Vlada vas je že četrtič letos zadolžila, naslednja zadolžitev že čez mesec dni

Finančni minister Andrej Bertoncelj (Foto: STA)

Vlada je v torek prodala za 145 milijonov evrov zakladnih menic. Gre za tri-, šest- in dvanajstmesečne zakladne menice, vse z negativno letno obrestno mero. Država jih bo izdala v četrtek, gre pa za četrto zadolžitev letos. Naslednja je predvidena že čez mesec dni.

Na avkciji trimesečnih zakladnih menic je bilo podanih za 40 tisoč lotov ponudb in ministrstvo za finance je sprejelo vse v skupni vrednosti 40 milijonov evrov. Obveznosti iz menic, pri katerih je nominalna letna obrestna mera določena v višini minus 0,38 odstotka, bodo dospele 14. avgusta.

Od 70 tisoč lotov ponudb, podanih na avkciji šestmesečnih zakladnih menic, je ministrstvo za finance sprejelo za 55 tisoč lotov ponudb v skupni vrednosti 55 milijonov evrov. Obveznosti iz menic, pri katerih je nominalna letna obrestna mera določena v višini minus 0,37 odstotka, bodo dospele 14. novembra. Na avkciji dvanajstmesečnih zakladnih menic pa je ministrstvo od 115 tisoč lotov podanih ponudb sprejelo 50 tisoč lotov ponudb v skupni vrednosti 50 milijonov evrov. Nominalna letna obrestna mera znaša minus 0,37 odstotka, njihova dospelost pa je določena 14. maja 2020.

Torkova dražba je bila četrta načrtovana kratkoročna zadolžitev v tem letu, naslednja je predvidena čez mesec dni. Slovenija bo letos za odplačilo dolga predvidoma namenila 785 milijonov evrov. Ta številka se je še pred petimi leti gibala nad milijardo evrov, za znižanje pa je zaslužno prestrukturiranje javnega dolga, ki ga je v tem času izvajal direktorat za zakladništvo, ki deluje v sklopu ministrstva za finance, poroča STA.

Javni dolg se niža zaradi gospodarske rasti in ne vladnih ukrepov nižanja porabe
Slovenija je sicer v obdobju od leta 2015 do leta 2018 javni dolg znižala za 12,5 odstotne točke BDP, kar je najhitreje med vsemi članicami evroobmočja. Po zadnjih izračunih statističnega urada ga je bilo konec lanskega decembra za 32,23 milijarde evrov oziroma 70,1 odstotka BDP. Do konca leta 2019 naj bi se zmanjšal na 31,91 milijarde evrov oziroma 65,4 odstotka BDP, do leta 2022 pa na približno 55 odstotkov BDP, napovedujejo na finančnem ministrstvu.

C. Š.

 • MEFISTO MODRI

  Mar ni bila predvidena tri miljardna zadolžitev slovenske države v letu 1919?

  • xtc

   Tisto je bilo redno prezapufavanje to je izredno-počakaj ,da malce stisne kriza pa boš videl ves efekt.

 • mginko

  800.000 nevolilcev je izbrala tako pot komunizma v ukradeni državi. Danes ti nevolilci NE JAMRAJTE.
  Serpentinšek in kučan mata vas rada.

  • karlina

   Ne, volilci smo zmagali in volili za Janšo, pa so nas levičarji in potomci komunistov, udbašev -PREVARALI !!!!

   • Slovenec

    Kriva je neudelezba na volitvah in tudi neustrezen volilni sistem.

    • francelj3

     Zaradi proporcionalnega volilnega sistema smo edini narod v Evropi, ki nima volilne pravice.

 • xtc

  Ponavlja se stera praksa leviarskih vlad vse iz SFRJ ven,ko bo malce pritisnila kriza pa razsip financ.

  • karlina

   TOČNO TAKO !!!!! Pa saj imamo na oblasti radikalno-totalitarno levo vlado .

  • Slovenec

   Tako je.

  • Janka Kranjka

   Resnično vse kaže, da nas peljejo na “venezuelsko pot”.

 • Olga101

  Kaj znajo?!!! Krasti, pufati Slovenijo, odirati davkoplacevalce in dražiti bencin! Kam spadajo? Za rešetke!

