fbpx

Vlada Marjana Šarca dobila prvo klofuto iz Bruslja: Medtem ko je Slovencem “prodajal”, da so “številke lahko neizprosne”, Bruselj od njega zahteva konkretne podatke!

Foto: sta

Slovenija je v petek dobila od Evropske komisije pismo s pozivom, naj ji čim prej posreduje posodobljen osnutek proračunskega načrta za leto 2019, ki bo zagotovil skladnost s cilji v evropskih priporočilih za Slovenijo. Vlada Marjana Šarca je začela slabo, nadaljuje še slabše …

Za piko na i je Evropska komisija dala Sloveniji čas le do ponedeljka do konca delovnega dne, da odgovori na njeno pismo s pozivom. Evropska komisija je namreč prepoznala, da slovenski osnutek proračunskega načrta vključuje le do sedaj sprejete ukrepe, v njem pa ni prav nobenih novih načrtovanih ukrepov za leto 2019?!

Ta šlamparija Šarčeve vlade pa niti ne preseneča. Medtem ko se mu Slovenija smeji ob njegovih izjavah, pa je očitno Bruselj nad skrpucalom, imenovanim osnutek proračunskega načrta za 2019, zgrožen. Ob tem ne pozabimo, kako se je Šarec delal norca iz novinarjev, ki smo ga spraševali o vsebini osnutka proračunskega načrta. Takrat je v stilu Serpentinška izjavil: “Številke so lahko precej neizprosne in v tem okviru se bo treba gibati.” Več o njegovi blamaži, ko o svojem (!) proračunu milo rečeno ni imel pojma, si lahko preberete TUKAJ

Čeprav je vedel, kakšen osnutek proračunskega načrta je njegova vlada poslala v Bruselj, je še v četrtek trdil, da pisma komisije na pričakuje, piše STA. Pisma “ne pričakujem. Če bi se to zgodilo, bi pa seveda pač odgovorili. Drugega tukaj ni za povedati. Tudi ne pričakujem kakšnih posebnih težav pri tem”. A že dan kasneje mu je Bruselj pokazal, kakšna je resnica. Medtem ko v Sloveniji očitno vžgejo slaboumni stavki, bo Bruselj zahteval konkretne podatke.

J. G.