fbpx

Vrhovno sodišče zavrnilo zahtevo Darka Muženiča za izdajo začasne odredbe za zadržanje njegove zamenjave na NPU-ju!

Darko Muženič. (Foto: sta)

Vrhovno sodišče je zavrnilo zahtevo Darka Muženiča NPU za izdajo začasne odredbe za zadržanje njegove zamenjave na NPU-ju. Njega je sicer odstavil direktor policije Anton Travner v času aktualne Janševe vlade. Muženič je sicer zaslovel kot nekdo, ki je bil vpleten v zloglasno afero pranja milijarde evrov iranskega denarja v NLB in kot borec za interese Šarčeve vlade ter velik zagovornik kvazižvižgača Ivana Galeta. 

Prejeli smo informacijo, da je tudi vrhovno sodišče zavrnilo Muzeničevo NPU zahtevo za izdajo začasne odredbe za zadržanje njegove zamenjave na NPUju. Gre za gospoda, ki ima na glavi masla na pretek in smo o njem že veliko pisali. O njem bi se dalo napisati kar celo sago. Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Anton Travner je nedavno s položaja direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) razrešil Darka Muženiča. Za v. d. direktorja preiskovalnega urada je imenoval Igorja Lambergerja, so v sporočilu za javnost navedli na spletni strani policije.

V preteklosti pa smo že poročali, kako je razrešeni direktor Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) Muženič v času Šarčeve vlade pokrival vsako svinjarijo nekdanjega svetovalca za nacionalno varnost Damirja Črnčeca. Tako niti ne čudi, da se je ta po predvajanju četrtkove Tarče in sprožitve afere z maskami prednostno angažiral v preiskovanje morebitnih nepravilnosti pri nabavi zaščitne opreme. Znano je namreč, da se Marjanu Šarcu in Črnčecu toži po oblasti, saj sta si obetala vnovične volitve. NPU je pred časom uvedel predkazenski postopek. Preiskavo so vodili prednostno. Že isti dan so opravili več razgovorov in zasegli poslovno dokumentacijo.

Foto: STA

Tako so med drugim zaslišali uslužbenca blagovnih rezerv Ivana Galeta, ki so ga levičarji čez noč oklicali za heroja in žvižgača. Darko Muženič je za POP TV in Televizijo Slovenija povedal, da je Gale po njegovem mnenju izjemno pogumen, da se je izpostavil in opozoril na domnevne nepravilnosti in ob tem dodal, da “v takšnih primerih policija ne pusti, da bi bil tak človek prepuščen sam sebi, za njegovo varnost je ustrezno poskrbljeno.” Muženiča je na mesto direktorja NPU postavila prav Šarčeva vlada.

Muženič je zaslovel že pred leti s svojo vpletenostjo v umazane posle NLB, in sicer v zvezi s pranjem iranskega denarja

Je pa Muženič zaslovel že pred leti s svojo vpletenostjo v umazane posle NLB, in sicer v pranje iranskega denarja. Potem, ko so v oddaji Tarča na javni RTV Slovenija razkrinkali tako imenovano afero nabave zaščitne opreme, kjer so bolj zavajali, kot pa v resnici prikazovali dokaze, se je angažirala še POP TV. Stopili so namreč v bran direktorju Nacionalnega preiskovalnega urada Muženiču, ki je v času Pahorjeve vlade, med leti 2009 in 2011, zatajil na položaju direktorja Urada za preprečevanje pranje denarja, ko je iranski režim opral skoraj milijardo evrov preko državne NLB, ki jo je takrat upravljala politika.

Največja slovenska banka NLB je skrbela s svojo kriminalno preteklostjo za nakupe bojnih strupov, pranje denarja in proliferacije za iranski jedrski program. (Foto: Arhiv Nova24tv)

Gospod Muženič je, ko je bil direktor UPPD, na zaprosila tujih uradov za preprečevanje pranja denarja v zvezi z  pošiljal lažne informacije. Vse z listinami dokazano v poročilu PK, ki je romalo na – NPU. Le kdo ga je s takim bremenom postavil za šefa NPU?,” pa se je na poročanje 24ur odzval vodja preiskovalne komisije o bančni luknji in aktualni minister za zunanje zadeve Anže Logar. Vse pa kaže tudi na to, da je tranzicijska levica Muženiču zaupala posebno poslanstvo boja proti aktualni Janševi vladi. Sedaj že bivši direktor NPU in njegova bivša tesna sodelavka na NPU, kriminalistka Tina Pahor, naj bi namreč z insinuacijskimi postopki skušala vplivati na delo vlade.

Domen Mezeg