  • karlina

   TOČNO TAKO, najbolj občutimo na svoji kozi drugorazredni drzavljani, migrantska golazen pa zre najboljšo bio hrano, o kateri lahko večina nas samo sanja. SRAMOTA , SRAMOTA, SRAMOTA !!!!!
   Koliko časa bomo še to prenašali, saj drvimo proti drugi Venezueli , od Grčije smo slabši ze dolgo časa.

  • Slovenec

   Ali jim je treba paziti, kaj delajo, če jih ljudje nočejo in ne zmorejo kaznovati
   na volitvah z brco v zadnjo plat?

  • učko

   Spadajo pa v Echmannovo peč in to živi !!!!

 • Common Sense

  To je sedaj, ko ni krize. Pocakjte kaj bo cez nekaj let. Pa si ne zelim tega a zdi se, da bo repriza Krizanica.

  • stajerc5

   Dolgega cakanja ne bo, ker se na obzorju ze vidijo prvi crni oblaki .

   • karlina

    TOČNO TAKO, POTAPLJAMO SE HITREJE, KOT TITANIK !!!!

 • Antonius

  Z Bajukom smo ob 21 procentni zadolženosti dobili evro, s Pahorjevim Križaničem smo pa zašli na vrtiljak zadolževanja, za nizke obresti pa po Serpentinšku vsak dan dobimo še šerijatarje. Plačujemo jih seveda pa z istimi evri, ki nam jih je uspel zrihtati evropski finančni minister leta, dr. Andrej Bajukovimi.

