pogasil.Če bi ostal pasiven bi se razžarelo.

  • alojz

   Fak je večji Slovenec kot cela leva koalicija. Ta želi preko njega uveljaviti še več privilegijev z Tomičke , Jasne ……. Fak privilegijev noče niti jih ne potrebuje.

   • etrusk

    RESNICA

  • dež

   Kolikor je meni znano, sta zadevo zakuhala 2 primitivna novinarja Ekipe, preostali mediji pa so zadevo napihnili. In Jakov je predolgo čakal z javno izjavo.

 • Grenze

  V SLOVENIJI ŽIVIMO SLOVENCI MARŠ GOLAZEN TA SPODNJA RAZNI MATIĆI, TOMIĆKE IN OSTALI SMRDLJIV DREK KOMUNISTIČEN NIKJER VAS NE MARAJO NE V SRBIJI NE V BOSNI NE NA HRVAŠKEM .

  • črnaovca

   A ja Mate minister v Jnaševi vladi je čistokrvni Slovenec a poreklom vsaj 300 let nazaj. Teslo

  • etrusk

   Tudi Evropa jih ne mara

 • Franjo Trojner

  Zakaj toliko galame okoli Faka in njegove medalije? A bi me vi fakoljubci radi prepričali, da se je Fak začel ukvarjati z športom, laufanjem na smučeh zato da bi postal Slovenec in z osvojenimi medalijami razveseljeval SLOVENSKO JAVNOST? Verjetno NE, če vemo, da je prvo osvajal medalije za Kroate. Fak je torej v prvi vrsti športnik, ki je v nekem momentu v svoji karieri videl v Sloveniji priložnost, da ostvari vse svoje športne ambicije, kar mu je nenazadnje tudi uspelo mar ne? In še to, Fakove medalije so njegove in ne naše, kakor so tudi medalije Tine Maze njene osebne, so rezultat njenega talenta in trdega dela iz tega preprostega razloga niso ne moje ne vaše, mar ne?
  Glede Faka pa še to! Če bi bil Fak picopek in bi odšel na tekmovanje picopekov v Italijo in tam nosil našo ali katerokoli drugo zastavo o tem prav noben naš medij ne bi poročal in tudi javnost bi ostala popolno ravnodušna, v čem je sedaj torej vic, da ste nekateri čisto zblazneli zaradi nošenja zastave. Meni je bilo prav lepo videti, ko jo je ponosno nosila Fabijanova, vam ne???

  • Vera

   Fak je postal Slovenec zato, ker mu Hrvati niso omogočili vadbe, kot jo ima pri nas . Tudi g.Velepec ima zasluge zanj . Fak ima medaljo, Fabjanova pa ne , zato je ne povzdvigujte . Zelo se mi dopade, kako lepo govori po slovensko ( gorenjsko ) , kjer si baje ustvarja svoj domek z družinico. Lepo !

   • Franjo Trojner

    Gospa Vera ne bo držalo! Fabijanova ima medalijo iz Sočija in kr nekaj teh, ki so danes tam na OI v J Koreji so jih tako, kot Fabijanova dobili v Sočiju okoli vratu. Zato so ti naše gore listi še kako potrebni povzdigovanja in čaščenja tudi!

   • RATATA

    Eh, Fak Slovenec ni postal in Slovenec ne more, niti ne želi postati! Fak se je registriral kot državljan Republike Slovenije in čisto nič drugega.

    • sodnikisozločinci

     Jaz sem svojega golfa registriral v Sloveniji, torej gre za slovenski in ne nemški avto.

     • RATATA

      Naturlih kamerad!
      Ovaj, moram još malo razmislit, da li je Socoalistićka Republika Slovenija stvarno raskinula veze sa Socialistićkom federativnom republikom Jugoslavijom, pa bi u tom slučaju Golf bio jugoslovenski.

 • luckyss

  Fak je kot Randolph…tujec, ki nastopa za Slovenijo…Seveda navijam ob njunih “predstavah”…
  Še vedno pa raje vidim koš Luke Dončića kot “Tončija”….
  Seveda sem vam vrgel kost, vendar pazite, da se vam ne zatakne v grlu..;)

 • Miro

  Fak enostavno nastopa za Slovenijo zato, ker drugače ni mogel. Trenerska ekipa je slovenska in brez nje ne bi dosegel uspehov kot jih je. in ne zaradi ljubezni do levih ali desnih

 • Borut Stari

  Načrtno priseljevanje po 2. svetovni vojni iz ostalih nerazvitih republik in autonomnih pokrajin iz Jugoslavije v Slovenijo je povzročilo, da je le še okoli 80 % prebivalstva-državljanov, Slovenk in Slovencev. 20% priseljencev je ogromna volilna baza kompartijske tovarišije za katero velja pred vsakimi volitvami posebno poskrbeti. Iz enakega razloga je postal, in še vedno je, župan Ljubljane balkanski mešetar Janković. Na državnem nivoju jim njihov porinek tega mešetarja ni uspel zahvaljujoč, da temu nivoju ni dorasel. Na srečo je takratnemu in sedanjemu CKZKS namen, na srečo, spodletel.

