Vlada skupaj z RTV SLO lažno svari, da bi lahko izgon ruskih diplomatov privedel do škode pri izvozu!

Foto: Nova24TV

Levičarji iz vrst vlade Republike Slovenije in RTV Slovenija se na vse pretege trudijo prepričati javnost, da bi izgon ruskih diplomatov po vzoru drugih držav EU in po svetu lahko privedel do škode na račun izvoza. Dejanska slika pa je taka, da je Rusija šele na 9. mestu po izvozu in ne v samem vrhu, kot nas poskušajo prepričati. Prav tako pa je zanimiv podatek, da so države, ki so med našimi največjimi izvoznimi partnericami, ruske diplomate že izgnale. Slovenija je več kot očitno gosto prepredena z Rusoljubi, na čelu katerih je Karel Erjavec. 

Po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije za leto 2017 je Slovenija največ blaga izvozila v Nemčijo (kar 20,4 odstotka izvoznega blaga), Italijo (11,5 odstotka), Hrvaško (7,6 odstotka), Avstrijo (7,6 odstotka) in Francijo (5,7 odstotka). Nemčija, ki predstavlja našo najpomembnejšo trgovinsko partnerico, je izgnala štiri ruske diplomate, Italija dva, Hrvaška enega in Francija štiri diplomate.

Erjavec sam ni predlagal ukrepov za izgon
Zunanji minister Erjavec, ki opravlja tekoče posle, je pred dnevi izjavil, da sam ne bo predlagal ukrepov za izgon ruskih diplomatov, saj je po njegovo zadeva glede zastrupitve ruskega dvojnega agenta Sergeja Skripala in njegove hčerke Julije precej nejasna in bizarna. Z izsledki Britanije, da je odgovornost za zastrupitev na plečih Rusije, se sicer iz dneva v dan strinja več in več držav. 27 držav po svetu in Evropski uniji se je odločilo, da bo izgnalo ruske diplomate, Luksemburg je že odpoklical svojega veleposlanika v Rusiji, Bolgarija, Slovaška in Malta pa so sporočile, da bodo poklicale svoje veleposlanike na posvet. Predsednik stranke SD Dejan Židan pa je pred srečanjem koalicije, na katerem so razpravljali o pobudi za izgon ruskih diplomatov, opozoril, da je treba biti pri obravnavi tega vprašanja zelo previden. “Menim, da aktualna zadeva precej spominja na krizo v Iraku pred leti,” je zapisal na družabnem omrežju Twitter.

Slovenska zunanja politika se je znašla v neprijetnem položaju
Evropski poslanec Milan Zver je odziv večine držav članic EU na škandal, ki ga je povzročila Putinova diplomacija oziroma obveščevalne službe, označil kot primeren. “Slovenska zunanja politika se je ponovno znašla v neprijetnem položaju. Na nek način se izolira in se ne pridružuje koaliciji zahodnoevropskih držav, čeprav je v njej poleg Nemčije, Poljske, Francije in Španije še dvanajst drugih držav članic EU. Gre za popolnoma nerazumno politiko slovenske vlade, kar se tiče zunanje politike, namreč, Slovenija je edina od članic, ki je želela priznati Palestino.”

Milan Zver

Vsaka poteza, ki jo sprejmeta vlada in ministrstvo za zunanje zadeve pod vodstvom Erjavca, po besedah Zvera pelje Slovenijo v izolacijo v mednarodnem merilu; pri tem je spomnil na jasne besede predsednika Evropskega sveta Donalda Tuska, da so se države članice odločile za skupen solidarnosti nastop do Velike Britanije proti Rusiji na podlagi skupne diskusije. Sicer se je za solidarnost z Veliko Britanijo zavzel tudi predsednik republike Borut Pahor.

V zavezništvu nas čaka še bolj nekredibilen položaj
Po besedah nekdanjega obrambnega ministra Hojsa bo s tem naš položaj znotraj zavezništva še bolj nekredibilen, kot je sedaj. “Sedaj smo namreč imeli problem zaradi prenizkega financiranja, veliko kredibilnosti pa smo zgubili z zunanjo politiko, ki je pravzaprav ni in je proruska pod vodstvom zunanjega ministra Karla Erjavca. Gre za velik udarec za našo kredibilnost znotraj zavezništva. Glede na to, da se je zavezništvo odzvalo z izgonom dela ruske misije iz zavezništva, bo to dodatno omajalo naš ugled in zmanjšalo kredibilnost znotraj zavezništva.”

Aleš Hojs v času, ko je bil minister za obrambo. (Foto: STA)

Potem ko je vlada na včerajšnji seji sklenila na pogovor pozvati slovenskega veleposlanika v Moskvi Primoža Šeligo, je Erjavec opravil pogovore z njim. Erjavec je medtem izrazil zaskrbljenost zaradi uporabe živčnega strupa in je za STA povedal, da je zelo pomembno, da Rusija odgovori na vprašanja Velike Britanije. Dejstvo je, da Slovenija zaradi zaskrbljujočega stanja v zunanji politiki izgublja legitimnost v zvezi Nato in EU, kjer se nahajajo njene največje trgovinske partnerice, zato ni potrebno posebej poudarjati, da je ugled Slovenije znatno manjši kot tisti, ki ga je uživala leta 2008, in le vprašamo se lahko, če bo na koncu kdo za to odgovarjal ali se bo zopet vse pometlo pod preprogo, kot je to sicer v navadi pri nas.

Nina Žoher

 • dež

  Saj je vseeno kaj rečejo, pravi trenutek za pametno potezo so zamudili. Lahko bi jo preplonkali, od Avstrijcev, npr., tako pa se iz dneva v dan bolj sramotijo in dokazujejo svojo nesposobnost. Čakam na pobudo, da se sočasno z referendumom o 2. tiru postavi dodatno vprašanje ljudstvu, je za ali proti izgonu ruskih diplomatov. Da se bosta šalabajzerja Korel in Mirko lažje odločila.

