Vladajoča koalicija škandalozno omejuje razpravo o pranju denarja v NLB – Je v igri strah pred resnico?

Foto: STA

Vladajoča koalicija, s predsednikom DZ Milanom Brglezom na čelu, očitno dela vse, da bi razpravo o milijardnem pranju denarja prek NLB ohranila stran od oči javnosti ter da se tiho soglasje ali celo mentorstvo določenih političnih struktur v omenjenem primeru ne bi nikoli razkrilo.

Poslanke in poslanci bodo na tokratni redni seji Državnega zbora obravnavali vmesno poročilo o opravljeni parlamentarni preiskavi v zadevi “Farrokh”, skupaj z dvema dodatnima vmesnima poročiloma, ki ju je pripravila preiskovalna komisija, ki preučuje zlorabe v slovenskem bančnem sistemu, prav tako pa bodo obravnavali posebno poročilo Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb. Gre za sum pranja denarja v višini 1 milijarde ameriških dolarjev, ki naj bi jo opravil iranski državljan, in sicer preko največje sistemske banke NLB. Za omenjeno dogajanje, ki se je odvijalo konec leta 2008, ter v letih 2009 in se zaključilo jeseni 2010, je vedel celoten takratni politični vrh. Kot je ob nedavni predstavitvi vmesnega poročila na novinarski konferenci dejal predsednik preiskovalne komisije Anže Logar, daje molk takratnega političnega vrha – Pahorja, Türka, Križaniča, Zalarja in Kresalove, ki so bili vsi zelo podrobno obveščeni o primeru, nekateri celo večkrat, v zadevi “Farrokh” realno podlago razmišljanju o spregi politike in nekaterih upravljavskih struktur v NLB.

Omenjeni primer sta zaradi zahtevne in obširne vsebine, pa tudi zaradi vpletenosti delovanja tujih obveščevalnih služb, kot že zapisano, obravnavali tako preiskovalna komisija, ki jo vodi Anže Logar in ki preiskuje zlorabe v slovenskem bančnem sistemu, kot tudi Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, ki jo vodi Branko Grims. Obe delovni telesi parlamenta sta pripravili obsežna in vsebinsko bogata ter kompleksna poročila, pri čemer sta tako Logar kot Grims zaradi izjemne pomembnosti zadeve predlagala, da bi Državni zbor o tem primeru podrobno seznanila, za kar pa seveda potrebujeta dovolj časa.

Tudi vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko je na nedavnem kolegiju predsednika Državnega zbora nedvoumno povedal, da je, kar zadeva urnik dela Državnega zbora in glede na zahtevnost vsebine, ki jo bosta oba pripravljavca poročila predstavila ter glede na odmevnost problematike, vsako omejevanje časa za predstavitev poročil in razpravo nepotrebno in škodljivo.

In kljub temu da sta tako Anže Logar kot tudi Branko Grims protestirala proti odločitvi koalicije za izjemno pičlo odmerjeni čas za predstavitev vseh poročil v tej zadevi, Milan Brglez vztraja, da bosta na seji Državnega zbora za predstavitev imela na voljo le 15 minut. Vladajoča koalicija, s predsednikom DZ Milanom Brglezom na čelu, očitno dela čisto vse, da bi razpravo o primeru milijardnega pranja denarja prek NLB ohranila stran od oči javnosti ter da se tiho soglasje ali celo mentorstvo določenih političnih struktur v omenjenem primeru ne bi nikoli v celoti razkrilo.

C. Š.

 • Miha

  Welcome to mafialand.

 • Hribouc

  Banda v krču.
  Pozabljajo, da Zahod raziskuje in bo treba dajati odgovore.
  Igrati se z ajatolami in Putinom ni hec za dobro jutro.
  Ampak: Rdeči Udbokombinat Slovenistan deluje.

 • Nata

  Včeraj sem ob sijajnem uspehu naše košarke, ostala brez besed ! Vesela, ponosna !!
  Hm. . . . . . danes sem pa ostala odprtih ust !! Tooooooo vidiš !! Tako se dela.

  MOLK ! Molk je dobra obramba. Preprečiš razpravo. Ker se nič ne zgodi, bo pa vse potihnilo ?’
  BARABE

 • Olga

  Vsi na volitve! Volimo desnico! Izvedimo lustracijo! Tatove zaprimo in vrnimo nakradeno v Slovenijo!

