Vladi se je iztekel rok, VSO začenja z akcijskim načrtom v obrambo osamosvojitvi Slovenije

Datum:

“Vlada odločitve ni preklicala, z nami se ne pogovarja, zato sledi akcijski načrt,” so sporočili v Združenju VSO. Ministrica Vrečko in vlada namreč nista spremenili odločitve glede ukinitve Muzeja slovenske osamosvojitve, k čemur so jih pozvali v Združenju. 

V Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) so nedavno sporočili: “Če se vlada do 10. februarja ne bo odpovedala odločitvi o ukinitvi samostojnega Muzeja slovenske osamosvojitve, bo Združenje VSO začelo izvajati akcijski načrt v obrambo osamosvojitvi Slovenije in njenih vrednot,” poroča 24ur. 

Lojze Peterle, predsednik Združenja VSO, pa je potem, ko vlada in kulturna ministrica Asta Vrečko nista popustili zahtevam osamosvojiteljev, nakazal prve korake, ki bi lahko sledili.

Kulturne ministrice Aste Vrečko je strah napovedi osamosvojiteljev. V svoji nemoči jim je pripisala kar revolucionarne metode. (Foto: STA)

Peterle: “Slovenijo bomo zaposlili z našim domoljubnim in državotvornim delovanjem. Ena od začetnih zadev bo gotovo zborovanje v podporo muzeju.” Bolj konkretne odločitve Združenja pa bodo še sledile. Izvajanje načrta je sicer napovedano za spomladanske dni.

Kulturno ministrico je strah napovedi osamosvojiteljev: pripisala jim je kar revolucionarne metode
Kulturna ministrica Asta Vrečko se je napovedi osamosvojiteljev očitno prestrašila, saj je njihovo napoved označila za “militantno retoriko”. Dejala je, da jo skrbi “ta sovražni, hujskaški govor, ki ima velike posledice”. Vrečko: “Zato se morajo tisti, ki so najglasnejši ter imajo vpliv na debato in na oblikovanje jasnega, spoštljivega diskurza, tega toliko bolj zavedati.”

Zgodovinar Jože Dežman, gost oddaje Beremo (Foto: Nova24TV)

Peterle: “Nisem za to, da bi nam revolucionarji pripisovali revolucionarne metode. Delovali bomo v skladu z zakoni in našimi pogledi.” Muzej slovenske osamosvojitve si je sicer zamislila domoljubna Janševa vlada, sedanja pa ga je uničila tako, da ga je združila z Muzejem novejše zgodovine v Muzej novejše in sodobne zgodovine. V NSi so zaradi tega proti ministrici načrtovali interpelacijo, ki pa zaradi dveh manjkajočih glasov ni bila izvedena (NSi ima le osem poslanskih glasov).

Bedasto ime novega javnega zavoda: kot bi imeli muzej za “šajtrge” in “karjole”
Zgodovinar Jože Dežman je v oddaji Beremo na Novi24TV raznarodovalno, protislovensko in bedasto odločitev vlade ter kulturne ministrice pojasnil z besedami, da je ime novega muzeja nekaj takšnega, kot da bi imeli muzej za “šajtrge” in “karjole”. Gre za “nekakšen monstrum”. Dežman: “Gre za neumnost, hkrati pa se v imenu briše “osamosvojitev”. Še hujši kriminal pa bo ropanje ustanovnega premoženja muzeja slovenske osamosvojitve.”

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

FIDES: Golob nam je dvakrat grozil!

V sindikatu zdravnikov Fides so se odzvali na današnjo...

[Video] Strokovnjak opozarja: “Najusodneje pri kanalu C0 je, da se sploh gradi”

Najusodneje pri kanalu C0 je, "da se sploh gradi"....

Trump pridobiva prednost v ključnih bojiščnih državah

Novembra bodo v ZDA volili predsednika in trenutno vse...

Oblast bi za 10 odstotkov višje cene elektrike, da bi se paneli bolje prodajali?!

Včasih za kakšno državo pravijo, da ji vlada mafija,...