Volitve v državni zbor – nekateri razlogi za take rezultate

dr. Vinko Gorenak (Foto: STA)

Volitve v DZ so za nami. Rezultati so znani. Kaj pa razlogi za takšne rezultate? Teh je seveda izjemno veliko in ne delam si nobene iluzije, da bi jih v tem prispevku v celoti analiziral. To seveda ni mogoče, zato pa naj poskušam analizirati le nekatere razloge za volilne rezultate, ki jih pač imamo.

Še pred nekaj tedni je kazalo na zmago Liste Marjana Šarca ali pa na zmago SD Dejana Židana. Vse je kazalo na vnovičen poraz stranke SDS Janeza Janše. In kaj se je zgodilo v tem času? Osnovni namen tega prispevka naj bo analiza doprinosa prvakov političnih strank h končnemu rezultatu političnih strank.

Oglejte si še: Dve izpolnjeni obljubi

Janez Janša je zagotovo najbolj zaslužen za veličastno zmago SDS. Zakaj? Zato, ker je nastopal državniško, pomirjevalno, strpno, nenapadalno in neizključevalno, zlasti pa zato, ker se ni pustil sprovocirati in je ostal tiho, tudi takrat, ko bi lahko argumentirano napadel.

Marjan Šarec je skušal igrati vlogo favorita, podobno kot Cerar leta 2014, a mu to ni najbolje uspelo. Več ali manj je prodajal floskule in sploh ni realno odgovarjal, zlasti na konkretna vprašanja. Volilci so to opazili in prav zato iz dneva v dan slabši rezultat.

Dejan Židan je do neke mere šolski primer tega, kako se ne nastopa v volilni kampanji. Skoraj vsak njegov odgovor je bil dejansko napad na SDS in Janeza Janšo. Hkrati pa do konca ni spoznal, da vsaka njegova taka izjava pomeni pospešek SDS in minus za SD. Kot član SDS lahko rečem le: hvala, Dejan Židan.

Miro Cerar je seveda največji poraženec teh volitev. Večkrat sem v svojih razpravah v državnem zboru dejal, da bo na volitvah v državni zbor izvoljenih le toliko poslancev njihove stranke, kot jih gre v enega fička. Nič kaj veliko se nisem zmotil. Njegovi nastopi pa so bili prav pobalinski. Le da je nasprotoval SDS Janeza Janše, že se mu je zdelo, da dobro nastopa. In da ne govorimo o pravu in pravni državi. Njegovi nastopi so bili prava antiteza pravu in pravni državi, pa ne le v predvolilnem času, ampak tudi v času njegove vlade.

Luka Mesec in njegova Levica pa sta nekaj, kar vsaj mene zaskrbljuje. Ljubljana je oblepljena s plakati, na katerih piše: »višje plače in pokojnine za vse«. Vse lepo in prav, le kdo od volivcev si tega ne bi želel? Toda, kje to vzeti, ne povedo. Če bo ta stranka v bodoče med naivnimi volivci še napredovala, potem me je strah živeti v tej državi, postali bomo namreč Venezuela, Kuba ali Severna Koreja. Kako pa tam živijo, pa vemo.

Luka Mesec (Foto: STA)

Matej Tonin z Novo Slovenijo je in ni presenečenje. V njegovih javnih nastopih nisem zaznal nobene napake. Nov obraz, mlada generacija in še kaj, vse to je obetalo 10 odstotkov in še več. Toda to se ni zgodilo. Hkrati pa je prav Matej Tonin odgovor vsem tistim, ki so nas prepričevali, zamenjajte Janeza Janšo in dobili boste ustavno večino. Ta formula torej ni uspešna in pika. Vem pa, da je Nova Slovenija dosegla najboljše rezultate takrat, ko je jasneje povedala, da se vidi v koaliciji z Janševo SDS. Tokrat so poudarjali, da gredo v koalicijo z vsemi. Možna napaka.

Alenka Bratušek in njena stranka – je in ni presenečenje. Dobra dva meseca nazaj je ankete niso niti zaznale. Na volitvah pa vstop v državni zbor s petimi poslanci?! Zakaj? Odgovor je bolj ali manj jasen. Njeni povsem jasni in natančni odgovori. Zdravstvo in upokojenci, je ponavljala v nedogled. In to sporočilo je pravo, zato volilni rezultat ni izostal.

Karl Erjavec in njegov DESUS pa sta na tokratnih volitvah le prišla na plano. Nič od nič in le floskule o upokojencih. Zato tudi takšen rezultat. “Boli me džoko,” je dejal pred časom. Pred snemanjem kamer v predvolilnem času pa je dejal, »bom pač ta štiri leta do penzije v opoziciji«. Skratka, Karl Erjavec je prevara volivcev zadnjih dvajset let. Na naslednjih volitvah ga ne bo več, bo pa užival visoko pokojnino.

Zmago Jelinčič in njegova SNS in njun povratek v državni zbor pa je – ali pa tudi ne – presenečenje. Stranke njegovega tipa so v parlamentih mnogih držav in pogosto odločajo o koalicijah. Morda bo tudi Zmago Jelinčič.

Marko Zidanšek in njegova SLS pa sta pričakovano in hudo negativno presenečenje teh volitev. Pa ne zato, ker jim že drugič ni uspel preboj v državni zbor, temveč zato, ker je egoistično zavračal kakršnokoli sodelovanje s Primcem in Kanglerjem. Združeni bi zagotovo dosegli vstop v državni zbor, a Zidanškov egoizem in samozavest sta očitno pomembno vplivala tudi na slabši rezultat desnice kot celote.

Marko Zidanšek (Foto: SLS)

O ostalih strankah sodelujočih na volitvah pa naslednjič.

Vinko Gorenak

 • garfi

  rtv vedno režira volitve za udbomafijo, ker je sedaj neodvisen-leviČĆarski medij
  vsi jih pa plačujemo za pranje možganov
  tu je osnova nepoštenosti, ukradenih volitev in demokracija je demokratura
  “leve” stranke tako vedno nategnejo nevedne, mlade in Butalce
  bratuškova je primer sluzaste politikantke z nogicami in v parlamentu so sedaj močni tudi Lunatiki-l
  gorje nam s tako vlado

  • učko

   Nategnejo tud’ strankarske veljake. Kwa je meu u pondeljek Štuhec inskat na nacionalki ?!!!! Tam je bil kot predstavnik “desnih” oziroma proti-režimskih predstavnikov. Levuharji so namerno nafukali enga FARJA, da bi ja čim bolj SFUKALI UGLED slednjih.