  • Ivan Friderik Novak

   Ne bo ti všeč.
   Med lopovi je tudi precej nelevičarjev.

   • MEFISTO

    Moral bi ga iskati podnevi z lučjo.

   • dob

    Ja,. ampak ti si raje zihr, da sam levičarji kradejo.

  • dob

   Kaj ni zanimivo, da kadar lopove primeš za vrat naj vrnejo, kar so nakradli, se začnejo dret, da s tem razdvajaš Slovenijo in da moramo skup držat!

  • Sodni dan

   Penzionisti se kar slinijo ko vidijo Rjavca. Kaj bo le obljubil za nasleden mandat .Zastonj golaž za vse člane Desus pa glaž terana da jih bo lažje nategnit. Rdeči pa so in bodo rdeči omamljeni ob pogledu na rdečo zvezdo in sliko Titota v spalnici. Plujemo z bočnim vetrom z leve strani dragi moji. Krivdo naj prevzamejo predvsem starejši državljani , ki slepo nasedajo vsake volitve!

  • Janko Gedlička

   Le vkup le vkup uboga gmajna

 • Franjo Trojner

  Bastardi nočejo soditi in zapirati svojih!

 • antimur

  Tem koalicijskim kriminalcem moramo takoj pokazati, ne šele čez pol leta na volitvah, da so gnojna bula Slovenije in da jih je potrebno izrezati z vsemi kučanisti na čelu iz slovenskega javnega prostora. Brglezu bi pa zelo prav prišlo njegovo naravno pravo. Ne bi bilo slabo, če bi ga preizkusili na njemu, svinja kučanistična in kriminalna.

  • MižekFiga

   Upam, da ne prehitevam preveč. Vabim Vas vse na politično posmrtn svečanost (*1) ddr. Milana Kučana, ki bo najkasneje ob naslednjih parlamentarnih volitvah. Smatrajte, da je udeležba obvezna.

   *1 – Gre za svečanost ali demonstracije z zamenjavo koruptivne in kriminalne sedanje oblasti

 • šmentanamuha

  Brglez je nevaren človek, fanatičen in maščevalen.

  • MEFISTO

   Meni deluje tudi butast in pokvarjen.

   • steiermark

    Zeloooooo!

 • šmentanamuha

  Proti tej vladni koaliciji bi morali sprožiti kazenski pregon.

  • MEFISTO

   Pri kom jih boš pa tožil, saj so tožilci in sodniki njihova lastnina.

   • šmentanamuha

    Stvari se spreminjajo, slej ali prej pride čas za obračun.

 • Olga

  Sramotna je samovolja Brgleza v demokratičnem parlamentu! Tudi sovražni izpadi Tomićke spadajo v Polje pod nadzor psihiatrov.. podobna je Svetlani rdecezvezdaški!
  Vse nagnati na cesto, pa naj začnejo živeti od svojega dela in ne diskriminacije in verbalnega nasilja nad ljudmi, ki jih plačujejo!

 • Hun

  tako leva kot desna politicna opcija nima volje prodat drzavnih firm

 • Sodni dan

  Kaj pa dobički v NLB?? Smo marveč pozabili kako je raja dokapitalizirala to pralnico denarja. Problem je v nas ljudeh, ki se ne zganemo na ulice in protestiramo. NLB še 100 let nebi smela imeti dobička toliko smo vložili denarja. tiste miljarde se morajo vrnit nazaj ??? Haloo ja tak način ni čudno da so dobički. Da ne omenjamo pranje Iranskega denarja . Kdo bo kazensko odgovarjal? To je gospodarski kriminal.

 • mginko

  Tako dela vladna komunistična banda z koalicijo, podprta z glasovi državljanov, ki se ne zaslužijo naziva državljani.
  To so pogrebci demokracije, naroda in države. Najhujši strup za to bando je RESNICA, ki mora priti do izraza od poštenih državljanov na bodočih volitvah. Pospravimo to uničevalsko sodrgo dirigirano iz murgel ZA VEDNO ! Pošteni državljani razmislite že do referenduma in bodočih volitev.
  Spremljajte v poštenih medijih, koliko škode nas še čaka od teh murgelskih pogrebcev, da se boste lažje odločili – upam na poštenih volitvah. Laž, murgle, koalicijski poslanci in vodstvo DZ imajo vsak dan z lažmi “krajše noge”.