  • Miro

   a niso Jankoviča izvolili meščani Ljubljane

   • Borut Stari

    Razmerje med meščani Ljubljane je vsaj 70/30 v korist priseljencev. S takim rezultatom je Janković dobil volitve za župana. Na nivoju države nima nobenih možnosti. Upam, da sedaj razumeš.

 • Tweety Bird

  Fak je hrvat in bo hrvat ostal…ampak za to ga ne smemo žaliti… Kaj pa prištinsko dohtar? Je Janša slovenska usoda? Je bil Cankar tako daljnoviden? Ali pa je v resnici samo tako dobro napisal to prekleto dramo imenovano ‘Hlapci’, da je v resnici lastnoročno izoblikoval cel narodni karakter? So Hlapci samouresničujoča se prerokba? Če boste volili JJ oz. SDS, potem je imel Cankar prav :)

  • Sadako

   Kaj je narobe s Hrvati, zakaj jih komunisti tako zelo sovražite?

  • Franjo Trojner

   Da Cankar je bil daljnoviden in že takrat opozarjal, nasprotoval bratenju z Balkanci, zato ga je tudi noč vzela in mu komunjare še danes ne dovolijo postaviti spomenika v Ljubljani.
   Čuj ti komujara nisi izviren. Takšna zloraba teksta iz Cankarjevih Hlapcev je bila storjena že pred časom v Dražgošah s strani vsem dobro poznanega VOJAKA REVOLUCIJE IN NEKDANJEGA KOMUNISTIČNEGA VELJAKA , ki je ves ugled in denar pridobil v času komunistične diktature, v času, ko je bila beseda DEMOKRACIJA vsem tuja.
   Bedak zdaj razumeš, da je imel Cankar že takrat prav, sam Cankar, Prešeren, Trubar itd bi danes na volitvah glasovali ZA g. Janeza Janšo in ZA stranko SDS, ravno iz razloga ker bi glasovali ZA SLOVENIJO IN ZA VES SLOVENSKI ROD!
   Sicer pa glej, na to temo ti je trenutno največji še živeči SLOVENSKI SIN SAM GOSPOD BORIS PAHOR ŽE VSE POVEDO! Čuj o komunjarah tudi g. Boris Pahor samo vse slabo govori. Morda ti bo zdaj kar je Cankar zapisal: “Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni! Gospodar se menja, bič pa ostane in bo ostal na vekomaj, zato ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!”, v tvojih ušesih samo komunajzarskih laži vajenih parol malce drugače zvenelo. Čuj in mimogrede tudi Oton Zupančič vam je namenil par krepkih, ko je zapisal :
   Svobode naše jabolko se zlato nam zakotalilo je v kri in blato, in preden spet zasije v čisti slavi, vsi bomo blatni, ah, in vsi krvavi.”

   • etrusk

    Ker je bil Cankar trn v peti južnakarjev , zato so ga ubili , pa še danes naši vrle cajtnge o tem ne povedo nič

    • Miro

     Kučan ga je

  • macon

   Levi fašist kot si ti tumba o “prištinskem” dohtarju. Ali pa o šiptarskem. Mi desni se ne izražamo zaničevalno o Albancih, vi, ki ste bojda “strpni” in “liberalni” pa se.

   Pač ne moreš iz svoje fašistične kože.

   • Miro

    beseda Šiptar ni zaničevalno….. poglej kako se imenujejo uradno
    https://en.wikipedia.org/wiki/Shqiptar

    • macon

     Srbi so šiptar zmeraj uporabljali zaničevalno in so prenesli na nas.

     • Miro

      nate, ki nimaš pojma

     • macon

      Poznam naziv albanske države in kako si sami rečejo. To s šiptarji in srbskim odnosom sem spoznal v jugovojski leta 1989.

 • smiljan bertolin

  za RTV je bila včeraj najpomembnejša novica kaj si misli Ljudmila o kavi, In tako so si izmislili pljuvanje po nosilcu zastave. fak

 • Sadako

  Zveza sovraži ljudi, ki mislijo s svojo glavo. To je to.

 • soc

  Komur od priseljencev in tistih njihovih otrok, ki se nimajo za Slovence, kaj ni všeč, naj spoka na Balkan. Nobene škode za nas. Vključno z degenom Matićem, čuvajem arhivov, bosanko Tomićko, ki nas uči komunistične “demokracije” in vrhovnim sodnikom Djordjevićem s psihopatskim otrokom. Sami Srbi in nekaj islamskih Bošnjakov, nobenega Hrvata ali Makedonca med temi govnači. Slovenija Slovencem.

  • etrusk

   Vse prišleke , poslati z prvim vlakom tja od koder so prišli . Potem pa bo mir. drugače mira za Slovence ne bo.

   • von Rhein

    Tja od koder so prišli? V glavnem jih tudi tam nočejo.

 • Sadako

  Ali je Zoran Janković res košarkarski trener? Če ni ne bi smel sedeti na trenerski klopi ampak bi moral z ostalimi navijači sedeti na tribuni.

  • Miro

   prijavi na FIBO

   • Sadako

    Ne bom, ketmogoče ga športniki želijo na svoji trenerski klopi.

  • Olga_10

   Če je zloraba in posiljevanje mater samohranilk naloga “košarkarskih trenerjev”, potem je….

   • Lucija

    Če bi bile punce, bi ušle kot je ušla Mateja Svet.