   • garfi

    no ti ne boš nategoval
    strankarski veljaki “levih” so udbomafijski veljaki, ki nategujejo Butce
    mene ne

    • WISKY 1000

     IN TO JE UČKO BUČKO

   • WISKY 1000

    a te žre rdeči komunajzar,JANEZ JE ZA VAS DOKTOR.

 • Lisjak

  Po Facebooku že krožijo dokazi kakšne prevare so se dogajale na volitvah na primer,ko so prišli starejši volivci volit so že bili vpisani kot,da so volili po pošti.

  • garfi

   povej več

   • alojz

    Neveljavno glasovnico je enostavno naredit. Nekdo, ki prešteva pač obkroži še enega kandidata. Dovolj razumljivo? In stavim, da je največ neveljavnih ravno tistih na kateri je obkrožena tudi SDS.

    • garfi

     jaz vedno obkrožim večkrat močno
     nisem pa pogledal, če je imela škatla plombo in kakšna je
     pomaga verjetno tudi lasten svinčnik
     ne vem pa če bi pomagalo vprašati, če je predstavnik sds na volišču

  • Olga2345

   To bi morali vse raziskati! Predvsem pa nagnati Vickota in volilno “komisijo”! Prepričana sem, da so goljufali! Tudi neveljavnih glasovnic je bistveno preveč, kar 10.000!?

 • Goran Hvala

  od janse tud nism slisal od kje vse bo vzel da bomo imeli kar 900e vec na leto…pa tiste zastonjske fore na racun 5 otrok itd.. le od kje bo to jemal.. zveni mi kot luka mesec ta janezek.. :-) .

  • mona lisa

   Samo če počisti migrante ki so tu in prepreči vdore ostalih je že za začetek nekaj denarja. dalje če prepreči kraje ( preplačan drugi tir) je spet neka vsotica in tako naprej. Verjamem da je to sposoben. V primeru migrantov pa so res potrebne radikalne rešitve kar se mu je očitalo.

  • Olga2345

   Če ne bo udbomafijskih hobotnic, bo denarja na pretek!

   • Goran Hvala

    zo je super….sam kam so paces ta kes vozil leta 2006….a ni bil janez glih tak na polozaju pa jest ko pogledam placilne nism meu nc vec… zgleda da imajo vec sam tisti pri koritu… al se moram kam vpisat da to pol velja tud zame…

  • macon

   Lepo ti je razložil, da bo povišal dohodninske pragove in splošno olajšavo, ki je zdaj na okoli 3000 EUR (na zahodu pa na 10.000 in višje).

   • Goran Hvala

    aga…. bomo vidl kaksni bodo ti pragovi… :-)… verjetn bom meu na leto ene 5centov vec ceprav je janez obljubljal 900e vec…

    • macon

     Tebe kot levega bi izvzel iz takih ukrepov, ker te itak ne zanimajo. Za vas levičarje bi uvedel poseben migrantski davek v recimo višini 10% vaših dohodkov.

     • Goran Hvala

      jest sm za… sam pol se ne bos imel vec kaj repencit…. :-)… drgac pa nism vedu da zdej desnaki placujete 10% vec davka od nedesnakov….

 • usimoncic

  Sorry, meni se zdi, da je Cerar mali zmagovalec teh volitev. Po neuspešnem vodenju države, odstopu in hudi konkurenci sorodnih strank je dobil 10%… Ni malo! Seveda pa rezultata ne gre primerjati s prejšnjimi volitvami, ko se je pojavil kot mesija, katerega so pripravljali 10 let, je imel 100% podporo praktično vseh medijev, slabo konkurenco na svojem političnem polu, edinega resnega nasprotnika pa pod ključem.

  Glavni poraženec pa je seveda Šarec, ki se je razvodenel kakšen teden prehitro. Če bi bil Šarec malo bolj sposoben, bi dobil mandat za sestavljanje vlade, Cerar bi dobil pol manj, Bratuškova bi ostala zunaj, Židan in Mesec pa tudi ne bi tako slavila.

  • mona lisa

   Kaj ti ni jasno. Šarec je novi Cerar. Poslan in nastavljen od Kučana. Taki delajo nam vsem nepopravljivo škodo. Boli me ko vidim kako so državljani naivni in volijo vsako nastavljeno nesposobno marioneto. Strah me je take države.

   • usimoncic

    Šarec je HOTEL POSTATI novi Cerar, pa mu ni uspelo. Deloma zato, ker stari Cerar še ni čisto za odpis. Predvsem pa zato, ker je nesposoben.

    • francelj3

     Sliši se, kot da cmera ni nesposobna.

 • tasilo

  Poznam možakarja, ki je imel zdravstvene težave, ki so bile vse hujše. Pa se je naglas spraševal:

  “Ali naj grem k zdravniku ali naj se raje fentam sam?”

  ** Slovensko zdravstvo je katastrofa! Človek prej crkne, preden je deležen normalne pomoči.

  • Rožle

   Mar ni bolje, da to nekdo strokovno opravi .. ?

   • tasilo

    Jah … ampak za “strokovni poseg” imaš spet čakalno vrsto, anede?

