Vladajoča koalicija se “mesarsko kolje” med seboj, državljani pa izgubljamo čas in denar!

Foto: STA

V koaliciji je začelo vreti zaradi vlaganja kopice zakonov v parlamentarni postopek. Koalicijski partnerji so največji koalicijski stranki SMC začeli očitati, da z vlaganjem zakonov skušajo le pridobivati volilne glasove, kar pa v SMC zavračajo. Kot lahko vidimo se volitve neusmiljeno bližajo, koalicija, ki je Slovenijo zaradi nedela stala štiri zapravljena leta, pa se je začela klati med seboj. Razmere nakazujejo, da je koalicija že zdavnaj  razpadla, še vedno pa vsi vztrajajo na svojih položajih. S tem le izgubljajo dragocen denar in čas. 

Simona Kustec Lipicer, vodja poslanske skupine SMC, je pojasnila, da je danes potekala seznanitev z zakonskimi predlogi, ki so bili vloženi v zakonodajni postopek, ob tem pa je potekal pogovor o načinu tega procesa, dokler se ne bo iztekel mandat. Izpostavila je, da so prišli do ugotovitve, da so zakonodajno gledano zelo aktivni. “Delali bomo praktično vse do junijskih volitev,” je povedala za STA in dodala, da bodo odpirali družbene teme, ki jih do zdaj še niso.

V SMC očitke zavračajo kot neutemeljene
Po prepričanju Kustec Lipicerjeve so kritike na račun vloženih predlogov neupravičene. V bran je povedala, da niso le poslanci SMC tisti, ki so vlagali zakone, ampak tudi drugi poslanci, ob tem pa dodala, da vlaganje zakonov predstavlja temeljno poslanstvo poslancev. Vloženi predlogi so po besedah Kustec Lipicerjeve ves čas v usklajevanju koalicije, mnogo pa jih ima ob vložitvi celo koalicijsko podporo. Podani argumenti in ocene javnofinančnih posledic pa bodo na koncu tisti, ki bodo po njenih besedah vplivali.

Foto: STA

Marsikateri poslanec misli, da bo vlaganje zakonov pomagalo na prihajajočih volitvah
Franc Jurša iz poslanske skupine DeSUS je sicer priznal, da imajo poslanci pravico do vlaganja zakonov, ob tem pa izrazil prepričanje, da je več kot očitno, da marsikateri poslanec misli, da bo vlaganje zakonov pomagalo na prihajajočih volitvah, pri čemer ocenjuje, da temu ni tako. Po besedah Jurše bi bil za sprejem vseh predlaganih zakonov potreben dodaten denar in to v ogromnih količinah. Po njegovem prepričanju kot logična posledica sledi zahteva javnega sektorja po povišanju plač, temu bo po sledila zahteva, da so upokojenci deležni višjega deleža  sredstev.

Han opozarja na težavo stavke javnega sektorja
Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han je ob tem kritično opozoril na nevarnost, ko prične poslanec posameznim segmentom družbe obljubljati nekaj, kar s figo v žepu ni izvedljivo. “Trenutno imamo težavo s stavko javnega sektorja, zatorej bi se s tem morala ukvarjati vlada,” je prepričan Han. Ta ob tem opozarja, da z vlaganjem takšnih zakonskih predlogov navzven dajejo sporočilo, da je v državi dovolj denarja, kar ne bo prispevalo k olajšanju pogajanj s sindikati javnega sektorja. Han je bil kritičen tudi do predsednika Državnega zbora RS, Milana Brgleza, da bi ta moral umirjati poslance. “V teh zadnjih mesecih bi bilo dobro, da smo malo državniki in ne samo ljudje, ki nagovarjamo volivke in volivce in ni pomembno, koliko stane,” je za STA povedal Han.

Matjaž Han (Foto: STA)

Vlada morda Palestine le ne bo priznala?
V četrtek bo vlada razpravljala o tem, ali priznati Palestino ali ne, po razpravi na odboru za zunanje zadeve pa bo sprejeta dokončna odločitev. Dejstvo pa je, da državni zbor marca še ne bo razpravljal o priznanju, kljub predhodnim načrtom za to. Sicer sta se za umik odločanja na seji kolegija na začetku meseca zavzemala le Jože Tanko iz SDS in Jožef Horvat iz NSi, a se je zdaj pri razmišljanju o tem, ali bi bilo priznanje Palestine pametno, pridružila tudi vlada. Medtem, ko Erjavec na ves glas poudarja pomen priznanja osamosvojitve Palestine in dodaja, da njeno priznanje ne more biti stvar trgovanja, pa Cerar ob tem opozarja, da je sicer res, da se koalicijske stranke s priznanjem strinjajo, a morajo te zaradi posledic ravnati odgovorno z namenom obvarovanja interesov Slovenije.

Premier Miro Cerar (Foto: Twitter)

Kot lahko vidimo je koalicija medsebojno povsem sprta, na koncu pa smo državljani Republike Slovenije tisti, ki bomo nosili posledice in plačali za napake nedela orkestra pod vodstvom Mira Cerarja. Izgubljenih let pa nam ne bo povrnil nihče.