    • Vera

     V sredo zvečer nekje po 20ti uri bo Mateja Svet gostja na RTV SLO 2 .

 • Olga_10

  V demokratični državi, kjer veljajo zakoni in ustava, kjer se v praksi izvaja enakost pred zakonom, ne rabi posebnega statusa nihče!
  Tisti, ki so ponosni na SFRJ in bi radi “poseben status”, so zreli za nogo v rit in adijo!
  Če bi bila jaz na Fakovem mestu, bi po vseh peripetijah in zlorabah levičarjev, vrnila slovensko državljanstvo in se odselila na zahod! Sramota!

  • Miro

   ja Kučan je kriv, a ne?

   • Olga_10

    Seveda je! Zakaj stalno forsira nove obraze? Zaradi oblasti in privilegijev! Zakaj se vlači po Rusiji? Zakaj sprejema z Antifa teroristi tujerodne divjake? Zato, ker mu Slovenija in dobrobit slovenskih državljanov ne pomenita nič! Zakaj se vlači po Balkanu in propagira Jugovino, ječo narodov? Zakaj propagira rušenje demokratične Španije in se kot “upokojenec” zavzema na Hanzi za Katalonce? Zakaj je deloval proti slovenskim osamosvojitvi?
    Zato, ker je navaden komunistični in udbaški zlocinec, ki dobesedno klice dosmrtni zapor, saj je veleizdajalec Slovenije!

    • Miro

     ja ga bo treba obtožit in obsodit… nič še niste naredili od tega
     koga je on sprejel? dej se no malo skuliraj

     • Olga_10

      Saj ga bomo takoj, ko lustriramo sodstvo! Zato pa nastavlja stalno “nove” obraze, ker se tega zaveda!!
      Sicer ga bodo pa tako Nemci pogostili v celici skupaj Perkovićem in Mustaćem!

     • Miro

      kdo pa ste to vi ki boste to naredili

     • Olga_10

      Prihodnja vlada! In nemško sodstvo!

     • luckyss

      Šarec vas še pogledal ne bo, saj ni butast …He,he..

     • Olga_10

      Haha! Kdo šmirgla Šarca….njegova “priljubljenost” so Goebbels Kućanovi “obeti” – PROPAGANDA!

     • luckyss

      Ti si seveda kot strankarski pisec parol daleč pod zmožnostjo predvideti očitno bodočo koalicijo…Šarec- Tonin, tokrat verjetno celo brez Hrjavca…

     • Olga_10

      Haha! Tonin in Šarec se bosta za glasove pobila že v Kamniku….

     • luckyss

      Sveta preproščina…potem boš pa presenečena…
      Niso le čudna pota Gospodova, ampak tudi politike..

     • Olga_10

      Zmagala bo SDS in sestavila uspešno vlado, ki bo Slovenijo postavila na zemljevid demokratičnih držav!

     • luckyss

      Dobro da tudi ti poskušaš sarkazem….vendar ti moram povedati da sarkazem in absurd nista isto..Vrni se k parolam…”Twito, domovina, ovce, pokojnina”…

     • Olga_10

      Očitno vas je strah resnice!

     • Miro

      a misliš da bodo levičarji po sebi pljuvali?

     • Olga_10

      Kje pa so, razen v Sloveniji? V Italiji prihaja na oblast desnica…v Avstriji, na Madžarskem, Hrvaškem…Poljskem, Češkem….je že desnica….Evropa se zbuja….torej lahko Murgle pljuvajo samo še po sebi…. Še v Sloveniji jim nihče več nič ne verjame!

     • Miro

      hahaha Olgica….. z desnico se ti lahko samo po luliki popraskaš

     • Olga_10

      Zato pa cele dneve dežurate na Novi, ker se sebi ne verjamete…ste res revež…pa se plačajo vas ne….razen preko klobasice, vozovnic, zdravilišč…zastonjkarsega “prostovoljnega” zavarovanja….. Tika taka…

     • Miro

      v nedeljo dvojno

     • Olga_10

      Lepo se imejte, dokler lahko! Sicer je pa je Turnšek rezerviral milijon za “hude čase” – Janševo vlado!

     • Miro

      ta vlada bo, ampak v pravljici avtorja Janeza Janše

     • Olga_10

      Tolažite se….Sicer pa se Janševe knjige odločno prodajajo! Je odličen pisec in tudi odličen politik in strateg!

     • luckyss

      Tam prihaja na oblast desnica…domači “desničarji” pa so sami prefarbani komunisti in narod pa tako zelo butast ni ;))
      Ravno zato bo zmagala naveza Tonin- Šarec…

     • Olga_10

      Tolažite se….. Tudi Clintonova od šoka se ni prišla k sebi….

     • luckyss

      Meni je v bistvu vseeno…rad pa se igram Nostradamusa ;)))
      V Evropi bomo vedno hlapci…postavljanje žice (Cerar) ali strinjanje s kvotami..so le nepomembne začimbe v evropskem golažu…
      Na koncu bo pijani Junc dolil par deci šnopsa pa bo šlo vse v kurac…saj ne bo prvič…

     • Olga_10

      Evropa bo po zaslugi raznih Orbanov, Kurzev, Janš..ostala Evropa in varna za vse prebivalce!

