Volilne ankete – kako predvidljivo z njimi mobilizirajo in uspavajo volivce!

Foto: Demokracija

Ankete javnega mnenja so v Sloveniji zelo predvidljive. Večinoma jih izvajajo tisti, ki so že bili propagandisti ali bolje rečeno ustvarjalci in načrtovalci javnega mnenja v socialističnih časih – ali pa njihovi ideološki nasledniki ali dobri učenci. Vsebina njihovih izdelkov je posledično tako predvidljiva, kot so letni časi, ki si sledijo eden za drugim že tisočletja, odstopanja med njimi pa so lahko le minimalna in redka.

Prav na gornje dejstvo sem danes opozoril člane mojega volilnega štaba, ki so se ob mojem današnjem prihodu v Celje veselili rezultatov anket, ki so bile objavljene v minulih dneh in ki kažejo večje ali celo zelo veliko vodstvo SDS. Razočaral sem jih in jim dopovedal, da moramo delati, delati in še enkrat delati ter čim manj gledati rezultate anket.

Zakaj?
Preprosto zato, ker je grob pregled volilnih napovedi večine volilnih anket z manjšimi odstopanji točno tak, kot je ponavljanje letnih časov. Za zimo pride pomlad, za njo poletje in jesen in stvar se ponovi. Že vsaj od leta 2000 se stvar ponavlja približno takole. Takoj po volitvah politična stranka, ki na volitvah zmaga, naskok pred tekmeci še poveča (leta 2000 LDS, leta 2004 SDS, leta 2008 SD, leta 2014 SMC). To je tudi razumljivo in predvidljivo, saj se volivci načeloma po volitvah v večji meri identificirajo z zmagovalci. Vse drugo pa je pri nas že ustvarjanje in ne merjenje volilnih napovedi. Ko so se približevale volitve leta 2004, so volilne ankete kazale na zmago LDS, dejansko pa je zmagala SDS. Ko so se bližale volitve leta 2008, so volilne ankete kazale na zmago SDS, zmagala pa je SD.

Tudi leta 2011 in 2014 so bili precej negotovi časi, a volilne ankete so javno mnenje ustvarjale, ne merile. Dobra dva meseca pred volitvami 2011 je bila na vrhu Virantova DL, volilne ankete so v nadaljevanju napovedovale zmago SDS, zmagala pa je Jankovićeva PS, ki je danes ni več. Nekaj podobnega se je dogajalo tudi leta 2014. Nekaj mesecev pred volitvami Cerarjeve SMC sploh še ni bilo, visoko je kotirala Šoltesova stranka Verjamem, tik pred volitvami pa so volilne ankete napovedovale zmago SDS, a zmagala je SMC.

Pazite se napovedi, ki bi vas lahko uspavale
In kaj se dogaja danes? Popolnoma enako. Volilne ankete večinoma ustvarjajo javno mnenje in ga ne merijo. Več kot tri leta sedanjega mandata je vodila SDS, pred nekaj meseci so ankete zaznale in takoj na prvo mesto postavile Listo Marjana Šarca, da bi umetno ustvarile njegovo moč že v času, ko liste na državni ravni sploh še ni imel. Razpad SMC pa seveda tudi dela svoje. Politični nomadi v veliki meri potujejo k SD, pa tudi k Marjanu Šarcu, zato naraščanje moči SD.

Ankete so dvignile Marjana Šarca še preden je zrasla njegova dejanska podpora. (Foto: STA)

In danes, okoli tri tedne pred volitvami? O veliki spremembi na vrhu poročajo volilne ankete in tudi zapriseženi sovražniki iz novinarskih vrst tipa Zoran Potič (Delo), ki sedaj spoštljivo pišejo o velikem vodstvu SDS, seveda ustvarjajo javno mnenje in ga ne merijo. In kaj dejansko sporočajo? Sporočila o velikem vodstvu SDS imajo seveda dvojno sporočilno vrednost. Na eni strani volivcem SDS sporočajo, da lahko ostanejo doma, češ, SDS bo tako ali tako zmagala. Na drugi strani pa volivcem levih političnih strank naganjajo strah v kosti pred zmago SDS in jih mobilizirajo, naj se volitev udeležijo v čim večjem številu. Povsem predvidljivo, kot so tudi letni časi.