 • Franjo Trojner

  Skoraj vsem nekdanjim komunističnim državam v Evropi je uspela demokratizacija in so se hitro postavili ob bok evropskim in svetovnim razvitim in blagostanja polnim demokratičnim državam/družbam, nam v Sloveniji žal uspelo ni.
  Slovenci smo narod zaspancev, kI jih je vedno bilo potrebno spodbujati k nacionalni zavesti.
  To, da nam je kljub odkritem nasprotovanju, izdajstvu in sabotažah naših ljudi zvestih komunističnim gazdam na Balkanu uspelo poraziti, izgoniti ponižano tujo agresorsko vojsko JLA, ki so jo gazde iz Balkana poslale, da nam prepreči osamosvojitev in za povrh še postaviti prvo samostojno državo vsega SLOVENSKEGA roda, JE RES PRAVI ČUDEŽ!
  Za ta čudež je zaslužna peščica domoljubov, ki smo jim takrat in jim še danes pravimo OSAMOSVOJITELJI in ne silom prilike sestopljeni zagrizeni komunisti, kot nekateri lažno prikazujejo danes.
  Danes imamo po zaslugi osamosvojiteljev in prebujene nacionalne zavesti lastno državo, svoje SLOVENSKE državne simbole, svojo SLOVENSKO himno in USTAVO, kar pa je premalo, da bi lahko postali moderna in zares pravna in demokratična država, družba. Neizvedba lustracije, je vsem nelustrirancem, ki so lustracijo tudi zminirali, omogočila, da še danes delujejo iz položaja moči in tako, kot pred letom 1991 še danes suvereno držijo vajeti oblasti v svojih plenilskih krempljih. Samo preoblečena v plašč demokracije a še vedno plenilska komunistična oblast tudi po letu 1991 ni dopustila vladavine prava, zato tudi mlada demokracija nikoli ni imela prave, stvarne možnosti za uspeh (razcvet), kar se je hitro odrazilo v propadli tranziciji in oblastni rehalibitaciji bivšega totalitarnega komunističnega režima, ter njegovih vidnih predstavnikov. Kar je razlog, da še danes v Sloveniji poteka BRUTALEN BOJ ZA OBLAST/DENAR znotraj dveh frakcij politične levice ( stare levice, ki izhaja iz ZKJ in nove Marxove mlade ZL) , hkrati pa poteka še ideoliški boj med politično levico in demokratičnimi silami v državi. Kar je razlog, da zamujamo z prav vsemi nujno potrebnimi reformani in tako se iz leta v leto slabi že tako ne rožnat gospodarski razvoj, slabša se gmotni položaj večini državljanom in krni ugled mladi državi. Pri tem brutalnem boju za oblast in s tem denar, nam mlada z MARXISTIČNO/socialistično ideologijo nabildana ekstremna politična levica javno grozi z novo SOCIALISTIČNO REVOLUCIJO, pa se še od stare SLOVENSKI narod ni čisto opomogel.
  Za naš SLOVENSKI rod usodno leto 1941 nam je prineslo strahote druge svetovne vojne, nemško in italijansko okupacijo, pa tudi revolucijo in s tem bratomorno vojno. Revolucija pa nam je prinesla izvensodne poboje aprila in maja leta 1945, množična morišča, socializem, samoupravljanje itd. Ni pa revolucija SLOVENSKEMU RODU prinesla lastne države, NE pravne države, NE demokracije, NE spoštovanje človekovih pravic in svoboščin, NE miroljubnega sožitja, NE enakopravnosti in tudi obljubljenega standarda NE. Tako, kot v kraljevini SHS smo bili SLOVENCI znotraj totalitarne YU samo balkanska provinca, o vsem se je odločalo v Beogradu, kamor je šel tudi ves SLOVENSKI denar, o čemer pričajo premnogi ohranjeni dokumeti. Takratna socialistična oblast je grobo obračunavala z razrednimi sovražniki: z RKC, z verniki, z kmeti, z trgovci, z izobraženci, skratka z vsemi, ki jem je bila komunistična ideologija tuja, morali so se umakniti ali pa so jih zlomili. Sedaj pa mi Vi povejte, v čem se je povojna socialistična oblast/ideologija tako zelo razlikuje od nacistične? Socialistična povojna delovna taborišča, zapori, celice, brutalni izvensodni poboji niso nič manj grozni od zloglasnih gestapovskih pobojev, mučilnic, zaporov in metod. Kako je mogoče, da pri določem številu državljanov še danes tako zelo opevana SOCIALISTIČNA REVOLUCIJA dopustila takšne grozote??
  Komunisti/socialisti v EX YU so vedno živeli na veliki nogi, se valjali v zaplenjenem bogatsvu, narod pa je stradal in so mu AMERIČANI ter BRITANCI metali UNRA pakete in pošiljali žito, da narod ni crkno od lakote. Kasneje so komunisti na oblasti udobno živeli na račun delavcev in kmetov, ki so vedno živeli skromno. Torej tudi socialistična revolucija, oblast ni dala, dajala vsem enako, kot so prej vsem na ves glas obljubljali! Zase in svoje so si komunisti na oblasti vedno odrezali navečji kos kruha, narod pa je dobil tisto kar je ostalo, DROBTINICE. Sam razumem, da je svet tako postavljen, da imajo eni več, drugi pa manj in tega tudi socialistična revolucija NI SPREMENILA, NE pri nas, NE po socialističnih državah po svetu ( dokaz moji trditvi je Venezuela še dandanes)! ZAKAJ TOREJ bi morali SLOVENCI verjeti novodobnim mladim agresivnim socialistom tipa mali Che Gueara iz ekstremno leve stranke ZL in drugim socialistom že dolga leta na oblasti, ki se voziji v pregrešno dragih Mercedesih, da bo njihova nova socialistična revolucija, nov socialističen svetovni red za nas navadne državljane pomenil kaj dobrega, kaj pozitivnega ??? Že ves čas tudi naše samostojne države vodi naše vlade s to ali ono ukano politična levica/socialisti, pa so naše plače in penzije še vedno mizerne, še vedno so državljanom kršene človekove pravice in svoboščine, še vedno se izigrava vladavino prava, naša demokracija je še vedno šibka itd.! Rezultat vašega vladanja prej v ex YU je, da je bila Slovenija balkanska kolonija, danes pa je zaradi vaše sluzaste politike vedno bolj samo evropska kolonija. Zakaj torej si levičarji še vedno lastite pravico do vladanja, saj pravica do vladanja v demokraciji ni dedna!
  Na koncu koncev naj vrag odnese vašo levo ideologijo, socialistično revolucijo, rodeče sindikate, raznorazne komisije, delavske svete, socialno zakonodajo itd., ker če bi to vse človeštvo imelo pred 1000 leti, danes ne bi imeli NE PIRAMID, NE AMFITEATROV, NE BAZILIK IN TUDI VERSAILLILESIA NE! To stvarmo dejstvo levičarji ne morete izpodbiti, pa če se še tako napihujete.

