Vlada nacionalnega obupa

Foto: STA

Novinarji v velikih medijih imajo vse večje težave, kako ljudem dopovedati, da so na volitvah izbrali Marjana Šarca, ki ga niso volili. Povrhu zdaj celo stranke z leve sredine nočejo več s Šarcem. Najprej mu je ta teden manjšo košarico dala Levica Luke Mesca. Potem pa sta ste začeli puntati še stranki dveh nekdanjih premierjev: Alenke Bratušek in Mira Cerarja. Šarec je zaplet povzel s sporočilom na spletnih omrežjih:

“SMC in SAB jemljeta termin manjšinska vlada dobesedno. Predlagam 1+5. LMŠ sama v koaliciji z močno podporo od zunaj. Septembra sledi ohladitev, morda bo koristilo.”

Težave pod preprogo poražencev volitev
Dva meseca po volitvah je s tem Šarec tam, kjer je bil ves čas: z velikimi mediji, ki jih obvladuje levi pol, sestavlja vlado nacionalnega obupa, ki bi jo poslanci podprli zaradi tega, ker jih je strah predčasnih volitev in pravega zmagovalca volitev. Ta zmagovalec volitev seveda ni Marjan Šarec, ki sestavlja vlado, s katero bodo zanesljivo velike težave: za njo bo množica na volitvah sesutih sredinskih in levičarskih strank, ki se že doslej, ko so imele ustavno večino, o ničemer resnem niso bile sposobne dogovoriti, razen o zlorabah oblasti, da bi se znebili Janeza Janše. Je pa tem strankam z mediji uspel kar velik met pred volitvami, da Janša s SDS ni dobil še veliko bolj odločne večine. Z nekaj majhnimi mediji, na katere ima vpliv, velikim sicer ni mogel parirati, a stopnja neprijetnosti, ki so jih morali veliki skriti pod preprogo, je bila izjemno široka, in zaradi tega ima Šarec, ki je zaradi neizkušenosti in ne najbolj ustrezne izobrazbe slaba izbira za šefa vlade, še dodatne težave. Le ena od velikih stvari pod preprogo je NLB, o kateri so pred volitvami prvaki levih strank javno prisegali, da ne bo prodaje, h kateri so se pred tem v času vlade Alenke Bratušek v Bruslju sami zavezali, in to tako, da lahko največjo banko, če je sami ne prodajo, Bruselj skoraj podari komurkoli. Zato takoj po volitvah vlada Mira Cerarja NLB nenadoma spet hitro prodaja. Podobno zahteven je projekt, kako pojasniti levosredinski model privatizacij podjetij, ki je v tem, da na vso moč zagovarjajo državno lastništvo, najboljša podjetja pa prodajo sumljivim tajkunom z Balkana, iz Rusije ali z Zahoda, ker se jim je sesul domači sloj lastnikov kapitala, ki so ga ustvarjali iz svojih direktorjev državnih podjetij. Tako so z leve, denimo, prodali Mercator, in to še bolj spornemu tajkunu, kot so bili tisti, ki so Mercator prej poskušali obvladovali doma.

Tudi zaradi tega se je Levica Luke Mesca ob povabilu, naj vstopi v vlado, ki bo nadaljevala dvojno igro, ko eno govoriš, delaš pa povsem druge stvari, znašla v težavah. Izgubili bi verodostojnost med socialistično volilno bazo, če podprejo to sprenevedanje. Problem pa je, da je edina alternativa Janez Janša, s katerim so povsem nezdružljivi. Z idejami o izstopu iz Nata ali zamislimi o širokem državnem lastništvu podjetij, ki si ga še Edvard Kardelj ni upal zagovarjati, ne bo šlo. Pot, ki so jo na koncu (predvidljivo) izbrali, da ne bi šli v koalicijo in vlado, bi pa Šarca podpirali iz opozicije,  sledi zgledu Zmaga Jelinčiča, ko je omogočil mandatarstvo Janezu Drnovšku leta 1992 in 1996. A povsem enako ni. Takrat bi Jelinčič, če bi to bilo mogoče, takoj vstopil v vlado in koalicijo. Obratno pa si Mesec ne želi v vlado s politikom, ki je na državni ravni celo v primerjavi z mladim šefom Levice novinec brez izkušenj, na kar zdaj opozarjajo tudi že veliki mediji, ki so pred volitvami molčali kot kakšne ribe sredi globokega morja.