 • mona lisa

  Gospod Gorenak je lepo povedal kako je vse potekalo dejansko. Vsi razen Tonina in Jelinčiča so kar naprej v predvolilni kampaniji napadali Janšo. Bili so kot cvileči psi ki skačejo in bevskajo in napadajo žrtev. Janša jim je dostojanstveno in mirno odgovarjal ali pa se raje vzdržal odgovora saj je žalostno da razni Serpentinški, Cmerari, Židani, Meseci in Bratovškova gradijo kapanijo na blatenju drugih. Podtaknjeno Kučanovo gnilo jajce Šarec (ali raje Serpentinšek) pa tako ni nič pametnega povedal zato me preseneča da je vseeno dobil toliko glasov. Očotno gnilo jajce Cerar ni nič naučil naivnih Slovencev. Židan je zgodba zase, nič pametnega čeprav se dela sila pametnega zasral pa je že kot minister v kmetijstvu vse. same neprebavljive floskule. šivilja bi morala ostati v svojih vodah. Videli smo njeno sposobnost v vladi in prej v banki. Žal če v naši državi nekaj zajebeš greš na boljšo mesto. O Mesecu pa tako ni vredno besed je bevskajoče ščene ki napada in obljublja zvezde z neba ki jih nikoli ne bo dosegel.
  Rabimo predsednika s hrbtenico in pametjo. Ne rečem da je čist kot solza vendar je Janša trenutno edini ki lahko reši katastrofo v državi. Najprej in velik problem so migranti. Če se ta problem ne reši potem se več kmalu ne bo moglo nič reševat. Vsakodnevno Kot roj uničujočih kobilic vletavajo v našo državo. Policija jih nekaj dobi in jih dajo v azilni dom kjer čakalo na azil. Lepo vas prosim mi državljani te potencijalne teroriste in osvajalce drago plačujemo. Ilegalno prestopi mejo, torej se ga vrne. Mejo zastražit in branit za vsako ceno tudi s silo. In najbolj je žalostno, ker to niso nobeni begunci iz vojnih območij ampak migranti, oziroma OSVAJALCI SLOVENIJE IN EVROPE. Spomnimo se Švedske, Anglije in ostalih kjer lastni državljani ne upajo več v določene okoliše in da ne govorim o terorizmu.
  Drugič gospodarstvo. Levaki samo jemljejo. Zdravstvo je v razsulu. Milojka Kolar je samo vedrila zdravstvo pa propadalo. Da ne govorim o ministrici za socialo in ministru za gospodarstvo.
  Upam da se na koncu uvidi da je trenutno Janša človek ki lahko potegne Slovenijo iz velikega dreka ki se nabira že od osamosvojitve. stranke ki niso pripravljene na sodelovanje delajo katastrofalno in nepopravljivo škodo vsem nam. Vsak dan ko se ostale stranke upirajo volji državljanov ( močna zmaga SDS) je izgubljen dan in nekaj sto migrantov več. ALI RES TO HOČEMO ZASE ZA NAŠE OTROKE IN VNUKE.

  • pajot

   Lepo povedano. Bi te pa popravil glede lunatika. Nevaren je,še kako je nevaren. Ljudje so vedno nasedali,predvsem v kriznih obdobjih,tipom,ki so obljubljali raj na zemlji. Vse to smo že videli in doživeli. Končalo se je s tretjo balkansko vojno.in gospodarskim kolapsom jugoslavije. Bojim se,da se bo Jugoslovenija znašla v podobnem položaju,samo malo počakat je še treba. In ko bo stvar zrela se bojo v jugosloveniji spopadli Slovenci,srbi,šiptarji in muslimani.

 • Olga2345

  Bravo Vinko Gorenak, zadeli ste bistvo!

 • Antonius

  SLS je prepoznavna po zeleni in modri, Marko Zidanšek pa brez modre in zelene v rjavi obleki in RDEČI kravati. Tudi Židan dobro ve, zakaj brez RDEČE kravate ne gre.
  https://lh3.googleusercontent.com/dI26zSO8j9yVuMzAonkUOCyi4lQ9vA1Qgpst2QkO7q4o52DRths6BbDZuH8uJpCd5WExZQ=s151

 • učko

  Miličnik Vinko, član komunistične partije, ki je iz nje pozabil izstopiti, je za svoj IQ mal preveč otresav s svojim riucem, nardit pa itak nikol ni n’č znau !!!!!!!!

  • komar marko

   kaj je s tabo, a te je včeraj IRGLCA pokopala, čisto si bil AUT!

 • Jaka Sraka

  Franc Kangler prejel več glasov kot Marko Zidanšek in v svojem okraju močno premagal SLS

 • Bozz

  Kaj je pa SLS naredila za kmete v zadnjih 26 letih? Nič. Kmetje vse bolj nazadujejo zaradi Bruseljske politike in komunistične agende centralizacije kmetijstva, kar pomeni uničenje malih kmetov (z nizkimi odkupnimi cenami za mleko, itd.) in kar seveda pomeni zasužnjenje in popolno odvisnost prebivalstva od teh, ki bodo imeli čez vso hrano. SLS tukaj ne more nič. So navadne lutke, saj ste to tudi v ostalih strankah g. Gorenak. Kar priznajte. Suvereni že dolgo nismo več. Tudi SDS bo morala plesati na vseh področjih kakor reče Bruselj. Vse ostalo so pravljice vas politikov zadolženih, da raji prodate Bruseljsko Babilon agendo. Samo Babilon 1.0 je propadel in tudi Babilon 2.0 bo. Bo še hudo do takrat, ampak ta zgodba je zapisana in ima srečen konec.

  https://proxy.duckduckgo.com/iu/?u=https%3A%2F%2Fmarkhackard.files.wordpress.com%2F2016%2F02%2Feu-tower-of-babel-poster.jpg%3Fw%3D700&f=1

  https://proxy.duckduckgo.com/iu/?u=http%3A%2F%2Fbiblelight.net%2Ftower-painting-parliament.jpg&f=1

  • Vera

   Stranka SLS sama ne more za kmete narediti veliko, lahko bi pa naredil kmetijski minister Židan, ki pa tišči glavo v pesek , ter napada Janšo že ob najmanjši priložnosti . Za izpad SLS-a iz parlamenta so krivi zadnji predsedniki te stranke !

 • Vince Blake

  Vinko je zapisal, kar nas večina ve že dolgo časa. SLS je katastrofa in če se niti med sabo ne znajo zmeniti, kako bi se šele v parlamentu, kjer bi se soočili s celo plejado strank vseh barv. In volilci so to zaznali. Pod nujno je treba zamenjati vodstvo SLS, ker takšnega vodstva si stranka, ki je vse od osamosvojitve bila stalnica in pomemben faktor v Slo. politiki res ne zasluži.

 • Krtača 20

  Dons majo pa sami desni padobranci članke. Sam dvomotorc je pa večen…..čakamo da postane tromotorc…..

 • komar marko

  najbolj boli glava nekega PROFOTA iz FDV bivšega pisca KOLUMEN in laži v DNEVNIKU sedaj je v mladini.Namreč pred štirimi leti je trdil, da je SDS v razpadu in da jo na naslednjih volitvah ne bo.

 • Krtača 20

  In evo Orban janši že izstavlja račune. Ugasnil je Škandal24. Šajherca bo mogla spet h svoji prvotni obrti – poliranju dildotov.

 • Iva

  Odlična analiza, identična mojemu razmišljanju!

  “JJ … se ni pustil sprovocirati in je ostal tiho, tudi takrat, ko bi lahko argumentirano napadel.”
  No, vsekakor bi Janša lahko Židanu postavil vprašanje, kako je možno, da je po Židanovo neuspešna vlada 2004-2008 dobila vstopnico (2007) v sistem evra (EMU) in še, če je že slišal za Maastrichtske kriterije.

  Mamin sinček Lukec (slika), ki se želi prikupiti …. Mlajša ženska je brskala po spletu (pred volitvami) in ob pogledu na mesečnika izdihnila – tega bom volila, tako je lep!