N. Ž.

 • AlojzZ

  Ko smo jih izvolili, smo natanko vedeli, za kakšne tipe gre. Zato brez pritožb prosim!

  • Bald Eagle

   Brez pritožb velja za tiste, ki so to drhal na volitvah podprli. Tisti, ki smo pa volili drugo opcijo, smo pa utemeljeno upravičeni do pritožb in kritike sedanje vladne koalicije.

  • samsara

   Torej si jih volil kajne?

  • stajerc5

   No, mogoce si pa eden od tistih “iaia”, ki gredo samo enkrat na led…

  • osa

   ko ste jih izvolili, ti ne moreš namesto mene voliti

 • Olga_10

  “Delali bomo praktično vse do junijskih volitev” – ŠKODO, kot ves mandat! Spokajte!

 • Antonius

  Še sreča, da se z moralo *oboroženi* koljejo med sabo. Če ne bi bili moralni, bi njihovo laganje do volitev poplavljalo.

 • delaware

  Danes je bila po mojem ena taboljših oddaj na val 202″kje pa vas čevelj žuli?to bi morali vsi politiki poslušat…

 • Zgornji

  JA, VERJAMEMO, KAJTI TOČNO TO JE ODRAZ CELOTNEGA STANJA TEGA NEENOTNEGA, ZBLOJENEGA POKVARJENEGA SKREGANEGA RAZPRTEGA NARODA … ZARADI KATASTROFALNEGA DUHOVNEGA STANJA BO KMALU TUDI MATERIALNA BEDA UDARILA NAVZVEN .

 • Vrhovni sodnik

  Rdeči alarm, ker imamo takšno vlado, da je vse v rukcu.

 • milanček

  pa kaj jamramo, to so izvolili in to imamo! Najbolj pa je žalostno, da jih bo kućanova mafija ponovno nategnila z kao “novimi obrazi”, slovenceljni pa kot svinje v buče! Ja, treba bo malo pameti, če ne bo prej bankrot slovenije, milan dela, banke se praznijo!

 • jovan jovan

  Revčki sektaški , rejting vam pada in bo še padal dokler boste tako destruktivno samovšečni. Morda se res “koljejo”, kar pa vam ni v prid. Tako kot najemanje kreditov ne!

  • stajerc5

   Srbine, izpadas tako blesav, da je skoda, da se sploh javljas. Pojdi na svoje icicici v cirilici portale, pa bomo vsi srecni!

  • tramal

   Jovane ,ti samo pasi ovce dalje in sanjaj.

 • Dragan Krstič

  Ne pozabite gledati VVfaktor, danes tema o SDS.

 • totex39

  Najbolj žalostno pa je to, da bodo po volitvah vsi te nesposobneži, ki so državo počasi uničevali, sprejeti v službe, kjer bodo nadaljevali z nesposobno politiko naprej na različnih nivojih.

 • Vera

  Vlagati predloge 3 mesece pred volitvami je skrajno neodgovorno ! Ta vlada je imela 4 leta dovolj časa, toda koristi ni bilo prav nobene ! Zanimivo je tudi , da 99% poslancev SMC-ja niti ne poznamo, saj se niso oglašali na sejah v DZ-u .

  • RATATA

   Jih niti nočem spoznati, saj je zame popolnoma dovolj, da so se priključili cmeravemu trepetavcu!
   To so smeti!

   • Vera

    Še tisti ,ki se prijavijo k razpravi, berejo iz listka, ki jim ga je nekdo drug napisal . Se spomnite tiste poslanke, ki je zaklela , ker ni našla ” plong listka ” ?

    • žogica

     To je bila pa sigurno vaša lepa Evica.

 • marko

  V kakšni fazi pa je legalizacija mamil? Ima SMC pri tem že večinsko podporo?

  • stajerc5

   Marko skace, Marko skace po posuseni Travi…

 • samsara

  Palček Sfuk sporoča, da je rok trajanja že skoraj potekel.
  Nobenih iluzij o novem mandatu ali kaj podobnega…
  Čas je za nove zombije. Ljudstvo hlepi po novih nastopačh in zlatoustih blebetačih.
  Do včeraj so bile dovoljene sanje, zdaj pa gre za nov mandat.

 • piko8

  S to vlado je Slovenija izgubila dragocena 4 leta razvoja!
  Razvojno padamo ze od leta 2008 in to je zaskrbljujoče!

  • žogica

   Pol pa v Sloveniji ne bo več razvoja, ker tvoj Janez ne bo več sedel na prestolu…

   • McBobo

    Malo si se narobe izrazila; dokler Janez ne bo prevzel krmila, v tej državi ne bo razvoja.

    • žogica

     Razvoj vsekakor je in bo, Janeza pa res več ne bo !

     • McBobo

      Da Janeza več ne bi bilo, so tvoje mokre sanje. Razvoj je pa čisto komunajzerski; na tujih kreditih.