     • Miro

      ja če bo ta Organ tvoj

     • luckyss

      Boste lustrirali tudi Janšo ?!
      Lustrirati ne pomeni, da ti sestrična kupi “luster”….;)

     • Olga_10

      Zakaj? Zato ker se bori proti zločinskemu komunizmu in zlorabam?

     • luckyss

      Zato ker je bil in ostal eden najbolj skrajnih komunistov..

     • Miro

      olga preveč pravljice berš

     • Olga_10

      Mislim, da bolj vi! Slovenija je s to levičarsko politiko popušila povsod, tudi pri arbitraži!

     • Miro

      to je pa vaš Pahor skuhal

     • baubau

      za nekatere bi bila najprimernejša defenestracija…a mi smo civilizirani….

    • Liberalec

     Se popolnoma strinjam. Ker je to resnica.

  • Sadako

   DDR doping država se boji, da bi jim pobegnil in da bi potem Hrvaška zveza z njimi razveljavila.

 • etrusk

  Saj človek ne more razumeti kaj vse so sposobni komunistični novinarji

  • Miro

   kateri pa je od njih član KP

 • von Rhein

  Uganka za pametne. Ali je Mark Girandeli kdaj nosil na otvoritvah zastavo Luxemburga?

  • Miro

   kdo pa je to Girandeli?

   • von Rhein

    Opazil sem napako pred tem pa se mi ni zdelo vredno popraviti.Mnenja sem,da jih tukaj res večina ne ve kdo je. p.s. napaka v priimku.

    • Morala

     Smučar je…Sem vedela koga misliš, kljub napaki…

     • von Rhein

      ….ki je bil v določenem trenutku preslab za rep.Avstrije in so ga sprejeli v Luxemburgu za katerega je osvajal medalje za medaljo.

     • luckyss

      Če misliš Janeza, potem je to napačna primerjava….Vrgli so ga izpod ene “zastave”, da dela neuspeh drugi ;))

     • von Rhein

      Ne nasedam,imej zadovoljstvo že v tem,da se oglasiš.

 • Burek Burecki

  Jah veliko ljudi je v sfrj zivelo bolje kot danes zato se pa pocutijo kot jugoslovani in ne kot slovenci…

  • von Rhein

   In zato ste prišli,da bi izgradili novo ju v kateri bi se spet počutili kot jugosi in spet dobro živeli???

  • šmentanamuha

   Vsak lahko odide v državo svojega izvora in tam uresničuje svoje narodnostne pravice.

 • Morala

  Ja pa še kaj…izbrisani so dobili odškodnino…vsi v vladi imajo skisane možgane in to se jim bo maščevalo..nikoli nisem rekla, da sem iz Jugoslavije…ko sem bila v nemški bolnici operirana, pred mnogimi leti, in sem bila v tisti bolnici prva pacientka od tujcev, sem rekla, da sem iz Slovenije…O Slovenka…že takrat so najbolj spoštovali Slovence…

  • jovan jovan

   He he he he….. Še za Jugo so redki vedeli!

  • Ivan Friderik Novak

   Prismoda, ob osamosvojitvi so nas tudi diplomati velikih zamenejvali s Slovaško, Slavonijo . . .

   • Morala

    Ste bili zraven na kliniki? Očitno ne, zatorej ne komentirati!! Bilo je pred osamosvojitvijo, trot!!!

    Obnašaj se kulturno…nismo krave skupaj pasli…

 • soc

  Tako kot so megalomanski ruski komunisti po priključitvi 1939 posilili baltske države z množičnim priseljevanjem Rusov, so megalomanske komunjare Srbi po 1945 posilili Slovenijo. Usodna razlika je drugje: po osamosvojitvi 1991 noben živ Rus ni mogel priti do državljanstva baltiške države, če ni bil tam že nekaj let pred osamosvojitvijo. V Slovenijo pa se mirno še danes priseljujejo Balkanci, pretežno Srbi iz Bosne in Bošnjaki, dobivajo delovna dovoljenja in nato še državljanstva.

  Poglejte si rast GDP baltskih držav 1991-2018 in jo primerjajte z vukojebino slovensko!

 • soc

  Super tema za balkanske trole na forumu, so vznikli kot gobe po dežju. Hitro na drek listo, kar jih še ni na njej – pri meni Miro, Jovan na kvadrat in bebavi Burek. Naj pisarijo drug drugemu v spodbudo. Adios. Upam, da v vseh smislih.

 • Lucija

  Žalosten je, ker se norčujejo iz njegovega priimka. Samo zato, ker ima takšno srečo, kot vodja Katalonije, ki ima v priimku svinjo in demona.

 • jovan jovan

  Bolniki sektaški. Najprej ste pljuvali po Faku, sedaj pa ga spet tlačite nekam kjer mu ni mesto. Fak je Hrvat, ki tekmuje za Slovenijo. In Hrvat bo ostal za vedno. Nekoč je nek novinar, med intervjujem, “tlačil” Branka Đuriča med Slovence. Ta mu je hladno odgovoril, da je Bosanec s slovenskim državljanstvom. In prav je tako. Človek, ki se odpove koreninam je brez hrbtenice. Tako kot večina sektašev.