 • totex39

  Res se lahko z vsem strinjamo z Gorenjakom, kajti Janša je od vseh imel najbolj veličastno in strpno volilno kampanjo, kar mu je prinesla lepo zmago, vendar zaradi volilnega sistema, ki ga imamo pri nas, se bo moral za to zmago še “boriti” , kar je res nedopustno.

 • Miro

  Janez Janša je zagotovo najbolj zaslužen za veličastno zmago SDS

  res veličastna zmaga, če še koalicije ne more sestavit…. razen Jajotovih 25% desnica nima omembe vrednega

  • Iva

   Največji sovražnik znanja ni nevednost, ampak iluzija vsevednosti. ( Stephen Hawking)

  • učko

   JaJo je s tem računal že skoz. Lepo bo spet s polno ritjo dremal štiri leta. Vsake tolk cajta se bo zbudu, da bo nafukal totalno interpelacijo vsega in svačega, pol bo pa zaspal naprej. No, mal bo pametval tud, no !

 • Vera

  Vse je do pičice natančno tako, kot je napisal g. Gorenak .

  • Zgornji

   Amennn !!!

 • antimur

  Ne razumem, kako je lahko nekdo volil avšasto provokatorko in nesposobno Slugatovo, ali je to, da je prišla v parlament kriv volilni sistem, ali je pa morda res toliko omejencev med Slovenci.

  • Vera

   Kdo je Slugatova ?

   • učko

    Una ta “pametna Bosanka”. Jah, južni so jo podrpl !

   • antimur

    Poslanka in kandidatka SMC v celjskem okraju, sicer pa iz Rimskih toplic, tista, ki se je zadnji mesec spomnila, da je potrebno za celjsko kotlino glede onesnaženja nekaj narediti, prej pa v treh letih o tem ni niti odprla svojega mavla, torej odvratna kruhoborka.

    • Vera

     Kaj tako dobrega je pa naredila Cerarjeva članica, da jo je prejšnji teden imenoval za direktorico Bolnišnice Ptuj ?

     • antimur

      Nič, tako kot nobeden poslanec koalicije, z izjemo treh, drugače pa vse kar je naredila, bi bilo za Slovence bolje, če ne bi nič naredila.

  • totex39

   Tukaj se vidi kakšen volilni sistem imamo, da ta premaga Gorenjaka, čeprav je imel dvakratat več glasov kot ona.

  • Vrhovni sodnik

   Kriv je volilni sistem, v njeni enoti je Gorenak dobil 2689 glasov, ona pa le 1324 in je šla ona naprej.

   • totex39

    Tako je, istočasno sva napisala.

 • rubec

  Janez Janša: IKONA
  Marjan Šarec: V slučaju da jih ima: Ubogi starši.
  Dejan Židan: Ubogi starši.
  Miro Cerar: Ubogi starši
  Luka Mesec: Ubogi starši
  Matej Tonin: Ubogi zobozdravnik
  Alenka Bratušek: Ubogi starši
  Karl Erjavec: Ubogi starši
  Zmago Jelinčič: Ubogi starši
  Marko Zidanšek: Ubogi starši

  • luckyss

   rubec: ubogi psihiater..

 • totex39

  Celotna Slovenija je rumeno pofarbana, razen treh obarvanih “pack”, zato je človeku še bolj nerazumljiv tak volilni sistem, da lahko premagajo tiste tri “packe” na zemljevidu, celotno rumeno obarvano Slovenijo.
  Ravno zaradi takih stvari je potrebno nekaj ukreniti in tako goljufanje preprečiti.

 • luckyss

  Joj Vinko…Vinko….
  Sam si se odločil za “penzjon” (pravilno, ker ne vem kako lahko nekdo z nazivom “dr” tako bolano in polpismeno uradno naklada…)…
  Sedaj bi pa tukaj vlekel denarčke kot “novinar”…vsi “bivši” komunisti ste isti..

  • xtc

   Baje vam “šaraci” že bežijo k JJ 3 ali4 so že pobenil,je zihr je zhr,pri blefrejih in lažnivcih ni sigurn,kmalu jih no še nekaj.

   • luckyss

    Ja, sedaj se bo videlo koliko ima Janez “penezov”..;)

    • xtc

     Za beg od Looserja Marjana Šarca pač ne rabiš denarja le zdravo pamet in še bodo bežali od drugih,kajti JJ je garant za 4 letni mandat-levaki pa ste kot cucki ,ki se tepete za crkovino.
     Looser,ki kar javno laže po RTV in ga javno dobijo z padlimi gatam in nato pohne še za100%i pač ni ravno neka terna.
     Še dodatno pa si je zapravil ugled z grožnjami o nekih preizkovalnih komisijah o zadevah katerih se je računsko sodišče že izreklo.

     • Miro

      looser je tisti ki ne uspe sestaviti vlade….

     • luckyss

      V bistvu paktiranje z Janšo pomeni dolgoletno politično smrt…Vendar milijonček ali dva nepomembnemu poslancu tudi nekaj pomeni ;)

 • karpelec

  NSI se je odlepila od SDS in kje je rezultat?

  • Zgornji

   … je šel po gobe ?

 • herman

  Ne izgovarjajte se na volilni sistem! Samo 25% volilcev ima nižjo izobrazbo in to je tudi skrajni domet SDS.

  • xtc

   A zato so začeli od Šarca izkati azil pri JJ.

  • Iva

   Pildek ne pomeni zdrave pameti, posebej ko gre za papirnati doktorat s FDV in FILO faksa – Herman in učko sta obiskali dr. Igorja Pribaca.

   • Hun

    to povej svojim SDSovcem k majo diplomo iz FDV

  • luckyss

   Motiš se…
   Glede na volilno udeležbo gre le za 12, 5 % omenjenih…Če odštejemo stare mame, ki volijo po nasvetu župnika in tiste, ki so jih prestrašili z migranti…jih ostane kakšnih 7 %….
   In tu ne gre za izobrazbo , ampak za tiste, ki jim ljubkovalno rečemo..”da so malo bolj počasni”..

 • Vrhovni sodnik
 • Prihajam Slovenija

  Prvi sem J.J. čestitu že v Petek zvečer, zdaj pa še hitro vlado sestavi, pol pa pridem na obisk.

  • Slovenka

   Prideva.

   • Zgornji

    Dobroprišla :-)

   • wert

    No, še ta udarc.
    Zdaj pa bi vsi radi prišli v Slovenijo, ko vidijo, da je Janša zmagal. prej nas nihče še povohal ni.

  • herman

   Potem bo pa zihr res prišel, ker bo Slovenija “shithole country”.

