fbpx

Vlada Marjana Šarca naj odstavi dr. Jerneja Štromajerja!

Jernej Štromajer in Jernej Pikalo ne izgubita apetita po davkoplačevalskem denarju (Foto: Facebook)

V stranki Glas za otroke in družine pozivajo predsednika vlade Marjana Šarca, naj odstavi državnega sekretarja dr. Jerneja Štromajerja. Kot pojasnjujejo, ta ni primeren za drugo najpomembnejšo funkcijo za vzgojo in izobraževanje v naši državi, kar je dokazal s prekoračenjem meje dostojne in dopustne komunikacije. To je storil z označitvijo ljudi, ki praznujejo božič, kot “umazane živali.”

Dr. Jernej Štromajer, državni sekretar na Ministrstvu za šolstvo, je z oznako ljudi, ki praznujejo Božič, kot “umazane živali”, grobo prekoračil mejo dostojne in dopustne komunikacije politika in državnega uradnika, menijo v stranki Glas za otroke in družine: “Kot drugi najbolj odgovoren za vzgojo in izobraževanje otrok in mladine, bi moral dajati zgled kulturne in spoštljive komunikacije, namesto tega pa je med letošnjimi Božičnimi prazniki uporabil najhujšo obliko sovražnega govora v državi. Takemu človeku starši ne moremo zaupati usmerjanja vzgoje in izobraževanja naših otrok.”

Tudi nacisti so iztrebljanje začeli z marketinško kampanjo, s katero so razvrednotili človeško dostojanstvo
Ne pozabimo, da so v nedavni preteklosti nacisti, preden so začeli množično iztrebljanje nearijskih ras, najprej izvedli marketinško kampanjo razvrednotenja človeškega dostojanstva tistih skupin ljudi, ki so jih hoteli iztrebiti. Posledice teh nacističnih metod smo krvavo občutili tudi Slovenci. V stranki Glas za otroke in družine pričakujejo, da bo vlada pod vodstvom Marjana Šarca, na prvi seji po Novem letu odstavila dr. Jerneja Štromajerja z mesta državnega sekretarja na Ministrstvu za  šolstvo: “Vlada državnega sekretarja imenuje in razrešuje, zato ni utemeljeno stališče, da je državni sekretar na Ministrstvu za  šolstvo interna zadeva stranke Socialnih demokratov.”

(Foto: Twitter/@GlasZaOtroke)

Če vlada Štromajerja ne bo odstavila, bodo v strani Glas za otroke in družine pripravili protestni shod
V primeru, da Vlada Republike Slovenije na prvi seji ne bo odstavila dr. Jerneja Štromajerja z mesta državnega sekretarja, bodo v stranki Glas za otroke in družine pred Vlado Republike Slovenije pripravili proteste za spoštovanje vseh ljudi, ki praznujejo Božič. Sporočilo je bilo poslano predsedniku Vlade RS, predsedniku Državnega zbora RS, predsedniku Državnega sveta RS, vodjem poslanskih skupin, ministru za šolstvo in medijem.

Rok Krajnc