Dimna zavesa za obračune z novinarji
Precej brutalno pa je še naprej tudi v velikih medijih, kjer je še ostal kakšen novinar, ki po nazoru sodi na desno, kar kaže primer Jožeta Možina v zadnjem tednu. Po zahtevah z vrha zveze borcev in SD direktorju televizije Igorju Kaduncu, da mora politično obračunati z Možino, ker je šefu vladne komisije za prikrita grobišča Jožetu Dežmanu omogočil predstaviti ugotovitve o povojnih zlorabah oblasti in partizanskih pobojih ujetnikov, Možini odkrito grozijo pred vhodom v stavbo televizije, varuhinja pravic gledalcev Ilinka Todorovski pa se je že odločila, da novinarska profesionalna pravila zahtevajo spravni odnos uredništva do povojnih pobojev ujetnikov, ki so greh zveze komunistov. “Oddaja ni bila zasnovana in izpeljana tako, da bi RTV Slovenija z njo prispevala k strpnemu družbenemu dialogu o travmatični preteklosti, s polnim zavedanjem odgovornosti in poslanstva, da ne poglablja razdorov in nestrpnosti, ampak pomaga pri ustvarjanju soglasja, razumevanju in spravi,” je Todorovskijeva razglasila, kaj je po novem novinarstvo na javni RTV. Ni pa čisto jasno, kaj je sploh cilj teh sporočil. Bodo odstavili še najnovejšo uradnico Manico Ambrožič kot so v začetku leta že Jadranko Rebernik, ker je s tem, ko je hrvaškemu pevcu Thompsonu omogočila, da je odgovoril na očitke o tem, da je fašist in ustaš, ravnala po kodeksu novinarske etike in v dobro gledalcev in ne po političnih navodilih. Grožnje levičarskih aktivistov pred vrati v stavbo RTV so v primeru Možine lahko bolj učinkovite kot Todorovskijeva: če si ne bo upal v službo in iz nje, so že dosegli, kar zahteva Turnšek.

Kaj se bo dogajalo, je prva napovedala Svetlana Slapšak v Večeru takoj po Možinovem intervjuju, z opisom: “Napadi na novinarje, odpuščanja, kjer je bilo mogoče, mobing, kjer odpuščanje ni bilo mogoče, rušenje ugleda in statusa izbrane žrtve, njegove družine in vsega, kar je bilo na poti …” Slapšakova je s tem sicer opisovala, kako naj bi pred desetletjem v medijih do novinarjev z leve ravnala prva vlada Janeza Janše, a ni navedla imen teh takrat množično odpuščenih novinarjev. Ker jih ni bilo. V tistem času sem bil urednik Dela in odpustil nisem niti enega samega novinarja. So se pa brutalna odpuščanja številnih levičarskih novinarjev zgodila, ko je državi spet zavladala levica, in se dogajajo še danes. Pa ne govorim o nesrečnem uredniku STA iz časa vlade Janeza Janše, Borutu Mešku, ki se zaradi hude bolezni še braniti ni mogel, odpustil pa ga je direktor, ki si ga je nastavila leva vlada Boruta Pahorja. Meško ni bil levičar. Cel kup čisto dobrih novinarjev, ki nazorsko sodijo na levo, je bilo zadnja leta odpuščenih na Delu, ko ga je prevzel Kolektor Stojana Petriča. Med javno bolj znanimi, denimo, Dejan Karba, Matija Grah, Marko Pečauer … Zaposlili so nove, ki niso veliko boljši, ker nekdo pa mora delati. Bo pa še kup novinarjev izgubilo službe v procesu združevanja Večera in Dnevnika, ki so ga napovedali lastniki teh dveh družb zadnji teden, in najbrž tudi na Delu. Prodajne številke so neizprosne.

Svetlana Slapšak laže o odpuščenih novinarjih. (Foto: STA)

Možine se bodo pa na javni televiziji precej težje znebili, ker to ni zasebna družba in ker ravna prav. Do zločinov italijanskih fašistov in nemških nacionalnih socialistov med vojno ali naših komunistov po vojni ni mogoče novinarsko pristopiti spravno: obsoditi jih moramo. Seveda pa imajo tudi drugi – niso bili vsi partizani in tudi ne vsi komunisti, ki so ubijali in sistematično skrivali zločine – pravico predstaviti svojo plat medalje. Če novinarji naredijo pogovore z njimi, se zaradi tega ne odstavlja urednikov, kot so jih lani v primeru Thompson.