 • antimur

  Edino kar nas reši, da se rešimo tega nosatega ter grkajočega rusofila in nategovalca nemočnih starčkov Erjavca in koalicijske vlade in parlamenta. V kolikor bo pa Cerar še, kljub odstopu klobasav in mešal štrene v slovenski politiki, mu jih je potrebno naložiti po njegovem krivozobju. Ta bedak se obnaša kot zamrznjeni zločinec in antislovenec Kučan, ki se neligitimno meša v politiko in želi uvesti nekakšno internacionalistično rusko-srbsko pizdarijo.

 • sprehajalec

  Gre za staro Kominternino navezo ter še prej Panslavistov. Bili so tudi vneti srbofili, nekoč in tudi danes. Ter vztrajni borci proti Vatikanu in Župniku.

  To zgoraj je psihološki profil današnjega slovenskega levičarja, ki ima žal Oblast in je Slovenijo pripeljal na rob propada. Z Rusi pa nikoli osebno niti delali niso, ampak samo gobec gonijo. To pa je tudi vse.

 • Artur

  Jožef Horvat :”Zaradi domnevne zastrupitve je našim desnim servilnim globalističnim hlapacem pod muz potrebno slediti drugim močnješim globalističnim hlapčkom in tako kot pri njih poslušno izgnati ruske diplomate, ker je gospod Tusk tako povedal” .
  Ivan Cankar : za hlapce rojeni za hlpce vzgojeni ……

  • sprehajalec

   Seveda je nepomembno, da ti nekdo v Angliji namaže kljuko vhodnih vrat z živžnim strupom….

   • Artur

    Ja in za to je takoj potrebno obtožiti dežurnega krivca za “vse zlo na tem svetu” dokaze pa zaklenit, da ja nebi prišlo na dan v čemu je štos .

    • sprehajalec

     Če ima samo ta krivec živčni strup te vrste in ga je tudi brez problema pripravljen uporabiti, potem je logično, da je prvi osumljenec? Koga bi pa ti osumil? Sosede tistih dveh, ki imajo živčni strup doma v hladilniku?

     Zahod ima od prve bitke za Ypres zelo odklonilen odnos do strupov. Še celo ko je bilo najhuje med drugo vojno, jih niso uporabili. Na Nemce mislim.

     • Artur

      False flag operation . Make problem – wait for reaction- “find”solution – Modus operandi NWO cionističnih satanistov .
      https://www.turkishnews.com/tr/content/2017/11/20/cia-files-5-confirmed-false-flag-operations-and-how-to-spot-them-in-the-future/
      http://www.newworldwar.org/prs.htm

     • sprehajalec

      Pravviš, cionisti mažejo živčni strup po kljukah stanovanj in ga izdelujejo…

     • Artur

      Pa ta zločinska banda je vsega sposobna najela je kakega svojega uporabnega goyima in stvar “rešena” krivdo pa naprtila tistemu, ki se jim še upira. “Ovce” pa v dir .

     • sprehajalec

      Fino, da si našel vzrok za vse probleme tega sveta. Cionisti….

      http://derewigejude.de/wp-content/uploads/2017/06/cropped-der-ewige-jude.jpg

     • Artur
     • sprehajalec

      Ja, 14 milijonov jih je na svetu od 7,5 milijarde. Pa imajo v rokah cel svet. Zanimivo.

      namesto, da bi občudoval njihovo sposobnost, bi se jih rad znebil ali kaj?

     • Artur

      Mater to pa je sposobnost ni kaj parazitirati na mukah človeštva eh “vsaka ti čast”
      Pa, če jih je samo nekaj tisoč izmed njih je to že dovolj glede na to, da imajo vse medijske, korporacijsko banksterske vzvode in vojno industrijski komplex na čez za izvajanje svoje imperialne NWO agende . Kdo pa misliš, da komandira deep state DC Washingtonu?

     • sprehajalec

      kdo pas komandira NLB, pa MOL? Jud Janković?

     • Artur

      Ja naši banksterski cionistični hlapčki, ki so se na naš račun zadolžili pri njih.,

     • sprehajalec

      Daj ga srat, cionist ukaže – Zadolžite se!. Pa je. Ali pa učiteljice našpona, da rabijo višje plače, pa se mora potem država zadolžiti. Ha, ha, ha…

     • Artur

      Ne ukaže ampak ustvaraja takšne pogoje preko vzvodov njihove podle agende da se Polithlapčki zaradi svoje nesposobnosti in parcijalnih pridobitniških sebičnih lopovskih interesov morajo zadolžit na škodo svojega naroda .Pri kom se zadolžuje Amerika in ostale zafurane države ? Čigave so FED kdo ima vse svetovne banksterje pod komando ? Mongolci ? A so se pri njih naši politikanti in banksterji zadolžili za 40 milijard ? A nas oni s tem držijo za “jajca?

  • črnaovca

   Jožef je kar pozabil da so taisti Anglewži s katerimi bi bil solidaren po drugi vojni vračali njegove vedoč kaj jih čaka

   • Artur

    Tu se kaže vsa moralna beda in licemerje naše politične srenje.

 • rabbit

  Oproda Erjavec rešuje svoje botre in strice, skupaj pa rešujejo Škrabca, ker če pogledate je Rusija šele na 13 mestu po blagovni menjavi še Bosna je pred njimi poleg tega pa velik procent odpade na Krko ostane samo še Riko in Škrabec, Ste opazili, da se sojenje Lovšinu v zadevi Intereuropa ne nadaljuje, zakaj, ker so prišli do imena Janez Škrabec.

 • črnaovca

  Lepo da vas skrbi mene zelo skrbi kako to da sa Avstrija ni odločila za noben ukrep, celo ponuja se za nekakšnega posrednika, se vidi da so bili nekoč monarhija in znajo ne pa kot naši novodobni kričači

 • smiljan bertolin

  zdaj pa levico skrbi izvoz, ma ne, izvoz je ahilova peta razvoja

  • tasilo

   Ahilova peta se znašla med Scilo in Karibdo, ker je v Avgijevem hlevu Kiklop zamižal na eno oko.