Vinko Gorenak

 • VERRZIFIKATOR

  Pepe Glasnič, TVS

  AVDICIJA

  Na avdicijo se vse pripravlja,
  pevcev tokrat je za tri oktete,
  arije skrbnó so vse preštete,
  note že na novo se postavlja.

  Štel bo tudi tokrat prav vsak glas,
  ga kateri vneto povzdiguje,
  drugemu, glej, sape že zmanjkuje,
  rad tenor bil vsak bi kontrabas.

  Merijo glasovom se višine,
  eni komaj zmorejo oktavo,
  drugi zdavnaj so ob barvo pravo,
  tudi ni razponov, ne širine.

  Najbolj pri zadevi tej pa moti,
  kadar anketira se glasove,
  spušča pred avdicijo strahove,
  kdo da najbolj zboru je napoti.

  Kadar vprašani je že naglušen,
  ko se glas ne sliši najbolj jasno
  in ga moč predelati je glasno,
  vsak anketar skrajno je navdušen.

  Iz anket je jasno moč razbrati,
  koga previsoka je višina,
  s tem ustvarja se umetno klima,
  češ pred tem je treba trepetati.

  Na avdicijo se vse pripravlja,
  najbolj pa anketarji seveda,
  upajoč, da publika naseda,
  ko številke sproti se popravlja.

 • lauraas

  Zato pa na vse pretege spraviti desne volilce na volitve!!!

 • večni srb

  Slovenija ne rabi Orbana, ima že Šrota.
  Vsak slovenec spije po šihtu 2-3 pire in plača keš!

  • Darth Vader

   to delajo bosanci, srbi in ostali balkanci slovenci prisegamo na kozarec kvalitetnega vina

  • stajerc5

   Pa ne, da se ti pizda srbska stejes med cefurje iz Cjela!?

 • večni srb

  Ne verjamem, da tako komplicirajo, jim ni treba.
  Na volitvah ni nobenih stricev iz ozadja, samo njihovi surogati, resni ljudje se raje plačajo, kot da bi se izpostavljali v javnosti. Levica deluje danes isto kot krščanska sekta, njihov bog na zemlji je mrtev, iz celega sveta so se prišli tuji državniki prepričat, da neuvrščeni balkanski diktator ne bo več vstal.
  Partija se je že pred tem konsolidirala najprej glede republiškega ključa, ko so se predsedniki rotirali od enega republiškega kandidata do druge republike, da je bil vsakdo enkrat na vrsti, pri čemer sploh ni bilo važno kdo je bil kandidat. Mirno bi lahko predlagali za predsednika psa, pa bi ga tudi podprli, itak bi morali ubogati izvršilni odbor partije in vplivne sive eminence. Potem so komunisti ukinili komuniste, republiške partije pa so se razdelile na interesne sekcije, ki jim pravijo tudi stranke.
  Levici je popolnoma vseeno kdo bo zmagal, oni bodo porinili na vrh svoje surogate, s katerimi se bodo pripadniki in sledilci najlažje identificirali, če ne najdejo nobenega dovolj zabavnega klovna, bodo pač izvolili cel pevski zbor, ki bo združno nabijal proti desnici in vladal,ne glede kdo bo dobil največ glasov na teh patetičnih volitvah.

  Desnica ima pa samo Janšo, ki ni noben Orban, kaj šele Trump, sploh pa ni Putin, da bi lahko vladal do smrti. Stavijo na Janšo celo potem, ko že 30 let negira samega sebe in se zapleta v čedalje večje paradokse, s katerimi se zagotovo ne more nihče več poistovetiti.
  Slovenija mora danes najprej pogruntati, da so nas okupirali in nas skušajo asimilirati hrvati, ki so zasedli vsa ključna mesta v državi, ne glede na razne levičarske in srbske celice, ki so sicer vplivne, vendar nimajo nobene realne, upravne moči. Potem je treba revidirati celo zgodovino nove države in ugotoviti, da so nas v bistvu že leta 1991 napadli hrvati, ki so nas ob enem tudi branili, čeprav si nihče normalen ni želel ne eno in ne drugo. Šele nato se lahko začnemo resno pogovarjati kako je pravzaprav razpadla partija in kaj se je zgodilo s socialistično republiko, kam so se skrili njeni organi, udba, sodelavci in ovaduhi, ki so prvi dan nove Slovenije preprosto prišli na šiht in nadaljevali posle, kot običajno.
  Slovenije ni več, zdaj gre za slehernega Slovenca.

