fbpx

Vladnim svetovalcem so pričeli groziti s smrtjo! Osrednji mediji stalno podpirali protestnike, leva opozicija nasprotovala ukrepom, tožilstvo pa dajalo potuho kriminalcem!

Ludvik Tomšič, Erika Žnidaršič, Anis Ličina in Tanja Fajon (foto: STA, facebook, Demokracija, RTV Slovenija)

Meseci spodkopavanja in blatenja ukrepov, legitimizacija obsojenih zločincev kot “predstavnikov protestirajočega ljudstva”, promocija anarhizma, so izbruhnili. Kriminalisti so včeraj, 4. decembra 2020, sprejeli več prijav kaznivih dejanj grožnje proti vladnim svetovalcem za covid-19. Iz pisem, ki so jih oškodovanci prejeli na dom, izhajajo grožnje zoper njihovo varnost in življenje. Pisma so kriminalisti zasegli in že vodijo predkazenski postopek zaradi suma storitve uradno pregonljivih kaznivih dejanj. To je konec poti, ki je v celoti krivda nekajmesečne španovije med osrednjimi mediji in osrednjo levico oziroma opozicijo.

Za nami je več mesecev španovije med osrednjo levo politiko in osrednjimi mediji, ki so vlado že od samega začetka, še preden je bila dokončno formirana, pričeli spodkopavati in spodbijati njeno verodostojnost. Vladne ukrepe proti epidemiji so najprej nekaj mesecev defamirali in spodbujali vsakega vaškega covid skeptika, nato so obrnili ploščo in pričeli trditi, da so bili ukrepi preblagi ali prepozni in da je vlada kriva, ker je prišlo do drugega vala ali do intenzitete drugega vala. Včeraj je njihovim pravljicam, lažem in manipulacijam odzvonilo. Postalo je resno, vladnim svetovalcem so pričeli groziti in tega … Nikakor ni mogoče obesiti vladi.

Preberite še: Janeza Janše”! Mediji, opozicija in nasilni protestniki so iste gore list!

Na poročilo kriminalistov o grožnjah se je odzval tudi predsednik vlade, Janez Janša: “Grožnje z nasiljem in smrtjo, ki prihajajo dnevno, so tudi rezultat tožilske pasivnosti in v posameznih primerih celo pasivne podpore – Policija prejela več prijav kaznivih dejanj grožnje proti vladnim svetovalcem za covid-19.”

Spomnimo, prvi protesti so se zgodili še preden je bila vlada popolnoma formirana, kmalu po odstopu Marjana Šarca. Petkovo kolesarjenje se je pričelo po Tarči, v kateri je nacionalna televizija enostransko in pomankljivo predstavila situacijo, v kateri se je znašla pred kratkim formirana vlada, ki je morala v konkurenci mnogih držav na bolj ali manj histeričnem svetovnem trgu za povsem nepripravljen zdravstveni sistem priskrbeti maske in ventilatorje.

Smrt “Janšizmu”

Na teh protestih so se pričeli pojavljati transparenti z napisi “Smrt Janšizmu!”, za katere so osrednji mediji, osrednja leva politika in njihovi “intelektualci na poklic” počeli retorične akrobacije, da so jih upravičili in zrelativizirali kot grožnje, tožilstvo pa jih je bolj ali manj ignoriralo.

Ludvik Tomšič je na shodu pozival k uboju Janeza Janše, organizatorji shoda pa so ovadili neznano osebo! (Foto: Fb)

Proteste so osrednji mediji zbrandirali kot “ljudske”, jim dajali prostor in glas. Čeprav so bili nezakoniti, ker se še do danes nihče ni upal razglasiti za organizatorja, neprijavljeni ter v nasprotju z ukrepi sredi prvega vala epidemije, je omenjena španovija strastno držala palce gor.

Leva opozicija nasprotovala preventivnim ukrepom

Kmalu se je nadaljevala naslednja faza petokolonaškega vedenja do vlade in do državljanov, ki so se ukrepov držali. Spomnimo, pričeli so se pozivi osrednjih strank levice kot je SD, da naj se ukine ukrep nošenja mask v šolah. Pri posrednem in neposrednem sodbujanju k neupoštevanju ukrepov so se jim kmalu pridružili tudi v LMŠ-ju, Levici in vzdolž celotne opozicije. Čast izjemam.

Socialni demokrati pozivajo k ukinitvi nošenja mask v šolah. (Foto: Twitter)

V približno istem času so se pričeli pojavljati “ljudski” covid skeptiki – influenserji; Marko Potrč, Zlatan Čordić in ekipa. Odziv medijev? Namenili so jim ogromno prostora in do njih niso zavzeli nobene kritične distance. Odziv politike? Sozvočje, harmonija z osrednjimi mediji in zavzemanje za vplivnike. Nobene kritike.

Nelegalni protesti postanejo nasilni

Spotikanje ukrepov vlade se je sčasoma vse bolj širilo, svojo končno obliko pa je pričelo dobivati v novembru. Pričeli so se pojavljati liki kot je Anis Ličina (ki je sicer sodeloval in bil opažen že na petkovih protestih), ki so o petkovih protestih pričeli govoriti zaničevalno in pričeli napovedovati “prave”, “resne” proteste, češ pravi so tudi nasilni. V istem času, na isti dan so proteste napovedovali tudi slovenski “Anonymus”, Ivan Gale, Jaša Jenull in ekipa. Sčasoma so se slednji sicer pričeli distancirati od nasilnih protestov, češ, oni ne zagovarjajo nasilja. Na protestih je potem bil opažen tudi Ivan Gale, zadnji žebelj v krsto lažem levičarskih skrajnežev pa je bil izpad Jaše Jenulla pred dnevi, ko je tudi sam pričel groziti policiji, s čimer je samemu sebi skopal jamo in zanikal prejšnje trditve o svojem pacifizmu oziroma pacifizmu petkovih protestnikov. Še en indic več o povezavi med osrednjimi mediji, osrednjo levo politiko in protesti, ki jih je “slavna španovija” prvih dveh podpirala.

Anis Ličina na Pop TV kot “eden od petkovih protestnikov” (PopTV)

Učinki tolerance do protestov? Pretepeni fotografi in novinarji. Zlatan Čordić napade našega kamermana. Čordić grozi uslužbenki na ministrstvu. Ličina in ekipa ustrahujejo prestolnico. Mediji? POP TV in RTV Slovenija vzameta v bran Ličino in ga javnosti prodajata kot legitimnega protestnika, predstavnika ljudstva, ki naj bi spregovorilo. Politiki na levi branijo Čordića. Tožilstvo? V dolini tihi.

Anis Ličina je ne samo eden od kolovodij petkovih neprijavljenih protestov, temveč tudi stari znanec policije v povezavi s trgovino z drogo (foto: Facebook/twitter)

Ko nekomu, ki tako sovraži, dovoliš, da postopoma premika meje dovoljenega, ti pa ga pustiš na miru, na koncu dobiš grožnje s smrtjo. In dobili smo jih. Natančneje rečeno, dobivajo jih vladni svetovalci za covid-19. Ker so mediji in opozicija poskrbeli za to, da se huligani, zločinci, barbari … Pri nas počutijo varno.

Aleš Ernecl