 • vrata

  In komu služi vsa ta protiruska propaganda?……Izgon diplomatov na osnovi kakšnih dokazov? Besed Terese May in kuštravca Johnsona?
  Če JJ ne namerava izboljšati odnosov z Putinom,…..in zaostriti retorike do NATA, EU in Merklove,……lahko kar pozabi na kar nekaj glasov!!

  • Mojca pokraculja

   Nikoli ne zaupaj Rusom! Samo mafija se brati z mafijo. Lepa popotnica za vse nas, prodati se Rusom. No pa smo spet v letu 45 in to zagovarjas.

   • vrata

    Tako kot ne moreš zaupat Rusom,……tako ne moreš niti Američanom in niti Nemcem. Rusi in Američani imajo za razliko od Nemcev vsaj predsednika, ki delata v interesu njihovih narodov,…… medtem ko Merklova skupaj z Nemčijo vleče v propad celotno Evropo!!! In JJ jo imenuje zaveznik!!!!!

    • Mojca pokraculja

     Bebo si se le razkrinkal. Bogve kera” Vrata” prefarbana!

 • Beli Medo

  Naše vladajoče klovne skrbi le to, da se kot zvesti hlapci ne bi zamerili Rusom!
  Dober izgovor zakaj nekaj ne narediti je izvoz, znano pa je da so levičarji in ekonomija zelo skregani, milo rečeno.

  • Borut Stari

   Čisto enostavno. Jebali bi se, ampak le da jim not ne gre. Edini dober izgovor je, da so v odstopu in opravlajo le tekoče posle. Tako kot večinoma nič ne naredijo. Volk sit koza cela

 • vrata

  Račune za gospodarske in politične posledice izdaje zaveznikov v #NATO in #EU bomo poslali @ZidanDejan in #KarelErjavec Pa @RTV_Slovenija in njenim vodilnim.
  ———————————————————————————————————————–
  Kakšne zaveznike ima v mislih JJ?,…..Merklovo ,…ki je preplavila Nemčijo z Arabci in Afričani?
  No,…žal je tudi JJ, skupaj z Cerarjem, Židanom, Erjavcem odpadel iz opcije za glasovanje na naslednjih volitvah!

  • Darinka Igličar

   Janša ima prav. Če nam Nemčija in Francija zaprejo gospodarsko sodelovanje propademo takoj. Poglej skom več sodelujemo potem govori.

   • vrata

    Meni je ljubši takojšnji gospodarski propad,…kot pa umiranje na obroke na Francoski in Nemški način,.,,,,,,,z uvozom Afričanov in Arabcev!

    • Darinka Igličar

     Ali misliš da Afričani in Arabci poten nebi prišli saj preplavajo Kolpo bi isto umiral na obroke . Oni nebodo umirali na obroke.

   • Vojteh Dovč

    mi minuto po plebiscitu smo že bili propadu

  • sprehajalec

   Kdo ti pa kredite daje Vrata? da se lahko paseš na Javnem? Rusi?

   • vrata

    Veliko zadovoljstva v trošenju Nemških kreditov,…..čeprav bo večji del teh kreditov porabljen za poplačilo Šamijev,…Ahmadov,….Fatim.,……………glavnico in obresti bomo pa vsi odplačevali!!

    • sprehajalec

     kaj pa lačni penzionerji, ki dobijo del penzij z nemškimi krediti? Zaradi nesposobnosti Slovenije, da sama ustvari dovolj za njih?

 • Artur

  Račune za gospodarske in politične posledice izdaje zaveznikov v #NATO in #EU bomo poslali @ZidanDejan in #KarelErjavec Pa @RTV_Slovenija in njenim vodilnim.

  Zaveznikov ? Katerih zaveznikov ? A teh ?

  Ja “bog se vas usmili” !

  A teh ? https://www.google.si/search?q=nwo+satanists&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiwp-i3wpPaAhVBmbQKHcdGCw0QsAQIJQ&biw=1344&bih=735
  https://www.henrymakow.com/2016/01/zionism-is-world-domination.html

 • sprehajalec

  To je spet nepomembno, da ti nekdo maže vhodna vrata z živčnim strupom. Povsem nepomembno, gre zopet za zaroto zahoda in vatikana.

  kako me naša politika spominja na Srbske portale in splošno vzdušje, ki vlada tam…..

 • piko8

  Klovna erjavca na volitvah odpikat, skupaj s to nesposobno ODSTOPLJENO koalicijo in jim iztaviti račun za povzročeno škodo ne vladanja!!!!!

  • mona lisa

   Točno tako.

 • BananaNjam

  Zaradi Angležev je bila nekoč Italija po 1.sv. vojni do Logatca! Zaradi Angležev smo po 1.sv.vojni izgubili Celovec in in po 2.sv. vojni Trst!

  Zaradi Rusov danes sploh živimo, ker Rusi so zlomili nacizem, ki nas je iztrebljal!

  Britanija izstopa iz EU in mi bi se morali kao solidirati z Angleži in se zameriti Rusom. Naj gredo ven in dajo Zemlji mir!

  • FORT WORTH

   Celovec In Trst smo izgubili zaradi Tita, ker je lagal, da bo yugovina demokraticna.
   Takrat ljudje niso hoteli komunizma.
   Revolucionarji so nam komunizem vsilili z vsesplosnim pobijanjem sonarodnjakov.

   • BananaNjam

    Prav Angleži so nategnili vas domobrance, da greste z vlakom v Italijo –> Jugoslavijo. Go figure!

    • FORT WORTH

     Domobrance ste vse pobili in jih ni vec.
     V Samostojni in Neodvisni Sloveniji smo OSAMOSVOJITELJI IN VI YUGOKOLABORANTI-zagovorniki morilske in roparske revolucije !!