A položaj je zdaj tak, da šef zveze borcev Tit Turnšek namesto spravnega opravičila žrtvam in in njihovim svojcem za zločine, ki so jih zagrešili posamezni njegovi člani – ne pa kar vsi borci ali vsi komunisti –, od direktorja Igorja Kadunca zahteva utišanje novinarja Možine,  Ilinka Todorovski pa išče poti, kako bi izpeljali, da o nerodni preteklosti ne bi več govorili in da bi nekaj obesili Možini, ker je naredil najbolj običajno stvar na svetu: pogovor s šefom vladnega urada, ki se ukvarja z velikimi kupi trupel, ki so posejana po raznih luknjah, gozdovih in rudniških jaških. Po 30 letih od padca komunizma niti točno število teh grobišč ni povsem znano, kar največ pove o prikrivanju tudi po spremembi režima.

Nizkotnost neke profesorice
Jožeta Dežmana je Slapšakova v članku v Večeru takoj po objavi intervjuja z Možino ponižala z: “Ker sem nekajkrat imela na predavanjih že malce odcvetelega študenta Dežmana, lahko kot profesorica ocenim, da ni kazal več kot neuravnoteženo ambicijo, skromno znanje in pomanjkanje logike. In vse to sedaj gostuje na državni televiziji.” Ocena kaže nizkotnost Slapšakove. Njena logika pojasnjevanja dogajanja v slovenskih medijih v istem članku pa je tako preprosta, da se človek res vpraša, kaj vse predava na slovenskih univerzah. Razlog vseh težav v medijih je zanjo, ker je Janša nekoč za krajši čas ogrožal popolno hegemonijo drugega pola. Dejanske probleme medijev in ravnanje brezobzirnih lastnikov kapitala, ki jim je šlo vedno le za njihove koristi in nič za časopise, Slapšakova povsem zgreši, a težave tej logiki povzročijo številke. Ko sem pred več kot desetletjem vodil Delo, se je padanje naklade po dolgih letih prvič nekoliko ustavilo in na koncu, sredi leta 2007, se je prodaja celo povišala. Ko sem odstopil, je bilo povprečno prodanih okoli 65.000 izvodov časopisa dnevno. Konec lanskega leta 26.717. Od novega leta je objavljanje podatkov ukinjeno. Saj si mislite, zakaj. Ker so podatki grozni. V tem času ni vladal Janša.  Dnevnemu tisku se je zgodila katastrofa. In namesto da bi analizirali realne probleme, levi mediji objavljajo politikantske razprave, da je za vse kriv Janša. Kot da ne bi javnost že vedela, da je to uradno pojasnilo na levi za vsak problem, ki so ga ustvarili in ga ne znajo rešiti. Zraven morda kvečjemu dodajo še, da potrebujejo več državnega (javnega) denarja.

Rešitev, ki jo bodo mediji dobili, če bodo poslušali Slapšakovo, bo novo lomastenje v slogu Šrota, ki je finančno oskubil Delo, ali Kolektorja, le da zdaj v projektu združitve Dnevnika in Večera. Ta projekt so v času socializma mariborski funkcionarji in uredniki Večera ustavili, ker je bilo jasno, da v tem primeru štajerska prestolnica izgubi svoj glas: časopis z najdaljšo tradicijo v državi. A to, da se bo danes zgodilo, kar v socializmu centralistom ni uspelo, nekako kar sodi k postavljanju Šarčeve vlade nacionalnega obupa, ki bo nekaj podobnega kot vodenje Dela, ko je največji časopis prevzel Kolektor Stojana Petriča iz Idrije in za odgovornega urednika, ki je množično odpuščal in na novo zaposloval novinarje, postavil Gregorja Knafelca, čigar edina resna kvalifikacija je bila, da je pred tem občasno že kaj malega napisal za tovarniški časopis Kolektorja.

V primerjavi s tem je županovanje Kamniku Marjana Šarca nadpovprečna kvalifikacija za vodenje vlade.

Ali bo ta vlada nastala, bo bolj jasno do konca tedna.

Peter Jančič, Spletni časopis

 • trobenta

  Laž je nesmrtna duša komunistov….

 • Borut Stari

  Vlada nacionalnega obupa? Dajte no! To je kar obupna vlada.

 • Franjo Trojner

  Pa tako so je toti Šarec napihoval kakšno tdno vlado bo postavil, zdaj pa z kislim nasmehom na obrazu predstavlja to kilavo dete.
  Vladavina Šarca in ta njegova leva manjšinska vlada bo v svojem zelo kratkem mandatu naredila vsem nam in državi Sloveniji ogromno nepopravljive škode a tudi samo eno pozitivno stvar. S svojimi nenehnimi ravsi, nesposobnostjo, nespodobnostjo in diletanskimi ukrepi bo za vedno porazila, uničila in totalno izbrisala iz političnega živlenja Kučanovo levico v Sloveniji. Kdo bi si mislil, da bodo levičarji namesto lustracije sami sebe uničili in sami sebe poslali na smetišče zgodovine, kjer bi se z kučanom na čelu resnici na ljubo morali znajti že leta 1991.
  Ha, ha, ha sami sebe bodo z svojim ravnanjem lustrirali, zraven pa potegnili še vse svoje dominatne medije z vsemi strici in tetami iz ozadja vred.