 • Tweety Bird

  Samo eno vprašanje. Ob obletnici SDS bi samo rada vedela, kdo od evropskih ljudskih strank je bil sinoči gost na tem “jubilejnem” srečanju na Brdu? Upam, da ni bilo nikogar, še manj pa vzrok… da so ceste zaradi novega snega slabo plužene :)

 • Goran Hvala

  O vi pizdice ene….prav vasi fanatiki so prek faceglupa napadli jakova…zdej pa pisete kako so mu drugi onemogocili…hahahahaha….vazn da jakov ve kdo je tisti pa brez da nova spet pisari lazi…;-)..pardon…resnice…;-)

  • šmentanamuha

   Ti si res ena prava moška pizda.

 • šmentanamuha

  Tole s Fakom in slovensko zastavo je bil samo dobro načrtovan spin že vnaprej za politične potrebe (zdaj vidimo katere), levice, torej vlagateljev tega novega zakona o bivših pripadnikih SFRJ. Scenarij je bil napisan že pred tem. Še vedno ne vemo, kateri novinar je klical Faka, vse je zavito v skrivnost, tudi tistih “strašnih” komentarjev nismo nikjer videli, za celo zgodbo pa smo izvedeli, ko je bila že končana, saj se je to odvijalo v nekem ozkem krogu ljudi, ki so vnaprej vedeli, kaj morajo storiti / napisati.

 • šmentanamuha

  Zlo komunistične mentalitete je globoko zažrt v ljudi tega prostora. To je znak pomanjkanja pameti.

 • šmentanamuha

  Jakova Faka je zlorabila levica za svoje politične potrebe (zakon o predstavnikih bivših jugoslovanskih narodov). Ti prašiči nimajo prav nobenih moralnih zadržkov. Podpiram Janšev predlog o Drugi republiki.

 • Reka je Slovensko ozemlje, ki so ga hrvatarji okupirali. Podobno kot Istro.

 • Get Smart

  Ja, približno tako. Točno pa je situacija sledeča:
  takorekoč celotno ISTRO, REKO in celoten Kvarneski zaliv, kar je bilo ozemlje in morje SLOVENSKE DEŽELE KRAJNSKE,
  je MURGL SRBO RVACKO kaviaržidovska KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE prenesla
  na tedaj SOCIALISTIČKU REPUBLIKO RVACKO,
  Koroško, Gorico in Trst pa je taista JOSEPHOVO BROZOVO TITOVA JUGOSLAVIJA
  zamenjala za izgradnju “velikesrbije” nje = dobili so malo panonije, volgarije itd.

  T. I. G. R. = Trst, Istra, Gorica, Reka.
  Menda veste, da so pripadniki TIGR-a (SLOVENSKI DOMOLJUBI na Primorskem),
  ki jih je na Slovenskem TEPIHOVAO in SFUKOVAO italijaski SOCIALIZEM = FAŠIZEM,
  bili in še vedno so za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJE (SD, Lukšić in tovariši nje)
  kao teroristi?

  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Kot je rekla tu spodi že šmentana,
  predvsem pa temu v prid GOVORIJO VSI DOKAZI,
  je pri “projektu Fak”
  šlo za prastaro KOMINTERNSTIČNO oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČKO sfukovanje ljudi,
  podtikanje ljudem znane KOMINTERN in MURGL JUGOKOMUNISTIČNE prakse blatenja ljudi,
  laži, skratka tepihovanja in sfukovanja,
  seveda vse za potrebe prastarega:
  “Deli in vladaj”,
  ki omogoča tem ZLOČINSKIM MURGL JUGOKOMUNISTIČNIM PARAZITOM mirno parazitiranje na ljudeh.

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
  osvobodila.«

 • Get Smart

  Na svetu ga ni Slovenca, še manj novinarja, ki bi MURGL SRBSKO mekanocurico, torej turškega SERBUSA đurića označil za Slovenca, ker pussić to preprosto ni
  in Slovenci seveda ne zavajamo, ne lažemo, za razliko od MURGL SRBSKIH JUGOKOMUNISTIČNIH nastavljaća dupeta gazdi,
  ki so lahko smetilćeti, kot tu vidite, ali pa MURGL JUGOKOMI watchdogovi=VOJAKI REVOLUCIJE,
  kot mekanocurnim delavcem na MEDIJIH V LASTI ali total OBLASTI MURGL KOMI JUGE pravi tovariš
  Milan Kućan (VOJAKI REVOLUCIJE nje) oz. si pravijo samo (“watchdogovi”) nje.

  Kakih bosancev seveda ni, so lahko in so državljani države BiH nje,

  zato MURGL JUGOKOMI pussić đurić ne more biti kak bosanc,

  ampak je lahko in tudi je TURŠKI SERBUS,
  biča željan in vajen nastavljać dupeta MURGL JUGOKOMUNISTIČNI gazdi,
  ki je celo po kolenih romal na Magistrat ljubiti čikici najboljš majmunćetu na svet ruku nje.

  Pomni: MURGL JUGOKOMUNISTIČNI SERBUS se spreobrne, tko kot njegov gazda,
  šele ko se v jamo zvrne nje.

  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  igra ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
   detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
   sviranje kurtzu, prodajanje magle
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«

  • Miro

   a si to v knjigi Noro Kraljestvo prebral

   • Sadako

    Mogoče bi rabili febdalizem in nazaj Andreja Turjaškega.