 • dr Janez Sveti

  Sem proti izgonu ruskih diplomatov.
  Amerika dela vojne v svetu na vseh kontinentih in je konstantno z nekom v vojni. Kdo lahko dokaže, da niso ameriški ali angleški agenti zastrupili ruskega izdajalca?
  Pa dajmo pogledat komu koristi hladna vojna z Rusijo? Angliji in Ameriki seveda. Prodajali bosta orožje Evropi in Evropa bo gospodarsko trpela. Ameriki je v interesu hladna vojna, ker bo oslabila Evropo in povečala proizvodnjo orožja.
  Kdor verjame da Amerikaa širi demokracijo je bedak.

  Živela Rusija!

  DR Janez SVeti genij

  • Vojteh Dovč

   ODLIČNO

  • Artur

   Je tako.

  • Darinka Igličar

   Kaj pa delajo Rusi so angelčki ane. Ne seri .Nidolgo so bombardirali Sirijo. Isti so.

   • vrata

    Rusi so v Siriji radirali džihadiste,…..medtem ko so Američani in EU te iste podpirali in oboroževali.
    Na kateri strani smo pa mi? Tudi mi podpiramo džihadiste!!

    • Darinka Igličar

     Mi jih ne podpiramo mi smo jih sprejeli – futramo.

     • BananaNjam

      Podpiraš jih in futraš, nesnago!

     • Darinka Igličar

      Mi ne podpiramo in smo proti. Najprej treba za naše državljanme poskrbet.

     • vrata

      Dokler bomo zavezniki z Brusljem in ne V4 in/ali pa Rusijo,…..bodo imeli tujci vedno prednost pred našimi državljani!
      Žal je tako!

   • dr Janez Sveti

    Vem, da te moti, ker so Rusi pobijali tvoje islamske glavoseke, ki jih podpira USA in Izrael.
    DR Janez SVeti genij

    • Darinka Igličar

     To niso moji islamisti mislim pa da Rusi niso sveti zato podpiramo JJ in ima popolnoma prav pri izjavi.

     • dr Janez Sveti

      Kaj ima JJ z Rusijo? Povej svoje mnenje in ne jokaj. A ti morajo drugi napisat, kaj lahko misliš?
      DR Janez SVeti

  • BananaNjam

   Kot da bi to bil glas vpijočega v puščavi! Ampak jaz sem te slišal. BRAVO!

  • marker

   O ruskem genocidu nad Ukrajinci bi se tudi dalo pogovarjati….

   • dr Janez Sveti

    Kateri genocid misliš? Pred 2.svetovno vojno? To je bilo delo komunistov, ki jih je vodilk GRUZIJEC Stalin in pomagal mu je Ukrajinec, ki je rad s čevljem tolkel po govornici! Še kaj?
    DR Jamez Sveti genij

    • rrrrr

     Ja, seveda. Batjuško Nikitka je rad tolkel s čevljem po govornoci, saj so mu jih poklonili imperialisti.. Tako kot so stradajočim podanikem v sovjetskem raju imperialisti poklonili tisoče vagonov žita in zdravil.
     Z vagoni pač ni mogel tolči po govornici, še kaj?

     • dr Janez Sveti

      In kaj ima Rusija s tem? Daj malo razmisli, kaj blebetaš!
      DR janez Sveti genij

  • FORT WORTH

   Bedak si ti in to na kvadrat.
   Amerika orozja ne more prodati, ce ga posamezna drzava ne naroci.
   Trenutno je povprasevanje po orozju vecje, kot PONUDBA.
   BUTL genijalski !!!

   • dr Janez Sveti

    Iz tvojega komentarja, vsak pameten razbere, kako je s tabo.

    DR Janez SVeti genij

 • Olga_10

  Vsi na volitve! Izvolimo desnico in rusofile z enosmerno karto pošljimo v Sibirijo, srbofile pa v beograjski pašaluk!! Tu je Slovenija!

  • Cucurbita Pepo

   Mnogi desničarji so navdušeni na Putlerjem

   • Anton

    Vaš novi premije pa nad Hitlerjem.

 • Morala

  Brez dokazov!? Kje so dokazi? Solidarnost z Anglijo, kar na besedo!

 • mona lisa

  Dosti besed in zapravljanja denarja za nič. Mislim da imajo politiki za reševat pomembnejše reči v naši državi kot izgon nekih diplomatov. Reševanje gospodarstva, slabo in nevzdržno socialno stanje upokojencev po 40 letih dela, slabe plače delavcev, nezaposlenost, zdravstvo na psu in še in še bi človek lahko našteval, kar je res življenskega pomena pa se to žal politikom ne zdi. Vse gre samo navzdol.

 • Olga_10

  Od Rusov smo dobili samo zlocinski komunizem, ki nas je izključil iz razvitega demokratičnega sveta in “poplačilo” klirinškega dolga z zarustano kanto (odsluženo, zarustano rusko “ladjo”)!

  • vrata

   Ja,….tako je bilo v zgodovini,…..danes je pa žal tendenca da zahod dosti bolj promovira komunizem,…kot pa Putinova Rusija.
   Politična usmeritev Rusije iz leta 1980 je bolj podobna današnji politični usmeritvi zahoda,……in današnja Rusija je bolj podobna zahodni Evropi leta 1980!

 • tzt

  Z BiH imamo 3x večji blagovni promet kot z Rusi. Od tega 60% Krka, ostalo pa Škrabec & Prijatelji. Rusija je en navaden gnil, šalabajzerski in koruptiven trg. Poznam dobro kako se tam dela. Že več kot polovica članic EU se je odločila za izgon putinovih teroristov. Stanje danes.

  Various countries announced they were making the same move in solidarity on Monday. These are:

  US: 60 diplomats
  EU countries: France (4); Germany (4); Poland (4); Czech Republic (3); Lithuania (3); Denmark (2); Netherlands (2); Italy (2); Spain (2); Estonia (1); Croatia (1); Finland (1); Hungary (1); Latvia (1); Romania (1); Sweden (1)
  Ukraine: 13
  Canada: 4, plus the rejection of 3 further applications from Russia
  Albania: 2
  Australia: 2
  Norway: 1
  Macedonia: 1

  Iceland has also announced it is suspending high-level dialogue with Russian authorities, and its leaders will not attend the World Cup, which starts in Russia in June.