 • Novakec1

  Vlada mavričnega obupa bi blo bolj pravilno

  • sodnikisozločinci

   Zakaj tako tenkočutno? To je vlada nepotešenih pedrov.

 • VERRZIFIKATOR

  Zmago Levičnik

  GLEJTE, ZMAGOVALEC

  Glejte, tamle dirja zmagovalec,
  zvočnik je zatulil iz trobila,
  leva plat zvona je zazvonila
  in obstal medalj podeljevalec.

  Šarec konj na ciljni je ravnini
  resda vtis dajal, da zdaj zmaguje,
  a cel krog je zaostal, še huje,
  zvrnil se je v jarek po širini.

  So trobila jela zdaj tuliti,
  vsa spodbuda konju ne pomaga,
  šarec samcat sam samo omaga,
  dirke ni mogoče mu dobiti.

  Zlili navijači vedra strupa
  naokoli so povsem nemočno,
  se zmračilo je, nebo je nočno
  le slabo prikrilo plaz obupa.

  Glejte, tamle dirja zmagovalec,
  še naprej tulila je tribuna,
  ko je šarcu že svetila luna,
  ponj prišel je razteleševalec.

 • Jernej Ferenc

  Odlicen clanek zadeta resnica tocno v center ocena 10 bolsevike pa te mogli dobro premislete ce se van to splaca ker podpora van pada iz dneva v dan bole scete skrite resnico vec se je obelodane

  • janez cepec

   ja pa ja, bo pa vaš vel’ki vodja sestavu koalicijo, pa vladu, k’ ma tako silno podporo. čeprou je zmagu z večino, hehe, za njega je 25 posto večina, luzer ne more postat predsednik vlade, pa da se jebe. in prav je tako. ima Boga

   • Jernej Ferenc

    Ka ti malo rasvetlin tvojo bolsevisko pamet vsaka stranka gre za sebe v volitve ne v skupinah in na tvojo zalost je sds pac pobrala svojih 25 procentov ce pridejo ponovne volitve pa mislen ka de se vec ker bolseviske stranke gibijo podporo rusijo pa se same kar vidijo ljudje iz pred volitev in zaj po volitvah jim da jasno vedeti ka se bolsevikon gladko jebe za narod tak kot je blo tudik v Yu zato smo tu ki smo ti pa ce bi bija zaveden slovenec bi to tudik prizna vsaki cigan v sloveniji premore vec patriotizma kak vi bolsevike taka zavezi

    • janez cepec

     ne glede kok procentu dobi ljubljeni vodja, ne bo mogu sestavt vlade. kar se pa naroda tiče, se njemu slatko jebe za Slovence, gre se mu za ABLAST. kapiš?

     • Jernej Ferenc

      Joj bolsevike se kolete ze dva mesca za oblast pa zaj ti reces ka se jansa keri se je itak distancira od trenutnega politicnega stanja v Slo sce po vsaki ceni na oblast se enkrat vi bolseviki ste pokazali vodstvo drzave v zadnjih 70letih Slo bolsevike ste kleceplazili pred Yu bolsevike pa slovenski narod klacile pa mantrale ka ste lehko peneze v srbijo posilali Slo bolseviki nimate hrbtenice to je vas problem ste kak male svije pri korite ker de vec pomija pozrja vi ste sramota za clovestvo me razmes

   • Jernej Ferenc

    Pa se to Ruse so priznale vojne in povojne zlocine pa so se z svojo zgodovino pomirile tudik Nemce so svoje deportacije priznali pa se pomirile z svojo zgodovino kak tudik A,HU,BG,RO,UA,PL,F,B,NL,GB,ZDA tudek bivsi DDR samo vi YU bolsevike se nemrete taka MALO PREMISLE KA TI POMENI VEC MORALA ETIKA POSTENOST alik BOLSEVISKA POTUHJENOST LAZLJIVOST SPRENEVEDANJE !!!

    • janez cepec

     nikjer ne poveličujejo izdajaucev lastnega naroda in kolaborantov, tko kot pri nas 70 let po koncu vojne.