  • wert

   Ti, ti pa si od sile. Ali nimaš doma dovolj problemov, jih boš še tule delal ;)

   • Rožle

    Vse za soprogo :)

 • Vrhovni sodnik

  Vlado bo sestavu J.J., al je pa ne bo, bodo pa nove volitve, takrat bo pa vse rumeno, volivci smo jih izvolili, da sodelujejo, ne pa, kot Židan, cmero, lunatik, erjavc, Bratovškova razdvajajo in izključujejo

  • freedomfighter

   Saj volilci so cerarja zidana in sarca tudi izvolili da sodelujejo vendar ne z sds…katerakoli leva stranka gre v vlado z sds je to za njih politicni samomor…volilci sd zidana ubijejo da naredi kaj takega cerarja tudi sarec ima pa tudi svojo.racunico…a nebi bila izdaja volilcev ce bi nekdo ki je rekel da ne gre v vlado z sdssedaj kar naenkrat sel…konec koncev so ljudje volili leve stranke ravno zato da ne gredo z janso

   • wert

    Kaaaaj “… politicni samomor…”, kaj pa je bilo do zdaj ? Brezčasni politični cunami…..
    Dost mam tega. !

    • freedomfighter

     Mislil sem da ce gredo cerar zidan ali pa sarec v vlado z sds na naslednjih volitvah ne dobijo niti procenta…zdaj mi pa povek kako nor bi bil politik da bi se tako zajebal

   • Vrhovni sodnik

    Kje si pa to prebral, na volilnem listu to ni pisal.

    • freedomfighter

     Sam nekaj a ti nisi gledal predvolilnih soocenj…a niso kandidati jasno povedali da z sds ne gredo v vlado…a to imas tako kratek spomin ali pa jim nisi verjel kar bi pa pomenilo da so se lagali

     • wert

      Kandidat je izvoljen od ljudstva. Kandidat mora delati tako, kot je volja njegovih volilcev. So že vsi njegovi “odgovorili” na pošto ?

     • freedomfighter

      Da in njihovi volilci co jih volili tudi na podlagi obljube da ne gredo v vlado z sds…ne mi rect da mislis da volilci smc in sd zelijo vlado z sds ker potem si pa res zaslepljen

     • bolimeđoko

      to si ti zdej neki domišlaš.

     • freedomfighter

      A ti resno mislis da hocejo volilci sd ja vlado z janso…resno vprasanje a ti danes prvic spremljas slo politiko

     • freedomfighter

      Pa da se razumeva jaz si zelim da bi sle nekatere leve stranke v vlado ker bi to pomenilo da imamo pravo sredinjsko vlado vendar pa se mi to ne zdi mogoce

 • Vrhovni sodnik

  Šarec prej, ko boš pojedel mal svojega ega, prej boš predsednik DZ, ne išči prihodnosti v lewi koaliciji, saj veš, da te bodo lupje ala Židan, Erjavc in cmero za malco pojedli.

 • Vrhovni sodnik

  Največji zmagovalec volitev je SDS z J.J. na čelu, največji poraženec je SMC s cmerotom na čelu, verjamem, da se mu je na koncu smejalo, da je bil izvoljen, ker mu je še slabše kazalo, kdo ga bi pa v službo vzel, niti prava ne obvlada.

 • Ali

  1. Dobro bi bilo pogledati koliko od neveljavnih glasovnic je imelo obkroženotudi SDS.
  2. Preveriti kakšne rezultate je vnašala volilna komisija v skupni seštevek. Ali je število uporabljenih glasovnic enako številu ki ga ima VK.

 • RATATA

  Hrvatski politićki strućnjaki in analitićarji navijajo, da bi serpentinar vlado skup birmu.
  Kaki pokvarjenaki hrvati.

  • luckyss

   Tako tudi bo..
   Mesto premiera bo prepustil Cerarju, zunanji minister pa bo Plemeniti Zmago J.

   • xtc

    Mokre sanje in nič več.

    • luckyss

     Ja potem pa imejte kvote po Janezu …

  • xtc

   Mu že poslanci bežijo baje 4 je.

 • Vrhovni sodnik

  Zastonj se matrate lewi plačanci, od 03.06.2018 se vam je delovna pogodba iztekla, Murgle so v stečaju

 • Miro

  ko je bil zmagovalec volitev Jankovič ste se delali norca ker ni “znal” sestaviti vlade….no pa da sedaj “povezovalca” vidimo kako bo povezal stranke…..

  • wert

   Če jih je znal povezat potem, ko jih “de – nje” ni znal, jih bo znal tudi zdaj. Janša je človek, ki mu uspe, kadar nobenemu drugemu ne uspe.
   Za sesutje njegove zadnje vlade, ste levaki morali uporabiti granitne kocke, molotovke pa še kaj. Janša vam na enak način ni nikoli vračal, ampak je stvari urejal politično strokovno – z dialogom.

   • Miro

    ja uspelo mu je zmagat volitve in obsedeti v opoziciji….. res ZNA

 • Rožle

  kje ste zdej vsi tisti ta glasni 10+ ???

 • Rožle

  Pošteni smo volili SDS ..levaki, ki se že množijo kotpodgane in so v večini pa so zgleda doma ostal ..

 • freedomfighter

  Ja vinko saj sds je pa dobila za enga fickota vec poslancev kot na zadnjih volitvah tako da velicastna zmaga spominja na zaslepljenost hitlerja v zadnjih dneh rajha ko je gradil svoje maketice

 • Miro

  hahahaha Veliki zmagovalec bo spet v opoziciji…..pa čeprav samo kratek čas, saj tudi Šarček ne more sestaviti stabilne koalicije

 • Rožle

  Kaj se bo tamal škrat kar cel mesec skrivu pod pručko ..?