  • maksimalno

   Podpišem,

 • skorpijon93

  aHAHAHA Češki javni dolg pa znaša 32,7 % BDP in je eden nižjih v evropski uniji , srečno Slovenija, pamet v roke

 • karlina

  BARABE, no, saj vsak dan vidimo in dozivljamo podrazitve-vse storitve so se absolutno enormno podrazile, tudi hrana , skratka, drugorazredni drzavljani, ki smo zaposleni v gospodarstvu in predvsem upokojenci, ze dihamo na škrge, Bog se nas usmili, pa je šele polovica meseca maja. Takoj, ko je Serpentinšek, v vlogi Šarca, povečal plače v javni in drzavni upravi, se je vse v drzavi začelo draziti.

 • totex39

  Oni še vedno pravijo, da se to zadolžujejo zaradi Janše, ki je vladal od 2004 do 2008.
  Bomo videli kako dolgo jim bo ta kraja uspevala.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TU
  INFO S SEJE
  DZ
  PARLAMENTARNEGA ODBORA – ZA NOTRANJE ZADEVE.
  VODJA
  TEGA ODBORA . CENJENI GOSPOD – ZVONE ČERNAČ je dejal:
  “pred
  KRATKIM SO
  AFROISLAM MIGRANTI ODPRLI NOVO MIGRANTSKO POT – preko H A L O Z !
  Toliko
  v vednost tistim aktivnim na tem OK E-PORTALU NOVE24TV,
  KI
  SO DOMA NA OBMOČJU – H A L O Z . PTUJA !
  Zna
  se zgoditi, da jim bodo V KRATKEM – AFROISLAM MIGRANTI – ZAČELI DVIGOVATI ROLETE
  NA
  NA OKNIH NJIH VIKENDOV, STANOVANJ,
  da
  bi videli – ALI SO DOMA – ALI JIH – NI – DOMA !? L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  PRENOS
  SEJE NA TV 3 ŠE TRAJA.

 • branči

  je treba dobiti denar za regres v JS!

  • maksimalno

   Branči, vam pa močno brenči v glavi, se mi zdi.

 • Darth Vader

  Nemčija je izvozna velesila, ki ustvarja ogromen trgovinski presežek oziroma surplus. Njene trgovinske partnerice na drugi strani, pa imajo ogromne trgovinske in proračunske deficite, še posebej velja to za Portugalsko, Italijo, Irsko, Grčijo in Španijo torej za PIIGS države. Najbrž boste šokirani, ko boste prebrali, da je nemški izvoz v višini $ 1.400.000.000.000 približno enak tistemu iz Kitajske. Kitajska podpira prebivalstvo osupljivih 1.3 milijarde ljudi, medtem, ko je v Nemčiji majhno 82 milijonsko prebivalstvo. To je
  približno 6% celotnega prebivalstva Kitajske…impresivno. Skupaj sta te dve državi največji izvoznici, ZDA je na tretjem mestu. Verjetno se sprašujete, kako je tem ljudem, ki pijejo pivo in jedo klobase z zabeljenim zeljem to uspelo?
  Da bi odgovorili na to vprašanje je potrebno najprej pogledati nekaj manj srečnih članic, ki se kuhajo v
  teflon-loncu Eurocone. Verjetno jih znate našteti, saj vse vodijo ogromne trgovinske in proračunske deficite. Vsako posebej ni potrebno opisovati in analizirati, saj so vse v enako slabem položaju. Od teh rizičnih držav, si bomo izbrali naše neposredne sosede – Italijo, ker le komu niso pri srcu ti ognjeviti ljudje, ki krilijo po zraku z rokami in se vozijo na vespah? In, ki v svojih knjigah vodijo $ 55.000.000.000 velik trgovinski deficit in proračunski deficit v višini približno $120.000.000.000. Njihov celotni javni dolg je osupljivih 116% BDP in raste. več: https://ambasador21.wordpress.com/2019/01/29/bail-out-drzav-clanic-evropska-disunija/

  Neravnovesja so ogromna in še vedno rastejo

  Ta neravnovesja rastejo zaradi prisilnega

  jopiča, ki se mu reče enotni monetarni režim, kar je do sedaj pomenilo,

  da, ko so se pritiski nabrali, jih ni bilo mogoče sprostiti, bodisi z

  bankroti ali pa restrukturiranjem in/ali pa z prilagajanjem cene valute.