     • Jernej Ferenc

      Izdajalci naroda ste vi boljseviki keri ste se po vojni z klanjon izsiljuvanjon pa orozjon zavihteli na oblast to je san dzilas prizna on pa je bija tata mata v Kpj taka sces neke skrite ka je prizna bolsevik z najvisjen cinon ti si malo cez les

     • հեթանոս

      PRECEJ, ne samo malo.

     • lokec

      Pa kdo jih poveličuje cepec. V Sloveniji ni več partizanov in domobrancev. Moji predniki so bili za partizane. Živim na Štajerskem.
      V Sloveniji so trenutno samo Kučanovci in Janševci. Sam spadam med Janševce pa ne poznam nobenega domobranca osebno, najmlajši bi bil star 2018 -1944 + 18 = 92 let. Mlajši in tudi nekoliko starejši so pa nedolžni saj so bili še otroci.

 • lado

  NEEE KOMENTIRAJTE VEČ O TEH KRETENIH ZA VLADO !!! VIIII STE GA-JIH VOLILI , STE ISTI NORCI OPRANI , ZAJ PA GOBCE VRTITE !!!! MOGOČE PA VAS SREČA PAMET NA NOVIH VOLITVAH!!!! AMPAK BOTE OČITNO RAJE IMELI VENEZUELCO , KOT PA NORMALNO ŽIVLJENJE , KI BI GA OMOGOČILA SDS !!!!! ANE RDEČUHI NORI !!!??????? HAHA !!! ŠE dr. HALALCA žavbija ima ta kvazi mizar ZA SVETOVALCA !!! MA ADIJO PAMET , PREDVSEM VAAAAŠAAAA !!!!!!!!!

  • Republic Commando

   Daj ne deri se idiot. Kaj mi , na tem portalu nas velika večina ni volila levih debilov. Deri se na levičarja vsakega, ki ga srečaš.

 • Franc Šink

  .Njiva na kateri so komunisti sejali resnico, je že davno požeta in tudi pridelek so že požrli.Sedaj sameva neobdelana in zanemarjena.

  • Jernej Ferenc

   Odlicno 10

  • Slovenec

   Tako je.

 • Antonius

  V *fuzbalu* mora nogometaš ogromno prebrcati, da se dokoplje do prve lige. Slovenskim politikom tovrsten napor ni potreben. Zadostuje, da so všeč veleizdajalcu, ki poskrbi za nateg volivcev, da brez dokazil o sposobnostih in priporočene kilometrine pridejo kar takoj v parlament in do sestavljanja vlade.
  Čakam, kdaj bodo *kremeniti Slovenci stopili v korak, da od vseh iz veleizdajalčeve riti, osvobodijo svoj domači prag*!!!

 • sprehajalec

  To je brez veze. zelo spominja na državni udar, ki ga levičarji radi izvedejo. Ko nekdo z najmanj glasov izrine nekoga, z veliko glasovi.

  • հեթանոս

   To je DRŽAVNI UDAR !!!

  • Jernej Ferenc

   Ja jebe ji samo internet ker se lidje lehko bole povezujemo taka bolseviki nimajo vec take moci ce bi hteli to nareti bi mogli okrog 2000leta takrat se ni blo telko interneta pa bi jim se celo uspelo kot drugo se lidje prek interneta lehko bole izobrazijo precitajo resnice o bolsevikih nacisteh itd

 • PIA PlA

  Kakšen nacionalni obup neki; da vlade še ni, je obup posameznikov, ki nočejo izgubiti poslanske plače. Briga jih za slovensko nacijo, pa tudi jugonacije niso obupane, saj imajo v Sloveniji tako in tako več pravic kot domorodci.

 • METULJ

  LIKM SVETLANE SLAPŠAK

  JE DOKAZANA TATICA, LAŽNJIVKA IN MANIPULATORKA KATERO SO SUNILI U RIT, NAGNALI IZ INŠTITUTA V BEOGRADU, SRBIJA IN JI ODPOVEDALI DELOVNO RAZMERJE!!

  IN TA TATICA JE NAJDLA SVOJ DRUGI DOM V SLOVENIJI, V GNEZDU UDBOMAFIJE, KATERE OSEBKI SO POSEJANI KOT PARAZITI PO VSEH DRŽAVNIH USTANOVAH, KOT PSI ČUVAJI, ISTOTAKO PARAZITSKE UDBOMAFIJE. IN SLAPŠAKOVA, KOT LAŽNJIVKA JE ITAK KOMPATIBILNA S TO SVOJATJO!

