fbpx

Vlada z opozicijsko SNS in poslancema narodne skupnosti podpisala sporazum o sodelovanju za dobrobit Slovenije – v levem delu opozicije pa so ponujeno roko zavrnili!

Podpis sporazuma med predsedniki koalicijskih strank in opozicijsko SNS ter predstavnikoma narodne skupnosti.. (Foto: Vlada RS)

Predsedniki koalicijskih strank so danes s predsednikom SNS Zmagom Jelinčičem Plemenitim in poslancema narodne skupnosti podpisali sporazum političnih strank in predstavnikov narodnosti v Državnem zboru Republike Slovenije o sodelovanju pri sprejemanju zakonov in drugih aktov ter dokumentov. Predsednik vlade Janez Janša je ob robu podpisa sporazuma in dogovora izpostavil, da je podpis omenjenih dokumentov toliko bolj pomemben, ker vnaša stabilnost v čas, ki se ga skuša zelo destabilizirati. Poudaril je tudi pomen odločenosti podpisnikov za sodelovanje v času koronavirusne krize.

Predsedniki koalicijskih strank Janez Janša, Zdravko Počivalšek, Matej Tonin in Aleksandra Pivec so danes s predsednikom SNS Zmagom Jelinčičem Plemenitim in poslancema narodne skupnosti Ferencem Horvathom in Felicem Žižo podpisali sporazum političnih strank in predstavnikov narodnosti v Državnem zboru Republike Slovenije o sodelovanju pri sprejemanju zakonov in drugih aktov ter dokumentov v obdobju 2020–2022, poroča GOV.

Predsednik vlade Janša je ob robu podpisa sporazuma in dogovora izpostavil, da je podpis omenjenih dokumentov toliko bolj pomemben, ker vnaša stabilnost v čas, ki se ga skuša zelo destabilizirati. Poudaril je tudi pomen odločenosti podpisnikov za sodelovanje v času koronavirusne krize. V zvezi z dogovorom s poslancema manjšin pa je predsednik vlade dejal, da pri tem ne gre le za neke neuresničljive obljube, temveč za sodelovanje pri uresničitvi konkretnih projektov.

Foto: Vlada RS

Vlada Janeza Janše državniško ponudilo roko sodelovanja opozicijskim strankam – takšne ponudbe, ko so bili v opoziciji, niso nikoli prejeli s strani levih vlad. Večinski del slovenske opozicije ni pristalo na ponujeno roko sodelovanja z vlado, da bi s skupnimi močmi pomagali do boljše Slovenije. “Ponudili smo roko sodelovanja. Ko je bila stranka SDS v opoziciji, takšne velikodušne ponudbe od vladajočih ni nikoli dobila. Lahko pričakujemo, da boste mainstream mediji to vsaj omenili, ko bodo naslednjič v strankah LMŠ, SD in Levica jadikovali, kako da jih Vlada Republike Slovenije ne upošteva?,” se je odzval predsednik vlade Janez Janša ob zavrnitvi ponujene ponudbe vlade in na raznorazne medijske interpretacije. Mediji namreč ne omenjajo, da dosedanje leve vlade podobnih ponudb za sodelovanje z opozicijo, niso nikoli predlagale. Naj se torej ve, kdo sodelovanje ponuja in kdo vseskozi zavrača.

Foto: Vlada RS

Domen Mezeg