  Kot EU sama, in to je precej ironično, naj bi Euro naredil celoten

  proces trgovanja bolj učinkovit. In v veliko pogledih je to tudi storil.

  Danes lahko potujete preko meje, brez da bi menjali valute, hitro in z

  lahkoto lahko ovrednotite razlike v cenah v stroških proizvodov po celi

  Euroconi, a pod vsem tem so se nabirali in se kuhajo ogromni strukturni

  problemi. Razlike v načinu delovanja držav članic so omogočile, da so se

  neučuinkovitosti nabrale. Vzemimo naprimer Nemčijo, kjer so proizvodni

  stroški precej natančno obvladovani, hkrati pa je zrastel izvoz. Temu

  nismo bili priča v državah članicah. Ker Nemčija ohranja nizke

  proizvodne stroške, so postali veliko bolj učinkoviti, kot njeni sosedje

  v Euroconi, sosedje, ki mimogrede, predstavljajo tudi največje izvozno

  tržišče – saj gre 2/3 izvoza Nemčije v države članice Eurocone. Tako je

  Nemčija efektivno ustvarila devaluacijo svojih lastnih proizvodnih

  stroškov z zagotovitvijo strukturne prednosti. Ni čudno, da je nemški

  izvoz tako močno zrasel v EU in ni čudno, da Nemčija vodi EU in

  zadovoljno komandira vse te države članice, ki so za Nemčijo na ravni

  kmetij. Da Vam damo malce perspektive, med letom 2000 in 2009 je so

  stroški na posamezno delovno enoto, ki je potrebna za proizvodnjo

  nemških dobrin zrasli za 5.8%. Ekvivalent v Italii, Irski, Španiji in

  Grčiji je zrasel za 30%. To je 500% razlika. In ker so vsi ti reveži

  obtičali v istem monetarnem sistemu, mehanizem, ki so ga v takšnih

  primerih uporabljale Italija, Irska, Španija, Portugalska in Grčija (ter

  pravzaprav vsaka druga država, ki se sooča s podobnimi težavami) v

  “starih dobrih dneh” ni več na voljo. Tako pritiski naraščajo…prav tako

  pa dolg.

  A stvari se še poslabšajo

  Druga zlobna stvar pri državah članicah,

  ki vse “uživajo” v istem monetarnem sistemu je, da so vsi zavezani

  določenim omejitvam. Države članice so lahko uporabile moč Eura (in

  neverjetno nizkih obrestnih mer – hvala Draghi), da so lahko povečale

  svoje izposojanje.

  Primer

  Predstavljajte si za minutko, da ste

  italjan. Prestavljajte kanal, da vidite, kako je igral Juventus ali pa

  AC Milan konec tedna, govorite glasno z vašimi rokami, skoraj polijte

  espresso, da dobite občutek. Še bolje, predstavljajte si, da ste

  italjanski politik, ki se sooča z uganko padajoče gospodarske rasti,

  naraščajoče nezaposlenosti in pozivi po ukrepanju. Kaj bi storili? Lahko

  Vam povem, kaj bi storili. Malce bi besneli, krili malo z rokami po

  zraku, nato pa bi se spravili izposojati denar, kot da je Vaše življenje

  odvisno od tega. Vse omejitve, ki ki so bile tam pred Vami in preden so

  bili Vaši italjanski sodržavljani del te zadeve, ki se imenuje euro,

  omejitve, kot naprimer trg, ki bi se vam smejal v obraz, če bi sploh

  kdaj predlagali izposojanje denarja iz trga po absurdno nizkih obrestnih

  merah, so čudežno izginile.

  • Common Sense

   Ravnokar si orisal veliki pok EU-ja. Hoces reci, da bodo Nemci glavni krivci? Ali kdo drug? Kdo?