  ONA DELUJE, DELUJE! KOT PES ČUVAJ OZNANJA SVOJE LAŽNJIVE IN ŽALJIVE UMOTVORE VSE Z NAMENOM, DA SE NADALJUJE UDBOMAFIJSKO PARAZITSKO VODENJE DRŽAVE SLOVENIJE!! HUH! BEDA OD BEDE, PFUJJ!!

  SLOVENCI STOPIMO V BRAN POKONČNEMU NOVINARJU RTV SLOVENIJE, G JOŽETU MOŽINI KI JE SEDAJ POD PRITISKOM RDEĆE BANDE VSEH PASEM!! ZAVARUJMO SLOVENIJO PRED UDBOMAFIJSKO RDEČO ROPARSKO ZALEGO!!

  SLOVENCI, PREDLAGAM VSELJUDSKI PROTEST PRED RTV HIŠO V LJUBLJANI V DOPOLDANSKEM, DOPOLDANSKEM ČASU, V BRAN POKONČNEGA NOVINARSTVA, V BRAN G JOŽETA MOŽINE !!

  • Jernej Ferenc

   Se strinjan z tabo

 • Jan Kovalski

  Če se bodo zadeve v Sloveniji razvijale v tej smeri se lahko pričakuje, da bodo naslednjo vlado sestavljali kar potepuhi z Metelkove in Roga.

  • Gavnar

   In jo tudi sestavili ?
   Kaj pa Jajo ?

 • Gavtroža

  Kaj za vraga počenja Pahor , mar nima toliko soli v glavi, da bi storil kar je v tem trenutku nujno.

  • Republic Commando

   NIMA

  • հեթանոս

   In, kaj je to ???

   • stajerc5

    Potegnil zavese pri tej komediji in napovedal nove Volitve.

    • հեթանոս

     PRAVILNO !!!

  • Jernej Ferenc

   Ne mu je bolj vazen videz pa instagram kot SLO in narod clovek brez hrbtenice

 • stajerc5

  Bolj ko gledam ta Svetlanskov Slap, sem vedno bolj priprican, da je Benny Hill od mrtvih vstal!!

  • samotoje

   Glede na to, da je še nekaj takih, bi kazalo pogledati, ali je sploh umrl.

   • stajerc5

    Imas prav! Mali palcek iz Murgl je pravi Gremlin!!!

 • montyamp

  Astrološka psihologija svetuje .
  Šarec je strelec z merkurjem v kozorogu .
  Stalin je bil strelec z merkurjem v kozorogu .
  Se pravi , Stalin je poklal 30 mio. svojih , Šarec pa če jih ni poklal pa se mu vsaj sladko hebe za ta narod .
  Zato je všeč murglosrbsko halbmadžarskemu prekmurcu žveplenemu pritlikavcu , ki ga je na zasedanju AVNOJ-a v kaki oštariji , ustoličil za torpediranje SDS politike .
  S pokradenim denarjem udbopartijska teroristična celica financira režimske medije , ultraidiote , ki podpirajo novi bankrot z izvozom bolnih otrok .
  Na tem območju se ne nahaja 571 izkrivljenih retardov , prej 5711 .

 • Hun

  Lukc bol da ne prides na oblast te bodo z dronom sklestl..al pa z turkis kebabom..loh te tud jointk sklest

 • mona lisa

  Obupane opice bi rade vodile državo.

 • Gavnar

  Vsak Kučanov papak, celo tak, ki brez 6-ih popravcev ni sposoben spacat skupaj ene lesne šole lahko sestavi eno usrano vlado.
  Na drugi strani pa celo svetim elitam skorumpiranega katolibanstva (pod vodstvom Avnojskega politkomisarja in velikega ljubitelja dela tov. E. Kardelja) kaj takega nikakor ne uspe.
  Le kam gre ta svet.

 • Gavnar

  Le kam gre ta svet:
  Levico vodijo ljudje, ki sploh nikoli niso bili v partiji,
  Katolibanstvo pa vodijo sami bivši skorumpirani komunisti ?

  • հեթանոս

   Dej, dej TELE….

 • Jan Ocean

  Glede, da se tu slavi ustaše, thompsona ipd,, (ja čeprav smo se Normalni državljani, se pravi tisti ki ne slavimo nobenega kulta osebnosti, že nagibali k desni vladi , zaradi…), prav zato si zapomnite, prav zaradi teh vzgibov bo vlada leva v Sloveniji in vse dotlej….bo.
  Pa da vas ne motim preveč, danes imate praznik …..Oluju. Ko je bilo pregnanih 200.000 nedolžnih ljudi, otrok, starcev, žensk v nepreglednih kolonah… Verjetno kmalu dobim email, ko me bo opozoril – nekdo ki je “spreman za dom”- nek dvoličnež, in mi napisal da so bile kolone pregnanih na katere se je streljalo izmišljene ali pa bo popravljal številko pregnanih ali pa….. da mi je nekdo sprav možgane. Ne, noben komunajzer mi jih ni.
  Ne se trudit, ker niti ne bom bral replik. Pri teh temah ni kaj za debatirat.