 • Rožle

  Definitivno pa obvlada slovenski jezik svetlobna leta pred dr.Jasno Murgel SMC …..!!!

 • Sredina

  Ne, Faka zlorabljate samo vi..

  • Sadako

   Ker si ga Kocka, Vogrinc in ostali ne upajo, ker bi jim pobegnil nazaj na Hrvaško. Saj ni neumen, tako kot so bili neumni DDR doping športniki, ki imajo za plačilo uničeno zdravje.
   Več je vredno pošteno deseto ali trideseto mesto, kot nepošteno prvo mesto.

  • učko

   Faka ne marate rdečuharji, ker je Hrvat. Če bi bil srb, bi blo pa ok za vas!

   • Sredina

    Si pa res neumen, na Faka so se spravli predvsem vaši “zavedni Slovenci”…

    • učko

     Faka so pljuvali režimski kreteni in hoteli vse skupaj pripisati desnici. Fak sicer ni želel izjaviti kdo ga je užalil, vendar je bil popljuvan od režimcev, kot sem že rekel.

     • Sredina

      Dobr da mamo ta vaš “režim” da je lahko za vse kriv…nism vedu da ma Kučan tut na to vpliv..

     • učko

      On je še vedno “kapo” !

     • Sredina

      if you say so

     • Sadako

      SOLUN> Lambidujeva je od leta 1962 živela v hiši le nekaj deset metrov od grško-turške meje na reki Evros. Od takrat je ob hiši vsak dan dvignila zastavo.

      Domoljubno ženico so vzljubili številni rodovi vojaških obveznikov, za katere je kuhala in prala, medtem ko so bivali v bližnji stražarnici. Vojaki so ji v zahvalo prinašali hrano in drva za peč.

      Lambidujeva je prejela številna priznanja lokalnih in državnih oblasti. Januarja jo je na njenem domu obiskal predsednik države Karolos Papulias.

      Pokopana je bila z vsemi vojaškimi častmi. Zastavo, s katero je bila pokrita njena krsta, so izročili njeni vnukinji.

      Zastavo bodo dvigali v njeno čast
      Visok vojaški častnik, ki se je udeležil pogreba, je pohvalil predanost starke. “Bila je mati vseh vojakov, vseh Grkov,” je dejal načelnik generalštaba Frangos Frangulis.

      Poveljnik vojaškega območja, polkovnik Nikolaos Manolakos, pa je dejal, da bodo zastavo ob hiši Lambidujeve še naprej dvigovali v njen spomin. STA

      Zate bi bila pa narodna junakinja, Suzana Semenič.

    • čips

     napiši kdo! Imensko!

 • mapu

  Bistvo vsega je, da se Slovenijo in Slovence postavi na prvo mesto, šele potem se lahko pogovarjamo o drugih zadevah.
  Slovenija first!!!!!!

  • Sadako

   Najboljši Slovenec na olimpijskih igrah je Jakov Fak, pa še tisti je Hrvat.

 • mapu

  Herman, ti se pa enkrat že zbudi in nehaj s temi butastimi temami izpred 70 let.
  Dovoli novejši generaciji, da lahko začne normalno živeti, ne pa spet rdečkarji in belčkarjji…
  Samo butlni to vlečejo na plan..

 • REF 2017

  lLEVAŠKI KOMUNAJZARJI DELATE VSE IN ## HVATATE SVE MOGUĆE KRIVINE SAMO DA BI BILO
  ZA VAS NAJBOLJE I NE ZA ONOGA ZA KOGA TROŠITE RIJEĆI ##

 • Get Smart

  Turjaški si je svoje imetje pridobil s poštenim delom, delom za SLOVENIJO,
  SLOVENIJO je branil pred TUREKI in predvsem pred njihovimi SERBUSI, torej
  nastavljaći dupeta in hrbta TURŠKI gazdi – turek pa je seveda samo in le podizvajalec KOMINTERNE.

  Turjaški je mimogre izobrazil Primoža Trubarja,
  na katerega se MURGL JUGOKOMUNISTIČNI ćefurćići kao šlepate,
  ko drkate na protestantizme nje.

  • Get Smart

   Spomnimo:
   Turjaški, Ravbar … in 4.000 SLOVENSKIH FANTOV je v bitki pri Sisku zlahka opravilo
   s 30.000 “junaci” (beri srbskimi pitćkicami = SERBUSI = TUŠKIMI HLAPCI nje)
   Hasana Paše Predojevića.
   4.000 SLOVENSKIH FANTOV proti
   30.000 turških serbusov, srbijanceljev,
   sredinskih sadakićev in kar je še MURGL JUGOKOMI MEKANOCURNIH nastavljaća dupeta!

   Prosto po Ivanu Krambergerju, ki si ga pićkice zahrbtno umorile:

   “Srba lahko zjebaš, če imaš glavo. Samo z glavo je treba delati.”