 • FORT WORTH

  Da je pa Erjavec taka podlasica pa je zame nekaj povsem novega.
  Tale butl bolj verjame Ruskim morilcem, kot pa Anglezem in ostalim zahodnoevropskim drzavam.
  Sklicuje se na NEUTRALNO ( in ne neuvrsceno ) Avstrijo, da tudi oni niso izgnali rusov, pri tem pa pozablja, da je Slovenija vpeta v zahodno zaveznistvo, kot je bila tudi ze pred 100 leti.
  Sklicuje se tudi na izvozna podjetja, ki svoje izdelke izvazajo na ruski trg, da bi utrpeli izgube.
  Ta izvoz se lahko uredi tudi preko Srbije v Rusijo…
  Zahodnjaki so bili vedno nasi prvi zavezniki.
  Rusi pa nikoli in nikdar !!
  Primerjati Slovenski izvoz v Rusijo z izvozom v Ameriko je smesno in neresno.

 • Artur

  Bravo zlovenski hlapčevski politikantski debilkoti – poguba za narod , zavezniki pa taki, da se zavednemu državljanu želodec obrača ampak . But who care for people , our arses are ready for you my allie favorites in spite of any price.
  http://www.sbperiskop.net/drustvo/world/odredi-smrti-pedofili-i-psihopati-unutar-britanskog-establismenta

 • soc

  Rusofilčki tule z vso energijo v akcijo. Bognedaj, da bi bila Slovenija del katoliške Srednje Evrope, srbsko-rusko orientirane sile bodo naredile vse za uresničitev svojih ciljev. Vse.

  In edina, ki bosta resno izgubila ob morebitnih, a malo verjetnih ruskih povračilnih sankcijah, sta Krka in Škrabec.

  • vrata

   Rusi resda niso briljantni,…ampak pod Putinom so še vedno dosti dosti boljši kot EU in NATO zavezniki katere omenja JJ.
   Če podpiraš EU in NATO,….zagovarjaš istospolne poroke, splav, LGBT agendo, ilegalne migracije……..in nenazadnje se je EU izkazala kot podpornik džihadistov v Siriji.
   Res dobri zavezniki,……. za ohranjanje katoliške Evrope!

   • soc

    Read my lips. Ali raje – preberi še enkrat napisano. EU nima več dolgega veka, Zahodna Evropa se bo sesula sama vase. Naša naravna domovina je čvrsto povezana katoliška Srednja Evropa, s Poljsko in Pribaltikom povečana Avstroogrska kot skupnost suverenih držav skupnih tradicij. Ki jo ZDA jasno podpirajo (iz čisto racionalnih vzgibov) zoper ničkolikokrat doslej dokazane velikonemške in velikoruske apetite.

    Toda Rusija in Balkan? Fuj. Dost’ mam bizantinizacije mojih rodnih krajev. Tedaj raje kot alternativna opcija moji prvi Bruselj in NATO, dokler EU še traja.

 • Tweety Bird

  Vlada skupaj z RTV SLO upravičeno svari, da bi lahko izgon ruskih diplomatov privedel do škode pri izvozu! Ameriška imperialistična politika vodi svet v 3. sv. vojno !!! Ad acta !!!

  • tohuvabohu

   Rdečkarji, marš spet v hosto!

 • FRANC3

  Na RTV govorijo samo politiki, ki niso v Rusijo ali kam drugam izvozili niti enega proizvoda (razen drek, ki so ga pustili na WC-ju v tujini).Zakaj RTV ne povabi prvih pet izvoznikov v Rusijo in naj oni povedo svoje videnje.

 • toxico

  če bodo konkretni dokazi da so rusi krivi naj ukrepajo pomoje je to bolj župa od usa in anglija

 • Artur

  Leglo satanizma, satanizma ki je uradno dovoljen , torej ni prepovedan “svoboda govora, izražanja in satanistične propagande. “Naši zavezniki” “zaščitniki kristjanov” ????!!!!! Kdo ima koga za norca ? A ste nekateri res takšne zarukane ovce ali kaj?
  https://www.google.si/search?q=Usa+satanists&sa=N&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ved=0ahUKEwiA1faH3JPaAhUNalAKHSDtCuY4ChCwBAhW&biw=1344&bih=735

 • PIA PlA

  Strup s katerim je bil dvojni vohun v Angliji zastrupljen, ima samo Rusija in nihče drug. Rusija pa trdi, da je ta strup že pred leti uničila. Zato, ker Rusi vsekakor lažejo; ali niso uničili strupa ali so ga komu dali ali pa so ga že pred uničenjem neprimerno varovali, in če vse to ne drži, so ga zastrupili. Torej laž v vsakem primeru.

  Vendar se tudi meni zdi, da zaradi tega dejanja ni potrebno izganjati ruskih veleposlanikov. Dvojni agent bi se moral zavedati, da se ga bo slej kot prej ena stran znebila.

 • Miha

  Na žalost je zmaga rusofilov na naslednjih volitvah zagotovljena.
  To bo tudi referendum o zunanji politiki.