  • Antonius

   Napišite kaj še o Srebrenici in njenih umorjenih moških vaščanih, da boste vreden našega truda.
   Sicer se pa kar sami uvrščate med pezdete, ker se posranec, kar ste, bojite soočenj z nestrinjanjem drugih komentatorjev.
   Ah, kaj bi se trudil z vami, ker vam verjamem, da me itak ne boste prebrali.
   Moja replika na vaš podel poizkus je vendar namenjena vsem, ki zmorejo soočenje z resnico argumentov in premorejo poštenje.

  • Hun

   nad takim grozodejstvi se prekrstis in placas odpustke Cerkvi..da se spravis z Bogom in domom..no vsaj un k ma gnar bo resn grehov genocida

  • tramal

   Bedak.Srbini spadajo v srbijo in nikamor drugam ,ker je 90 procentov zabitih.

  • montyamp

   Zato je velika Srbija vsak dan manjša , Slovenija vas je preveč požrla , zato še sama crkuje .

 • lokec

  V Sloveniji ni več partizanov in
  domobrancev. Moji predniki so bili za partizane. Živim na Štajerskem.
  V Sloveniji so trenutno samo Kučanovci in Janševci. Sam spadam med
  Janševce pa ne poznam nobenega domobranca osebno, najmlajši bi bil star
  2018 -1944 + 18 = 92 let. Mlajši in tudi nekoliko starejši so pa
  nedolžni saj so bili še otroci.

  • Hun

   jst spadam pod svoj klan..KKK

 • xtc

  Komunisti se oklepajo vsake bilke saj jih resnica dohaja in kaže podobo v zrcalu-ampak oni še kar trmarijo,upajoč na čudež,ki ga nikoli ne bo,njihova pot z kramo vred se bliža klavrnemu koncu.
  Če je JJ in Tonin vsaj malo trezna,se niti v tretji krog ne bosta vpletala,kajti levaki bodo takoj privlekli “Tehničnega ” mandatarja-levičarja,ki bi bil le garant,da se levičarji konsolidirajo,po polomu in fiaskom s Šarcem.
  Vendar JJ ne sme pristati na nič drugega,kot ali on vodi vlado ali pa se zadeva naj ponovno stehta na volitvah.Če bo šel v koalicijo,kjer bo mandatar nekdo drug,bo vse padlo po SDS in NSi ,komunisti pa se bodo konsolidirali,če gremo sedaj na predčasne volitve,se bo LMŠ in SMC,težko pobral enako SD in SAB,po zadnjih debaklih pa tuddi ZL ne more več preveč računati na več.

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • bob

  Ali smo pred nastankom nove Sarceve vlade in s tem tik pred propadom drzave? Nikjer v normalnem zivljenju, kjer stvari tecejo uspesno, zacetniki ne vodijo zadev!

  • Osti jarej

   …a ne vidiš,da nam gre v brezvladju glih tko za en klinc dober….polipničarji imajo pa fajn plače….pa nične delajo za državo in narod…zase…to pa ja…..prisesali so se na poslanske stole

 • pipin

  študentsko delo bi bilo res treba ukinit, ker je velika nesnaga tako na trgu dela kot v sferi študija, me pa zanima katera politična opcija bi mela jajca to naredil, levica se zdi še najmanj, ker njena klientela po raznoraznih delavsko pankerskih univerzah in škucih, kud mreža, aksioma itd pri 40tih dela prek študetskega dela, nujno bi bilo tudi uredit sistem kofetkarskih javnih uslužbencev, za kar tudi nobena vlada nima jajc

  • Osti jarej

   …živijo naj pa od zraka….ni od vsakega foter janša……..kar se pa raznih javnih uslužbencev tiče;tisti,ki so na uglednih in dostojnih položajih,so tam večinoma po liniji nepotizma…tudi in predvsem političnega……najbolj pomembnih pa ne smejo zaposlovat…med.sester,zdravnikov,negovalnega osebja,policajev,gasilcecv..itd.itd…..za to je pa njegov,janšov,zujf poskrbel

   • pipin

    nej gredo v službe kot se spodobi al pa nej študirajo kot se spodobi, ne bomo padal na te pocukrane zgodbice kako “morjo delat da študirajo”, perverzija slovenije je ravno obratna, formalno študirajo da lahko delajo, da pol dobijo šiht kjer so delali,če so študij končali ali ne, sicer je pa diplomantov itak preveč

   • pipin

    prav zanimivo da je največ študentskih delavcev in socialno ogroženih študentov prav pri študijih ki so tako uizi (in tako nezaposljivi oz kr neki) da se da delat ob študiju

 • Vera

  Gorje narodu, če nam bo vladal froc z nahrbtnikom .