     • žogica

      Janez bo, seveda, samo v vaših glavah !

     • totex39

      Kako to, da v svojih glavah ne morete sprejeti, da postkomunisti vse zanalašč uničujejo, ko boste to spoznali bo za vas prepozno.

     • žogica

      Za vas je že danes prepozno.

     • McBobo

      Žogica je na državni zizek priklopljena, strah jo ratuje-kar jo upravičeno, da bo teh sanj enkrat konec in da bo treba prijeti za kramp in lopato, če bo hotela dati kaj v usta. No saj, če ji to ne diši, pa če je še kolikor toliko atraktivna bo ponudila druge svoje čare in znanje. Danes je vse denar.

     • žogica

      Če ima človek znanje, ga ne rabi biti strah……, po tvoje se kruh služi samo s krampom in lopato, že dolgo ni več tako in vedno manj bo fizičnega dela. Svet gre naprej, vaš največji greh je, da živite v preteklosti….

     • McBobo

      No in kakšno znanje imaš ti?

     • McBobo

      Naš največji greh je, da dopuščamo krajo našega pošteno zasluženega denarja.

     • traktor

      A bo namesto tebe, v vrtcu, plenice menjal robot?

     • traktor

      Samo normalen človek bi razumel, da bo šel razvoj naprej, ne nazaj.

 • Slovenec 33

  Poglejte si še enkrat te fotografije
  Tako izgledajo okupatorji in izdajalci slovenskega naroda,
  ki so v svojem mandatu zadolžili drržavo za nekaj milijardic in s tem omogočili nadaljevanje ropanja slovenskih davkoplačevalcev ,
  ki so zašuštrali oziroma omogočili krajo nekaj slovenskih blagovnih znank (verjetno so dobili kakšne provizije na neugotovljenm kraju in v neugotovljenem času).
  Zapravili kar dobršn del slovenskega ozemlja, vkjučno z krajo obedlovalne zemlje
  Organizirali so krajo otrok starim staršem
  Povečali so davke
  Zakonodajo so tako zuredili, da branjevka za neizdan račun za pare evrov dobi kazen nekaj tisoč evrov, ker je drugorazredna. Prvorazrednik pa za nekaj milijonov evrov zafuranega denarja davkoplačevalcev dobi 500 evrov kazni.
  K nam vabijo nove okupatorje, ki jih izdatno finančno podpirajo z nakradenim denarjem davkoplačevalcev.

  To so podleži brez primere, ki jim je edini cilj uničevanje, zatiranje in ropanje Slovencev.

  • traktor

   Ne pretiravaj. Ni jim cilj to, kar si napisal. Njihov edini cilj je grabiti in skrbeti za svoje riti, pa četudi, čez trupla.

 • Janez

  Spet fejknews od režimskega medija. Vlada je zelo dobro usklajena, to bote videli pri priznanju Palestine.

 • tramal

  Komunistični krokarji se tepejo še za zadnjo kost ki je ostala od Slovenije.

 • Aresnica

  Banda Jugotajkunskomafijsko omrežje in njihove ovce ter ovčice, ki skačejo tudi po tem portalu.
  _________
  Lep pozdrav

 • montyamp

  Korito se prazni .
  Rdeče prasice in prasci med seboj .

 • xtc

  Ko bo nrod brez usega,bo hitro oravil po “nravnih zkonih z levaki” kot opominja Brglez.

  • traktor

   Upam, da bo res tako. To bi bilo normalno. Ker pa Butale niso normalne, pričakuj mesarsko klanje tistih brez vsega s tistimi redkimi, ki bodo imeli vsaj še kruh. Pa smo to že enkrat videli, mar ne?

 • Morala

  4 leta nič, zadnje mesece pa hop…vse na hitro in za svoje riti…naglica nikoli ni dobra…

 • Franjo Trojner

  Kar ste izvolili to imate! Škoda, da zaradi vaše nerazsodnosti pol še vsi drugi po nepotrebnem z vami vred trpimo. Bo na letošnjih volitvah kaj boljše? Zelo verjetno ne, ket pri nas še vedno cepci kolo vodijo,
  še večji cepci jih pa nato volijo.
  Vsak, ki gre na volitve naj celo pot razmišlja o veliki množici nesramno visokih davkov, o mizernih plačah in penzijah, o možnosti zaposlitve mladih doma in ne v tujini, o pravni državi/ki danes to ni, o slabem stanju v zdravstvu, šolstvu itd, o cestah, ki jih samo luknje skupaj držijo, o kulturi, ki jo samo še kulturniki razumejo, o etiki in morali, ki je na teh prostorih že čisto razvodenela, o naravi in standardih, ki bi jo naj ohranile našim potomcem, o naši tradiciji in navadah, domoljubju in če kaj od naštetega zagotavlja program stranke, ki jo imate namen voliti ste na pravi poti! Če ne, smo pa ponovno v malori in tokrat bi znalo biti usodno.

 • samotoje

  Kdo bo tem pajacem povedal, da je zabave konec?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!