  • Ja res je. Te volitve bodo dobesedno referendum o veliko vprašanjih glede naše prihodnosti.
   zunanja politika – rusija vs. EU
   notranja politika – nova jugoslavija vs. samostojnost
   notranja politika – migranti vs. ohranitev slo naroda
   ekonomija – planski socializem vs. prostotržni kapitalitzem
   zdravstvo – “brezplačno” nedelujoče javno zdravstvo vs. javno-zasebni sistem po vzoru zahodnih držav
   šolstvo – indoktrinacija otrok v državnih šolah vs. sprostitev zasebnih iniciativ
   sociala – UTD vs. podjetništvo & tuje investicije zagotovijo dovolj delovnih mest za 0% brezposelnosti
   obramba – razpustitev voske vs. naborniški sistem & narodna garda (glej notranja politika)

   sodstvo – šikaniranje naroda vs. enaki zakoni za vse

 • montyamp

  Angleži so pravi šoder , blesavemu morilcu titu banditu so dali 1945 oblast v roke , šele po nekaj letih pa ugotovijo prevaro banditov .
  Danes tile halbkameltrajbarji niso kaj boljši .
  To okrog tega strupa so židovska posla , propaganda za idiote , ki skuhajo svetovno vojno iz jacuzzijev .
  Židje hočejo vojno med Nemci in Rusi , da bi lahko katarski plin prodali v EU .
  Židje hočejo vojno med kristjani in muslimani .
  Zelo dobro pa je to , da se ne zavedajo kako bodo muslimani učinkovito in uspešno opravili mirovnika Hitlerja začeto delo .
  Komunisti pri nas uničujejo podjetja in državo vodijo v novo državljansko vojno , židje pa na podoben način države in pehajo svet v svetovne vojne .

 • rrrrr

  1 Vsaka resna država ob tako hudem ekscesu kot si ga je privoščil Putinov oživljeni KGB v VB, v trenutku nagoni ruske diplomate iz svojega ozemlja, ne pa da odpokliče svojega iz Moskve.Kaj smo hoteli s tem EU sporičiti?.
  2 Vsaka resna država ščiti svoje globalne ekonomske interese in ne partikularnih. V ilustracijo ; od 23 milijard blagovne menjave odpade na Rusijo 800 milijonov, od tega 41% Krka ( z registrirano filialo v Moskvi), preostanek pa na ribniški Riko. Torej nej sto milijonov !!!!!
  3 Sklep: vso diplomatsko sramoto in posmeh Severnoatlantskega združenja, katerega del je tudi Slovenija, smo tvegali le zato, da rešujemo toplovodarskega vojaka Ryana, Janeza Škrabca iz četice Kučanovih zajedalcev iz F21. Sramotno.

  4 Morala: še Indijanec nikoli ne ubije bizona zaradi enega samega zrezka !

  • Osti jarej

   ..mafijastan ni resna država

   mafijastan sploh ni država…je mafijska tvorba

 • Osti jarej

  …gospodarji mafijastana so ameri ,dhžavljan hhhhhh.pa k putinu sili….

  .. tistale angleška grdoba + ameriška globoka država,bi radi za vsako ceno,sproducirali vojno z rusijo……..pa čeprav je izid le te že vnaprej znan…..kene……še baba vanga je rekla,da bo putko svetovni voditelj…..pol se pa zalet

  …aja,nato……boli njih džoko,al nas napade hrvatija,al marsovci

 • Artur

  Borat za izgon ruskih diplomatov in za nove EU integracije s capljanjem za tistimi z najvišjo hitrostjo po možnosti kar v EU konfederaciji desni sredinci za izgon ruskih diplomatov in poslušnost do NWO globalističnih zaveznikov desna evropska struja pa za razformiranje bruseljske diktature in poudarek na povezanost suverenih evropskih narodov. Jebali ludi raznosredinski Politbutalci zbunjene Butalce.
  http://www.novi-svjetski-poredak.com/2017/12/18/marine-le-pen-novi-svjetski-poredak/

 • Osti jarej
 • Osti jarej

  ..papa pa pravi: NI PEKLA

  ..kaj pa drugega

 • Osti jarej

  ….hiko naj ghe pa kah v husijo

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
  • Artur

   Poučno pa tudi zaskrbljujoče in vredno razmisleka a indoktrinirane proNWO cionistične navijaške Butalce to ne bo streznilo

   • Osti jarej

    to še nič ni….to so najbolj ajnfoh zadeve,ki sem in tja zakurbljajo kakšno sivo celico….resnica je pa res neverjetno grozna…..pri nas se pa kregajo,kdo je bolj kriv,al tardeči,al tabeli in kdo bo še bolj nesposoben,kot cerar,da bo lahko prostovoljno po nareku,zavozil še kar je ostalo….

    • Artur

     “Z ustrežljivostjo si pridobiš prijatelje, z resnico pa sovražnike.” Publij Terencij Afer

     “Kadar se resnica pokopava, kadar se ji ne dopušča, da bi kot bilka prodrla na površino, ona ne miruje: takrat zbere svojo moč in se prebije z eksplozivno silo.” Emile Zola

     “Bolje je trpeti zaradi resnice, kot pa biti nagrajen za laž.” Leonardo da Vinci

 • Gremo izgnati tudi italijanske diplomate, saj so Italijani bili vpleteni v umor novinarja na Slovaškem.

 • Artur
 • radames

  Najbrž je skriti namen slovenskih komunistov iz Moskve uvoziti tistga nagačenga Lenina in ga na ogled postaviti v Vidmarjevi vili na Večni poti..

  • FRANC3

   Mogoče ga namerava Kontić postaviti v Titovo Velenje poleg mesarja TITO. Park že načrtuje!

 • Božobožo

  Hvala bogu da so v vladi še normalni ljudje. Desnjaki bi se prodali EU za suh kruh. Slovenija je samostojna in neodvisna država.

  • radames

   Si kaj bolan? Skušaj se zdravit. Vladna pokvarjena Milojka je zrihtala tako dolge čakalne vrste, da boš prej umrl. V taki državi si zelo samostojen in neodvisen. Do prerane smrti.

   Hvala Bogu, da smo v EU!!! Če ne bi bili, bi imeli avtokratski režim oligarhov. Državo bi popolnoma izropali. Tako nas pa vsaj malo ščiti EU.
   Če nisi njihov, bi bil zelo samostojen in neodvisen. S tako inflacijo, da bi imel milijardno plačo! A ne, kako bi bil bogat?

 • radames

  Slovenskega zunanjega ministra dr. Dimitrija Rupla prosim, da v skladu z osebnimi preferencami in interesi NATO zavezništva uredi to zadevo. Samozvanega Erjavca pa naj postavi na cesto in se naj raje ukvarja s kantami.