 • montyamp

  Murglosrbski jihad , to je katastrofa .
  Kućan bi najraje vidu izredno stanje in to takšno , kjer ne bi nihče spraševal po katerih kanalih se bo vračal pokraden denar v državo .
  JANŠA HEROJ — UDBOKUĆAN GNOJ

 • Delta

  Ali morda kdo pozna koga, ki Svetlano Slapšak razume kot neko avtoriteto ali intelektualko? Jaz namreč ne poznam nikogar, zato se sprašujem, čemu se ta teta nenehno oglaša s svojimi nebulozami?

  • Soave

   Hm. . . . . verjetno jo tisti, katerim je že kaj ” dolžna ” – prosijo, naj vendar kaj napiše !!

 • Slovenski štor

  Vlada RS je samo nadgradnja družbe-volilnega telesa.In če se, pravilno ugotavlja,da nastaja levičarska vlada obupa,potem je normalna ugotovitev:Slovenija je v političnem obupu in levičarske stranke(1+5) v kaosu(“kavsu”).
  V ta obup-kaos lepo prispevajo tudi posamezni deležniki(“deževniki”),ki so komu od levičarskih strank in “globoki državi” kaj dolžni.
  Kar nekaj takih tipov(tipinja) “kolovrati” in priložnostno vskoči v politično-medijsko srenjo z določeno vlogo in ciljem.Ponavadi z nalogo in ciljem koga diskriditirati(priprava na likvidacijo) ali pa z lažjo ali manipulacijo usmerjati javno mnenje preko ustreznih medijev.Glavni cilj je v bistvu zakrit,prikrit.Skriva se v družbeni širini odnosov.Ohranjanje politične klime in vedenja,češ brez tega človeka in te opcije, propade vse, tudi država( najlepši primer,je famozni primer “Kučan”.Zgodba “Kučan” se je začela delati že mnogo prej pred letom 90,prejšnjega stoletja.Pripravljalcem zgodbe je bil vzor: Tito.Seveda so se upoštevale drugačne razmere,čas in še kaj;rdeča nit pa je živa.In kaj se je zgodilo:zgodba je šla v izvajanje,v ljudeh je zaživel “mit brez Kučana nič!”,izpeljali so “javni del”,Kučan trikrat predsednik Slovenije;sedaj se izpeljuje drugi del “vpliv iz ozadja(zelo delikaten in občutljiv)” in gradi nova zgodba za novega človeka(problem je ime-veliko jih je,vendar so vsi “šibki”!).V tej politično in družbeno zmedeni državi, je vse to možno, do trenutka,ko bo volilno telo postalo resnično volilno telo.Še vedno prevladuje vzorec socialistično-samoupravnega volilnega telesa(tudi zato imamo nizko volilno udeležbo na volitvah!),ki zmore voliti,ne zmore pa odločati.Ta “klik” so vedno imeli v rokah “vodilni samoupravljalci”.Danes se to naredi prefinjeno preko režimskih medijev,preko primernih “lokalnih gurujev”…
  Nastop Slapšakove me sploh ne preseneča,gospa mora biti veliko “dolžna”,da se spušča na tak nizek nivo.Če je res dr.znanosti in profesor,si ne more in ne sme dovoliti tako nizkega nivoja in neresnic,manipulacij.Napisati več od tega ,bi bilo preveč za “tako pomebno osebo”.
  Sicer, je naša medijska scena,razen častnih izjem,tako uboga,da se ni čudit,da hitreje hira,kot se topijo “ledeniki” in segreva ozračje.Ne bojte se,propad je zagotovljen.Če pa ne,potem bomo imeli krajšo “ledeno dobo” v primerni obliki Venezuele(tip S.Koreja skoraj ni možen,ker se skoraj neda narediti takšnega samodržca iz “majhnih” levičarjev) in kaos.

  • Soave

   + + + + +

 • janko

  Vlada za vsako ceno – za preživetje rdečega zmaja! Ampak rdečemu zmaju so končno tudi pri nas, sredi dveh milijonov oslov šteti dnevi!