   • Darth Vader

    globalisti, združeni v kriminalnem/ilegalnem političnem konglomeratu imenovanem evropska unija…..ter sistemski socializem, ki ga poizkušajo ponovno uvesti preko EU…..in ker je strukturno zavožena tvorba bo tudi temu primerno propadla zadeva…..

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1X
  ŠALA

  Šaljivo vprašanje :
  “tu na tem OK e-portalu NOVE24TV se nam pogosto očita t.i. “DOMOBRANSTVO”
  tudi na žaljiv način.
  ZNANO JE, DA “ŽAL (nisem ga volil)” PREMIER Marjan Š. – gradi – visoko OGRAJO
  OKROG SVOJEGA
  DOMA
  ZAGOTOVO Z NAMENOM – B R A N I T I – SVOJ DOM ! Pred nepovabljenimi.
  Kar je lepo od njega.
  Ali
  torej – spada – v kategorijo – “BRANITELJEV DOMOV”,
  KI
  SE NAM JO
  – BREZ SMISLA
  – OČITA NAM – SLOVENSKIM “POMLADNIKOM”.
  Branjenje lastnega doma
  je lepa, normalna navada – po celem sveru. To vemo vsi. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • samotoje

  Ti bi moral imeti nick Podpovprečen državljan. Nakladanje v prazno.

  • Povprečen Državljan

   To so dejstva, ne nakladanje.V IUV je pripeljal angleža Grega, ki je za vec kot 20.000 eur mesečno pocuzal še zadnje kapljice.Pozanimaj se, če mi ne verjameš…

   • samotoje

    Marsikaj vem, zato pa pravim, da mlatiš prazno slamo.

 • Janez Kepic-Kern

  LMŠ VLADA ?
  ZELO NERESNO “ŠČITI” – JUŽNO MEJO. Se zdi.
  Jaz sem letnik 1952
  in sem bil , moral biti – še v t.i. JLA.
  PRI
  T.I.
  GORSKI PEŠADIJI OZ. ALPINCIH – V TOLMINU.
  Ni
  mi čisto jasno,
  zakaj
  se te ex KP, ZK STRANČICE – SPRENEVEDAJO.
  V
  ČASU EX SFRJ – JE MEJE – STRAŽILA – VOJSKA, JLA – seveda – JLA GRANIČARJI.
  CCA
  3 MESECE SEM BIL PRI NJIH: karavle so bile, patrulje itd.
  Vse
  S PRAVO OBOROŽITVIJO, S PRAVIM STRELIVOM.
  Nihče pameten- ni – RINIL ČEZ MEJO.
  JLA GRANIČARJI
  BI GA USTRELILI – KOT ZAJCA !
  Torej!
  R. SLOVENIJA – VOJSKO – SV – NA OGROŽENE MEJE ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • RATATA

   Jaz sem imel puško na “gotovs”!

   • Janez Kepic-Kern

    JA, SEVEDA – “NA GOTOVS”.
    TO
    KAR SMO POSLUŠALI
    OD
    EX KP, ZK, LMŠ ITD. LJUDI – DANES
    NA
    TEJ SEJI – ODBORA ZA NOTRANJE ZADEVE – JE BILA – “REVŠČINA”
    OK
    PREDLOG – SDS-JA – SO ZAVRNILI !

    DOPOVEJ
    TI
    KAJ – TEM “ZBLOJENCEM” IZ
    EX
    KP, ZK STRANČIC – LMŠ, SD, LEVICA, DESUS, SMC, SAB, SNS, NSI ITD.
    “JA – KAJ !
    IZID DANAŠNJE SEJE – ODBORA ZA NOTRANJE ZADEVE
    – JE BIL
    – “BEDEN” – 7 proti, 5 glasov “Z A” – OK PREDLOGE – SDS-JA.

    ŠALA
    Kakšni
    “zblojenci” – so ti “glasovalčki- poslančki” iz LMŠ, SMC ITD.
    JANI M. – je dobil novo “PARTIZANSKO IME”
    Slišati je bilo:
    “NAJBOLJ PRAZNE OMARE IMAJO – NAJBOLJ – ODPRTA VRATA”
    JE
    RES – OBUP: kakšni ljudje – nas samo – zastopajo ?!