  • MižekFiga

   Verjamem, da bo najbolj na glas povedal, takoj po volitvah!

 • VERRZIFIKATOR

  Ljudska izpod Vršiča

  KONJ RJAVEC GORI VLEČE

  Ni vsak konj deležen sreče,
  da poganja ga stremljenje,
  po uspehu koprnenje,
  da motiv navzgor ga vleče.

  Ko določi si svoj pravec,
  ne stoji mu nič na poti,
  konj le vrhu gre naproti,
  takšne sorte je rjavec.

  Konj rjavec se odloči,
  »Če že vrha ne dosežem,
  do vršička pa, prisežem,
  ni je sile, ki me loči.«

  Tam pod vrhkom bo proslava,
  se ljudi kot Rusov trlo
  in v objekt sakralni zrlo,
  čakajoč, kdaj bo zabava.

  Tam zavoljo ujetníkov,
  ki končali so nesrečno
  in našlí svoj mir za večno,
  zbor bo ruskih konjenikov.

  In rjavca bo naloga,
  da vso stvar organizira,
  konjski pratež skomandira,
  takšna mu pripade vloga.

  Ko začne se strmi vzpon,
  glej, v sopari se poletni
  trudi, muči konj povzpetni,
  ne pomaga mu nagon.

  Je rjavček natovorjen,
  gostom nosi vso prtljago,
  komaj briše potno srago,
  ko v nosača je pretvorjen.

  Dajo mu za zgled vojaka,
  ki pripeljal bo medveda
  in v kočiji z njim seveda
  še najmanjšega rojaka.

  To, da takšnim sme nositi,
  naj rjavčku bode v čast,
  čuti naj, kaj je oblast,
  kdor ji blizu hoče biti.

  Zdaj prijezdi slavni gost
  namreč sam maršal Lavorov,
  ki rjavčku vzor je vzorov,
  vseh bremen maršal je prost.

  »Hej, rjavček, si zadihan,
  si preveč se otovoril?
  Glej, da vse boš prav postóril,
  in ne bodi zasopihan.«

  Vodke malo mu ponudi,
  ta pa konja še bolj žeja,
  trhel kakor suha veja
  se rjavec skoraj zgrudi.

  Zdaj takole moleduje:
  »Oj, Rasputin, čudodelec,
  daj moči mi, prosim, vrelec,«
  vzpon zdeluje ga vse huje.

  Ujetníkov se spominja
  izpred davnih stotih let,
  od naporov pa pregret
  ves slovanski svet preklinja.

  Tik pod vrhom naš povzpetnik
  na globoko zrak zajame
  in za hip morda dojame,
  kdo zdaj ruski je ujetnik.

  • Soave

   + + + + + + Morda ???? O, mislim, da niti morda ne .

 • Aron

  Glede na razvoj dogodkov, ko vse žrtve tega zločina dobro okrevajo in ko se v uradni teoriji zarote kažejo vedno večje razpoke in nesmisli, smo lahko Slovenci upravičeno veseli, da se naša vlada ni odločila za to neumno in škodljivo dejanje. Še vedno smo v skupini večine držav ZN, ki se niso uklonile izsiljevanju in lažnim dokazovanjem.

  • MižekFiga

   Kaj so ZN, če imajo Rusi veto v žepu ??????

 • Artur
  • Osti jarej

   .-.-zato so ga pa po satanistično “poželi”

   • Artur

    Zdaj pa žanjejo simpatije s strani naših narodno izdajalskih polit butalcev

 • Artur

  Refleksije in opozorila – slovenski podnapisi
  https://www.youtube.com/watch?v=nlew5Y9YRs8

 • hle

  Britanci zahtevajo da jim verjamemo na besedo njihove razlage pa so vedno bolj bizarne nikoli pa ne smemo pozabiti da so nas Britanci enkrat že pomagali potisnit v svetovno morijo in posledično komunizem po njej

 • Artur

  Kaj je EU? Mi pravimo SloVEN!
  https://www.youtube.com/watch?v=dzHyfigxQLo

  • MižekFiga

   Čaka te rusko državno odlikovanje in dača v Sibiriji. Milan Kučan ma te rad!

   • Artur

    J.be se meni za rusko državno odlikovanje za Putina za Milana Kučana in za vašega NWO globalističnega JJ gre se za princip .
    Če nisi sposoben argumentirano komentirat vsebino mojega prispevka je bolje, da se vzdržiš svojih bebavih pristranskih nebuloz.

    • radames

     Gre za to (ne: gre SE!), da te blokiram. Končno!
     Zbogom!

     • Artur

      Jaka muda jaz pa v jok in na prvo drevo hahahaha

     • Osti jarej

      …potem pa “pride” na portal,pa nima kaj prebrat……samo pet buhtljev kle gor janši salutira

  • Osti jarej

   …fašistična tvorba…česar ni mogel ustvariti otac,bo pa hčerka…..

 • MižekFiga

  Ta zadnja akcija slovenske komunistične koalicije proti USSSR je prava sramota za evropsko Slovenijo. Spomnite se uničenja Čečenije, zavzetje Krima, vojne akcije v Ukrajini, atomske instalacije v S. Koreji in Iranu, manipulacije z oslablenimi jedri Urana, akcije v Siriji in Afganistanu in vse je novejšega datuma, pa naštejte pošteno še marsikaj sami sebi (nam ni treba) obupnega militarističnega obnašanja Kučanovih najljubših svetovnih prijateljev. Res ste podporniki komunistov svetovna sramota za Slovenijo in Slovence!