 • Tomira Breluga

  Ves trud je zaman. Mogoče bo SS res zmagala, ampak z kom bo sestavila koalicijo??
  Tako da, le se trudite, prav nič ne bo pomagalo, naslednja vlada bo spet levo-sredinska, sds-ovci pa se boste jokali še naslednja štiri leta.

  • Amerikanc

   Sredine NI. Sredina je ne tič – ne miš, zato pa smo ker smo. Rdeči fašisti so skrajneži, kar so pokazali v Pliberku, v Ljubljani in kažejo vsak dan – tudi Žedan in njegovi pribočniki na twiterju.

   • Tomira Breluga

    Seveda, vse je zanič, razen SDS seveda. Nekak znano iz časov ZKJ, katere ponosen član je bil Janez.

    • Steiermark

     Ali imaš stranišče zaklenjeno, da moraš tukaj opravljati svojo potrebo?

     • Tomira Breluga

      Ne, ampak ko berem sds-ovce me momentalno pritisne srat.

     • tohuvabohu

      A maš probleme z zaprtostjo, ubožec, da stalno visiš tukaj.

     • Steiermark

      No, ja, tvoja kultura je takšna kot od podivjanih kameltereiberjev – musličev, kot smo lahko zasledili v preteklosti, ki se “olajšajo” kar na sred javnega prostora – pločnika, sredi ceste, na avtobusih, vlakih – po sedežih, in to ni nič nenavadnega za njih, kakor tudi zate ne, kot izgleda. Pravgotovo imaš svoje “korenine” globoko na balkanu, med ostalimi kamelarji in sralci po naši kulturi , v naši domovini!

    • Lustrator

     Vse kar je rdeče je zanič, vse kar smrdi po socialističnem totalitarizmu je zanič, vse ostalo je v demokraciji OK. A kaj ko je pri nas cca. 80% strank pripadnic partijskega lobija – torej popolnoma neužitnih in neizvoljivih in takih, ki bi morale biti v normalnih demokratičnih družbah PREPOVEDANE. Ne zato ker niso SDS, ampak zato, ker so v svoji filozofiji, s svojimi metodami, s svojimi kadri, s svojimi cilji PROTISLOVENSKE, PROTIEVROPSKE in PROTIDEMOKRATIČNE.

     • Tomira Breluga

      Aha, sedaj mi je jasno zakaj so se Janša, Brezigarjeva, Černač, Zver, Gorenak tako radi včlanili v ZKJ.

     • Lustrator

      Radi? Kako to veš, si jih vprašal? Se ti zdi, da bi se tako ostro obrnili proti partiji in vse življenje trpeli posledice, če bi jo imeli radi?

      V prejšnjem režimu je bilo članstvo v partiji predpogoj za KATEROKOLI vsaj približno pomembno funkcijo v državi – za marsikoga zgolj formalnost, najbolj zagrizeni pa so prišli do samega vrha. med zgoraj naštetimi ni niti enega takega.

      Pa ti? Imaš dandanes, v letu 2018 en sam opravičljiv razlog, da si komunist – glede na tvoje komentarje ne le zato ker “moraš biti”? Te pri zgoraj naštetih moti, da so BILI v partiji ali to, da niso več? Prelahko vas je komije pospraviti v lasten žep, ko bi bili vsaj tiho, bi si naredili uslugo.