 • Franjo Trojner

  Potrebno si je priznati, da nas v samostojni državi vodi že vsaj 20 let politična levica, kateri v vseh teh 20 letih ni uspelo uveljaviti demokratično in pravno državo, uspešno, srečno , bogato in pravično družbo, Slovenijo pa z vsemi državljani vred popeljati med srečne, uspešne in tehnološko razvite narode EU.
  Politična levica, vse njene vlade, vsi njeni presdedniki strank, vsi njeni predsedniki vlad, vsi njeni ministri in ministrce morajo prevzeti odgovornost za:
  – šibko demokracijo
  – nedelujočo pravno državo
  – zafurano tranzicijo
  – za mizerne plače in penzije
  – za 400 000 veliko armado nesrečnih ljudi, ki živijo v pomankanju brez vsakega upanja na boljše živlenje. ( to so tisti, ki na volitve ne hodijo, ker obupani in večkrat prevarani nikomur več ne verjamejo)
  – za šenkane milijone € Grkom, od katerih bi naj po Križaničevo dobro zaslužili, če verješ
  – za povzročeno bančno luknjo
  – za oprano 1 milijardo $ v državni banki
  – za predolge čakalne vrste v zdravstvu
  – za prezadolženo državo, prevelik javni dolg
  – za izubljeno ozemlje, morje in prost dostop na odprto morje
  – za grobe posege v tradicionalno držino
  – za zminirano arbitražo
  – za totalni nered na južni meji, preko katere se ilegalni migranti po mili volji sprehajo v vse željene smeri
  – za propad schengna
  – za zatiranje svobode govora in prekinjen dialog z drugeče mislečimi
  – za na nepravičen volilni sistem, ki micenim strankam omogoča, da v državi kljub na volitvah izraženi drugačni večinski volji volilcev vseeno kolo vodijo
  – za vse zamujene priližnosti pri realizaciji nujno potrebnih reform ..itd
  Država nujno potrebuje spremembe, reforme! 03.06.2018 smo volilci povedali česa si želimo in stranki SDS in njenemu voditelju g. Janezu Janši namenili preko 25% volilno podporo, ki jo skupaj niso dosegle bivše sestopljene vladne stranke SMC, SD in Desus, kar nazorno pove česa si volilci več ne želimo. Volilci smo na volitvah povedali, da si ne želimo več levih vlad, pod katerih vladavino Slovenija stagnira.
  Čas je za spremembe, za reforme, katere naj v dobro države in vseh državljanov izpelje stranka SDS kateri smo volilci namenili najvišjo volilno podporo! Šarec ( LMŠ) in Cerar ( SMS) ki imata program v velikem delu podoben programu stranke SDS pa naj v dobro države in vseh državljanov vstopita v koalicijo z stranko SDS in njeno sestrsko stranko Nsi, kar bi omogočilo postavitev trdne vlade, ki bi brez težav lahko Slovenijo popeljala med tehnološko rarzvite, srečne in demikracije ter blagostanja polne narode EU.
  Da pa v prihodnje izognemo zapletom in do vlade pridemo hitreje in bo ta vlada res odraz večinske volje ljudstva/volilcev je nujno potrebno spremeniti volilni sistem ( večinskega smo na referendumu že potrdii) in uravnovesiti medijski prostor. Na desnici so nujno potrebni nekateri premiki, da razdrobljeni glasovi ne gredo v nič!
  Stranke Nsi, oba SLS in Primc se morajo združiti v eno veliklo stranko, kar jim bo na volitvah navrglo vsaj 20% glasov volilnega telesa, domet SDS je preko 30% volilnega telesa in pred nami je rojena zmagovita desna koalicija, ki bo Slovenijo zlahka popeljala med tehnoliško razvite države EU in med blagostanja ter sreče polne državljane EU, napredne zahodne civilizacije.

  • luckyss

   Imeli ste priliko in ravno takrat je izginilo največ milijard…Pozabili ste na inscenirane konflikte v zalivu (Janša -Sanader)..Pozabili ste na klicanje trojke , ipd..

   Ste pač ovce…drugega naziva žal ni..

   • wert

    Ti pa si še sedaj pijan od prevelikega žalovanja. Ti pošljem robčke ?

    • luckyss

     A spet bolijo dejstva…

   • xtc

    Ampak JJ ba bo PM to šteje ne vaše jamranje.

    • Miro

     v Norem Kraljestvu, to pa ja

     • wert

      Tam si že ti. On ne hodi drugim “v zelje”

     • Miro

      ne hodi, ker je njegovo kraljestvo preveč noro

   • Franjo Trojner

    Čuj tvoji na levici so imeli priliko kaj dobrega za državo in narod storiti zadnjih 20 let, pa smo prišli skoraj na boben, česar ne moreš zanikati in ti je tudi tvoj levi bivši poslanec Möderndorfer javno na TV povedo.
    Čuj tudi reforme levičarji niste nobene pametne spelali zaradi česar so penzije v večini primerov pod 500 €, neto plače pa se v večini gibajo med 600 in 800 €, delavska zakonodaja pa kljub vaši levi vladavini in vsem inšpektorjem izigrana, poteptana, samo v gospodarstvu seveda. Za dobro plačan in privilegij poln javni sektor pa levičarji še kako dobro skrbite, ker tja hodite v službo, ali pa tja hodijo v službo vaši daljni in bližnji sorodniki in podpirniki.
    Ne Janševa vlada, rodeči bančniki in rodeči kapitalisti so zrdužno bančno luknjo zakuhali, kar sta ugotovili obe komisiji, tako Logarjeva, kot Möderndorferjeva, mar ne? Ravno tvoja levičarka Bratuškova je dragi kredit najela, banke sanirala, državo še dodatno zadolžila in s tem vsem davkoplačevalcem veliko finančno breme na ramena naložila.
    Čuj Irci so pod EU trojko boljše skozi prišli, kot mi! Daj mi povej koliko milijonov € nam je EU odpisala? Koliko milijonov, milijard poceni denarja za sanacijo bank posodila??? NIČ!!!!!! Tvoj Križanič je silne milijone € Grčiji posodo????
    Čuj na tisto o prisluhih, je tudi že Sova negirala, pa tudi ena že izrečena sodba tvoja podtikanja negira.
    Čuj a vi na levici kaj drugega kot fake novice ne poznate??? Čuj zakaj je vam na levici resnica vedno sovražnik??? Vam je resnice tuja, kaj?
    Ovce???? Ti si pa kaj?? Daj se videt no, da sam ocenim ali si lev ali pa samo sluzast polž!

   • Marijan Tončić

    V podporo Franju, in Križaniču ter seveda Pahorju ki so posodili eni najbogatejših držav na svetu, samo da so to bogstvo zelo zelo pametno skrili. Prevrite v tem časopisu:

    http://www.seatrade-maritime.com/news/europe/greeks-remain-world-s-largest-shipowners-with-fleet-worth-99-6bn.html

   • Oregon

    ti si res nor. Janša je kriv za tista 4 leta ker je bil PM za ostalih 20 pa ker je bil v opoziciji….

  • Slovenec 33

   Poglej koliko si napisal pa si dejansko navedel le, da je Slovenija okupirana država, ki jo vodijo okupatorji in veleizdajalci slovenskega naroda, z drugimi besedami – podleži imenovani, ki so združeni v “levih naprednih strankah”.