   • Get Smart

    “… Pa ne samo na cesarskem dvoru, temveč tudi po vsej ostali Evropi se je
    proslavljala ta zmaga in slavili junaki z raznimi spomenicami. Tako je papež Klement VIII.
    že 10. malega srpana napisal lastnoročno pismo zmagalcu Andreju Turjaškemu, kteremu se čudi, pa tudi zahvaljuje za njegove modre nasvete v bojnem sovetu ter za njegovo hrabrost v boju. Priporočujoč ga Bogu, želi papež, da ohrani tudi v prihodnje svojo slavo, ter pričakuje, da se bode posvetil osvajanju bližnjih, od Turkov zajetih trdnjavic.
    Jako važen in veličasten je ta dan v slovenski zgodovini, in vsak Slovenec mora biti
    nanj ponosen, saj je preslavil njegovo ime na široko: Kako ponosno se vzdiguje nad
    prijaznimi griči Dolenjske mogočni Turjak, ta svedok najžalostnejših in težavnejših časov
    slovenske zgodovine.”

    • RATATA

     Carniolae Victoriae!!!!!

 • učko

  Jakova Faka so pluval neo-komunisitčno-balkanistični-srbijanaristični krogi, ki ne marajo Hrvatov ! Skratka levuharji in rdečkarska fašistokracija.

  • Miro

   kaj pa Dragić in Dončić…. kaj boste pa tu našli?

   • Kaj pa ti najdeš pri Slovencih ?

   • učko

    Teh dveh pa Hrvati niso nič pljuvali kot vem, niti kdo drug, še manj pa Slovenci.

   • smiljan bertolin

    ta dva fanta se obnašata normalno, nič vzvišena, zato jih imamo radi. Če pa ne veš sta toliko Slovenca kot Srba

 • smiljan bertolin

  Faka ne marajo srbski južnjaki,pika!!!. Slovenci smo ga zelo lepo sprejeli. Enako radi imamo Ivico Kostelića, Marijo Šestak, Ivano Đilas, ne prenesemo pa domišljavih Srbov.

  • jovan jovan

   Mt5,3

 • Get Smart

  Ni čist pika, je bol vejica.
  Če recimo rečemo MURGL SRBSKE JUGOKOMUNISTIČKE mekanecurice, pussići nje,
  smo takorekoč do pikice skladni z RESNICO; enako velja za pripadnike ostalih barbarskih plemen, ki nastavljajo dupe MURGL JUGOKOMUNISTIČNI oz. KOMINTERNISTIČNI gazdi nje.
  Pojem SRBI zaobjema tudi in predvsem poštene ljudi v Srbiji, delavce, kmete, ki so sicer sprejeli SLOVENSKO KULTURO USTVARJALNEGA življenja,
  ki pa jih je KOMINTERNISTIČNO TURŠKI agitprop opral in izenačil s srbskimi LUMPENPROLETERI,
  torej lopovi, lažovi, morilci, detomorilci, pasjejebci (ono vukojebaći nje) itd.
  kar so tudi vse po vrsti odlike njihovih kaviaržidovskih gospodarjev = KOMINTERNE,
  torej pripadniki Obarov, Volgarov in ostalih zakarpatskih plemen, ki si jih je TURSKA gazda navozila,
  da ima pri roki biča željan in vajen hrbet ter dupe (TUREK je podjemnik KOMINTERNE).

  Torej, za vsakega Slovenca je vsak, ki pošteno izvaja poštena dela, Človek,
  ne glede na to, od kod prihaja.

  In vsak, ki te zadeve postavlja na glavo = KOMUNIZEM je narobe svet nje,
  je MURGL SRBO RVACKO KAVIARŽIDO KOMINTERNISTIČNO skratka JUGOKOMUNISTIČNO
  pseto, parazit, zločinec, za VOJAKA JUGOKOMUNISTIČNE REVOLUCIJE v garaži narejen bastard,
  ki laže, ropa, mori, posiljuje pionirčke, posiljuje pse …

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica
  vas bo osvobodila.«

 • Amerikanc

  RTV Slovenije, na prvem programu, pravkar gosti rdečega addidas trenirkarja, katerega so še na POP – TV butnili iz “žive” oddaje.

 • Get Smart

  Luka je rojen v Sloveniji, je pošten delavec, kruh si služi z igranjem košarke,
  je torej tako gensko kot po kulturi SLOVENEC,
  ne pa kaka MURGLSRBSKA JUGOKOMUNISTIČNA mekanacurica,
  kot bi si ti MURGL JUGOKOMI mekanocurni nastavljaći dupeta radi predstavljali in verjeli.
  Sledimo?
  Je pošten delavec, sledi KULTURI ŽIVLJENJA, ki je SLOVENSKA KULTURA,
  ne drka po spletu, ne blati ljudi z MURGL JUGOKOMUNISTIČKIM govnima,
  ne posiljuje psov, ne ropa državne blagajne Slovenije,
  ne uničuje slovenske kulture itd.

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica
  vas bo osvobodila.«

  • Get Smart

   Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
   detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
   sviranje kurtzu, prodajanje magle
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«

 • Get Smart

  POLITIKA je SKRB, je delo za POLIS = POLITEJO = DRŽAVO.
  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  igra ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

 • Get Smart

  Pomni: »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica
  vas bo osvobodila.«

  Ne morete in ne smete primerjati recimo MURGL JUGOKOMUNISTIČKE lažnive lopovske drugarinice MURGALJ (SMC nje = SMC = nov obraz LDS, LDS je nov obraz SKOJ, SKOJ je podmladek
  KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE = zločinske združbe zločincev proti človeštvu)
  s poštenim delavcem, smučarjem itd.