     • Tomira Breluga

      Torej so našteti že prej bili ritolizniki saj so se (po tvojih besedah) v partijo včlanili samo zato, ker so hoteli vsaj “približno pomembno funkcijo v državi”? Čudna drža za današnje zaklete Domoljube, se ti ne zdi? Jaz za razliko od naštetih nikoli nisem bil član ZKJ in nisem komunist. Rad samo zafrkavam debile oz. sds-OVCE.

     • Soave

      Jojmene, ti si pa res en osel, no ??

     • tohuvabohu

      Govoriš pa enake debilizme.

     • Steiermark

      mislim, da razen zaprtja, ki te daje, imaš tudi hude psihične probleme, ter z logiko …

     • Lustrator

      Se ti zdi, da bi v Sloveniji sploh KADARKOLI lahko prišlo do osamosvojitve in vsaj začasnega razbitja partije, če je ne bi koordinirali tisti z vsaj približno pomembnimi funkcijami v državi? Zmobilizirati več kot milijon Slovencev, da se na referendumu po 45 letih enoumja odločijo PROTI komunistični Jugoslaviji brez vplivnih ljudi iz politike in ostalih sfer družbe je absolutno nemogoče – vsaj na miren način, kot se je to zgodilo pri nas.

     • Steiermark

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • SIMON ROZIC

   A ti pa nisi Slovenec? Ti ni žal Slovenije, najlepše dežele na svetu?

 • totex39

  Volivci so očitno nepredvidljivi, to so dokazali na referendumu, ko so raje ostali doma. Smo pač država norih ljudi, ki si očitno ne zasluži demokracije, pol pa živite v komunizmu še naprej in se naj noben več ne pritožuje, tako ste pač hoteli.

  • Lustrator

   Problem je v tem, ker živimo vsi v isti državi, hoteli ali nehoteli in moramo tako pokrivati enormno finančno in moralno breme, ki ga s svojo rdečo kleptokracijo in kretenizmom med volivci ustvarja le en del družbe. Rešitev bi bila, da se Slovenijo loči na 2 državi – Slovenijo in Jugoslovenijo, a kaj ko je Slovenija premajhna, da bi en sam kvadratni centimeter lahko darovala komunistom, ki nimajo do nje prav nikakršne pravice.

   • MižekFiga

    In ona druga država naj se preseli na nevidno stran Lune.

   • janez.pokoncni

    O tvoji predlagani rešitvi veliko razmišljam že leta, ampak bi bila ta rešitev zgolj začasna. Dejstvo je, da nobena država ni preživela dolgotrajne vladavine levice brez totalnega kolapsa.
    Pogoj, da levičarji sploh lahko egzistirajo so delovni in ustvarjalni ljudje kar pa noben levičar ni, drugače ne bi bil levičar ali če sem plastičen; klopa in pijavke brez žrtev, ki jim ti sesajo kri, ni!

    • Lustrator

     Seveda. Nikjer nisem napisal, da bi bila ta rešitev dobra za jugoslovensko polovico, bi bila pa dobra za Slovenijo :)

 • PIA PlA

  Tisti rejeni lubadar bi nas rad nadziral tudi v straniščih. Njegova politika je res taka, da nas nekam prime.

 • antimur

  Levaška banda ima vse najslabše človeške lastnosti, katere so garant za propad vsake družbe. Pri vsaki zadevi, ki jo počnejo so prisotne. Brez njih ne bi nikoli vladali, te pa so laž, sprenevedanje, ropanje, sovraštvo do lastne domovine in naroda, čeprav so jih polni gobci o sociali, jim je kapital osnovno vodilo, ki jim garantira preživetje, razbojništvo in nasilništvo, ne pomišljajo niti pri umorih. Skratka golazen, ki se jo moramo znebiti na vsak način. Veliko je že narejenega, da jih imenujemo z imeni in priimki, ne pa samo motoviliti z nekimi strici, kajti to zdaleč niso strici, ampak zločinci najhujše vrste, njihov kolovodja je pa prekleti zamrznjen Kučan.