 • Vrhovni sodnik

  Lewi plačanci ste upravičeni do dodatka, izgubljeno opcijo brant je težko delo, vam bo Lunatik dvignu plačo, je že na pogovoru s ponyem

 • pajac debeli

  Levi vsake volitve izumijo novo stranko, kar jih je sedaj že močno grize v rit. Upam, da bodo na naslednje volitve spet prišli z novo stranko.

 • Vrhovni sodnik

  Lunatik poziva vse svoje volivce, da si ogledajo v živo njegovo opcijo vladanja, poziva vas na pot v Venezuelo, hrano pa sabo vzemite.

  • wert

   Najbolj priporoča suho sadje, kumis in vodo.

 • xtc

  Skratla stranka Looserja MŠ že razpada pospešeno,kmalu bo enaka usoda doletela Stranko Malih Cmokačev.

 • Miro

  janšev maximalni domet je do 30 % v primeru, da je volilna -50 % in da so na levici stranke medseboj izenačene…..

 • Rožle

  Pazi se Šarec .. si vidu kaj se se je Cmerotu zgodilo, kakšen revež je zdej,
  ko je tamalega škrata poslušal !? ..za nič več ni sposoben ..
  Enako se tebi piše … ja, tut za Serpentinšeka ne boš več sposoben …kaj šele za župana …
  ..

  • wert

   Politika (baba) je k alkohol. Najprej te opije, nato pa ti gre na jetra. he, he

 • Miro

  no bedniki da vidim 46 glasov potrebnih da Jajo sestavi vlado…. niti teoretično

  • Slovenka

   54, pa lepo se obnaši, če ne bo pokov, ejga

   • Prihajam Slovenija

    ITAQ, to mi deli, kar na gobec provokatorja

 • Nobody

  Janša ima veliko problemov. Ne more sestaviti vlade, Orban bo zahteval svoj denar, Balkanska mafija bo zahtevala svoj denar,… Ni lahko biti Janša v tem trenutku, ampak mu privoščim :)

 • bolimeđoko

  Pa še mal po serpentinškovo.

  Politika (baba) je k žoga – ko je enkrat preluknjana, jo je treba kar naprej pumpat!

 • Rožle

  Vsaj Murglove smo se losal .. tko kot že pred njo Vontove ..

 • Rožle

  Levakov je že kot podgan .. pošteni pa hodimo na volišče in zmagamo .. !!!

  • Miro

   vi zmahate levi pa vlado sestavijo…. pa taka zmaha….

   • bolimeđoko

    Teb pa eno uspavanko – evo…
    Mirko pa se joče, kaj mu je, hlačke je polulal, sram ga je..
    drugi fantki gredo spat, Mirko pa mora hlačke prat.

   • Rožle

    Lewaki … BOLI, BOLI, JOJ KAKO BOLI !!! HA HA HA !!!

    • Miro

     ja pa kaj boli bebo? to da Jajek spet v opozicijo?

     • bolimeđoko

      A, vam še niso dostavil granitnih kock, da bi spet pobijal pa razbijal po Lublani, al ste jih zadnič razočaral, ker jim jih niste plačal ?

     • Miro

      a si se ti mal zgubil bebo?

     • bolimeđoko

      Aha… na Dinosu pa majo mogoče še kašno staro kanto, da boste noter molotovke poskril pa kako gajbo pira.
      Ta ideja vam je zadnč užgala.

     • Miro

      katerim “vam”…. a si ti na kakšnih substancah?

     • bolimeđoko

      Neeee, čist nič. Živa resnica. Bilobil si zrihti – pomaga !

     • Miro

      pa še tolk bolj žalostno zate… odvisnost še nekako pozdravijo, bebavost pa ne

 • barbara rov

  Zakaj pa Mesec ne dvigne plače kar vsem, zakaj bi dvignil samo minimalne plače, ali si kirurgi ne zaslužijo višjih plač ali kaj? Po mojem mnenju je treba dodati privilegije vsem ki niso zaposleni v javnem sektorju. Torej, gospodarstvenikom znižat davek na plače na stopnjo DDV, tisti ki so pa v javnem sektorju pa nja imajo davek višji, če ga že želijo. Spodobi se in pravično je, da je delavec obremenjen z ne več kot s stopnjo DDV. Če spustimo davek na plače na DDV, bo več ljudi delalo in višje plače bi imeli. Danes ima snežilka 650 EUR plače, tisti s šolo pa nekaj 100 EUR več. Zato gredo mladi ljudje raje v tujino. In je skrajni čas, da se davek na plače v zasebnem sektorju močno zniža!

  • Hun

   A je Mesec zmagal na volitvah?
   Bomo vidl kaj bo Jansa ukrenil v vladi!

   • stajerc5

    Lunatika noce nihce, ne levi ne desni, se hudic ne! Baje mu se Venezuela ni azila odobrila, ki ga je za vsak slucaj zaprosil pred volitvami.

 • Rožle

  Tamal rdeči škrat se je po volitvah še za 5 cm znižu ..

  • bolimeđoko

   A misliš, da, ga ni noben nategnu ?

  • pupa

   Je pa zato povečal za 5 cm širino.

 • macon

  Mi smo zdaj vsi polni nekih upov, ampak zavedajmo se, da levičarjev ne zanima razvoj družbe, zanima jih razvoj njihovega režima. T.j. nadaljevanje kriminala, korupcije in nereda. Pozivanje na njihovo človeško, vest, slovenskost, je za njih samo smešnica.

  Cerar je recimo težka baraba, zaradi NEZAKONITIH (zares nezakonitih, ne neke prazne insinuacije) profesorskih dodatkov bi moral vračati ukradeno, leteti iz politike in se pogovarjati s sodnikom skupaj z drugimi profesorskimi lopovi. Pri drugem tiru je odkrito zahteval krajo več sto milijonov za svojo levo tolpo in ves čas odkrito lagal.

  Šarec zaenkrat ni umazan, vendar kdo ve, kaj je počel v Kamniku oziroma njegov bivši načelnik občinske uprave je povedal, da se je zelo napihnil, ko ga je udbomafija povzdignila v pretendenta za premierja.

  Cerar in Šarec sta oba po moje operativno nesposobna, Židan nič manj.

  Ne vem, kakšni so pritiski iz Bruslja, mogoče nam lahko ti pomagajo. Nisem optimist, propadanje se bo nadaljevalo, davki se bodo povišali in vsakovrsten nered se bo zaostril. Hkrati slovenski narod usiha, ker nas levi veleizdajalci po 1991 namerno raznarodujejo.