 • Mojca pokraculja

  Joj kakšen naslov že spet: “Je v igri strah pred resnico” .

  Seveda strah jih je. Tu ni nobene igre. Da poskušajo z vsemi sredstvi in fintami odvrniti, onemogočiti in ovirati razpravo, je pa logično.

  • Ivan Friderik Novak

   Na podoben način so se zgodile orožarske afere.
   Krivcev niso našli in jih tudi nikoli ne bodo.

   • dob

    Na “podoben način” bo takrat, ko bo tudi kučan sedel na Dobu, ne dam bi mu kdo dokazal krivdo. Do takrat si pa “podoben način” vtakni v rit.

   • Aurelius

    Seveda jih ne bodo, saj je vse niti razporejanja denarja imel v rokah takratni vrhovni komandant slovenskih oboroženih sil (kdo je že to bil – a ja, tisti mali iz Murgel, ki bi naj menda bil v penziji, a se še vedno 100 % angažira v kanaliziranju državnega denarja v privat žepe preko F-21). O tem bi lahko novo knjigo napisal tisti razpiskovalni novinar Zgaga, a kaj, ko za kaj takega nima jaj.c!

 • RATATA

  Kaj a nimamo preiskovalne kriminal policije in tožilstva?

 • Antonius

  Ko molk spregovori, vsem naenkrat odgovori !!

 • steiermark

  Strah je res huda stvar…….sicer nam pa udbovska mafija vlada, nepretrgoma od 45 leta, 1991 so samo obrnili plašče in se prikradli na oblast ter nam ponovno vkradli državo, Slovenijo!

 • dob

  Večkrat nam servirajo izgovor: kdor ne dela, ne greši. In še: greši samo tisti, ki dela.
  Napake so po njihovo torej posledica dela.

  Naslednji izgovor, ki nam ga radi servirajo (tudi kadar jih nihče nič ne vpraša) je, da nihče ne mkore biti kriv, dokler mu dejanje ni dokazano na sodišču.

  V resnici to za poltike ne velja!

  Tega, da nisi kriv, dokler ti sodišče ne dokaže greha, lahko velja l za navadne državljane – ne pa za politike! Za politike velja drugo pravilo! In sicer to, da mora politik vsak dan sproti DOKAZATI, da tistu dan ni še nič ukradel! Vsak dan sproti mora to dokazovati. In zakaj? Zato, ker je v položaju, da to lahko počne! Lahko krade, nato pa skrije dokaze in jih celo uniči! Kar tudi počne, kar zdaj lahko sami vidimo.

  Res nas imajo za butce. V nekem trenutku nam bo dovolj tega, in bomo zanje uoporabili njihova lastna pravila. In tedaj jih njihova sodišča ne bodo mogla zavarovati, kot jih zdaj varujejo.

  Potem bomo pa o tem uničili vse dokumente.

  • slosin

   Nekaj na temo ‘kdor dela, ta greši’..

   Pride Miro k papi na obisk in ta mu razkazuje Vatikan…
   Prideta v eno od sob, kjer so na steni same ure.
   Miro ves začuden: Papa, kaj pa pomenijo vse te ure?
   Papa: Veš Miro, vsak predsednik vlade ima svojo…
   Miro: Zakaj pa?
   Ppa: Veš, če ga predsednik vlade kej vserje, skoči ura za 1 minuto naprej..
   Miro: Lepo, pa jo mate tud za mene?
   Papa: Seveda.
   Miro: In katera je?
   Papa: GOR V TURNU JO MAMO ZA VENTILATOR….

 • MEFISTO

  Komunist, rdečkar in zadrt levičar ničesar bolj ne sovraži kot resnico!

 • Megatron Arrows

  Potem pa naj ne naštevata, kaj so naredili, samo imena naj naštejeta, kdo se je pasel zraven. Če teh imen ni, je vsaka diskusija brez veze. Ve se, kdo je odgovoren za pranje denarja v NLB in na Banki Slovenije, torej je tu glavni krivec, ki ni opravljal nadzora. Ker za pologe oz. transakcije NI potrebna nobena odobritev direktorjev, bo zadeva hitro končana.