 • Olga234

  Dragi Slovenci! Orban nam je lepo povedal, da volitve trajajo do zadnje minute! Ne nasedajmo levičarjem, ampak pojdimo na volitve in volimo pravo desnico, ne Kučanovih klopotcev kot so Bratuškova, SMC, Šarec, ZL in SD! Preprečimo invazijo divjakov na Slovenijo in naženimo levičarje za zmeraj!
  SDS je garancija za varnost in blaginjo Slovenije!

  • Olga234

   Zloraba Nicka! Če takoj ne prenehaš uporabljati moj Nick, te prijavim na policijo! Tokrat grem do konca, pa čeprav na evropsko sodišče za človekove pravice!

   • Olga234

    Olga234
    @Olga324

    291 Upvotes

   • Ivan Serpentinšek

    :))))

 • Olga234

  Leben ženiti v EU, da prepriča evropsko komisijo, da odmrzne 109 MILJONOV za drugi tir, čeprav stvari sploh še niso jasne!!!??? Tovarišijo se mudi ropati!
  Preprečimo njim nada
  Kje ropanje države in ogrožanje Slovencev z nezakonitimi migracijami!

  • totex39

   Temu hudiču se že na obrazu vidi kako pohlepen je in nesposoben.

 • MižekFiga

  V Komunizmu sredinskosti ni. Sredine ni, so pa prsti sredinci, pravilno nastavljeni in zelo zgovorni kadar so pokazani komunistom. Torej starodobni in novodobni komunisti, kdor je normalen vam stereo (dvojno) kaže oba sredinca.

  • Lustrator

   Natančno tako. Ne le, da komunizem v svojem ustroju ne pozna “sredinskosti”, ne pozna niti “levičarstva”, torej socialne demokracije, razen seveda kot populistično masko za nevedno rajo, ki bi jo navkljub temeljiti indoktriniranosti (zaenkrat) vsaj rahlo zmotilo to, da v Sloveniji sredi Evrope v 21. stoletju na volitvah kandidirajo stranke z rdečo zvezdo v emblemu in besedno zvezo komunistična partija v imenu. Žal se sicer tudi to že počasi spreminja in dandanes se odkriti poveličevalci politicidne, protidemokratične in protizahodne totalitarne tvorbe niti več ne maskirajo kaj dosti, ko izobešajo slike, nosijo majce, prepevajo pesmi, organizirajo prireditve, ki nimajo z demokratično Evropo 21. stoletja popolnoma ničesar skupnega. In (združena) levica je indikator radikalizacije komunistične partije, ki vedno bolj brezsramno opleta s tovrstnimi arhetipi stalinistične ideologije – npr. rdeča zvezda v samem logotipu stranke, da o norostih za katere se njeni poslanci in volivci zavzemajo, niti ne govorim.

 • Ivan Kubelj

  Dragi moji sodržavljani!! Pred več kot dvema desetletjema smo se združili na plebiscitu in si zaželeli zapustiti takratno državo. Želeli smo svojo, demokratično državo, kjer bo naš glas nekaj veljal. In jo imamo, že kar nekaj časa, kajne.
  In kaj mi počnemo???
  Niti vsake par let (beri poredko) se nam ne ljubi dvigniti riti in oddati svoje mnenje na volitvah. Znamo pa zelo dobro jamrati in pljuvati čez vse v gostilnah in po lokalih. Pa seveda tukaj in na raznih forumih. Veliko pišemo in govorimo, naredimo pa nič.
  A dragi moji sonarodnjaki zavedajte se, da tako kot 23.12.1990, tudi danes mi odločamo o svoji usodi!
  Ne dovoli si, da ti drugi krojijo usodo. Dvigni rit in od danes naprej oddaj svoj glas vedno. Naj te ne bo samo gobec

  Zase, za našo domovino, za prelepo Slovenijo in našo blaginjo

 • Olga234

  Esdeesovci zahtevamo, da se volitev ne prizna, pač pa da se za sestavo parlamenta uporabijo volilne ankete, ki jih organizira Nova24TV!

  • MižekFiga

   Ideja ni evropska. FUJ in OLGA ni tvoja prijateljica. FUJ tebi pokveka omunističlna !!!