 • jovan jovan

  Analiza ni potrebna. Sektaško zaničevanje, homofobija, žalitve, demagogija, ponarejanje, laži, nepotizem….nič dobrega in preveč slabega veje s Trstenjakove . Zato tak rezultat. Levica se zahvaljuje ivanu, ki zavira razvoj zdrave desnice. P.s.Je orban že sporočil kakšna bo slovenska vlada?!…. LEVA!

 • Miro

  resnično škoda da ta “sposobna” desnica ne more svojega talenta pokazati in sestaviti vlade…

  • bolimeđoko

   Fante, ti prehitevaš dogodke. Mal bol počas hiti !

   • Miro

    hahahahah…….. hiti počasi…..

 • Marijan Tončić

  Grčija do denarja in odpisa, mi do luknje v kreditih, ki jih tako radi mečete JJ pod nos. Preverite kako kaj živijo Grki kot najbogatejša država sveta s tem, da to ne obešajo na veliki zvon: http://www.seatrade-maritime.com/news/europe/greeks-remain-world-s-largest-shipowners-with-fleet-worth-99-6bn.html

 • bolimeđoko

  Serpentinškov program :

  ” – Je baba nardila izpit za avto pa prav:
  ”Greva na morje?”
  ,,A pa veš kam?,,
  ”Ja bom že…”
  ,,Pol je pa za enmu vozila k je meu čoln na streh, pa prideva na Jesenicah
  vn, k je šu švaba domov…”

 • Aresnica

  Gospod Vinko Gorenak-bi se kar strinjal kar si ….., …….
  ________________
  Lep pozdrav

 • Oregon

  Zidanšek je res runkl in je naredil precejšnjoi, morda odločujočo škodo na pravi strani. Tako je, če imaš ego večji od pameti in sposobnosti.

  • antimur

   Lahko pa tudi, da je krt kot Peterle in Novačka. Še to bi povedal, da bom v parlamentu pogrešal g. Gorenaka in njegove resnične in živahne izjave.

   • pupa

    Ševedno ga lahko spremljamo na družbenem omrežju. Se splača, ker pametno razmišlja.

 • žogica

  Če povzamem Gorenaka: eden in edini in najboljši je JJ! Dokler boste živeli v enoumju, govorili pa nekaj povsem drugega (to enostavno ne gre skupaj), ne boste vladali!

  • črnaovca

   Gorenak je vedno ljubil idole prej Tita sedaj Janeza

   • žogica

    Pa še kako imaš prav!

 • Bozz

  Hold on, this is waiting to be approved by Nova24TV.

  lol? pričakovano

 • toxico
  • FORT WORTH

   Keer klempo…
   Kje si to najdu ??

  • žogica

   Tipična nevzgojena SDSovka!

 • joza joza13

  Marko Zidanšek, hm.. Človek je viditi umirjen, pošten… Kar zasmili se ti lahko, ampak z garnituro, ki se ves čas skriva za njim , mu je kakršenkoli rezult onemogočen. Večina jih zgloj vedri pri njem in uživa sadove lokalne politike.
  Na koncu se je odločil in si verjetno mislil – sami se je*ite japiji pokvarjeni…

  • jovan jovan

   Odhod Radovana Žerjava in posledično paktiranje s sekto je bila sedmina SLS .

 • jovan jovan

  V četrtek bo ćelavi zavrnili ponujeno mandatarstvo, ker ve, da nima osnovnih pogojev sestaviti vlado. Ker ga nihče ne mara!

 • Olga2345

  Človek razmišlja, kakšna kristjana sta Šarec in Tonin, da sta pripravljena tudi na koalicijo z levico, ki širi sovraštvo in izključevanje do krščanstva in diskriminirajo otroke v zasebnih šolah, saj jim država ne plačuje niti obveznega predpisanega programa! S tem so diskriminirani otroci in starši teh istih otrok, ki so davkoplačevalci! Prav tako Šarec dovoljuje in se strinja s prepovedjo blagoslova šol in javnih prostorov, kar je slovenska tradicija, kar priznava se Pahor, ki je nazorsko levičar!
  Prav tako so levicarji organizirali shod “proti sovraštvu in izključevanju”, na katerem je prišlo do širjenja sovraštva in izključevanja na veliko! Transparenti kot Splavimo cerkev…ali pa Deportirajmo državo (anarhizem) in propagiranje Ahmada Špamija, ki je prišel v državo nezakonito in nezakonito biva v državi Sloveniji v breme nas davkoplačevalcev! Torej levičarji se zavzemajo za širjenje sovraštva proti drugače mislečim, proti Slovencem, ki želimo dostojno živeti v svoji državi, proti kristjanom, proti pravici staršev, da vzgajajo otroke v skladu s svojim prepričanjem…in zagovarjajo kršenje ustave, zakonov in mednarodnih obveznosti!

  • bolimeđoko

   OLGA-2345 VSE SI POVEDALA !!!

 • Aton

  Ne more biti drugače. 30% Jugoslovanov, še nekaj povezanih z njimi, bivši “Novi razred” in demagoško prepričani z vsakodnevno “pravilno” razlago vsega. Rezultat je zelo dober, vendar smo Slovenci obsojeni. Samo še kazen se prelaga!

 • Občasni Komentator

  1. Katera budala je menila in verjela v zmago Šarca? 2. Za SD sploh ne vem od kod ga je potegnil kot nekega resnega kandidata za zmago na volitvah. 3. SDS je že zadnje leto vodila pri prav vseh anketah. 4. Levica obljublja podobno kot je SDS obljubljal plačni sistem – nikoli ni povedal, kako ga bo zagotovil in to je največja gospodarska napaka vlade 2004-2008, katere posledice trpimo še danes. Dobro je to, da je to napako JJ priznal in tudi napovedal spremembe v letošnjem letu (Bogu hvala). 5. Kakšno pokojino bo imel vsak od naštetih tudi sam dr. Gorenak? Se je kdaj katera koli stranka zavzela za znižanje plač poslancev ali dvig cen kosila v menzi DZ? Populizem pa nikoli ne škodi, a ne? 6. Kriv je Zidanšek, ne pa marioneti od Kanglerja in Primca? Ja, pa kaj še. Najboljše je prepovedati, da ljudje razmišljajo.

  • bolimeđoko

   Mal premal razmišlaš, al pa si tolk površen, he, he

 • Hun

  Primc bo dobu drzavno sluzbo z placo 3000€

 • črnaovca

  Ja kaj bi Zidanšku koristilo druženje z nekom ki še liste ne zna sestaviti, nič

 • Franc Šink

  Lunatik naj upogne še palec in kazalec.In kaj mu ostane?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!