 • valentin

  Spomnimo se Ivana- našega Iveka in njegovih besed, ki nam jih je govoril:

  “Odkrito vam povem, niso še tisti pravi hudi časi. Prišli bodo hudi časi. Mi se ne moremo zavedat, kakšni časi bodo prišli.”

  “Toliko revežev, toliko bogatašev, nikoli ta slovenska zemlja ne bo imela, kot jih bo imela sedaj. Ogromno tovarn bo propadlo, veliko jih bo brez kruha, zapomnite si, kaj sem vam rekel. ”

  “Verjemite mi dragi Slovenci, ta slovenski narod bo suženj, suženj Evropi in temu slovenskemu narodu se bo hudo godilo!

  Vi boste preživeli Vi, ampak kaj bo z vašimi otroci, dragi Slovenci. Vi se boste v grobu obračali, ker bo otrokom slabo šlo. ”

  “Kar se Janez nauči to Janez dela. Vidite to so najbolj pokvarjeni. Danes je komunist, jutri je cerkven. Kdor so bili pravi komunisti, so pravi komunisti ostali, dragi Slovenci. Ti danes pa se obračajo kot veter sem pa tja. To so najslabši lumpi. ”

  “Vidite nobenih zakonov ni. Če boste vi kaj ukradli, vas bodo takoj zaprli in službo boste izgubili. Oni pa cele tovarne kradejo. Cele tovarne in nobeden nič ne odgovarja. ”

  Ivan Kramberger

 • Janez

  TA PRITISK ZA KOREKT PREISKAVO !
  NAJVEČ TAKEGA NAPORA JE NEDVOMNO VLOŽIL ENKRATNI DR. A. LOGAR – IZ SDS !
  NAJ IZVAJAJO
  KAR PARLAMENTARNE STRANKE !
  Če je v Parlamentu R. SLO
  VELIKO – O D P O R A PROTI !!!
  – KOREKTNIM PREISKAVAM – BANK, NLB itd!
  Naj se poslanci SDS
  IN OSTALIH SLO STRANK – KAR OBRNEJO – NA NAS DAVKOPLAČEVALCE !
  In
  NAJ NAM – JAVNO NA TV – POVED, NAJ NAVEDEJO PRIIMKE TISTIH OSEB,, LJUDI !!
  Ki?
  KOREKTNIM PREISKAVAM, PRAVNIM SANKCIJAM
  V ZVEZI Z NEKOREKTNIM DELOM NLB ITD – N A S P R O T U J E J O !
  Naj
  POLITIKI, LJUDJE IZ BANK ITD. – KI SO POVZROČILI TOLIKO ŠKODE !
  NAM POŠTENIM
  DAVKOPLAČEVALCEM ?
  NAJ -ZAHTEVAMO !
  KRIVCI ZA POVZROČENO ŠKODO – PREVZAMEJO ODGOVORNOST ! L.r. Janez KOMENDA

 • garfi

  Fogglof Tunnek = dr Janez Sveti Bankster
  Fogglof Tunnek to dr Janez Sveti • 26 minut nazaj
  Jas pa fse pojem… Ko Julika speče svinjsko glavo v krušni peči, jas še oči pojem…resno!!!
  dr Janez Sveti to Fogglof Tunnek • 17 minut nazaj
  Jaz tudi. Vidiš, kako sva si podobna.

 • garfi

  dr Janez Sveti Bankster
  …..Razložil sem vam, da milijard o katerih sanjate NI VEČ in jih NIKOLI več nihče od vas nebo videl. To, da vam svetujem da greste v naravo je zato, ker res verjamem, da bi vam pomagalo pri vaših duševnih tegobah.

  • Janez

   PROŠNJA ZA INFO ! – cenjeni g. “GARFI”
   KDAJ
   DOBIMO VABILA ZA NA REFERENDUM – O VLADNEM ZAKONU O 2. TIRU? L.r. J. KOMENDA

   • garfi

    mislim, da je dovolj osebni dokument

 • Slovenec 33

  V nobeni okupirani državi okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštujejo nobenih etičnih in moralnih norm in tudi v Sloveniji je tako.
  Od veleizdajalsko okupatorske oblasti ne morete pričakovati dejanj v korist avtohtonih prebicalcev, ampak le dejanja, ki pomenijo zatiranje in ropanje

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!