 • Ha, ha, ha
  Sem šel gledat rezultate referenduma po volilnih enotah in okrajih: http://www.volitve.gov.si/referendum/rez_vo.html
  V Ljubljani so lepo “pokadili”. Pravzaprav sta edino Ljubljana (z okolico) ter Kranj odločila proti. V vseh drugih enotah so bili za.
  Ni čudno, da so danes levaki tako živčni in popadljivi :-))).

 • MižekFiga

  Leve (komunistične) objave in mnenja se približujejo kampanji TEŠ 6. Domnevno se samo Osla pelje dvakrat na led, vendar že prvi led potrjuje oslovskost osla. Slovenci nismo Osli, OK prijatelji. Nova vlada bo ukinila oslovsko delovanje Kučanovega Foruma in omogočila normalno funkcionalen nadaljni rfazvoj Luke Koper. Manj kot pet let bo dovolj. Osli iz Kopra si svoj razvoj zamišljajo pinguinsko, tako kot partizansko antarktično blefirano FDV osvoboditev po …. FUJ blefiranju. Sumim, da so neki srpijanci na račun maloobmejnih okupirali Slovenijo. Ta reyli je odveč!

 • MižekFiga

  NI 100% ankete boljše in pravične ZA NAS, kot Slovenija MOJA (nekoč dežela, danes) DRŽAVA.

 • Goran Hvala

  in kaj vam zdej ni jasno mag. al dr. vinko gorenak?. zdej vam to ne pase in so krivi komunisti za take napovedi, ce bi sds bla zadnja bi itak spet bli komunisti krivi….pa stalno vas desnake sprasujem kaj bi sploh radi. ker vam tako ali tako ne pase….

  • MižekFiga

   Ne delaj se večjega OSLA, kot si. Ne paše ti katerokoli pretiravanja.

   • Goran Hvala

    vam se manj….

 • Olga234

  Levičarji so navadni tatovi, saj kradejo identiteto, poskušajo zlorabljati Nicke, ker bi morala po njihovem obstajati samo njihova “resnica” kot edino prava! Malo morgen!

  • Olga2345

   Pa saj to je grozljivo!!! Da ti nekdo ukrade nick! Jejhata!

 • Osti jarej

  ..ljudje so že tako siti politikantov in njihove zlagane politikantske politike,da izrecno zaradi tega ne hodijo na volitve….v tej vukojebini ,so vse že tako zyebali,da gre pravzaprav samo še za krajo zadnjih milijard,ki so ostale…..narodu bo ostal kurac v čelo in milijardni pufi,ki so končali v njihovih žepih…..no,procenti od tega…kar pa takisto zagotavlja lagoden lajf zanje in njihove potomce….narod pa pod mostove

 • Osti jarej

  …ko bodo ti akterji globoke države,ki že trideset let služijo za izgovor, postali prah??…a imajo zagotovljene naslednike?….ahhh,saj ne bo treba….ne bo nič več za “potamanit”

 • Vera

  Na ” reklame ” in na soočenja ne nasedam, ker vem koga voliti za nas in za naše potomce !

 • Anton

  to je igra psihologije, naj vam lustriram na primeru kriptovalut, “strokovnjaki” napovedujejo da bo konec leta 2019, bitcoin dosegel lahko tudi nivo vrednosti 64 tisoč. Vsak realen analitik, na napoved daljšo kot 1 teden ne da kaj dosti, sploh pa pod dejstvom, če imamo v igri velikost volantivnosti kot je pri kriptih. Včem potem te napovedi se boste vprašali, pa naj se povrnem zopet k začetku, es svet, se vrti okoli psihologije, tudi finance, te pa sploh, napoved 64 tisočakov je po mojem mnenju zrežirana, s sciljem pritegniti čimveč novih vlagateljev in tako spsobuditi dva ključna deležnika na katerem sloni vso gospodarstvo to je povpraševanje/ponudba stem bodosprožili umetno rast že sedaj tako napumpanih kripovalutnih cen in zaslužkarstvo.Zgodba kripov postaja centralizirana, sicer ne še v tolikšni meri kot fiat valute vendarlako že lahko razberete uvidete trend v to smer. Skušal sem ponozariti paralelo dveh zgodb z podobnim konceptom, ustvariti fikcijo, na kateri bodo zaslužili/pridobili že sedaj priviligirane skupine.

  sarkazem press

 • Ivan Friderik Novak

  Ankete z leve in z desne, ankete od spodaj in od zgoraj, ankete od zadaj in od spredaj, . . . .
  Ubogi Vinko, ki ga tako močno vznemirjajo izidi anket.