 • xtc

  Jasno je ,da Rusija ni nobena pomembna Slovenska izvozna partnerica.
  Dejansko je Rusija za večino SLO industrije nezanimiv trg,saj v elitnem razredu brandov nimamo-tj. tam kjer kupuje kradljiva komunistična putinova mafija,za srednji sloj smo z izdelki predragi ,v nizkem sloju pa je koonkurenca taka,da lahko delamo zastonj pa smo predragi.
  Zelo podobno je z vsemi industrijskimi panogami.
  Seveda je razlog kruljenja moskovskih izdajalskih hlapcev drugje,kako bi jim Putin pomsgal preživeti na oblasti in pomagal preko oligarhov ,da bi obdržali banke ,Mercatorje,Telekome v rokah in se ognili privatizaciji,ki jih tišči na odpad zgodovine.
  Vendar je težava drugje,četudi bodo Rusi lahko kaj kupili-Telekoma ne bodo nikoli mogli zaradi EU in Nata,pa bodo oligarhi morali poslovati po EU politiki in v svojo korist-torej bodo SLO levake kmalu odslovili ali prisiljeni odsloviti.
  Jasno pa je ,da je komunistično mafijska Putin -Kučanobva naveza pomembna za kriminalne rabote kučanove druščine,ki ji EU vse bolj striže peruti in moč,tudi lažno zavajanje javnosti,da bo Putin podprl levake v boju z Zaahodom je debilno Zahod bo SLO levake zmlel v trenutku ko mu bo ustrezalo in to ni več
  daleč in Putin jim ne more nič pomagati ,ker smo obkoljeni.
  Bodo pa zahodni Zavezniki pridno začeli stiskati Slovenijo z financami,nižjimi cenami izvoza,odpovedmi poslov,oteženim najemanjem kreditov,nižjo boniteto itd-skratka Levaki izgubljajo bitko-tudi dobljene naslednje volitve jih ne rešijo poraza in izgube oblasti in moči.

  • hle

   Dejstvo je da Rusi kupujejo končne produkte in ne polizdelkov ki predstavljajo večino našega izvoza v prve tri države zgoraj in ko denimo Audi proda avto v Rusijo z tem proda tudi cel kup v Sloveniji narejenih delov tako da je vse povezano

   • xtc

    In kaj želiš povedati?
    To da si butl.
    Rus ne ve za Audi podizvajalce-trol.

    • hle

     A sem mogoče to izjavil povedal sem le da del našega izvoza v Nemčijo konča tudi v Rusiji da stvari niso tako enostavne kot jih ti dojemaš

     • xtc

      Precej bolj kot misliš ,a misliš ,da Rus kupi Audija zaradi dobrih odnosov?
      Če misliš tako potem si hudo neumen.

     • hle

      Če Rusi ne bodo kupovali Audijev bodo tudi Slovenci izvozili manj sestavnih delov v Nemčijo a je to tako težko za razumet

 • Vince Blake

  Jaz sem še zmeraj mnenja, da se je nabolje ne mešati v to. Kadar se veliki fantje stepejo, lahko kakšna klofuta prileti tudi do malega smrkavca, ki se jim slučajno mota pod nogami.
  Plus tega…tega strupa nimajo samo Rusi
  Plus tega…Putin ni tako neumen, da bi se malo pred volitvami šel takšne igrice
  Plus tega…Angležem verjamem toliko kot tem našim neokomunistom in progresivcem. Se pravi nič.
  Plus tega…Spor med Rusijo in Zahodom močno odgovarja globalistom in tvorcem NWO in ne vem zakaj bi jim mi morali držati štango.
  Plus tega….tudi če (kar ne verjamem) so bili Rusi, saj so zastrupili svojega. Če bodo pa kakšnega našega zastrupili, potem pa ima, da naš Sinji Galeb vpluje v Črno Morje in jim razbije tisto famozno Črnomorsko floto….če ne bo slučajno že kje pri Krku potonil.

 • Osti jarej

  ..

 • Osti jarej

 • Osti jarej

 • kokobily

  Kaksen je to kreten…
  ” Erjavec je medtem izrazil zaskrbljenost zaradi uporabe živčnega strupa in je za STA povedal, da je zelo pomembno, da Rusija odgovori na vprašanja Velike Britanije”
  Saj JE odgovorila : “Kdo vas jebe..”
  V sred Evrope nekdo napade z zivcnim strupom…Vseeno koga in zakaj. Dejstvo je, da je ta tip strupa razvila in poseduje Rusija. V naselju, v mestu, neoziraje se na to, da bosta “tarci” strup raznesla v svoje okolje (kar se je tudi zgodilo).
  Kako oceniti neko dejanje kot teroristicno, ce ne prav tako, kot se je tukaj zgodilo..
  Pa ni bil neki zblojeni mohamedanec, bila je DRZAVA, na ozemlju druge drzave…
  Ni bila krogla namerjene v glavo “sovraznega” posameznika (samo po sebi-grozotno).
  Ni bil zastrupljeni aspirincek. Bil je ZIVCNI STRUP – vojno sredstvo mnozicnega unicenja.
  Najmanj, kaj Rusi imajo pojasniti je, kako in kdo jim je tega hudica zmaknul (ce je res bilo tako)..
  Erjavca pa do tedaj v centrifugo tistega nahodnikupralnegastroja !!!

 • AlternativaZaSlovenijo

  Ampak z dokazi pa VB skopari. Ne vem zakaj

  • stajerc5

   Skopari? Kaj je pa sedaj to za ena zival? Je to po ruski, srpski ali bugarski?
   Putka se je in se se vedno skriva za odgovorom, kaj se je zgodilo. Radbibilcar ima velike Probleme z bivsim KGB-jom, kjer je bil sam dolgo sef! Dogajajo se stvari, ki jih nima vec pod kontrolo in to je razlog njegove tisine zadnjih deset dni! Probleme ima, vecje kot si mislite!!!!

 • Artur
 • Wizeman

  Evo, vidite, pa ste se razkrili. Točno zato vas ne bomo volili. Slovenijo bi zaigrali v enem mandatu.
  Rusija je naš edini preostali zaveznik, če nam je to všeč ali ne. Ne rabijo oni nas, rabimo pa (krvavo) mi njih. Dajmo se še tega otrest…..

  • Grenze

   Ti si nori bik

  • xtc

   A so ti pomirjevala in ludačku košulju pozabil dat?

  • Roman

   Dokler nas bodo rabili!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!