  Razumete? Imajo vas za norce, ker ne poznate CENENIH AGITPROP trikov:

  vi se kao kregate, ali je lepši RVAT, SRBIN, BUSANC itd. = “DELI in VLADAJ”
  ko pa ima kraj rojstva, fejk priimek ali celo dejanski čarapanski darovalec sperme en kurc zveze z bistvom,
  saj za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO in KOMINTERNO šteje le
  pripadnost KOMINTERNI, nastavljanje dupeta gazdi, brezpogojna predanost
  “duše i tela” satanu = lokalni KOMINTERNISTIČNI podružnici.
  Sledimo?
  DELA štejejo! Ali tist nekdo pošteno dela = potem je pač Človek,
  ali pač nastavlja dupe MURGL JUGOKOMI gazdi,
  sere MURGL govna po spletu, laže, podtika, blati, ropa, mori, uničuje, posiljuje otroke in pse …

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica
  vas bo osvobodila.«

 • marko

  Vaš Fuhrer je nekoč tudi bil velik Jugoslovan,pot v Jajce je poznal na pamet.Že takrat je zaradi stremuštva po političnih funkcijah jedel lastna govna.Izključili so ga iz partije,pa je ponovno zaprosil za sprejem njemu danes tako osvraženo in zločinsko komunajzersko partijo.

  • Olga_10

   To bi vam pasalo, a NE? Uvesti SZDL? Malo morgen! Živel Janša! Živela SDS!

 • VERRZIFIKATOR

  Vijola Draganović

  KOMIĆ I TATIĆ

  Našli su se, dva su rodna brata,
  prvi Komić, Tatić onaj drugi,
  našli su se jadnici u tugi,
  plaho gledajući stražnja vrata.

  Ako vrata jednom se zatvore,
  bijednog nestajućeg centra mode,
  kuda putovi ih onda vode,
  kako mogli bi da nešto stvore?

  Komić sada Tatića pozíva,
  da se ujedine braća složna,
  da im simbol bude jakna kožna,
  više da se opanak ne skriva.

  To je sada pojam nove mode,
  sa folklorom koža se spašava,
  zajedno sa kožom tupa glava,
  braća posljednje kad kolo vode.

 • jovan jovan

  Brezhrbtenični sektaši. Desni smrduhi ste pred OI popljuvali Faka, sedaj naj bi bil pa režim temu kriv?! Seveda je režim kriv, ker ne sankcionira nestrpnost in nebuloze ki jih širite skozi “nerežimske” medije in z lažnimi FB profili. Ste slovenska sramota.

  • Višje položnice

   Misliš, da ne vem čigavi so 24ur pro kurc, ki nam je dvignil položnice za televizijo za pet evrov in njegovi ivanblagi, dr.dare, laufar 1978, Konjiček 17, lapon in martinov.

  • Olga_10

   Nestrpneži ste samo vsi levičarji na portalu!
   “Levi smrduhi” ste popljuvali in se pljuvate Faka!
   Desni spoštujemo ljudi, ne dovolimo pa privilegijev na nas racun! Levi ne spoštujete nikogar, se sebe ne, a kupujete ljudi za glasove na volitvah (seveda za NAŠ denar)! Vse za oblast in privilegije!
   Pljuvate tudi po Poljski in Poljakih! Zakaj? Zato, ker imajo desno vlado in demokracijo, ki vam smrdi! Edino v anarhiji in širjenju sovraštva do nekoga, lahko ribarite v kalnem!

  • Wikttor

   a ti sploh veš, kje imaš levo in kje desno roko?

 • sodnikisozločinci

  Pahor: “Na Faka ne gledam kot na Hrvata, ampak člana slovenske reprezentance.”

  Pahor, jaz tudi na tebe ne gledam kot na Slovenca, ampak člana rdeče reprezentance, kamor spadaš v družbo Kardelja, Kidriča, Mačka, Ribičiča in ostalih predjamskih športnikov.

  • DJURO SUMAR

   Pozabil si Kučana.

   • Soave

    Žal se prav nič ni izjasnil pri tem primeru.
    Bil je potuhnjeno tiho.

 • Franjo Trojner

  Zakaj NEMŠKA MANJŠINA NI PRIZNANA V SLOVENIJI IN DO KDAJ MISLI RDEČA LEVA OBLAST PRIZNANJE NEMŠKE MANJŠINE V SLOVENIJI BLOKIRATI?
  Tam, kjer se vas rdeče leve potuhnjence čisto nič ne tiče, kot v primeru priznanja Palestine ste glasni, tam pa kjer bi po ustavi in zakonodaji morali ukrepati pa, kot v primeru priznanja NEMŠKO GOVOREČE MANJŠINE V SLOVENIJI priznanje načrtno zavirate.

 • baubau

  spet gre- ob najnovejših težnjah nekaterih prišlekov- za poskus oblikovanja nekakšne tretje Jugoslavije-le brez Hrvatov-ki pa to pot ne bo ne kraljevina ne demokratična ne socialistična ampak gangsterska država…

 • Rožle

  Oooo FAK !!!

 • Soave

  + + + + + + + +

  Se ni prav nič za čuditi. Komunisti imajo dobro, dolgo prakso !!
  Kako prav vsakega izkoristiti za svoje cilje.

  Dobro sta povedala ga. Žibert in g. Horvat !