    KONEC ŠALE

    Vsem “naslednikom” ex KP, ZK !
    Kaj
    se greste – “HUMANITARCE”?!
    Na shodu v ČRNOMLJU –
    JE
    BILO – JASNO SLIŠATI

    SKANDIRANJE: ” VOJSKO NA MEJE , VOJSKO NA MEJE !”

    NE VEM-O,
    KAJ SE V SEDANJI SITUACIJI
    – S TOLIKO ILEGALNIMI PREHODI MEJE NAŠE R. SLOVENIJE
    S
    STRANI AFROISLAM MIGRANTOV

    – TAKO KOMPLICIRA !
    Se
    spreneveda:
    TITO YU JE IMELA – NA SVOJIH MEJAH – VOJSKO, T.I. JLA ! Dejstvo.
    ALI KDO VE – KDAJ BO KONEC
    TE VPRAŠLJIVE LMŠ “VLADE”?
    LMŠ VLADA ?
    ZELO NERESNO “ŠČITI” – JUŽNO MEJO. Se zdi.
    Jaz sem letnik 1952
    in sem bil , moral biti – še v t.i. JLA.
    PRI
    T.I.
    GORSKI PEŠADIJI OZ. ALPINCIH – V TOLMINU.
    Ni
    mi čisto jasno,
    zakaj
    se te ex KP, ZK STRANČICE – SPRENEVEDAJO.
    V
    ČASU EX SFRJ – JE MEJE – STRAŽILA – VOJSKA, JLA – seveda – JLA GRANIČARJI.
    CCA
    3 MESECE SEM BIL PRI NJIH: karavle so bile, patrulje itd.
    Vse
    S PRAVO OBOROŽITVIJO, S PRAVIM STRELIVOM.
    Nihče pameten- ni – RINIL ČEZ MEJO.
    JLA GRANIČARJI
    BI GA USTRELILI – KOT ZAJCA !
    Torej!
    R. SLOVENIJA – VOJSKO – SV – NA OGROŽENE MEJE ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • RATATA

  Preko 38 miljard evrotov smo že dolžni in dolg se povečuje 53 eurov na sekundo po rihtarjevi lestvici!!

 • Jan Kovalski

  Po zadnjih izračunih statističnega urada ga je bilo konec lanskega decembra za 32,23 milijarde evrov oziroma 70,1 odstotka BDP.”
  ====================
  Tule, sklicujejo se na vladne podatke držav, je naš javni dolg že višji od 38 milijard, in v razmerju do BDP že 89.01%. To so pa so skoraj že 4 letni proračuni, poenostavljeno povedano: pojedli smo že za 4 leta naprej.

  https://commodity.com/debt-clock/slovenia/

 • Jan Kovalski

  Koliko IUV gre v 5 milijard, ki so jih vaši levi tovariši ukradli iz bank?

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TU.
  Situacija z južno mejo – POSTAJA – RES ZASKRBLJUJOČA !
  BRAVO – OK STRANKA – SDS.
  – odlična gospoda ČERNAČ in GRIMS.!
  IN
  – VRLI ŽUPAN ROJC
  IN
  GOSPA IZ BELE KRAJINE !
  Ostali – zlasti
  tisti poslanec – LMŠ – njegovega priimka se mi ne zdi vredno zapomniti,
  pa
  SMC – Jani. M – PA SO IZPADLI – “STRAHOVITO REVNO”.
  Mene in verjetno še mnoge
  so
  SPRAVILI
  V SKRAJNO – SLABO VOLJO.
  Prespimo – to revščino od LMŠ, SMC, LEVICE, SD ITD. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Andrej

  A ni to super? Bravo vlada. Me pa vseeno zanima, kdaj in kako bomo vrnili 32 MRD €. Če prav razumem ta članek je treba samo gospodarsko rast povečati in dolg se ti zmanjša, ne da bi vrnil en sam €. Sploh ni treba nič vračat. Gospodarska rast se nam pa veča zaradi večjega trošenja. A ni to super? Čim več trošiš na boljšem si.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!