  Odločili bomo volivci in nihče drug.

  • Anton

   levaki vedo da večinski aktualni zbor volilcev, nima dovoljšne ZKP(zdrave kmečke pameti, pa nočem omeleževati ljdu, očitno an podlagi predhodnjih in aktualnih informacij, je temu tako), zatorej ves ta čas po mojem prepoznavanju z zelo prepoznavno manipulacijo ,želijo ustvariti fiktivno politično razpoloženje med ljudmi in dejansko jim to supeva že skorajda 27 let iz čisto preprostega razloga, ljudje nimajo dovolj razvitega kritičnega razmišljanja, govorim to o večinskem deležu populacije, prvič kerjim to ni bilo privzgojeno v osnovni celici družbe-družine, kot tudi ne v šoli, kjer pa je sistem načrto prirejen za vzgajanje fah idiotov.

   sarkazem press

 • Kristijan Ahčin

  mene ne morejo manipulirati z anketami ne v eno ne v drugo smer. volim SDS in grem na volitve #vedno. že zato ker je taka moja pravica. dokler mi je ne vzamejo, ali pa dokler ne bojo SDjevski “reformirani komunisti” poskrbeli zato da bomo spet volili po kradeljevskem principu: za Of in proti of z belo oz črno kroglico v kotu; da se bo vedelo kdo je “izdajalec”, oz “reakcionar” ki voli proti of. kanede

 • Osti jarej

  …če ne zmaga SDS ,tud kohl nakelski ne bo v koaliciji….sicer mu je mesto ministha zagotovljeno…kene

  • Wizeman

   Pa ne, da živite v utvari, da SDS lahko zmaga?

 • Franjo Trojner

  Nateg so ankete in nateg volilcev je Šarec!
  Bodite pozorni na njegovo obrazno mimiko in kretnje rok in držo telesa, cel paket izdaja narcisoidnega fanatika.

 • Osti jarej

  …a volga se je pa klonirala?

 • Olga2345

  Danes sem mirno hodila po Kosovelovi ulici, nakar me je skoraj do smrti zbi kombi za napisom SDS Zate!!!
  To je gotovo levurarski kombi, ki namerno črni ugled NAŠE STRANKE!!! Malo morgen, levuharji!
  Ne bomo nasedli!!!

 • Olga2345

  Sicer pa bodo za kosilo pražena jetrca in zelena solata.

 • Olga2345

  Sladice ne bo.

 • Olga2345

  Žoga je okrogla, macola pa ima obliko kvadra. Zanimivo!

 • Olga2345

  Herman je muslimansko ime, ki so ga vehabije vsilile velikemu nemškemu narodu. FUJ!!!

 • Olga2345

  Dama je šla Rd1 Nb6 10. Qc5. To je legendarna poteza velikega Bobbyja Fischerja.

 • Olga2345

  Jutri bo relativno glede na situacijo.

 • lokec

  bedake hitro prepričaš

 • Olga2345

  Zanimivo: Mikronezija izvozi največ tune ulovljeje z vršami. Kdo bi si mislil?!

 • Olga2345

  Tuš izhaja iz proto-slovanske besede “tuš”, kar pomeni prho.

 • Olga2345

  Večina insektov ima sposobnost letenja. Razen muh, obadov in čebel. Te hodijo peš.

 • lili pili

  Tile sds ovci vidijo zaroto tudi ce jih srat pritisne in tuhtajo zakaj, kje kdo…..

  Pri njih ni nic spontano in naravno se prdec ne…. hoooo

 • Maja

  Zmaga levice bo pa totalen poraz za Slovenijo!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!